Benim sorunum sayıyı yazıya çevirmekle. önce int bir değer atıyorum ve bu değer için random bir sayı geliyor, gelen sayının da bir yazı belirtmesini istiyorum. Örneğin: random sayı 1 gelirse ABC random sayı 2 geliser DEF 'ye çevirsin Nasıl bir yöntem izleyebilirim teşekkürler.
random sayı aralığı nedir sadece 1 ve 2 ise kolay
4 taneyi çevirmem lazım
Ya dediğin gibi bi tane int variable ata x'e eşit olsun sonra for kullanarak bu şekil de for(x = 0; x < 5; x++) ve if kullanarak if(x == 1){ cout << "ABC" << endl; if(x == 2) { cout << "DEF" << endl; yap.
using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Windows.Forms;
namespace WindowsFormsApplication2 { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } Random rnd; private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) {
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { rnd = new Random(); int a = rnd.Next(1, 5);
şu şekilde forma bir buton 4 label attım. buto her basıldığında 1-4 arasında random deger atadım ve labellara random değeri ve karşılığını yazdırdım sanırım işini görür
Teşekkürler arkadaşlar hallettim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme