Benim sorunum sayıyı yazıya çevirmekle. önce int bir değer atıyorum ve bu değer için random bir sayı geliyor, gelen sayının da bir yazı belirtmesini istiyorum. Örneğin: random sayı 1 gelirse ABC random sayı 2 geliser DEF 'ye çevirsin Nasıl bir yöntem izleyebilirim teşekkürler.
random sayı aralığı nedir sadece 1 ve 2 ise kolay
4 taneyi çevirmem lazım
Ya dediğin gibi bi tane int variable ata x'e eşit olsun sonra for kullanarak bu şekil de for(x = 0; x < 5; x++) ve if kullanarak if(x == 1){ cout << "ABC" << endl; if(x == 2) { cout << "DEF" << endl; yap.
using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Linq; using System.Text; using System.Windows.Forms;
namespace WindowsFormsApplication2 { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } Random rnd; private void Form1_Load(object sender, EventArgs e) {
}
private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { rnd = new Random(); int a = rnd.Next(1, 5);
şu şekilde forma bir buton 4 label attım. buto her basıldığında 1-4 arasında random deger atadım ve labellara random değeri ve karşılığını yazdırdım sanırım işini görür