Şimdi Ara

C:'yi Biçimlendirmek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benim şöyle bi sorunum var..
    bilgisayarın donanımlarını değiştirdiğimden dolayı bilgisayarcı pc.ye format attı.

benim eski xp'nin Csi aslında D: imiş. bilgisayarcı format sonrası xpyi kurarken bunu değiştirmiş ve D: yi C: yapmış. yani windows'u Dye yüklemiş. -kafa karıştırıcı gibi-
     C:'yi Biçimlendirmek..

lafı daha fazla uzatmadan soruyorum.
    ben bu C: yi nasıl biçimlendirebilirim?
    sağ tuş tıklayım biçimlendir dedim ama biçimlendirmeyi bitiremedi. içindeki çoğu dosyayı delete yaparak sildim. yaklaşık 4 gblık bi bölüm daha var ki gizli dosyaların görünmesi açık olduğu halde o 4gblık dosya görünmüyor..

çok uzattım sanırım.. bu cyi nasıl sıfırlarım ?

• EĞER SADECE C Yİ D YAPMAK İSTİYORSAN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİRİSN... BUNUDA ŞU ŞEKİLDE YAPİYORSUN. DENETİM MSAASI/YÖNETİMSEL ARAÇLAR/BİLGİSAR YÖNETİMİ/ÇIKARILABİLİR DEPOLAMA BİRİMLERİNDEN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLİRSİN...

HA YOK BEN SIFIRDAN FORMATLAMAK İSTİYORUSM DERSEN XP CD SİNİ TKACAKSIN SANKİ PC Yİ FORMATLAR GİBİ WİNDOWS KURULUMUNA GEÇECEKSİN SİLMEK İSTEDİĞİN BÖLÜMÜ WİNDOWS KURMA ÖNCESİNDE FORMATLAR GİBİ FORMATLİCAK VE BİLGİSAYARI KAPARTIP AÇACAKSIN... YANİ FORMATTAN SONRA WİNİ KIRMAYACAKSIN....
  • ben c: d: yine ayrı olsun istiyorum.
    2. önerinizi ben de düşündüm fakat xp kurulumunu bilgisayarcı yaptığı için benim elimdeki xp cd ile sorun çıkarır diye tereddütteyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ShaLaLa58

ben c: d: yine ayrı olsun istiyorum.
    2. önerinizi ben de düşündüm fakat xp kurulumunu bilgisayarcı yaptığı için benim elimdeki xp cd ile sorun çıkarır diye tereddütteyim.

PEKİ BİR SORU SORAYİM SNA BİLGİSAYARCIYA GÖTÜRDÜĞÜNDE MAKİNEYİ YEDEĞİNİ ALDINMI? YEDEĞİNİ ALDIYSAN DİĞER SÜRÜCÜYE BİLGİSAYARCI YANLIŞ YEREMİ FORMAT ATTI YANİ SENİN YEDEKLER GİTTİ OZMAN?

SUANDA İÇİNDEKİLERİ SİLEMEDİĞİN SÜRÜCÜ KENDİSİNDE WİN KURULU OLDUĞUNDAN DOLAYIDIR.... SİLEBİLMEKİ İÇİN FORMAT ATMAK GEREKİR DİYE BİLİYORUM.... KENDİNDE YAPABİLİRİSN FORUMDA FORMAT ATMA KONULARI VAR
  • format atmayı biliyorum.
    yedeğini almadım çünkü çok fazla sayıda virüs vardı. hem ben dedim 0'lansın diye.
    şu anda kullandığım xp de yeni xp.. eski değil. :S

nyse.. teşekkürler yorumlarınız için
  • FORMAT ATMAK ZOR DEĞİL BİRKAÇ KERE FORMAT ATTINMI KAPIYOPRSUN OLAYI HEMEN.. FORMAT ATMA DÖKÜMANİ LİNKTEDİR http://forum.donanimhaber.com/m_26227560/tm.htm ÖNCELİKLE KENDİNE SERVİSPACK2 Lİ BİR WİN AL... BİLGİSAYARCINA GİT BEDAVAYA BİLE VERİR SANA..
  • bilgisayarıma sağ tıkla YÖNET de orda Depolamadan harddiskini seç bölümleri göreceksin bölümü silip tekrar oluşturmayı dene yada oradan format vb. şeyler varsa dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunları C veya D ye Kurmak
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Formatlamak sorunlara nasil cozum olabilir yahu ? Formatlanmis bos bir hdd ye sahip bir bilgisayar, uzerinde isletim sistemi kurulmadan ne ise yarar, hangi derde derman olur ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: conqierors

bilgisayarıma sağ tıkla YÖNET de orda Depolamadan harddiskini seç bölümleri göreceksin bölümü silip tekrar oluşturmayı dene yada oradan format vb. şeyler varsa dene

hocam onu da denedim fakat bölümü sil seçeneği aktif durumda değil.

quote:

Orjinalden alıntı: alimakkaya

Formatlamak sorunlara nasil cozum olabilir yahu ? Formatlanmis bos bir hdd ye sahip bir bilgisayar, uzerinde isletim sistemi kurulmadan ne ise yarar, hangi derde derman olur ?

:S

alimakkaya,
    hocam söylediğinizi tam anlamadım. kapasitem yetmiyo sanırım :D
    sanırım en çıkar yol xp cdsi bulup tekrar kurmak..

• quote:

Orjinalden alıntı: ShaLaLa58

alimakkaya,
    hocam söylediğinizi tam anlamadım. kapasitem yetmiyo sanırım :D
    sanırım en çıkar yol xp cdsi bulup tekrar kurmak..

tekrar kurma format at, format bitince zaten pc kendini yeniden başalatacak osırada cd yi çıkar. ayrıca uzun format atmanı öneririm .. hızlı format ileriki yıllarda badsector oluşturuyor hdd de.
  • quote:

Orjinalden alıntı: alimakkaya

Formatlamak sorunlara nasil cozum olabilir yahu ? Formatlanmis bos bir hdd ye sahip bir bilgisayar, uzerinde isletim sistemi kurulmadan ne ise yarar, hangi derde derman olur ?

sistem c ye değil d ye kurulu c yi silmek istese bile sistem kurulu haldedir zaten formatlanma değil biçimlendirmeyi kastedmiş daha doğrusu öyle istemiş fakat herkes format önermiş siz yanlış anlamışsınız
  • Kavram karmaşaları sanırım herkesin kafasını bulandırıyor..

Formatlama - Biçimlendirme : İkisi de aynı eylemdir. Bir diskin tüm bilgilerinin silinmesi ve yeni bir FS ile (NTFS, FAT32 vs.) sıfırlanması işlemidir.
    (Fakat sıklıkla yanlış olarak bir bilgisayara yeni işletim sistemi yüklemek olarak anılır.)
    İşletim sistemi yüklemek ise , yeni OS kurulumu demektir.

Aralarındaki farkı iyice belirginleştirmek için şunu belirtelim:

Formatlama işlemi ise yeni OS kurulumu için sadece bir ön hazırlıktır.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Sizin sorununuzu da Partition Magic rahatlıkla çözer.
  • windows'u tekrar kurdum. kurulum penceresinde silmek istediğim bölümü silerek hallettim.
    istediğim xp'yi tekrar kurmayıp zaman kazanmaktı ama olmadı :D
    sağlık olsun..
    pcnizle sorunsuz günler..

yorumlar için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.