Yeni, freedos olarak aldığım Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 laptopuna windows kurarken diski görmüyor. Boot diski de seçilemiyor. Alttaki tiki kaldırıp tekrar tarattım ama aynı. Biosda sata AHCI modunda ve secure boot kapalı. Donanımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü biosda bilgi bölümünde ssd gözüküyor. Yardımcı olabilicek birisi varsa çok sevinirim. |
Windows 11 yükleme aracı ssd yi görmüyor
-
-
ssd marka model nedir? başka bilgisayar varsa usb ye linux mint yazdırıp boot edip diski kontrol edersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b9y7e4 -- 4 Ocak 2024; 15:17:38 > -
Hocam şuna bi göz atın belki faydası olur TechnopatyoutubeÇözüm: Windows Kurarken Hiçbir Sürücü Bulunamadı Hatasıhttps://www.youtube.com/watch?t=1s&v=n7N6Zr9hNnk&feature=youtu.be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
altta bulunan sürücü yükle bölümünden kendi bilgisiyarınıza ait chipset driverını varsa (RAID) driverı olarak geçer onu bulup bir flash disk ile bilgisayara ilk açılışta takarak windows yükleme başlatın, daha sonra o flash içerisinden driverı göstereceksiniz ve SSD'nizi görebileceksiniz,
yada bios ayarlarından sata ayarlarını IDE moda aldığınızda da SSD görür windows kurulumundan sonra chipset raid driverını yükleyip tekrar sata moduna geçiş yaparak sorunu çözebilirsiniz,
hiç birisi olmazsa yine driverlarını windows iso içerisine entegre ederek oluşturacağınız kurulum medyası ile windows kurulumu yapabilirisiniz
-
bu linkten chipset driverını denedim ama malesef sonuç aynı
biosda da bir tek AHCI modu var başka mod yok
driverları iso dosyasına nasıl entergre ediceğimi bilmiyorum
-
ssd'de bir sıkıntı yok hocam. Diskparttan görebiliyorum diski.
-
video açılmıyor hocam.
-
Youtube 'dan Windows kurarken hiçbir sürücü bulunamadı hatası diye arattırın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
denedim ama aynı
-
netten modele göre yanlış görmediysem makine 12. intel işlemcili intel çok uzun zamandır windows 7 desteği vermiyor 7 - 8. nesilden bu yana, sizin makineniz için windows 7 driverları olmayabilir boşa uğraşıyor olabilirsiniz.
-
windows 7 yüklediğim çıkarımına nasıl ulaştınız ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X