Şimdi Ara

C180 CGI için Becker Map Pilot yardımı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbuldayım halkalıda. Yarın vaktim olunca gideyim Gülsoya.sağolun verdiğiniz bilgiler için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.fly

quote:

Orijinalden alıntı: tspeedy

Ön hazırlık yok sanırım toplamda ne kadara mal oluyor?

İşçilik dahil 1700 TL.

Merhaba,

Ön hazırlığı olan araçta sadece beyni ne kadar ediyor?
  • 1700 tl güzl fiyat herşey dahilse
    sadece becker map pilotu ben 280€ almıstım
    arac gelmeden önce ön hazırlık içinde sanırım 1200 tl falan ödemiştim
    bence iyi fiyat
    ha ben birdaha alırmıyım almam direk audio interface taktırırdım hem 4 bölge kamera da taktırırdım hemde navigasyonda olurdu
  • focusecoboost F kullanıcısına yanıt
    360 decece görüntü o kadar basit değil ama.
    Mesela tamponları değiştirmeniz gerekecek.
    Kameralar, kablolar derken parça parça toplanırsa 5.000 € gibi tutacak.
    Audio 20 ile gelen bir araca bence değmez.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: focusecoboost

1700 tl güzl fiyat herşey dahilse
    bence iyi fiyat
    ha ben birdaha alırmıyım almam direk audio interface taktırırdım hem 4 bölge kamera da taktırırdım hemde navigasyonda olurdu

Şimdi size başıma geleni yazayım. Çok sinirlendiğim için servisin adını da vereyim. Birollar bana bu fiyatı vermişti. Aracı parçalar geldi diye 2 hafta önce istediler. Sabah teslim ettim montaj için. Akşam saat 4 de ben aracı beklerken bir telefon geldi. "Beyefendi kücük bir sorun var, nasıl söyliyim bilemiyorum ama biz size fiyatı yanlış söylemişiz. Bir modül daha varmış takılması gereken onuda fiyatı 1700 tl" 1700+1700 =3400 oldu. Hem de montaj bitmiş. Ama modül zaten ellerinde yokmuş. Daha sonra takilacakmış. Çabuk sökün dedim ağzıma geleni söyledim. Ben böyle bir beceriksizlik ömrümde görmedim. Neyse hayal kırıklığı ile arabamı ertesi gün aldım. Yolda sileceği calistirdim. Yuh artık dedim. Silecek ayarını bozmuslar takır takır ızgaraya vuruyor. Ertesi gün tekrar gittim. Rezalete bak navigasyon takarken sileceği çıkarıyorlar sonra ayarlamadan yerine takiyorlar. Bir daha mı? Aman diyeyim...!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3400TL mi yuhh!!! 1600-1700€ civarına temiz faturalı çıkma Comand'lar var Almanya'da. ODUS fiyatları ise 2100€ civarlarında sıfır cihazın... Tek ekstrası 500€ harita şifresi için gerekli ücret, bunu MBT size sağlamıyor, Almanya'dan aktivasyon şifresi almak gerekiyor... MBT sadece aracın üzerinde Comand varsa şifre veriyor, sonradan montajlara şifre üretemiyor...

Ayrıca silecek ile ne alakaları var çözemedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.fly

quote:

Orijinalden alıntı: focusecoboost

1700 tl güzl fiyat herşey dahilse
    bence iyi fiyat

Şimdi size başıma geleni yazayım. Çok sinirlendiğim için servisin adını da vereyim. Birollar bana bu fiyatı vermişti. Aracı parçalar geldi diye 2 hafta önce istediler. Sabah teslim ettim montaj için. Akşam saat 4 de ben aracı beklerken bir telefon geldi. "Beyefendi kücük bir sorun var, nasıl söyliyim bilemiyorum ama biz size fiyatı yanlış söylemişiz. Bir modül daha varmış takılması gereken onuda fiyatı 1700 tl" 1700+1700 =3400 oldu. Hem de montaj bitmiş. Ama modül zaten ellerinde yokmuş. Daha sonra takilacakmış. Çabuk sökün dedim ağzıma geleni söyledim. Ben böyle bir beceriksizlik ömrümde görmedim. Neyse hayal kırıklığı ile arabamı ertesi gün aldım. Yolda sileceği calistirdim. Yuh artık dedim. Silecek ayarını bozmuslar takır takır ızgaraya vuruyor. Ertesi gün tekrar gittim. Rezalete bak navigasyon takarken sileceği çıkarıyorlar sonra ayarlamadan yerine takiyorlar. Bir daha mı? Aman diyeyim...!

gecmiş olsun
    illaki navigasyon olsun istiyorsan su audio interface si arastır turkiyede 500€ istiyorlar ama yurt dışında aliexpressde 280$ falandı
    ve bu alete arka kamera hatta 360 derece kamera kit bile takılıyordu daha extreme olarak gece ön görüş bile takılabilinir
    navigasyon öyle ahım sahım bir sey degil sadece uzun yolda hiz limitleri uyarısı işime yarıyor
    tekrar gecmiş olsun

• audio interface yazmıştım video interface olacaktı
  • Beyler euro olmuş 3 tl , ne comand ne Becker takılır . Comand denen alet saçma işe yaramaz ve gereksiz bir şey , yıl 2014 hala 2011 yılı haritası kullanır , hemde çok pahalı bakın :

1. Odus falan yalan yoksa TR ye 2100 avro ya gelmiyor , Almanya da tanıdık varsa 2100 alırsınız oda şase No lazım falan uzun hikaye . Aracıma sordum ntg4.7 sadece ana üniteye oda ciddi iskonto sonrası 9000 tl fiyat verildi
    2. 500 Euro ekran alınacak.
    3. 55 Euro kablo alınacak ayrıca medya arayüzü varsa görüntü için bir 60 avro daha kablo alınacak .
    4. 500 Euro şifre harita için
    5. En az 300 tl montaj
    6. Postası , gps anteni , havalesi derken 100 Euro da buna

Yani bir comand a 10000 tl den fazla para sıfır için , ben Euro 2.33 iken 2750 avro harcadım güzel de olmadı uyumsuz oldu , hiç kullanmıyorum harcadığım paraya yazık oldu , Bluetooth gibi çağın gerisinde bir bağlantı hızı , çalışmayan uygulamalar , vs vs işte , ara ara ekranı için değdi diyoruz işte o kadar . Gereksiz ve pahalı bir saçmalık .

Gelelim Becker a , haritası daha güncel q2.2012 , navigasyon hızlı ve yeterli . Bana göre 3400 tl etmez . Kullandım memnundum araç alınırken alınmadığı sürece retrofit yapılmaz .

Tavsiyeme gelince Digital Drive Kit alın , 2400 tl maliyeti var , video izleyin , İnternet'e girin (3G) , Navigasyon yapın hemde q4.2013 versiyon en güncel Türkiye haritası ile , siri , internet Radio , medya uygulamaları , car to X olayı , çağı yakalayın , araca yakışan bir alet alın yani .

Şuan Mercedes firmasının TR deki araçlarında kullandığı tüm navigasyon çözümlerini aracında bizzat kullanmış biri olarak diyorum ki , pahalı ve gereksiz Comand ın yanından geçmeyin , Becker asla , digital drive kit i ise af etmeyin hemen takın kullanın .

Tavsiyem dir Çin malı interface düşünen arkadaşlar can-bus uyumlu olanlar var ondan alın . Iyi montaj ile sorun çıkmaz , ama kötü montaj aracınızı bile yakar aman diyem !!!

Iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 7 Ocak 2014; 3:26:12 >

• Comand-DDP kavgası yapacak değiliz heralde...

Comand Türkiye'de MBT çalışanlarının sorumsuzluğu ve kendini beğenmişliği yüzünden pek bilinmeyen senin benim gibi araştıranların bildiği bir opsiyon.

Comand Online ile yapılabilen işlemler arasında Mbrace(iPhone üzerinden araç açma kapama, takip gibi özellikleri olan bir uygulama) dahi mevcut. Comand haritasının güncellenmemesinin sebebi MBT ve Harita Müdürlüğüdür. Comand haritasında dikkat ederseniz Kıbrıs adası tamamen silinmiştir, yoktur. Ama halen resmi olarak izin alamadıkları için satışını yap(a)mıyorlar. Türkiye'deki Mercedes kullanıcılarınında artık bu konuda hayıflanması sebebiyle comand için idareten bu şekilde bir çözüm buldular. Amerika ve Avrupa versiyonlarında Google Local Search'ten en yakın boş otelleri aramaya kadar bir çok özelliği var. Evet dezavantajlarıda var, bluetooth protokolü kullanıyor ve bu çok yavaş, harita güncel değil, uygulamaların çoğu şu an kullanılamıyor ama bunun suçlusu saçma dediğin Comand değil Mercedes ve MBT arasındaki anlaşmazlıklar. Audio20 ile Comand arasındaki ses farkını ancak iki aracı yada Audio20 kullanıp yerine Comand takanlar anlar ki bunu Harman Kardon'lu bir araçta senin daha net anlaman lazım. Biri stereo, diğeri dolby digital çıkışlı. DVD izleme, TV Tuner bağlamanız durumunda TV izleme olanağınız var... Yolda giderken maç izleyebilmek güzel birşey ;)

Ayrica FL W204 için konuşuyorum bazı teknolojik opsiyonların bağlantı noktası Comand'dır. Distronic, tabela okuma gibi...

Becker Map Pilot 2011 senesinde araç ile gelmezse satışı ve ithalatı MBT tarafından yapılmıyordu, yani yasaktı. Sonradan Comand'ın kullandığı haritadan farklı olduğu için anca izin alabildiler ve satışına başlandı. Evet güncel harita ama sadece navigasyon alternatifi olan bir cihaz..

DDP çok yönlü güzel bir çözüm, desteklediği uygulamalar ve internete bağlantı hızı guzel ama bence yinede bir Comand değil...

Yani arkadaşım gereklilik göreceli bir kavram. Kimi AMG paket boş araba ister bana bu gerekli diye, kimi Comand'a ne gerek var der, kimi Comand'sız Mercedes olmaz der. Dolayısıyla gereksiz kelimesi biraz gereksiz olmuş bence... DDP benim aradığım multimedya çözümü değil, ama gereksiz dersem haksızlık etmiş olurum. Evet Comand pahalı ona kabulüm. Ayrıca bu işlerde keyif işidir, bu tip zevklerde ayağını yorganına göre uzatırsın. 5000liran varsa 10000 liralık opsiyon alamazsın, alternatif ararsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoMM3L -- 7 Ocak 2014; 9:01:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RoMM3L

Comand-DDP kavgası yapacak değiliz heralde...

Comand Türkiye'de MBT çalışanlarının sorumsuzluğu ve kendini beğenmişliği yüzünden pek bilinmeyen senin benim gibi araştıranların bildiği bir opsiyon.

Comand Online ile yapılabilen işlemler arasında Mbrace(iPhone üzerinden araç açma kapama, takip gibi özellikleri olan bir uygulama) dahi mevcut. Comand haritasının güncellenmemesinin sebebi MBT ve Harita Müdürlüğüdür. Comand haritasında dikkat ederseniz Kıbrıs adası tamamen silinmiştir, yoktur. Ama halen resmi olarak izin alamadıkları için satışını yap(a)mıyorlar. Türkiye'deki Mercedes kullanıcılarınında artık bu konuda hayıflanması sebebiyle comand için idareten bu şekilde bir çözüm buldular. Amerika ve Avrupa versiyonlarında Google Local Search'ten en yakın boş otelleri aramaya kadar bir çok özelliği var. Evet dezavantajlarıda var, bluetooth protokolü kullanıyor ve bu çok yavaş, harita güncel değil, uygulamaların çoğu şu an kullanılamıyor ama bunun suçlusu saçma dediğin Comand değil Mercedes ve MBT arasındaki anlaşmazlıklar. Audio20 ile Comand arasındaki ses farkını ancak iki aracı yada Audio20 kullanıp yerine Comand takanlar anlar ki bunu Harman Kardon'lu bir araçta senin daha net anlaman lazım. Biri stereo, diğeri dolby digital çıkışlı. DVD izleme, TV Tuner bağlamanız durumunda TV izleme olanağınız var... Yolda giderken maç izleyebilmek güzel birşey ;)

Ayrica FL W204 için konuşuyorum bazı teknolojik opsiyonların bağlantı noktası Comand'dır. Distronic, tabela okuma gibi...

Becker Map Pilot 2011 senesinde araç ile gelmezse satışı ve ithalatı MBT tarafından yapılmıyordu, yani yasaktı. Sonradan Comand'ın kullandığı haritadan farklı olduğu için anca izin alabildiler ve satışına başlandı. Evet güncel harita ama sadece navigasyon alternatifi olan bir cihaz..

DDP çok yönlü güzel bir çözüm, desteklediği uygulamalar ve internete bağlantı hızı guzel ama bence yinede bir Comand değil...

Yani arkadaşım gereklilik göreceli bir kavram. Kimi AMG paket boş araba ister bana bu gerekli diye, kimi Comand'a ne gerek var der, kimi Comand'sız Mercedes olmaz der. Dolayısıyla gereksiz kelimesi biraz gereksiz olmuş bence... DDP benim aradığım multimedya çözümü değil, ama gereksiz dersem haksızlık etmiş olurum. Evet Comand pahalı ona kabulüm. Ayrıca bu işlerde keyif işidir, bu tip zevklerde ayağını yorganına göre uzatırsın. 5000liran varsa 10000 liralık opsiyon alamazsın, alternatif ararsın...

Kavga mı güldürmeyin beni lutfen . Ancak insanları yanlış bazı noktalarda uyarmak istedim . Bir çok söylenmeyen şeyi yazdım . Bunları her 10 bin tl harcayacak kişinin bilmesi lazım .

MBT kendini beğenmiş mi , efendim bir bu sorun MBT demi var sanıyorsunuz , Opel 2005 model aracımda orvinal navi var , cd70 ve haritası yok . Navi li range ler , x5 ler , BMW lerde aynı akibeti yaşıyor . Bu TR nin sorunudur , askeri bir sorundur ve hala daha çözülemedi . MBT ne yapsın buna tek başına . Kendi beğenmiş dediğiniz bir markanın distribütörü oluyor farkındaysanız . Yine bunu müşteri hatırlanmasına indirgemeyiniz bu kadar basit değil . NTG 4.x lere harita gelişi ile birlikte yakın tarihlerde yani Opel , Renault , Mercedes vs gibi firmalarda factory build navigasyon çözümlerine harita göndermeye başladılar . Tamam %80 kapsama alanı ile başlandı ancak giderek iyileşiyor . TR garip bir ülke GPS li bir araç askeri sebeplerden dolayı ülkeye sokulması en zor şeylerden biri .
    Vw , Audi , BMW da dahil bir çok fabrika navi. bulunan araç fiktifede günler geçirir , gümrük işlemleri uzar gider . Kısaca sorun MBT değil , Borusan değil , Vag grup değil , GM TR değildir , sorun bizim ülkemiz maalesef ...

Ayrıca , comand da hangi uygulama var ne nerede kullanıyor biliyorum , önemli olan o uygulamayı siz TR de kullanabiliyormusunuz ? Buna bakmak laizm . Almanya buna destek vermiyor asıl sorun burada neden vermiyordan çok neden versin kidir

Bir ülke düşünün yıllık araç satışı 19 bin olsun bununda 150 tanesi Comand li olsun oda belki , Almanya nın Berlin kenti kadar araba satan bir yer , karşılığı olmayacak bir opsiyona neden yatırım yapsın ki . Uğraşmış 2011 haritasını getirmiş o bile çok şey bence . Millet comandları yurt dışından aldıkça da ekstra destek gelmeyecektir . Gelmesi mantıklı değildir . Ha sattığı aracın %40-50 si comand lı olsa o zaman bir şeyler beklemek mantıklıdır ama maalesef TR nin gerçeği Comamd mı AMG mi sorusuna hep AMG cevabı gelmesidir , siz anladınız ne demek istediğimi :) evet ... TV izleme bence başka bir hata , aux dan bağlanan iPhone ile ve jailbreak ile ancak yapılıyor , TV Tuner ise TR de yine çalışmıyor , DVB - T hala daha test ediliyor ve 3 yıldır gelecek , başka bir ölü yatırım oluyor . Şuan çalışmayan ve çalışması için servislerin hiç bir şey yapmadığı TV - Tuner i söylüyor olmanız şaşırtıcı . TV Tuner in çalışma frekansı bile ülkemize uygun değil . Bu arada yine harman kardon lu araç aldığınızda Audio20 de çıkış olarak optik çıkış oluyor , ben Comand lı Harman ile Audio20 li harman arasında zerre ses farkı hissetmedim ki kulaklarım çok sağlam . Ancak dediğiniz Harman Kardon olmayan yani düz Audio20 den düz Comand a geçiş yaparsanız ses farkı oluyor burada haklısınız olmasıda gerekir zaten . Onun haricinde harman opsiyonu ile gelen Audio20 lerin ses kalitesi Comand lı harman ile aynı , zaten sesi veren Harman Kardonun digital ses işlemcisi . Audio20 + Harman aldığınızda Audio20 direk 6 lı değiştiricili olur , optik çıkış eklenir ve ses çıkışı comand + harman ile aynı olur farklı olması mümkün değil ikiside 450 watt ve aynı sayıda hoparlör aynı özelliklerde ses vaat ediyor bunuda Mercedes değil Harman Kardon vaat ediyor burada yanılıyorsunuz kısaca en azından benim aracım o şekilde geldi ve öyle oldu.

Mercdes TR NTG 4.5 ve NTG 4.7 araçlarda en gözde alet olduklarında bile destek verememiş yada vermemiş , NTG 5 çıkınca artık ne yeni harita gelir , nede uygulama desteği . Akibeti yıllardır harita gelmeyen NTG 4 lere benzer . Orata olan gercekler bunlar .

Yazdıklarım ortada , MBT yada xbt fark etmez , verdiğin parayı hak etmeyen bir şey , şeker parası değil , bir otomobil alacak paradan bahsediyoruz . Bir çok kişi için farklı değerlendirilecek bir miktar .

Kısaca , TR için TR gerçekleri ile konuşursak maalesef comand işe yaramaz bir alettir . Alacak olanlara tavsiye
    Etmiyorum hiç bir özelliği verdiğiniz parayı hak etmiyor .

Konu comand ise ntg5 dersek işte işler değişir , onsuz arbaa almam son söz size katılıyorum Digital Drive Kit ir comand değil , comand ntg4.x lerin çok ekmek yemesi lazım DDK olabilmesi için . Comand için gereksiz demiş olmam şahsi algılanmasın sizin Comand beğenmenize bir şey diyemeyiz zevkler ve renkler tartışılmaz değil mi ? Ayrıca bende sizin kadar belki sizden fazla para harcadım comand a ama resmen hayal kırıklığı oldu , ben alırken kimse bu yazdıklarımı paylaşmamıştı sadece 2011 haritasını biliyordum diğerleri bilinmiyordu yada biliniyordu ancak kimse konuşmuyordu .

Örnek Sizin ilk mesajınıza cevap yazmasam buradaki çoğu okuyan arkadasta farkına varmayacaktı .

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 7 Ocak 2014; 11:45:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Orijinalden alıntı: RoMM3L

Comand-DDP kavgası yapacak değiliz heralde...

Kavga mı güldürmeyin beni lutfen . Ancak insanları yanlış bazı noktalarda uyarmak istedim . Bir çok söylenmeyen şeyi yazdım . Bunları her 10 bin tl harcayacak kişinin bilmesi lazım .

MBT kendini beğenmiş mi , efendim bir bu sorun MBT demi var sanıyorsunuz , Opel 2005 model aracımda orvinal navi var , cd70 ve haritası yok . Navi li range ler , x5 ler , BMW lerde aynı akibeti yaşıyor . Bu TR nin sorunudur , askeri bir sorundur ve hala daha çözülemedi . MBT ne yapsın buna tek başına . Kendi beğenmiş dediğiniz bir markanın distribütörü oluyor farkındaysanız . Yine bunu müşteri hatırlanmasına indirgemeyiniz bu kadar basit değil . NTG 4.x lere harita gelişi ile birlikte yakın tarihlerde yani Opel , Renault , Mercedes vs gibi firmalarda factory build navigasyon çözümlerine harita göndermeye başladılar . Tamam %80 kapsama alanı ile başlandı ancak giderek iyileşiyor . TR garip bir ülke GPS li bir araç askeri sebeplerden dolayı ülkeye sokulması en zor şeylerden biri .
    Vw , Audi , BMW da dahil bir çok fabrika navi. bulunan araç fiktifede günler geçirir , gümrük işlemleri uzar gider . Kısaca sorun MBT değil , Borusan değil , Vag grup değil , GM TR değildir , sorun bizim ülkemiz maalesef ...

Ayrıca , comand da hangi uygulama var ne nerede kullanıyor biliyorum , önemli olan o uygulamayı siz TR de kullanabiliyormusunuz ? Buna bakmak laizm . Almanya buna destek vermiyor asıl sorun burada neden vermiyordan çok neden versin kidir

Bir ülke düşünün yıllık araç satışı 19 bin olsun bununda 150 tanesi Comand li olsun oda belki , Almanya nın Berlin kenti kadar araba satan bir yer , karşılığı olmayacak bir opsiyona neden yatırım yapsın ki . Uğraşmış 2011 haritasını getirmiş o bile çok şey bence . Millet comandları yurt dışından aldıkça da ekstra destek gelmeyecektir . Gelmesi mantıklı değildir . Ha sattığı aracın %40-50 si comand lı olsa o zaman bir şeyler beklemek mantıklıdır ama maalesef TR nin gerçeği Comamd mı AMG mi sorusuna hep AMG cevabı gelmesidir , siz anladınız ne demek istediğimi :) evet ... TV izleme bence başka bir hata , aux dan bağlanan iPhone ile ve jailbreak ile ancak yapılıyor , TV Tuner ise TR de yine çalışmıyor , DVB - T hala daha test ediliyor ve 3 yıldır gelecek , başka bir ölü yatırım oluyor . Şuan çalışmayan ve çalışması için servislerin hiç bir şey yapmadığı TV - Tuner i söylüyor olmanız şaşırtıcı . TV Tuner in çalışma frekansı bile ülkemize uygun değil . Bu arada yine harman kardon lu araç aldığınızda Audio20 de çıkış olarak optik çıkış oluyor , ben Comand lı Harman ile Audio20 li harman arasında zerre ses farkı hissetmedim ki kulaklarım çok sağlam . Ancak dediğiniz Harman Kardon olmayan yani düz Audio20 den düz Comand a geçiş yaparsanız ses farkı oluyor burada haklısınız olmasıda gerekir zaten . Onun haricinde harman opsiyonu ile gelen Audio20 lerin ses kalitesi Comand lı harman ile aynı , zaten sesi veren Harman Kardonun digital ses işlemcisi . Audio20 + Harman aldığınızda Audio20 direk 6 lı değiştiricili olur , optik çıkış eklenir ve ses çıkışı comand + harman ile aynı olur farklı olması mümkün değil ikiside 450 watt ve aynı sayıda hoparlör aynı özelliklerde ses vaat ediyor bunuda Mercedes değil Harman Kardon vaat ediyor burada yanılıyorsunuz kısaca en azından benim aracım o şekilde geldi ve öyle oldu.

Mercdes TR NTG 4.5 ve NTG 4.7 araçlarda en gözde alet olduklarında bile destek verememiş yada vermemiş , NTG 5 çıkınca artık ne yeni harita gelir , nede uygulama desteği . Akibeti yıllardır harita gelmeyen NTG 4 lere benzer . Orata olan gercekler bunlar .

Yazdıklarım ortada , MBT yada xbt fark etmez , verdiğin parayı hak etmeyen bir şey , şeker parası değil , bir otomobil alacak paradan bahsediyoruz . Bir çok kişi için farklı değerlendirilecek bir miktar .

Kısaca , TR için TR gerçekleri ile konuşursak maalesef comand işe yaramaz bir alettir . Alacak olanlara tavsiye
    Etmiyorum hiç bir özelliği verdiğiniz parayı hak etmiyor .

Konu comand ise ntg5 dersek işte işler değişir , onsuz arbaa almam son söz size katılıyorum Digital Drive Kit ir comand değil , comand ntg4.x lerin çok ekmek yemesi lazım DDK olabilmesi için . Comand için gereksiz demiş olmam şahsi algılanmasın sizin Comand beğenmenize bir şey diyemeyiz zevkler ve renkler tartışılmaz değil mi ? Ayrıca bende sizin kadar belki sizden fazla para harcadım comand a ama resmen hayal kırıklığı oldu , ben alırken kimse bu yazdıklarımı paylaşmamıştı sadece 2011 haritasını biliyordum diğerleri bilinmiyordu yada biliniyordu ancak kimse konuşmuyordu .

Örnek Sizin ilk mesajınıza cevap yazmasam buradaki çoğu okuyan arkadasta farkına varmayacaktı .

Saygılar

Kavga mı edicez derken geyik yapmıştım. Tabi ki yazı dilinde bunu nası anladın bilemem...

Distribütorlük mevzuna gelince, müsteri talep ettikçe o teknolojiler için yatırım yapılır ama satış danışmanları müşteriyi bilgilendirmedikçe yada alıcılar araştırmacı değilse bunu bilmez anlamazlar... O yüzden herşeyin başı distribütörlükte... BMW, Range, Porsche vs markalarda da aynı sorun olabilir ama bunu aşan markalara bakmak, bu soruna çözüm üretmek için talepkar olmak lazım... Distribütörü arayıp bişey sorduğumda yüzüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalıyorlarsa ne kadar engin(!) bilgilere sahip oldukları orada ortaya çıkar...

DVB-T yayına geçilmediğini bende biliyorum, ama test yayınlarına başlandı yakında bu özelliğe sahip TV tunerler çalısabilecek. Şu an TV yi iPhone üzerinden izliyorum gayet net ve güzel. MBrace kullanılamıyor, Uygulamalar acılmıyor, navigasyon eski... O zaman zaten DDP ile kullanımınıza en uygun şeylerden birini almışsınız.

Sonucta lafı uzatmaya gerek yok bana para batıyo Comand ve orjinal ürünler tercih ediyorum ama orjinallikten uzak Can Bus hatası vermeyen Çin malı interfaceli navigasyon alın diyen biri zaten bu olayı çözmüs demektir...

Saygılar

• Benim neyi tavsiye ettiğimi okumadınız galiba ! para sizin tabii ister yakar ister atarsınız . Kavga yazdınız ! Ne anlamamı istiyordunuz , bir yazıya kavga mı edelim diye başlayan sizin bunları söylemeniz ne kadar manidar

Comand budur aksini ispat edemeyecek oluşunuz sizin adınıza bağlayıcı çünkü ortada bunlar . Sizin beğenmeniz çalışmayan özellikleri çalışır kılıyor mu ? Hayır ? O zaman boşuna uğraşı

Gelelim benim uyarımı tavsiye diye anladığınız noktaya yani Çin Malı arayüze , ben o aleti kimseye alın takın demem , alacak olanlara da almayın demem , bilmediğim kullanmadığım aleti kimseye tavsiye de etmem , kullanma da demem , ancak bildiğim nokta olan Can-bus ile ilgili uyarı yaparım . Kısaca arayüzü ben kimseye tavsiye etmedim, aracıma takmam, kullanmam , alacak olana da uyarı yapmak boynumun borcudur . Herkes sizin kadar ön görülü olamıyor maalesef . Elinizden gelir de bir kişiyi uyarabilirsek ne mutlu .

DDP evet ,en başından beri almak ve kullanmak istediğim şeydi . comand ile yarışır özellikler de , memnunum . Olayı çözme ve diğer hususlar ise sizin görüşünüz , kim neyi ne kadar çözmüş okuyan anlar .

Sizin ile benim farkım ben kullanmadığım ve bilmediğim şey ile ilgili ne iyi derim nede kötü ! Ancak siz daha görmediğiniz DDP ile ilgili öngörü ve yoruma sahip olabiliyorsunuz . Ne ala değil mi ?

Sn . ucpoyraz
    Saygılarımla

Edit : gülücük sildim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 7 Ocak 2014; 16:55:23 >

• Harita konusu askeriye ile ilgili değil.
    Sorun KKTC den kaynaklanıyor.
    Çoğu firma Navteq harita kullanıyor. Avrupa paketinde Kıbrıs da var ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gözükmüyor.
    Kıbrıs tek parça ve Kıbrıs Cumhuriyeti olarak geçiyor.
    Gözükmeyince de bakanlık izin vermiyor.
    Bende Nissan Pathfinder varken Navteq ile az yazışmadım.
    Bir başka şey daha söyleyeyim, sorun askeriye olsa Başarsoft haritaları nasıl bu kadar yaygın ve kapsamlı olurdu.

Comand-Audio20 konusunda da birkaç şey yazayım izninizle.
    C serisinde çok denemedik ama E serisinde defalarca kombinasyonları aldık.
    Kişisel görüşümdür, araç kodu 581L oldukça Comand a para vermem. 581L kodu hariç kodlu aracı getirmeyi de MBT kabul etmiyor.
    Nitekim son iki E FL araçta Audio 20 ile geldi.
    Mercedes Benz Türkiye kabul etse idi Comand alacaktım çünkü o çalışmayan Google Street View bir arkadaşımın aracında Taksimde aslanlar gibi çalışıyordu.
    Kısacası Comand aldık, memnun kalmadık.
    Foruma yazmıştım, enişte jendi aracında interneti merak etti, göstereyim dedim, bekledi, bekledi, "ben yaşlı adamım, hak vaki olmadan bağlanır mı" dedi ve koltuktan kalktı gitti.
    Benim için masraftan farklı değil. Satarken de işe yaramıyor. Meraklısını bulmazsanız....

Ses konusunda da Harman farklı mı, evet.
    Çok beğendim mi, Bang&Olefson Beosound u denedikten sonra kesinlikle hayır.
    Bu sefer her iki EFL de 3 ay beklemeden aldık.
    Beklediğim anda Harman filan almam, B&O yazarım.
    Satarken de ne halt ederim bilmiyorum.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: orhansen

Harita konusu askeriye ile ilgili değil.
    Sorun KKTC den kaynaklanıyor.
    Çoğu firma Navteq harita kullanıyor. Avrupa paketinde Kıbrıs da var ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gözükmüyor.
    Kıbrıs tek parça ve Kıbrıs Cumhuriyeti olarak geçiyor.
    Gözükmeyince de bakanlık izin vermiyor.
    Bende Nissan Pathfinder varken Navteq ile az yazışmadım.
    Bir başka şey daha söyleyeyim, sorun askeriye olsa Başarsoft haritaları nasıl bu kadar yaygın ve kapsamlı olurdu.

Comand-Audio20 konusunda da birkaç şey yazayım izninizle.
    C serisinde çok denemedik ama E serisinde defalarca kombinasyonları aldık.
    Kişisel görüşümdür, araç kodu 581L oldukça Comand a para vermem. 581L kodu hariç kodlu aracı getirmeyi de MBT kabul etmiyor.
    Nitekim son iki E FL araçta Audio 20 ile geldi.
    Mercedes Benz Türkiye kabul etse idi Comand alacaktım çünkü o çalışmayan Google Street View bir arkadaşımın aracında Taksimde aslanlar gibi çalışıyordu.
    Kısacası Comand aldık, memnun kalmadık.
    Foruma yazmıştım, enişte jendi aracında interneti merak etti, göstereyim dedim, bekledi, bekledi, "ben yaşlı adamım, hak vaki olmadan bağlanır mı" dedi ve koltuktan kalktı gitti.
    Benim için masraftan farklı değil. Satarken de işe yaramıyor. Meraklısını bulmazsanız....

Ses konusunda da Harman farklı mı, evet.
    Çok beğendim mi, Bang&Olefson Beosound u denedikten sonra kesinlikle hayır.
    Bu sefer her iki EFL de 3 ay beklemeden aldık.
    Beklediğim anda Harman filan almam, B&O yazarım.
    Satarken de ne halt ederim bilmiyorum.

Saygılarımla,

Orhan bey ,

Gümrükte çok yakın bir arkadaşımdan aldığım bilgi bu yönde , bazı modellerde özellikle fiktifide yaşanan sorunlar buna sebep oluyor . Gps cihazı ve harita büyük sorun . KKTC yide duymuştum . Haklısınız .benim bilgim bu yönde , diğer sebepleri bilmiyorum .

Kolay gelsin
    Saygılar

• quote:

quote:

Harita konusu as..............

Orhan bey ,

Gümrükte çok yakın b..............

Sayın beyler,

ikiniz de bu konularda benden bilgilisiniz ama ben bildiğim kadarıyla konuyu anlatayım, anlatmaya çalışayım.

Askeriye derken "harita genel komutanlığı" ndan bahsediyoruz galiba.
    Türkiye'de kullanacağınız haritalar bu kurumun iznine bağlı (diye biliyorum).
    Bu kurum da KKTC olmayan haritaya izin vermiyor, siz de kullanamıyorsunuz.

Başarsoft muhtemelen buna uygun harita çıkarıyordur, sıkıntı yaşamıyordur.
    Ya da belki Türkiye'ye ayrı dışarıya ayrı yapıyordur (eğer dışarı gönderiyor ise).

Ama dışarıdan gelen haritalarda KKTC olmadığından, ülkeye sokulup kullanılmasına izin verilmiyordur, cezası da çok hafif değildir muhtemelen.
    Kimse de Türkiye'ye gönderilecek diye, KKTC'li harita çıkarmakla uğraşmıyordur.

Olay bu diye biliyorum ben, hata varsa affola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 7 Ocak 2014; 21:50:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

quote:

Harita konusu as..............

Orhan bey ,

Gümrükte çok yakın b..............

Sayın beyler,

ikiniz de bu konularda benden bilgilisiniz ama ben bildiğim kadarıyla konuyu anlatayım, anlatmaya çalışayım.

Askeriye derken "harita genel komutanlığı" ndan bahsediyoruz galiba.
    Türkiye'de kullanacağınız haritalar bu kurumun iznine bağlı (diye biliyorum).
    Bu kurum da KKTC olmayan haritaya izin vermiyor, siz de kullanamıyorsunuz.

Başarsoft muhtemelen buna uygun harita çıkarıyordur, sıkıntı yaşamıyordur.
    Ya da belki Türkiye'ye ayrı dışarıya ayrı yapıyordur (eğer dışarı gönderiyor ise).

Ama dışarıdan gelen haritalarda KKTC olmadığından, ülkeye sokulup kullanılmasına izin verilmiyordur, cezası da çok hafif değildir muhtemelen.
    Kimse de Türkiye'ye gönderilecek diye, KKTC'li harita çıkarmakla uğraşmıyordur.

Olay bu diye biliyorum ben, hata varsa affola

Teşekkürler

Orhan bey ve sizde dahil olmak üzere gayet güzel olayın MBT işe alakalı olmadığını gösterdiniz ,

Saygılar

• erciftci E kullanıcısına yanıt
    Sn erciftci,

Rica ederim, ne demek sizden bilgili olmak.
    Hep birlikte birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz.

Ben 2005 sonu Nissan Pathfinder alınca bu işle çok uğraştım.
    8 kusur bin € IT pack parası verince insanın içine oturuyor.
    Navteq ile çok yazıştım. Ellerinde harita vardı, vermiyorlardı.
    Haritanın kaynağını öğrendim, Başarsoft.
    Başarsoft ile konuştum, vardı, vermiyorlardı.
    Hep aynı yerde takıldım, KKTC.
    Sizin de dedipğiniz gibi gerçekçi olalım, Navteq dünya geneli harita satıyor ve dünyanın tanımadığı bir devleti tanısın istiyoruz.
    Olmaz. Satmaz olur biter.

Saygılarımla,
  • Digital Drive Kit Audio 20'ye uygulanabilir görünüyor merak etiğim model yılı bazında bir kısıt var mı, benim 2011 Makyajlı kasa W204 C180'e uyumlumudur? Fiyatı ne kadar Cuma günü dubai'ye gidiyorum eğer uygunsa oradan almayı düşünüyorum herhangi bir sıkıntı olabilir mi?
  • Mesajımdan sonra bir konuyu daha açıklamam lazım sanırım.

Comand, telefon ile internete bağlandığında yavaş. Bu konuda hepimiz hemfikiriz.
    Tabir caiz ise it ite, it kuyruğuna durumu oluyor. Telefon sözüöona 3g bağlanıyor, comand da telefona bluetooth ile....

Comandsever arkadaşlar için bir iyi birde kötü bilgi yazayım.
    İyi haber, misafir gelen araçta Comand hiç yavaş değildi.
    Araçta InCar Hotspot vardı.
    Kötü haber InCar Hotspot fabrikada ilk siparişte eklenebilen bir opsiyon.
    Servise bir ara sorduğumda sonradan takamadıklarını söylemişlerdi.

Comand wifi ile bağlanamıyor diye biliyorum, zaten bağlansa bizde de hızlanacak ama InCar Hotspot un yarattığı wifi ile nasıl oluyorda hızlanıyor bilmiyorum ama oluyor.
    Yada arada kablolu bir bağlantı mı var? Ona da ihtimal vermiyorum, arka panelde giriş olması lazım.
    Neyse, bir şekilde oluyor.
    Belki bir comandsever arkadaş yeni araç alırken gözönüne alır diye yazmış olayım.

Saygılarımla,

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.