Bugün servise uğradığımda Becker Map Pilot takılması ile ilgili bir broşür inceledim. 1500 TL olduğunu söylediler. Aracımda ön hazırlık yok. Merak ettiğim: Becker sadece navigasyon cihazı mı? Command olması gerekiyor mu? Command ile arasında ne fark var? Bu fiyat doğru olabilir mi? (bana biraz ucuzmuş gibi geldi) Direksiyondaki konuşma düğmesini kullanabilecek miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
dr.flyD
kullanıcısına yanıt
Sorularınızı sıra ile cevaplamaya çalışayım
-Becker sadece navigasyon cihazı mı? Evet.
-Command olması gerekiyor mu? Hayır
-Command ile arasında ne fark var? Şİmdi burada kavram kargaşası var. Comand ve Audio 20 Mercedesin medya çözümleri. Konu navi olduğu için: Comand da disk ile navigasyon yükleniyor. Audio 20 de ise navigasyon Becker Pilot Map ile. Araçta 508 kodlu ön hazırlık olması lazım. Araçta olup olmadığını nasıl anlarız. Torpidoyu açarız. Sol üstte( eğilip bakmanız lazım) aşağı yukarı bir sigara paketinin gireceği kadar genişlikte raylı birşeyler :-) varsa 509 kodlu Becker Pilot Map cihazını buraya takarak navigasyon çalışır. Yoksa servisler bu ön hazırlığı da yapabilirler.
-Bu fiyat doğru olabilir mi? (bana biraz ucuzmuş gibi geldi) Fiyat Sizin aracınıza bağlı. Ön hazırlık var mı yokmu, yada bir kampanyaya mı denk geldiniz?
Tekrar merhaba. Bugün becker map pilot için pazarlık yaptım ve anlaştım fakat kafama takılan birşey oldu. Çok fonksiyonu ekranda sadece şerit bilgisi görebileceğimi söylediler (yönlendirmeleri orada değil de sadece audio 20 ekranında görebilecekmişim). Ayrıca direksiyondaki ok tuşlarıyla sağ-sol yapınca NAV menüsü olmayacakmış. Bu bana biraz saçma geldi. "Madem nav menüsü olmayacak, çok fonksiyonu ekranada şerit bilgisini nasıl göseteceğim" dediğimde; "navigadyonu açıncaca otomatik gözükecek dedi. Acaba servis yetkilisi mi biraz bilgisizdi anlayamadım. Çünkü orijinal serviste orijinal Becker Map Pilot yaptırıyorum. Bu sanki biraz tahtakale işi gibi geldi bana. Sormak istediğim: Ön hazırlığı olmayan arabamda, sonradan taktırdığım becker map ile direksiyon menülerine "nav" sekmesi de eklenecek mi? Ayrıca bu donanım orijinal gibi mi olacak acaba. Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Asagida video linki veriyorum Direksiyon uzerinden konusma komut tusuna basınca otomatik acıyor navigasyonu. Ortadaki ekrana bir secenek daha geliyor radyo telefon ve sistem haricinde. Bir de audio 20 uzerinde direk navi tusuna basınca zaten acıyor. Yana gitme tusuyla acılmasının bir getirisi olur mu bilmiyorum. http://youtu.be/Ai3N7OcjvOs Bence youtube dan kurulumu daha once yaptırmışların ornek videolarına goz gezdirin.kafanızda bir çok şey daha net hale geleceketir.
Ortadaki ekrana bir seçenek daha geliyorsa problem yok. Çünkü bana gelmeyeceğini söylemişlerdi. Yana gitme düğmelerinden kast ettiğim bu seçenekler arasında gezinmekti.
Yanlıs anlasılma olmasın ortadaki ekran derken audio20 den bahsediyorum. mfd uzerinde navi icin bisey diyemem. Diger forumda arkadaslar bu konuyu enıne boyuna tartısmıslar.ozelden link gonderiyorum.
Teşekkürler İnceledim ama benim sorularımın cevabı yoktu
quote:
Orijinalden alıntı: dr.fly
Hocam Beckerle uğraşma taktır bir Comand bak keyfine :)
quote:
Orijinalden alıntı: RoMM3L
quote:
Orijinalden alıntı: dr.fly
Hocam Beckerle uğraşma taktır bir Comand bak keyfine :)
Alıntıları Göster
Ön hazırlık yok sanırım toplamda ne kadara mal oluyor?
dr.flyD
kullanıcısına yanıt
Şöyle söyleyeyim; Orta ekranda ve/veya Audio 20 ekranında yönlendirmeleri göreceksiniz. Hatta orta ekran daha iyi. Eşim orta ekranda navi verip Audio 20 ekranında audio olarak bırakıyordu.
Direksiyonda solda sol okla gittiğinizde Navi olacak. Seçtiğinizde ortada boş zemin üzerinde ok ve mesafeler gelecek.
Harita sadece Audio 20 ekranında olacak.
Siz Audio 20 ekranını navide bırakmasanız bile orta ekranda açık oldukça sesli olarak da yönlendirileceksiniz, hanımefendi Sizden bilmem kaç m birşeyi "takip" etmenizi isteyecek. Şimdi Şiz muhtemelen son satırdan birşey anlamadınız, hanımın diksiyonu biraz bozuk. Bizler "takip" derken a harfini hafif uzatırız ya, Siz uzatmadan okuyun, ne demek istediğimi anlarsınız.
Resim göndermek isterdim ama eşim ve kuzendeki c serisi araçları değiştirdik. Yine de biryerlerde eski bir resim bulursam eklerim.
Saygılarımla,
işte istediğm tam bunları öğrenmekti. Teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: tspeedy
Ön hazırlık yok sanırım toplamda ne kadara mal oluyor?
İşçilik dahil 1700 TL.
dr.flyD
kullanıcısına yanıt
Rica ederim. Resim bulamadım ama bir video linki vereyim. http://www.youtube.com/watch?v=rJrKGfHWER4 Mercedes W204 C 180 CGI için Becker map pilot kullanımı Birde özel değilse; Siz pazarlıkla 1.700 TL ye aldım demişsiniz. Buna code508(ön hazırlık)+code 509(Becker Pilot Map)+işçilik dahil olmalı. Bu bayi hangisi?
Saygılarımla,
quote:
Orijinalden alıntı: orhansen
Rica ederim. Resim bulamadım ama bir video linki vereyim. http://www.youtube.com/watch?v=rJrKGfHWER4 Mercedes W204 C 180 CGI için Becker map pilot kullanımı Birde özel değilse; Siz pazarlıkla 1.700 TL ye aldım demişsiniz. Buna code508(ön hazırlık)+code 509(Becker Pilot Map)+işçilik dahil olmalı. Bu bayi hangisi?
Saygılarımla,
Aslında 1880 TL idi pazarlıkla fiyatı düşürdüm. Servisin adını buradan yazmam doğru olur mu bilmem. Size özelden mesaj atıyorum.
Hocam güzel fiyatlar almışsin , TR de sanırım benden baska mercedesin tüm navigasyon çözümlerini kullanan olmamıştır . Tamamen objektif bir sekilde paylaşıyorum .
Comand : bana göre pahalı ve gereksiz , haritası ise 2011 yılından kalma , o kadar paraya değmiyor .
Becker : 2012 haritası ile comand dan daha iyi ve güncel haritası var . Gyro yani dahili pusula ve hız bilgisi olmadıgı icin tünellerde zayıf kalıyor ama kafaya takmaya bile değmez :)
Digital Drive Kit : Mercedes in en son ve en güzel Navigasyon çözümü , 2013 / Q3 haritası ile %99.9 kapsama alanı sunuyor . Kısaca harika .
Keske konuyu önce görseydim , Becker yerine Digital Kit önerirdim .
Kısaca, comand a o kadar para verilmez , Becker iyi bir çözüm 6 ay kullandık , hic sıkıntı yapmadı .
Gule gule kullanın
Sukru Bey merhaba, Digital drive kiti navigasyon çözümlerine eklemişsiniz.yanlış bilmiyorsam Türkiye için harita desteği yok.sadece google local search desteği var. Bunu navigasyonda nasıl kullanıyorsunuz. Gülsoydaki arkadaşlar sizin kullandığınız çözümlerden bahsettiler harita için en iyi sizin bileceğinizi de eklediler fiyat olarak da drive kit 2500 TL civarında dediler. Ben de Türkiye navigasyon desteği gelene kadar alma fikrimi erteledim. Yanlış biliyorsam düzeltin.gidip yarın sipariş edeyim. Saygılar iyi geceler.
quote:
Orijinalden alıntı: GKN_GKN
Sukru Bey merhaba, Digital drive kiti navigasyon çözümlerine eklemişsiniz.yanlış bilmiyorsam Türkiye için harita desteği yok.sadece google local search desteği var. Bunu navigasyonda nasıl kullanıyorsunuz. Gülsoydaki arkadaşlar sizin kullandığınız çözümlerden bahsettiler harita için en iyi sizin bileceğinizi de eklediler fiyat olarak da drive kit 2500 TL civarında dediler. Ben de Türkiye navigasyon desteği gelene kadar alma fikrimi erteledim. Yanlış biliyorsam düzeltin.gidip yarın sipariş edeyim. Saygılar iyi geceler.
Siz alın harita yükleniyor ... Bu arada ciddi cok cuzzi rakam veriyor Gulsoy , işçilik dahil fiyatsa mükemmel , ha işçilik dahil degilse yine de güzel yani idare eder :)
Bu arada size soyle söylemeliyim , Comand gereksiz bir alet net ...
Edit : TR haritası icin resim ekledim ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 4 Aralık 2013; 15:40:27 >
quote:
Orijinalden alıntı: sukru52
quote:
Siz alın harita yükleniyor ... Bu arada ciddi cok cuzzi rakam veriyor Gulsoy , işçilik dahil fiyatsa mükemmel , ha işçilik dahil degilse yine de güzel yani idare eder :)
Bu arada size soyle söylemeliyim , Comand gereksiz bir alet net ...
Edit : TR haritası icin resim ekledim ...
Alıntıları Göster
Teşekkür ederim. O zaman siparişimi veriyorum. İşçilik dahil sanırım. Yani ben oyle anladım.
quote:
Teşekkür ederim. O zaman siparişimi veriyorum. İşçilik dahil sanırım. Yani ben oyle anladım.
Siz İstanbul dasınız demi , yükleme icin bir ara telefon yanınızda buluştuğumuz da ayarlarız . Siz taktirin biz navigasyonun çalıştırırız size