Şimdi Ara

C180 CGI için Becker Map Pilot yardımı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şükrü Bey kızmassa ben cevaplayayım. Aslında onun uzmanlık alanı.

İlk soru W204 destekliyor.
    Desteklediği modeller bu adreste
    http://www.drive-kit-plus.com/en/#s/availability

İkinci kıstas belkide Drive Kit' in en büyük handikapı, telefonununuz ne marka?
    Iphone değilse gitmişken birde Iphone alsanız iyi olur.
    Zaten tam adı Drive Kit Plus for the iPhone®
    Ve son olarak ister elinizde olsun ister yeni alın Iphone modeline göre secim yapacaksınız.
    5x yada 4x çözümkeri farklı diye biliyorum.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: orhansen

Mesajımdan sonra bir konuyu daha açıklamam lazım sanırım.

Comand, telefon ile internete bağlandığında yavaş. Bu konuda hepimiz hemfikiriz.
    Tabir caiz ise it ite, it kuyruğuna durumu oluyor. Telefon sözüöona 3g bağlanıyor, comand da telefona bluetooth ile....

Comandsever arkadaşlar için bir iyi birde kötü bilgi yazayım.
    İyi haber, misafir gelen araçta Comand hiç yavaş değildi.
    Araçta InCar Hotspot vardı.
    Kötü haber InCar Hotspot fabrikada ilk siparişte eklenebilen bir opsiyon.
    Servise bir ara sorduğumda sonradan takamadıklarını söylemişlerdi.

Comand wifi ile bağlanamıyor diye biliyorum, zaten bağlansa bizde de hızlanacak ama InCar Hotspot un yarattığı wifi ile nasıl oluyorda hızlanıyor bilmiyorum ama oluyor.
    Yada arada kablolu bir bağlantı mı var? Ona da ihtimal vermiyorum, arka panelde giriş olması lazım.
    Neyse, bir şekilde oluyor.
    Belki bir comandsever arkadaş yeni araç alırken gözönüne alır diye yazmış olayım.

Saygılarımla,

Ne kullandım nede yakından görmedim ama 1 ay kadar önce Odus ekranından kullanıcı kitabına bakmıştım , benim okuduğum dökümanda telefon arayüzü üstünden akıllı telefon ve laptoplara wifi bağlantı açmaya yarar diye bir ifade vardı . Comamd için bağlantısını göstermemişti block diyagramda, hatta comand ile alaksını bile söylemiyor . Aksesuar olarak almak mümkün , inşallah aynı donanımdan bahsediyoruzdur.

Dediğiniz gibi oluyorsa güzel haber , ancak benim okuduğum döküman bu şekilde anlatmıyordu . Odustan açılan link buydu galiba inşallah açar .

https://modus.mercedes-benz-accessories.com/mba_medienbank/preLoginFunctions/odusDownload.cfm?mandator=mba_medienbank&user=sendSelection&mediumID=278528

Saygılarımla
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 8 Ocak 2014; 0:13:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ve son olarak ister elinizde olsun ister yeni alın Iphone modeline göre secim yapacaksınız.

Saygılarımla,

Estağfurullah , kızmak mı , DDKP :) ile yakından ilgilenen sizleri görmek memnun ediyor.

Ekleyecek bir şey bulamadım bu arada :)

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sukru52 -- 8 Ocak 2014; 0:16:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Mesajımdan sonra bir konuyu daha açıklamam lazım sanırım.

Comand, telefon ile internete bağlandığında yavaş. Bu konuda hepimiz hemfikiriz.
    Tabir caiz ise it ite, it kuyruğuna durumu oluyor. Telefon sözüöona 3g bağlanıyor, comand da telefona bluetooth ile....

Comandsever arkadaşlar için bir iyi birde kötü bilgi yazayım.
    İyi haber, misafir gelen araçta Comand hiç yavaş değildi.
    Araçta InCar Hotspot vardı.
    Kötü haber InCar Hotspot fabrikada ilk siparişte eklenebilen bir opsiyon.
    Servise bir ara sorduğumda sonradan takamadıklarını söylemişlerdi.

Comand wifi ile bağlanamıyor diye biliyorum, zaten bağlansa bizde de hızlanacak ama InCar Hotspot un yarattığı wifi ile nasıl oluyorda hızlanıyor bilmiyorum ama oluyor.
    Yada arada kablolu bir bağlantı mı var? Ona da ihtimal vermiyorum, arka panelde giriş olması lazım.
    Neyse, bir şekilde oluyor.
    Belki bir comandsever arkadaş yeni araç alırken gözönüne alır diye yazmış olayım.

Saygılarımla,

Ne kullandım nede yakından görmedim ama 1 ay kadar önce Odus ekranından kullanıcı kitabına bakmıştım , benim okuduğum dökümanda telefon arayüzü üstünden akıllı telefon ve laptoplara wifi bağlantı açmaya yarar diye bir ifade vardı . Comamd için bağlantısını göstermemişti block diyagramda, hatta comand ile alaksını bile söylemiyor . Aksesuar olarak almak mümkün , inşallah aynı donanımdan bahsediyoruzdur.

Dediğiniz gibi oluyorsa güzel haber , ancak benim okuduğum döküman bu şekilde anlatmıyordu . Odustan açılan link buydu galiba inşallah açar .

https://modus.mercedes-benz-accessories.com/mba_medienbank/preLoginFunctions/odusDownload.cfm?mandator=mba_medienbank&user=sendSelection&mediumID=278528

Saygılarımla
    Kolay gelsin

Şükrü Bey,

Aslında teorik anlamda code 386 olan her araçta bu numara yapılabilir olmalı.
    Sim kart modulde, araya modem tak, modemi mevcut antene bağla internet hazır.
    Ama o kadar basit durmuyor.
    E class için o araçta gördükten sonra bakmıştım.
    MBT web sitesinde E Class için şu yazıyor
    Tüm modeller için aksesuar olarak fabrika çıkışı dahilinde sunulmaktadır.
    Dolayısı ile pek servisin takabileceği basitlikte birşey değil. Başka birşeylerde değişiyor olmalı.
    Destekleme anlamında 06/2013 ötesi var.
    W212 lerin bile tamamını desteklemiyor.

Sanki Mercedes gene aynı şeyi yaptı gibi duruyor.
    Biliyorsunuz Mercedes faceliftlerde bile sadece kasa ile oynamıyor.
    Aracın tamammı elden geçiyor.
    Ve üstelik Comand konusu var. Her serideki Comand aynı mı? Aynı özellikleri desyekliyormu?
    En iyi Siz biliyorsunuz.
    Nasıl yapmışlar bilmiyorum ama yapmışlar.
    Adam gözümün önünde internete girdi ve google araması sanki wifi bağlanmışsınız gibi anında geldi.
    Bende paylaşmak istedim.
    Büyük bir ihtimalle bu sene gelecek araçlarda peyderpey bunu verecekler.
    Belki araç sipariş ederken isteyen olur diye yazdım.

Saygılarımla,

Mesajı gönderdikten sonra aklıma geldi, bir şey daha ilave edeyim.
    InCar Hotspot tanıtımında şu var

Surfing, just like at home.
    Courtesy of your car.
    Read an email from a colleague or a quote from a supplier, buy presents for family or chat to
    friends – you can now do all of these things in your Mercedes-Benz, using any WLAN-enabled
    device or via the display of your COMAND APS.

Pardon ama ne zaman Comand ile internet "Surfing, just like at home." oldu.
    Ben hiçbir zaman yapamadım, yapabilen oldu mu

Edit: Mesaja ilave yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 8 Ocak 2014; 3:09:13 >

• orhansen O kullanıcısına yanıt
    Hiç düşmedim üstüne , ihtiyaç duymadığım için bir ara gözüne takılmıştı , eğer dediğiniz gibiyse ki öyle gözüküyor Almanlar şanslı , ileride Google ile yürütülen çalışmalar sonrası güzel Google uygulamaları gelir . Bant genişliğine bağlı olarak açarlar uygulamaları .

Bu arada geçen okudum , radyo trafik TMC yayınına başladı artık destekleyen araçlar trafik bilgisi görebilecek diye sonra bir umut radyo trafik açtım denedim ve sonuç hüsran yayın var ama sadece test yayını ne zaman gelir bilmiyorum . Buda Comamd Navi kullananlara başka bir güzellik

Saygılar

• quote:

Sn erciftci,

Rica ederim, ne demek sizden bilgili olmak.
    Hep birlikte birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz.

Ben 2005 sonu Nissan..............

Aydınlattığınız için teşekkürler,

saygılar benden
  • quote:

Saygılarımla,

Teşekkürler bilgilendirme için.
    Iphone kullanıyorum ama incelediğim kadarıyla Iphone 4/4S için ve Iphone 5/5S için iki farklı model var ama tek fark sadece bağlantı kablosu olabilir.

Fiyat olarak burada ne kadara mal oluyor? ona göre oradan alacağım tabi bulabilirsem :)

• sukru52 S kullanıcısına yanıt
    Şükrü Bey,

Aslında benim derdim başka, ben onun için ilgilendim.
    Oğlumun Ipadınde interneti kontrol etmeye çalışıyoruz. GSM card almadım.
    Araca bindiğinde benim yada annesinin telefonundaki interneti paylaşıyor.
    Birde biz herhangi bir firmaya sunum yapmaya gittiğimizde laptoplar için mebzul miktarda GSM modemlerimiz var.
    Firmaların kendi internetlerini kullanmayız. Hem etik değil hemde güvenli.
    Hani diyorum, aracın wifi modemine GSM kartı taksak, oğlum araçta iken kullansa.
    Wifi yayını biliyorsunuz aslında yarım küre. Mutlaka araç dışına da var. Bizde müşterimizde iken kullanıversek çok hoş ve pratik olacak. Bunun için uğraştım ama net kaç m bulamıyoruz. Birkaç yerde 25m çap gibi şeyler var ama resmi açıklama değil.
    Forumlarda deneyenler yazmış. Bulabilsem ciddi anlamda düşünürüm.
    Beni birçok sıkıntıdan kurtarır.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: tspeedy

quote:

Saygılarımla,

Iphone kullanıyorum ama incelediğim kadarıyla Iphone 4/4S için ve Iphone 5/5S için iki farklı model var ama tek fark sadece bağlantı kablosu olabilir.

Fiyat olarak burada ne kadara mal oluyor? ona göre oradan alacağım tabi bulabilirsem :)

Merhaba ,

Orhan beyinde yazdığı gibi 4 ve 5 için olan modeller çapraz kullanılamıyor . Bilmeniz gereken husus sadece lighting cable farkı olmadığı .

Kısa çok detaya girmeden ufak bir bilgi vereyim .
    1. 5 ve 4 lerin çözünürlükleri farklı olduğundan , ekran bağlantı tesisatı da farklı oluyor .
    2. 5 li modeller ayrıca istenirse Bluetooth bağlantısı da yapabildiğinden bir adet Bluetooth dongle lazım .
    3. Dediğiniz gibi farklı lighting adaptor lazım . (Torpidodaki siyah parça )
    4. Ekim 2013 tarihli yeni firmware lazım . Sıfır alacaksınız kesin güncel gelir zaten .
    5. 1.6 versiyon DigitalStyle Apps in AppleStore dan indirilmesi lazım .

ayrıca özellikle w204 için almak istediğinizi belirtiniz , parça noları farklı çünkü .

Orhan bey , bende sevdim Hot Spot inşallah işinizi görecek bir şeyler bulursunuz .

Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: sukru52

quote:

Orijinalden alıntı: tspeedy

quote:

Saygılarımla,

Merhaba ,

Orhan beyinde yazdığı gibi 4 ve 5 için olan modeller çapraz kullanılamıyor . Bilmeniz gereken husus sadece lighting cable farkı olmadığı .

Kısa çok detaya girmeden ufak bir bilgi vereyim .
    1. 5 ve 4 lerin çözünürlükleri farklı olduğundan , ekran bağlantı tesisatı da farklı oluyor .
    2. 5 li modeller ayrıca istenirse Bluetooth bağlantısı da yapabildiğinden bir adet Bluetooth dongle lazım .
    3. Dediğiniz gibi farklı lighting adaptor lazım . (Torpidodaki siyah parça )
    4. Ekim 2013 tarihli yeni firmware lazım . Sıfır alacaksınız kesin güncel gelir zaten .
    5. 1.6 versiyon DigitalStyle Apps in AppleStore dan indirilmesi lazım .

ayrıca özellikle w204 için almak istediğinizi belirtiniz , parça noları farklı çünkü .

Orhan bey , bende sevdim Hot Spot inşallah işinizi görecek bir şeyler bulursunuz .

Saygılarımla

Dubai deki mercedes bayisine büyük bir hevesle gittim ama sonuc hüsran oldu. İlk önce yetkiliye digital drive kit hakkında bilgi almak istediğimi söyledim aval aval yüzüme baktı o neymiş gibi belli ki ilk defa duyuyordu. Bir kac kere tekrarladım yine anlamadı neyseki gitmeden internetten parça numarasını almıştım onu verdim. Bilgisayardan fiyatına baktı ve 4000 dirhem (yaklaşık 2400 lira) deyince sok oldum buna işçilik de dahil değilmiş. Zaten parca da ellerinde yokmuş Almanya'dan gelecek 2-3 hafta sürer dedi.
    Artık Türkiye'den bakacağız..

• Aracımda Becker map pilot kullanıyorum. Gayet memnunum. Bu şubat ayında 2012 haritasını satın almıştım. Şimdi baktım 2013 haritası çıkmış. Yani alalı daha 1 ay bile olmadan yenisi çıkınca iyi olmadı. Bunun başka güncelleme yöntemi var mı?
    Bir de TMC özelliğini nasıl kullanabiliyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skiygin

Aracımda Becker map pilot kullanıyorum. Gayet memnunum. Bu şubat ayında 2012 haritasını satın almıştım. Şimdi baktım 2013 haritası çıkmış. Yani alalı daha 1 ay bile olmadan yenisi çıkınca iyi olmadı. Bunun başka güncelleme yöntemi var mı?
    Bir de TMC özelliğini nasıl kullanabiliyoruz?

Becker ile yazisin , 4 ay ücretsiz güncelleme hakkınız var , yazmanız yeterli gelir . Tabii kampanya bitmişse bilemiyorum . Ben aldığımda bana bu sekilde mesaj gelmişti .

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.