Şimdi Ara

c3 1.4 e-HDi 70 HP BMP STT E5 Confort (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
13.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: odrin34

quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

Walla yakıt yönünden inanılmaz tasarrufu geldi bana.. Bu nedenle alicam sanırım.. Ewet 16 saniye cidden kötü... Ama yarışçı değilim.. Ben normal bir kullanıcıyim... Hafta ici 2-3 gün kullanırım.. Bide hafta sonu... Sehirler arası yapacağımı düşünmüyorum.. Kısa mesafeler....

Bu arabanın cami ekstramidir??

haftada birkaç gun kullanıp kısa mesafeler yapacaksanız sıfır dizel araç almaktan ziyade 10-15 bin aralığında küçük benzin motorlu bir araç almanızdır.
    kısa mesafede 3,6 değil 6,6 yakarasınız motor ısınmaz. bu kadar az kullanım için 40 bin lirayı sokakta yatırmak vergi kasko ve diğer masrafları saymıyorum bile
    çok gereksiz olur...

kesinlikle katılıyorum, dizel araç kısa mesafeler için veya az kullanım için uygun değildir hele hele ikisi bir arada olacaksa tam bir çılgınca para saçmaktır. kısa mesafede zaten hiç ısınmıyorlar tuketimleri fabrika verisi 3 litrede olsa 6 yı 7 yi buluyor, bakımları pahalı arızaları pahalı alırken 7-8 bin tl pahalı peki ama neden?

• Evet zenith cam ekstra. Ama mutlaka alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

benzinli c3 4-5 arası yakıyo haberiniz olaa

hangi benzinli c3 şehiriçi 4-5lt arası yakıyor göremedim, başka bir değer tablosu var mı?

c3 1.4 e-HDi 70 HP BMP STT E5 Confort

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

quote:

hangi benzinli c3 şehiriçi 4-5lt arası yakıyor göremedim, başka bir değer tablosu var mı?

Valla ben dizelle 5 litre yakıyorum. Arkadaş ironi yaptı heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Reventon*

e-Hdi farkı ne oluyor ? Araç otomatikmi oluyor yoksa başka bir farklılıkmı var ?

e-Hdi'da Stop and go sistemi var ayrıca e-hdi'ın torku daha yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Reventon*

e-Hdi farkı ne oluyor ? Araç otomatikmi oluyor yoksa başka bir farklılıkmı var ?

alternatör çift yönlü çalışabilen bir alternatör yani siz yavaşlarken şarj yapıyor hızlanırken ise sarj ederek kazandığı elektriği kullanıp motora destek olarak çalışıyor buda torku artırmış oluyor (buna micro hybrid yada booster de deniyor)
  • bence güzel bir motor.
  • ş içi 3.6 lt yakabilecek araba yok değerleri yanlış girmişlerdir 4.5 lt olsa hanı yine eyv .
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

quote:

2010 manuel c3 1.4 75 bg ironi falan yok hoca 4-5 arası yakıyo şehir içi dışı bılmıyorum

http://otomobil-tr.blogspot.com/2012/02/citroen-c3-fiyat-ve-ozellikleri.html bakın burada fabrika verileri verilmiş zaten. aynı yakıyor araç düzgün kullanımda.

sen aracı 5-6 bin devirlerde kullanırsan arac 10 yaksada yeridir yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 22 Nisan 2012; 19:25:36 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

2010 manuel c3 1.4 75 bg ironi falan yok hoca 4-5 arası yakıyo şehir içi dışı bılmıyorum

http://otomobil-tr.blogspot.com/2012/02/citroen-c3-fiyat-ve-ozellikleri.html bakın burada fabrika verileri verilmiş zaten. aynı yakıyor araç düzgün kullanımda.

Verdiginiz site de resimde ki bilgilerle alttaki yazılar yanlıs. Altta ki özelliklerde c3 1.4 hdi nin yakıtı sehir ici 5.3 olarak gösterilmis. 1.4 benzinli confort ise sehir ici 8.3 olarak gösterilmis.

Cok hızlı kullanmam ama bu kullanmayla az yakıyorum sanıyodum. Siz benzinliyle 5 yakıyormusunuz ? Yoksa kullanandan mı duydunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Verdiginiz site de resimde ki bilgilerle alttaki yazılar yanlıs. Altta ki özelliklerde c3 1.4 hdi nin yakıtı sehir ici 5.3 olarak gösterilmis. 1.4 benzinli confort ise sehir ici 8.3 olarak gösterilmis.

Cok hızlı kullanmam ama bu kullanmayla az yakıyorum sanıyodum. Siz benzinliyle 5 yakıyormusunuz ? Yoksa kullanandan mı duydunuz.

benim aracım

C3 1.4i Confort 28.600 TL Benzin Manuel 5 lt/100 km 75 Hp bu oranlarıda tutuyor 2010.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 22 Nisan 2012; 21:07:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

benim aracım

C3 1.4i Confort 28.600 TL Benzin Manuel 5 lt/100 km 75 Hp bu oranlarıda tutuyor 2010.

Sehir dısı kullanıyorsanız tamam da sehir içi benzinliyle 5 litre yakması imkansız.fabrika verisi zaten sehir içi 8.3 siz nasıl 5 yakarsınız.

• ben geçtiğimiz hafta 1 gün boyunca kullandım yaklaşık 100km'den biraz fazla kullandım, fırtınanın çıktığı 18nisan akşamı yoğuuun istanbul trafiği ve yağmur ortalamam şehir içine ve o yoğunluğa göre çok makul ancak BMP şanzıman kafayı yedirtir, çok özürlü bir sistem bu tek debriyaj robotizeler ki ömrüm geçti bu şanzıman ile colt,yaris,corsa, birçoğunda yıllandık Allah sabır versin bu araç hiç 95hp hissiyatı vermiyor belirteyim! 1.6 hdi92'lik ile alakası yok

• 1.4Vti bmp ortalama 5.5-6 lt yakıyor.Kullanıcı acemi ve motor daha 800 km'de...
    Tamam bmp iyi bir şanzıman değil ama işini yapıyor.Biraz alışmak lazım.. Ama araç gayette 95 bg hızlanmasını hissettiriyor.
    Bence başarılı bir araba.. Ses sistemi hariç..
  • Çok ilginc.Herkes fabrika verilerinden 1 2 hatta 3 litre bile az yakıyor.Bense 4.6 olan fabrika verisinden 0.4 litre fazla yakıyorum.Benim kullanmamda bir sorun var o zaman.
  • ben de bu araca bi ara niyetlendim. ancak C4 teki mcp yi koymadıklarından vazgeçtim. bu vitesi kullanan arkadaşlar diğer otomatiklerle karışılatırma yapabilirler mi?

yaris m.m. , astra easytronic kadar kötü mü?
  • körfez/ kocaeli. imzamdaki araç. sana istanbul demedim zaten. ayrıca istanbul olsa da konu olan araç da benimki de euro 5 normlarına sahip S&S sistemli araçlardır. yani 7.9 olmaz diye tahmin ediyorum. dikkat ettiysen bilmediğim bir konu için tahmin ediyorum dedim. ancak yukarıdaki yazdıklarım kesin ve net bilgilerdir. sana göre bana göre yok. bir yerden azberlemeye de gerek yok. zaten her konuya mesaj atma gibi bir özelliğim de yoktur. 8 litre yaktığın güzerkahta benzinli ile 10 litre yakarsın. hesap makinasına koy çarp, böl, hesapla muhakkak farkı anlayacak seviyedesindir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinite

ben geçtiğimiz hafta 1 gün boyunca kullandım yaklaşık 100km'den biraz fazla kullandım, fırtınanın çıktığı 18nisan akşamı yoğuuun istanbul trafiği ve yağmur ortalamam şehir içine ve o yoğunluğa göre çok makul ancak BMP şanzıman kafayı yedirtir, çok özürlü bir sistem bu tek debriyaj robotizeler ki ömrüm geçti bu şanzıman ile colt,yaris,corsa, birçoğunda yıllandık Allah sabır versin bu araç hiç 95hp hissiyatı vermiyor belirteyim! 1.6 hdi92'lik ile alakası yok

Hocam bmp kullanmadım bilmiyorum ama Fiesta 1.4 tdci Asm ve Citroen C4 Mcp'yi yeri geldikçe kullanan biri olarak özellikle Mcp'nin bu forumda abartıldığını düşünüyorum.

Evet performanslı kullanımda çok ciddi sarsıntı mevcut ama gaza yumuşak davranıldığında sarsıntısız geçişler sunabiliyor Mcp.

Hem bu sistemlerin adı üzerinde : "otomatikleştirilmiş manuel" vitesler. Bunun bilincinde olup satın almak ve otomatik vitesin sarsıntısızlığını beklememek gerekir.

Çift kavrama şanzımanlar sorunsuzluk ve maliyet olarak soru işareti yarattığından dolayı dizel otomatik C-B sınıfında Psa grubunun robotize şanzımanları benim için birinci sıradadır.

Ayrıca 1.6 hdi motorlarla bmp şanzıman gelmedi diye biliyorum. Kullandığınız 68 hp lik 1.4 hdi olmasın. Bu şanzımanlar gücün yola aktarımı konusunda manueller gibidir. Pek bir kayıp olmaz.

• Bahsettiği 1.4 vti
  • @elcas ş.içi 4,5 litreden bahsediyorsun start stop o kadar tasarruf yapmaz, hele euro5 motor yakıtta daha az yakıyor demek değil. aynı güçteki ve aynı ağırlıktaki zannediyorum 1200 kg vardır bir astra 4,5 litre yaktırabilmek için ortalama hızın en az 65-70 çıkmalı ki bu nasıl ş.içi oluyor onu anlamak güç. herşeyi geçtim önce kışın bile 5,3 yaktığını yazıp. sonra 7,9 olmaz diye tahminde bulunmaya çalışmışsın. yazdıklarından çok daha fazla çıkarımda bulunabilirim ama seviyemi korumak istiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.