Şimdi Ara

C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
8.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun zaman bizim araçlar için double din oto teyb aradım fakat malum araçta double din yuva olmaması ve hiçbir firmanın da buna uygun dashboard yapmaması nedeniyle kolları sıvadım.

İlk olarak 7" tablet ve ona uygun bir tablet kılıfı ile idare edecek bir şeyler yapmaya çalıştım. Teyp üzerindeki kapağı ve üstteki havalandırma kızaklarını yarıya kadar keserek tablete yuva yaptım. Fakat sıkıntı tableti teybe bağlamakta oldu. Yine malum bizim teyplerde aux girişi yok. Napalım biz de çareyi üzerinde aux girişi olan FM verici ile bulmaya çalıştık. Tabletin ses çıkışından fm vericinin aux girişine bağlantı yaparak radyo üzerinden tabletin sesini almayı başardım.

Bir süre böyle kullandım. Sonrasında cızırtılar ve dalga karışması nedeniyle CD Changer portuna takılan aux-USB girişi olan donanımdan edindim. Onunla dalga karışma işini çözmüş oldum fakat tableti şarja bağladığımda cızırtı gelmeye başladı.

Daha sonra madem bu yola girdik diye devam ederek sony nin bluetooth bağlantılı bir teybini aldım ve ses ile ilgili tüm sorunlarımı özmüş oldum.

Bir süre sonra görünüş beni rahatsız etmeye başladı ve youtube da izlediğim videolardan da gaz alarak yeni bir dashboard yapmaya karar verdim.

Aşağıda adım adım bu süreçte olanların fotoları mevcut.
     C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi

• bu sistemde kullandığım teyp sony N4000BT. Android tablet ile bluetooth üzerinden bağlantı kuruluyor ve tablet üzerinden teybin tüm fonksiyonları kumanda edilebiliyor. ayrıca teyp aracın direksiyon kumandası ile uyumlu sadece araya bir bağlantı aparatı almak gerekiyor.

Yani özetle:

Aracın direksiyon kumandasından tablette dinlediğim muziği değiştirebiliyor, radyo kanalını değiştirebiliyor ve ses açıp kapatabiliyorum.
    Ayrıca teyp üzerindeki USB ve Aux girişlerinden uzatma yaparak koltuk arasında bulunan çakmaklık girişine monte ettiğim aux ve USB girişlerini kullanıyorum. Teyp nerede diye merak ediyor olabilirsiniz. Sağ üst torpidoda bulunan CD Changer i iptal ederek teybi buraya monte ettim.

Altta son halinin resimleri mevcut.

C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi

• ilk ve son halinin karşılaştırması

C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi C4 Grand Picasso Tablet / Multimedya sistemi

• Örnek bir DIY projesi olmuş, tebrik ederim.
  • y_silhouette kullanıcısına yanıt
    Gerçekten güzel olmuş arkadaşım, tebrik ediyorum. Yalnız bi sorum olacak, tablet sürekli şarjda olduğu için aşırı ısınma gibi bir durum var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theadramelech

Gerçekten güzel olmuş arkadaşım, tebrik ediyorum. Yalnız bi sorum olacak, tablet sürekli şarjda olduğu için aşırı ısınma gibi bir durum var mı?

Teşekkürler.

Şarj sadece araç çalışır durumda iken olduğu için ve gün içinde saatlerce araç kullanmadığımdan şu an için sorun çıkarmadı. Araç kullanırken de oyun ve benzeri işlemler yaparak tablete aşırı yüklenme olmayacağından ısınma sorunu olacağını sanmıyorum. Sadece müzik ya da navigasyon amaçlı kullanıyor.
  • Cok guzel bir calisma olmus fakat biz boyle bir seyi nasil yapacagiz kullanilan malzemeler neler cok ugrastirici bir seye benziyor.

Bir de tablet tam kalarofifer kanalinin onune denk gelmis buda asiri isinmaya sebep olmaz mi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Cok guzel bir calisma olmus fakat biz boyle bir seyi nasil yapacagiz kullanilan malzemeler neler cok ugrastirici bir seye benziyor.

Bir de tablet tam kalarofifer kanalinin onune denk gelmis buda asiri isinmaya sebep olmaz mi.

Aslında biraz uğraş gerektiren birşey. Fakat malzemeleri bulmak çok kolay. Sanayide herhangi bir tampon tamiri yapan yerde kolay bulunabilen cam elyaf ve onun 2 karışımdan oluşan bir sıvısı var. Ben tablete kalıp yaparken, önce tableti strech film ile kapladım ve düz bir yere ters çevirip üzerine cam elyaf serdim daha sonra karışımdan üzerine döküp kurumasını bekliyorsunuz. Youtube da fiberglass olarak aratırsanız yapım ile ilgili çok sayıda video bulabilirsiniz. Dökümden sonra kesim şekillendirmek biraz uğraş ve sabır isteyen birşey. Ben onun için ufak motorlu bir takı tasarım işleme aleti kullanıyorum. Bir ara resmini paylaşabilirim. Çok sayıda farklı ucu olduğu için baya işime yaradı.

fiberglass aynı zamanda biraz yalıtım da sağlıyor. Havalandırma kanalının önünde çok sorun olmuyor faakat ben yine de biraz kısık kullanıyorum. Yandaki havalandırma kanalları genelde yeterli oluyor.

• hocam selamlar

ellerine sağlık.şu an tam benim yapmak istediğim ama yerim olmadığı için beklemeye aldığım şeyi yapmışsın. malzemelere kadar herşeyim tam ama evde yapmaya cesaret edemiyorum koku vs olur diye. istanbuldaysan görüşmek ve fikirlerini/yardımlarını almak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz_asik

hocam selamlar

ellerine sağlık.şu an tam benim yapmak istediğim ama yerim olmadığı için beklemeye aldığım şeyi yapmışsın. malzemelere kadar herşeyim tam ama evde yapmaya cesaret edemiyorum koku vs olur diye. istanbuldaysan görüşmek ve fikirlerini/yardımlarını almak isterim.

İstanbulda değilim ama mesaj atarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Koku gerçekten önemli bir problem, evde yapmak zor. Özellikle kullanılan sıvılar çok zehirli, dikkatli olmak gerekiyor. Çok kullanılmayan bir balkon varsa yapılabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_silhouette

quote:

hocam selamlar

İstanbulda değilim ama mesaj atarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
    Koku gerçekten önemli bir problem, evde yapmak zor. Özellikle kullanılan sıvılar çok zehirli, dikkatli olmak gerekiyor. Çok kullanılmayan bir balkon varsa yapılabilir diye düşünüyorum.

Eyvallah hocam. Su an ben de sistemi kurdum. Calisir durumda. Bluetooth ile aracin teybine sesi aktariyorum. Geri vites kamerasi goruntusunu tabletten alabiliyorum. Ama keske senin gibi cerceve yapabilsem. Neyse bakalim firsat buldukca deneyecegim.

• quote:

quote:

quote:

hocam selamlar

Eyvallah hocam. Su an ben de sistemi kurdum. Calisir durumda. Bluetooth ile aracin teybine sesi aktariyorum. Geri vites kamerasi goruntusunu tabletten alabiliyorum. Ama keske senin gibi cerceve yapabilsem. Neyse bakalim firsat buldukca deneyecegim.

benim de merak ettiğim bir konu tablete geri görüş kamerasının aktarılması idi, Bildiğim kadarıyla android tabletlerde video girişi yok. Siz hangi marka model tabletle bunu yaptınız?

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam selamlar

benim de merak ettiğim bir konu tablete geri görüş kamerasının aktarılması idi, Bildiğim kadarıyla android tabletlerde video girişi yok. Siz hangi marka model tabletle bunu yaptınız?

ben de nexus 7 2012 wifi var. video girişi yok evet. ama easycap denen cihaz ve easycap viewer denen uygulama ile görüntü alabildim.
    eğer tabletinin otg desteği var ise yapabilirsin diye tahmin ediyorum. ben aracıma çinden geri vites kamerası almıştım. sonra internette easycap ile görüntü alınabildiğini gördüm. onu da sipariş ettim. ama stk1160 yada utv007 chipset olması gerekiyormuş. kamerayı easycape easycapi de usb otg y kablo aracılığıyla tablete bağlıyorum. geri vitese taktığımda görüntü otomatik olarak ekrana geliyor. daha yeni bir olay benim için de. video vs çekersem yükleyeceğim youtube falan. ama youtube da easycap viewer diye aratırsan son 1 kaç haftalık görüntüler arasında çıkıyor. google playde de uygulamayı bulabilirsin.
    bunun dışında usb webcam ile de görüntü alınabiliyor. google playde bununla ilgili yaklaşık 6-7 tane uygulama var. camerafi, usbwebcam, dashcam, moimsoft ezviewer vs gibi.

• Bu projeye ilk başladığımda bir amacım da geri görüş kamerasının tablet te görebilmekti. Fakat bazı çin tablet modelleri dışında Video Girişi olmadığı için çok umutlu değildim. Söylediğiniz şey ilgimi çekti fakat bu sefer diğer bir Problem ben USB girişini şarj için kullanıyorum ve kontağà bağlı, tablet te bazı görevleri de şarj acik/kapalı komutuna göre ayarlı. Dediğinizı yapabilmem için hem şarj hem de otg özelliği olan çift girişli bir kablo bulmam lazım. Öyle kablolar olduğu söyleniyor hatta gittigidiyor da bir tane buldum ama çalışmadı. Böyle bir kablo bulursam o zaman tam fonksiyonlu bi dashboard olacak.
    Teşekkürler.

• quote:

Bu projeye ilk başladığımda bir amacım da geri görüş kamerasının tablet te görebilmekti. Fakat bazı çin tablet modelleri dışında Video Girişi olmadığı için çok umutlu değildim. Söylediğiniz şey ilgimi çekti fakat bu sefer diğer bir Problem ben USB girişini şarj için kullanıyorum ve kontağà bağlı, tablet te bazı görevleri de şarj acik/kapalı komutuna göre ayarlı. Dediğinizı yapabilmem için hem şarj hem de otg özelliği olan çift girişli bir kablo bulmam lazım. Öyle kablolar olduğu söyleniyor hatta gittigidiyor da bir tane buldum ama çalışmadı. Böyle bir kablo bulursam o zaman tam fonksiyonlu bi dashboard olacak.
    Teşekkürler.

Ben de aynen dediğin kablodan kullanıyorum. Ayni anda hem tableti şarj ediyor hem de otg özelliği sağlıyor. Ben bu sayede sarj ederken baska cihazlar da baglayabiliyorum. Usb hub ve ona bagli Easycap, webcam, flash bellek, gamepad vs gibi. Sanırım sen de çalışmamasının sebebi tabletinin romu yada kernelinin bu desteği sağlamaması. Benim tablette kullandığım ROM ve kernel sırf aracında kullanmak isteyenler için tasarlanmış. Otg şarj desteği,USB DAC destegi, gomulu easycap driverleri aklıma gelenler bunlar. Eğer kullandığın tableti söylersen senin için bi araştırma yapabilirim var mi yok mu diye?

• tablet asus me176cx

eğer böyle bir kernel bulabilirsek çok harika olacak, sayende istediklerimin tamamını yapmış olacağım.
  • sanırım yok hocam.
    bi kaç yabancı foruma baktım ama bu tablete özel rom, kernel göremedim. bir konuya mesaj attım. ordan haber bekliyorum dönerlerse.
  • sağolasın hocam,

ben de bu arada biraz araştırma yaptım, gerçekten de baktığım hiçbir yerde custom rom yok.
    Senin kullandığın kabloyu nereden almıştın, bir forumda benim tabletin de 500mA seviyesinde OTG den sarj olduğunu okudum da, belki başka bir kablo işe yarar.
  • quote:

sağolasın hocam,

ben de bu arada biraz araştırma yaptım, gerçekten de baktığım hiçbir yerde custom rom yok.
    Senin kullandığın kabloyu nereden almıştın, bir forumda benim tabletin de 500mA seviyesinde OTG den sarj olduğunu okudum da, belki başka bir kablo işe yarar.

Ben kablomu çinden sipariş ettim. Aliexpressten. Bi bak istersen sen de. Senin tablete özel bi kablo yapmış olabilir bu cinliler

• Forumlarda okuduğum kadari ile bu sekilde satılan otg kablolarının bir çoğu çalışmıyormuş. Aliexpressden baktığımda 1600 civarında ilan çıkıyor. Biliyorum fazla zahmet verdim ama hala sisteminde kayıtlı ise aldığın satıcının linkini yazabilir misin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.