Şimdi Ara

C4 YOL BIL. EKRANI DEGISIMI HAKKINDA !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Degerli c4 kullanicilari, arkadasimda 2006 model bir c4 var , konsoldaki yol bilgisayari ekrani arizalanmisti 1 ay önce ekranin yenisini aliexpresten siparisini vermistik. Ekran dun elimize gecti, onceden degistirme videolari vardi diye hatirliyorum ama simdi ariyorum ulasamadim bir turlu. Bu model c4un ekran degisimiyle ilgili dokumanlara ulasmam konusunda yardimci olabilecek tecrubeli arkadaslara ihtiyacim var.

C4 YOL BIL. EKRANI DEGISIMI HAKKINDA !.. C4 YOL BIL. EKRANI DEGISIMI HAKKINDA !..
    --------------------------------

Arkadaşlar yol bilgisayar ekranını arkadaşla birlikte bir birimize yardımcı olarak değiştirmeyi başardık. Tabi çıkış noktamız bu linkteki video oldu. C4 EKRAN DEĞİŞİMİ
    Lakin işleme başladığımızda videodaki bir kaç eksikliğide tespit etmiş olduk. Öncelikle söküme başlarken alttaki görsellerdeki siyah kapakların sökümünden bahsetmek istiyorum. Çünkü videoda vites kolunun ordan başlanıyor ancak daha önceside mevcut.

Devamında videodaki söküm işlemlerine devam ettik yani vites kolu kılıfını kaldırdık akabinde torpido çerçevesini söktük ;

Bu çerçevenin sökümünden sonra sıra videodaki gibi klima ünitesinin ve teybin sökümüne gelmiştiki aslında o iki ünite sökülmeden üstteki klima ünitesinin sökülebileceğini fark ettik ve dediğimiz gibide oldu yol bilgisayarı ekranının ait olduğu panel yerinden rahatlıkla çıktı;

Yukardaki görselde de gözüktüğü üzere üstteki panel çıktı ve ekranın yerinden sökülebilmesi için gerekli olan sağ ve soldaki vidaları söktük ve yeni ekranımızı yerine monte ettik.
    FİNAL

Son olarak tam topladık ineceğiz ki ufak bi aksilik gözümüze çarptı, resimdende anlaşılacağı gibi torpidonun üstünde klima ızgarasının yanındaki boşluk gözüken yerde bir tapa gibi bir şey varmış onu düşürmüşüz;

Arabanın içinde bulamadık inşallah torpidonun içine düşmemiştir.Onuda yarın hallederiz havada kararmaya başladı. Maalesef kaş yapalım derken göz çıkardıkmı bilmiyorum, yarın anlaşılır artık. Parçayı bulup yerine takınca herşey dahil bu işin bize maliyeti 90 tl. oluyor. 70 tl ekranın ücreti 20 tl.de kargosu...

Umarım faydali bir paylaşım olur ve gelecekte birilerinin işine yarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 31 Temmuz 2016; 21:07:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eski kasa C4 cüler nerdesiniz ?..

• youtube
    C4 Desmontando Clima, Radio y Navegador02
    http://youtu.be/0U6HblNFbjU

• Evet tam aradigim video tesekkurler. Bu is bizi aşar gibi , cok çetrefelli bir işçiliği var. Bir oto elektrikciye goturmek şart ... Eger kolay bir söküm olsaydi biz hallederdik diye dusunuyordum.

• Sıradan bir oto elektronikçi yerine ön kısımdaki kaplamayı tırnakları kırmadan ve parçalamadan sökebilecek birine gitmelisiniz. Kaş yapayım derken göz çıkarmasınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hdplus

Sıradan bir oto elektronikçi yerine ön kısımdaki kaplamayı tırnakları kırmadan ve parçalamadan sökebilecek birine gitmelisiniz. Kaş yapayım derken göz çıkarmasınlar.

Özel bir citroen servisine götürürüz. İşçilik ne tutar sizce ?..
  • Aynı model c4'ü 10 yıl kullandım, yeni sattım. İşçiliğini bilmiyorum, ön kısmı açıp yeni ekrana soketi takacak ve onuda yerine yerleştirecek fakat dandik bir usta yaparsa bu seferde oluşacak izlerden dolayı ekranın kenarında kalan parçanın üzerine kaplama yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynı model c4'ü 10 yıl kullandım, yeni sattım. İşçiliğini bilmiyorum, ön kısmı açıp yeni ekrana soketi takacak ve onuda yerine yerleştirecek fakat dandik bir usta yaparsa bu seferde oluşacak izlerden dolayı ekranın kenarında kalan parçanın üzerine kaplama yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.

Dediginiz gibi ön kisimin acilmasiyla olsa yine kalkisirdimda yukardaki videoya gore taa vites kolundan baslaniyor sokulmeye o biraz zorlar

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Kia ana konusunda size soru mesajı yazdım cevaplarsanız sevinirim.

Bu arada yetkili servisede sorabilirsiniz.

• @hdplus merhaba hocam c4 benim almayı düşündüğüm araçlar arasında genel olarak bahsetseniz, mağlum fransız araçların elektronikle ilgili sorunları var mesela bu konuda olduğu gibi, bu elektronik sorun safsatasını birde sizden dinlemek isterim. yakıt tüketimi şehir içi şehir dışı hız belirterek paylaşırsanız çok memnun olurum.Karşılaştıgınız sorunlar varsa aklınızda kalanları yazarmısınız.Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JNG90

Kia ana konusunda size soru mesajı yazdım cevaplarsanız sevinirim.

Bu arada yetkili servisede sorabilirsiniz.

• orhan1461 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
    Çoğu elektronikçi de bu işi YouTube dan izleyerek yapıyor devir Değişti artık bir tane yıldız tornavida ile yapıyor
    Biraz cesaret o kadar
    c4 konsolü söküp ekran değiştiren kaç tane usta olabilir ki?
    Ama elinizden gelmiyorsa tabi çevrenizde değiştirecek varsa paraya gidin
    Kolay gelsin

• Kullanmış olduğum araç 2006 Citroen C4 1.6 hdi 110 hp cam tavan modeliydi. 28 Ekim 2005'de sıfır almıştık, 30 Mayıs 2016'ya kadar kullandım.

İyi taraflarından bahsedeyim;
    Fransız araçlarının tasarım ve motor konusunda başarılı olduklarını düşünüyorum. Şehir içi yakıtı 5,5-6.0 lt/100 km gibi rakamlarda kullanıyorduk, gaza yüklenseniz bile az yakıyordu. Uzun yol 4 küsur lt olmalı, bu yüzden heryere araçla gidebiliyorduk.

Kötü taraflarından bahsedeyim;
    Elektronik aksam konusu Fransızların başbelası, heryere elektronik devre koyuyorlar ama sonrasında sıkıntı çıkarabiliyor. Gaz pedalı sensör arızası, hız sabitleyici arızası gibi can sıkıcı arızalar verebiliyor.
    Alt takımları hassas ve kasislere biraz hızlı girilirse kısa süre sonra bazı kısımları değiştirmek gerekebiliyor.
    Amortisörleri sert, yol tutuşu çok iyi fakat tüm kasisleri içeride hissedebiliyorsunuz.
    Plastik aksamları çok çabuk deformasyona uğruyor, cam tavan perdesinin ayağı kırılıyor, tavan perdesi açık kalıyor, üst döşeme sökülerek yetkili serviste yaptırıyoruz yine kırılıyor, en son öylece satmıştım. Ön cepler açılmamaya başlıyor. Bir süre sonra kapıları kapatınca Broadway kapısı kapatılıyormuş gibi basitleşiyor. Şöfor kapısının cam ön fitili kendiliğinden çıkıyor. Ön cam alt plastiği gevşediği için cam altından su giriyor ve motor üstündeki keçeyi ıslatıp çürütüyor.

Yedek parçalarının bazıları kısıtlı ve Peugeot 307 ile birçok parçası aynı olmasına rağmen 307'ninkilere nazaran pahalı, üzerinde 307 yazan orjinal paspas 60 tl ise c4 yazan 2 katından fazla fiyata satılıyor.

Neyse daha yazsam bir dolu yazabilirim ama bunlar yeterli olur sanırım

• evet fazlasıyla yeterli oldu yani fransızların çabuk deforme olması ve elektronik aksamlarının sık sık arıza vermesi doğruymuş :D
    Zaten zor bela bütçeyi artırıp alacağız birde canımızı sıkacak, sürekli bozulacak araç alamayız gerçekten çok saolun verdiğiniz bilgiler için :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: APPY038

evet fazlasıyla yeterli oldu yani fransızların çabuk deforme olması ve elektronik aksamlarının sık sık arıza vermesi doğruymuş :D
    Zaten zor bela bütçeyi artırıp alacağız birde canımızı sıkacak, sürekli bozulacak araç alamayız gerçekten çok saolun verdiğiniz bilgiler için :)

Yıllardır otomobilleri takip ederim, bende bir hata yaptığımı farketmeden almıştım fakat sıfır olunca bunca sene satamadım. Japon veya Alman otomobillerini tavsiye ederim. Rica ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C0967079 -- 31 Temmuz 2016; 18:56:48 >
  • quote:

Aynı model c4'ü 10 yıl kullandım, yeni sattım. İşçiliğini bilmiyorum, ön kısmı açıp yeni ekrana soketi takacak ve onuda yerine yerleştirecek fakat dandik bir usta yaparsa bu seferde oluşacak izlerden dolayı ekranın kenarında kalan parçanın üzerine kaplama yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.

Arkadaslar ekrani biraz önce değiştirdik. Konuyu guncelleyerek gorsel ekliyecegim belki ilerde ihtiyaci olan arkadaslar olur faydalanirlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Arkadaslar ekrani biraz önce değiştirdik. Konuyu guncelleyerek gorsel ekliyecegim belki ilerde ihtiyaci olan arkadaslar olur faydalanirlar...

Helal olsun hocam, merak ettim, haberdar ederseniz sevinirim.

• Konuyu editledim
  • Hocam aliexpress de arama terimi olarak ne kullandınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık, düşürdüğünüz parça havalandırma kokusu. Sadece kapak değil, ince uzun ve ufak birşey, havalandırmayı açtığınızda içi doluysa koku veriyor. Bulamazsanız çıkmacılardaki C4'lerden birinden söktürüp takarsınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.