Şimdi Ara

YOL BILGISAYARINDA MENZIL SIFIR YAZDIKTAN SONRA ARAC KAC KM GIDER ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
80.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cesaret edipte deneyen var mı ? Benim corollada menzil 30 un altına dustumu yakıt ışığı yanıyor panik olup hemen yakıt alıyorum siz hiç denediniz mi yol bilgisayarında yakıt sıfır yazdıktan sonra aracınız kaç km gidiyor ? Marka ve model belirterek yazarsak daha sağlıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Menzil 0 km Uyarısı Sonrası Aracın Gideceği Mesafe

"Menzil 0 km" uyarısı, aracınızın yakıtının bittiği veya çok az kaldığı anlamına gelir. Bu uyarıyı gördükten sonra aracın kaç kilometre daha gideceği, aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

• Sürüş Şartları: Düz yollarda ve sakin trafikte sürmek, engebeli arazide veya yoğun trafikte sürmekten daha fazla mesafe kat etmenizi sağlar.
    • Sürüş Tarzı: Hızlı ve agresif sürüş, yakıt tüketimini artırır ve menzilinizi azaltır.
    • Araç Türü ve Motor Boyutu: Büyük motorlu ve ağır araçlar, daha küçük motorlu ve daha hafif araçlara göre daha fazla yakıt tüketir.
    • Yakıt Türü: Bazı yakıt türleri, diğerlerinden daha verimlidir. Örneğin, dizel yakıt genellikle benzinli yakıtlardan daha verimlidir.

Genel olarak, "menzil 0 km" uyarısını gördükten sonra, birkaç kilometre ila en fazla 50 kilometre mesafe gidebilirsin. Ancak bu mesafe, yukarıda belirtilen faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Yakıtınız bittikten sonra aracınızın gideceği mesafeyi tahmin etmek zordur. Mümkün olan en kısa sürede yakıt ikmali yapmanızı öneririz. Aksi takdirde aracınız yolda kalabilir ve size hem zaman hem de para kaybına neden olabilir.

Önemli Not: "Menzil 0 km" uyarısını gördükten sonra, aracınızı mümkün olan en kısa sürede güvenli bir yere çekmenizi ve yakıt ikmali yapmanızı öneririz. Aracınızı çalıştırmaya devam etmek, yakıt pompasına veya diğer bileşenlere zarar verebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • menzili pek takip etmiyorum ama low fuel yazıp sesli ikaz geldikten sonra 60 km gitmişliğim var stop etmemişti ilk benzinliğe dalmıştım :) araç 2010 corolla dizel
  • mutluakbulut kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın şirokkosuyla 0 yazdıktan sonra 20 km gittik. Ama genelde yokuş aşağı yoldu.
  • Bizim c4 150 km yazdığında fuel level too low diyor valla. O seviyelere inemedik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanım şartlarına göre değişmekle 30 - 50 km arası gider yeni arabalar
  • Şuam kullandığım punto menzil ---- gösterirlen 70 km gittim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizel araçlar bunu denemesin mazot pompasına ciddi zarar verirsiniz çeyrek doponun altına pek inmeyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mutluakbulut kullanıcısına yanıt
    Opel Astra Classic Sedan 2013 model aracımda, menzil 50-55 km. gösterirken benzin pompası uyarı ışığı yanıyor. Menzil 30 km. altına düştüğünde ise yol bilgisayarında --- şeklinde gösteriyor ve benzin pompası uyarı ışığı yanıp sönmeye başlıyor. Bu halde yaklaşık 10 km. gidip benzin almıştım. Gerek Opel servisteki yetkililer gerek benzinlikteki pompacı arkadaşlar "abi o kadar zorlama aracı, allah göstermesin benzin pompasını yakarsın" , "benzin şamandırası arıza verebilir" şeklinde uyardılar. Ondan sonra menzili 30'un altına düşürmeden benzin almaya başladım.

Şu anda mesela aracımda menzil 45 km. gösteriyor. Bugün bir 10-15 km. gidilecek yolum var, yarın ise benzin almayı düşünüyorum. 3 aydır düzenli olarak aylık 250 TL yakıt tüketimim var..
  • Bu konuda Peugeot 307 1.6 HDi ile deneysel çalışmalarım oldu.

Yakıt ikaz lambası yandıktan sonra 175 km gitmişliğim var mesela. Ölçümlerime göre lamba yandığında depoda ~9 litre gibi bir yakıt oluyor, bazen yakıt harcamayı unutan bu motor için biraz erken bence Hal böyleyken de lamba yandıktan sonra basmazsanız 150+ km gitmek çok da zor değil.

Yol bilgisayarında ise menzili en son 25 km gösteriyor, hala kullanmaya devam ederseniz sonrasında "---" şekli çıkıyor. Yol bilgisayarı "ben artık karışmıyorum kardeş, sen kaşınıyorsun, ne halin varsa gör" deyip bir kenara çekiliyor resmen

Onda da 40 km'ye yakın kullanmıştım, en sonunda heyecana dayanamayıp benzinliğe girdim, sonuç : 59.4 litre mazot aldı. Depo 60 litre, depoda daha 0.6 litre mazotum varmış oysaki

• hiç unutmam imzamdaki araç 120 km menzil gösterirken ışık yaktı.. şehirlerarası yoldaydım en yakın benzin istasyonu çok ilerideydi.. zaman geçtikçe kesin yolda kalıcam gidip yürüyerek benzinlik arayacağım diye düşünüyodum.. menzil düştü 80km ye düştü 60 km ye düştü 30 KM ye 30km den sonra yol bilgisayarı üç tane çizgi çekti - - - şeklinde. Ahada bitti mazut dedim tam 10 km kalmıştı benzinliğe ama depo ibresi tamamen sıfır yani.. öyle veya böyle vardım benzinliğe

bu anımı hiç unutmayacağım sanırım
  • tahminlerime göre depoda 5 litre yakıt kalınca uyarı veriyor. yakıt pompası ve elektronik aksamın zarar görmesini önleyici yeni nesil araçlarda bir 5 litre daha yedek depo var. toplamda yaklaşık 10 litrede motor stop eder.

genel bir ifadeyle 60-80 km arası yakıt biter. yedek depoda bir o kadar vardır. toplamda 120-160 km.
  • Gösterge yandıktan sonra deponun dibindeki pisliği çekme riski de var.
    LPG de bu problem yok tabi gaz bitene kadar non stop.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutluakbulut

Arkadaşlar cesaret edipte deneyen var mı ? Benim corollada menzil 30 un altına dustumu yakıt ışığı yanıyor panik olup hemen yakıt alıyorum siz hiç denediniz mi yol bilgisayarında yakıt sıfır yazdıktan sonra aracınız kaç km gidiyor ? Marka ve model belirterek yazarsak daha sağlıklı olur.

2010 makyajlı kasa Auris ışık yandiktan sonra 130 km.

2013 yeni corolla benzinli 1.6 cvt.

Işık yanfiktan sonra 120 km, menzil 0 yazdıktan sonra 100 km.

İkisi de şehir dışında yapıldı.

Auriste 2 lt corollada ise 4 lt yakıt vardı hala depoda.

Corolla bilgisi senin için değerli olsa gerek.

• Bu ceyrek depo hikayesine pek inanmıyorum. O yüzden ışık yanınca alırım hep. Ama daha hic denemedim o kadarını :)

• Hemen hiç bir zaman ışığın yanmasını beklemem, yakıtımı alırım kafam rahat olur, ama dizel araçlar sanırım 100 km den az yapmaz.
  • K.B.R.O kullanıcısına yanıt
    Çeyrek depo hikayesine ben de inanmıyorum, ama ışığı yakmamakta fayda var, depo içerisindeki pompa sonuçta yakıtın kendisi ile soğutuluyor, risk almamak lazım, birde inanmadığım bir başka konu yakıt azalınca dipteki pisliğin çekileceği konusu, zaten yakıt pompası en dipte ve en dipten çekiyor, pislik varsa her zaman var ve her zaman çekebilir. haa depoda yüzer gezer pislikler varsa doğal olarak yakıt azaldıkça oran artacağı için problem olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: mutluakbulut

Arkadaşlar cesaret edipte deneyen var mı ? Benim corollada menzil 30 un altına dustumu yakıt ışığı yanıyor panik olup hemen yakıt alıyorum siz hiç denediniz mi yol bilgisayarında yakıt sıfır yazdıktan sonra aracınız kaç km gidiyor ? Marka ve model belirterek yazarsak daha sağlıklı olur.

2010 makyajlı kasa Auris ışık yandiktan sonra 130 km.

2013 yeni corolla benzinli 1.6 cvt.

Işık yanfiktan sonra 120 km, menzil 0 yazdıktan sonra 100 km.

İkisi de şehir dışında yapıldı.

Auriste 2 lt corollada ise 4 lt yakıt vardı hala depoda.

Corolla bilgisi senin için değerli olsa gerek.

Teşekkürler hocam... O zaman menzil sifirlandiktan sonra en az 70-80 km gideri var.

• Yandıktan sonra 50-60 kilometre gittim, herhangi bir sıkıntı yoktu sanırım bi 20-30km daha giderdi. 1.3 Mjet ve PSA Focus.
  • yol bilgisayarı net bilgi vermez sadece ortalama değeri verir.fazla güvenmeyin bence sonra Allah muhafaza benzin pompasını yakarsınız başınız ağrır.bu sebepten dolayı iki kez başım ağrıdı benım.
  • Bence ışık yakmadıkça bile alın sonuna kadar beklemek bir şey kazandırmaz ama bittikçe almak zamlardan daha az etkilenmenizi sağlar
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.