Şimdi Ara

YOL BILGISAYARINDA MENZIL SIFIR YAZDIKTAN SONRA ARAC KAC KM GIDER ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
80.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Automobilista

Bence ışık yakmadıkça bile alın sonuna kadar beklemek bir şey kazandırmaz ama bittikçe almak zamlardan daha az etkilenmenizi sağlar
    Octavia ile 0 gösterdikten sonra 15 km gittim.Daha gidermiydi bilmiyorum.
  • 40 civari denilir. Ama o seviyelere inmemek lazim. Pompa falan bozulur bisey olur.
  • Degismekle beraber maksimum 40 50 km olur.O da sakin kullanimla tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykpnrgz

yol bilgisayarı net bilgi vermez sadece ortalama değeri verir.fazla güvenmeyin bence sonra Allah muhafaza benzin pompasını yakarsınız başınız ağrır.bu sebepten dolayı iki kez başım ağrıdı benım.

Konudaki önceki mesajımda da belirttiğim gibi sabah 33 km. menzille çıktım yola. Şirkete gelene kadar --- ibaresi bilgisayarda gözüktü, toplamda 12 km. gibi yol yaptım. Babamı almak için 2 saat önce çıkarken araç ilk marşta çalışmadı, ikinci marşta da zorlanarak aldı tüpsüz benzinli aracımda. Hemen şirketin üstündeki BP istasyondan doldurdum depomu.
    Artık menzili çok zorlamamak niyetindeyim, yoksa plansız masraf açacağım sıfır araca.

• quote:

Orijinalden alıntı: cliffsalih

quote:

yol bilgisayarı net bilgi vermez sadece ortalama değeri verir.fazla güvenmeyin bence sonra Allah muhafaza benzin pompasını yakarsınız başınız ağrır.bu sebepten dolayı iki kez başım ağrıdı benım.

Konudaki önceki mesajımda da belirttiğim gibi sabah 33 km. menzille çıktım yola. Şirkete gelene kadar --- ibaresi bilgisayarda gözüktü, toplamda 12 km. gibi yol yaptım. Babamı almak için 2 saat önce çıkarken araç ilk marşta çalışmadı, ikinci marşta da zorlanarak aldı tüpsüz benzinli aracımda. Hemen şirketin üstündeki BP istasyondan doldurdum depomu.
    Artık menzili çok zorlamamak niyetindeyim, yoksa plansız masraf açacağım sıfır araca.

Alıntıları Göster
    Dizel araçlarda kesinlikle denemeyin. Hele yakıt biterse sistemin havasını aldırmadan çalıştıramazsınız isterseniz depoyu full leyin birşey değişmez.

Ben toyota yarisle 40 km kadar gitmiştim.

Fakat forumdaki üyelere şöyle bir önerim var. Benim araç zaten buna zorluyor beni. Boş depoyu 90 km menzil kabul edin. Araç 80-90 km menzile indiğinde yakıt alın. Hem acil durumlarda deponuzda yakıt olur, hem yakıt pompanız uzun yıllar rahatça hizmet eder masraf çıkarmaz. Çünkü dipten yakıt çekmeye çalışan pompaya daha büyük yük biner.

• Menzil sıfır olduktan sonra 130km civarı gidiyor. 1.3 doblo 2013.
  • quote:

quote:

aynen hocam hadi masrafı geçtik orijinal parça kullanılmayınca yine yanma riski var.Ben ilkinde Bosch taktırdım ustamda orijinal bosch olmadığını falan söylemişti neyse 1 yıl sonra yine yandı

sanayiye çektirdim aracı benzin pompası çalışmamsına rağmen çalışıyo denildi ve ECU (motor beyin) arızası olduğu söylendi motor beynide çok önemli bi parça biliyosunuz neyse tamir edildi 1 hafta uğraştılar sonra araç yine çalışmadı ve benzin pompasına tekrar bakıldı sonuç hüsran..pompa çalışıyo ama benzin pompalamıyomuş

Tamir edilen ECU 5 ay sonra tekrar arıza yaptı ve tamirinin mümkün olmadığı için sıfırını almak zorunda kaldım 1500 tl kadar masraf çıktı.

Bu da sanayideki esnafların araç üzerinde nasıl oynadığının bi örneği bence.Sanayinin mantığı bilinmeyen şeylerde deneme/yanılma yöntemi...İşinin hakkını veren ustalara sözüm yok tabi.

Kısacası pompayı zorlamanın hiç mantığı yok :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykpnrgz -- 31 Mayıs 2014; 12:36:00 >

• quote:

quote:

quote:

aynen hocam hadi masrafı geçtik orijinal parça kullanılmayınca yine yanma riski var.Ben ilkinde Bosch taktırdım ustamda orijinal bosch olmadığını falan söylemişti neyse 1 yıl sonra yine yandı

sanayiye çektirdim aracı benzin pompası çalışmamsına rağmen çalışıyo denildi ve ECU (motor beyin) arızası olduğu söylendi motor beynide çok önemli bi parça biliyosunuz neyse tamir edildi 1 hafta uğraştılar sonra araç yine çalışmadı ve benzin pompasına tekrar bakıldı sonuç hüsran..pompa çalışıyo ama benzin pompalamıyomuş

Tamir edilen ECU 5 ay sonra tekrar arıza yaptı ve tamirinin mümkün olmadığı için sıfırını almak zorunda kaldım 1500 tl kadar masraf çıktı.

Bu da sanayideki esnafların araç üzerinde nasıl oynadığının bi örneği bence.Sanayinin mantığı bilinmeyen şeylerde deneme/yanılma yöntemi...İşinin hakkını veren ustalara sözüm yok tabi.

Abi kusura bakma da sen tam bahtsız bedeviymişsin başına gelmeyen kalmamış geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: UsainBolt

quote:

quote:

quote:

Abi kusura bakma da sen tam bahtsız bedeviymişsin başına gelmeyen kalmamış geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Yeni bir rekora gidiyorum.

Yakıt lambası dün 1240 km'de yandı, lamba yandığında menzil 180 km gösteriyordu

Şu anda 1350 km'deyim.

Yol bilgisayarı daha 80 km menzil gösteriyor

• 206 aracim ile 60km kadar gitmistim. Yol bilgisayari 30 menzilden sonra artik cizgi cizgi gosteriyordu. Otobandaydim, park alani 60km tabelasini gordum, dedim eyvah kesin kalicam. Attim 5e hizi sabitledim 70e, kamyonlar falan solluyor artik, anlik tuketim 4lerde geziyor :) zor bela stres, heyecan derken pacific isimli benzinligi gordum, mecbur girdim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

206 aracim ile 60km kadar gitmistim. Yol bilgisayari 30 menzilden sonra artik cizgi cizgi gosteriyordu. Otobandaydim, park alani 60km tabelasini gordum, dedim eyvah kesin kalicam. Attim 5e hizi sabitledim 70e, kamyonlar falan solluyor artik, anlik tuketim 4lerde geziyor :) zor bela stres, heyecan derken pacific isimli benzinligi gordum, mecbur girdim :)
    fakirliğin alemi yok. Yakıt pompasını bi gün eline alırsın. Ben bile lpg'li araçta çeyrek deponun altına inmiyorum, çeyrek ile yarım arasında olur hep.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

fakirliğin alemi yok. Yakıt pompasını bi gün eline alırsın. Ben bile lpg'li araçta çeyrek deponun altına inmiyorum, çeyrek ile yarım arasında olur hep.

herkes senin gibi zengin değil kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea15

quote:

Alıntıları Göster
    0 yazdıktan sonra 5-10 km içinde hemen yakıt almanız lazım yoksa hemen yolda kalırsınız.

• quote:

quote:

Zengin olduğumdan LPG'li araç biniyorum. Türk milletine göre LPG'li araç sahibi olmak fakirlik göstergesi değil mi? Millet ne der demek değil mi? Elaleme rezil oluruz demek değil mi?
  • quote:

quote:

quote:

Zengin olduğumdan LPG'li araç biniyorum. Türk milletine göre LPG'li araç sahibi olmak fakirlik göstergesi değil mi? Millet ne der demek değil mi? Elaleme rezil oluruz demek değil mi?

bu tercih meselesidir.

son model bmw x5 lere bile lpg taktıran insanlar var.

sen tutumlu zenginsindir diğeri tutumsuz zengindir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rst78

Yeni bir rekora gidiyorum.

Yakıt lambası dün 1240 km'de yandı, lamba yandığında menzil 180 km gösteriyordu

Şu anda 1350 km'deyim.

Yol bilgisayarı daha 80 km menzil gösteriyor

Sanıyorum yakıt lambanız arızalı..
  • Eski arabamda ne guzel isik yanardi 30-40 km daha gidecegi kesin gibi bir seydi.

Simdiki oyle degil malesef.

Yol bilgisayari 50 km menzil kalana madar gosteriyor, 50 km den asagi dusunce !!! Menzil!!! 50 km diyor daha da gidince o menzil de gidiyor !!!yakıt alın!!! Yazısı çıkarıyor. Sonra göstergedeki benzin bitiyor uyarısı yanıyor gene gidiyorum bir süre sonra o uyarı yanıp sönmeye başlıyor.

Hangisine göre alacagim anlamadim. Yol bilgisayarina gore mi? Gosterdeki isigin yanmasina gore mi yanip sonmesine gore mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 3 Haziran 2014; 13:25:17 >
  • 2003 1.9 tdi passat yakıt 0 diyince 30 km gitmiştik. Dahada giderdikte cesaret edemedik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayGlock

2003 1.9 tdi passat yakıt 0 diyince 30 km gitmiştik. Dahada giderdikte cesaret edemedik.
    Forumdan birisi de 88 km yazarken arabayı marş edememişti. Gidip petrolden yakıt alıp koyunca çalışmış arabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Eski arabamda ne guzel isik yanardi 30-40 km daha gidecegi kesin gibi bir seydi.

Simdiki oyle degil malesef.

Yol bilgisayari 50 km menzil kalana madar gosteriyor, 50 km den asagi dusunce !!! Menzil!!! 50 km diyor daha da gidince o menzil de gidiyor !!!yakıt alın!!! Yazısı çıkarıyor. Sonra göstergedeki benzin bitiyor uyarısı yanıyor gene gidiyorum bir süre sonra o uyarı yanıp sönmeye başlıyor.

Hangisine göre alacagim anlamadim. Yol bilgisayarina gore mi? Gosterdeki isigin yanmasina gore mi yanip sonmesine gore mi?

Benzinciden rica edip 5 litrelik şaşala benzini koyduktan sonra benzin bitene kadar arabayı sürersen kesin cevabı öğrenirsin

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.