Şimdi Ara

YOL BILGISAYARINDA MENZIL SIFIR YAZDIKTAN SONRA ARAC KAC KM GIDER ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
80.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jetta 1.9 tdi. Km 0 gosterdikten sonra otobanda 55 km civari gitti. Her ihtimale karsi elim surekli dsg idi. Yalpalamaya baslarsa motor sonmeden hemen bosa atayim diye.

Bassam daha giderdi :p
  • erkmenson kullanıcısına yanıt
    Açıklayabilir misin:
    Araç neden yalpalıyor?
    DSG nin etkisi nedir?
    Tüm otomatiklerde böyle mi yoksa DSG demi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Açıklayabilir misin:
    Araç neden yalpalıyor?
    DSG nin etkisi nedir?
    Tüm otomatiklerde böyle mi yoksa DSG demi?

Benzinli ( lpg ya da benzin) manuel araçlarda geçmiş yıllarda çok başıma geldi , benzin bitmeye yakın artık son noktalarında önce bir silkeler aracı. Dizel araçta da yakıt biterse benzer bi durum olur diye tahmin ediyorum. Ancak manuel araçtayken şanzuman sıkıntısı yok. Dsg ile saatte 90 km ile araç stop ederse ne olacağını tahmin bile edemiyorum ama şanzuman yağlanmayınca ve volant kitlenince neler olacağını tahmin edebilirsin :) çok merak ettiğim bir konudur bu otomatik ateşlemeyi birden kesersen ne olur dıye Ben o yuzden temkınlıydım, mazotun son damlasını hıssettıgımde hemen boşa alayım diye

• hocam yeni leonla , tam hatırlamıyorum rakamları ama: 40 km felan kala almıştım, 52.5 lt mi ne almıştı, 2.5 lt kalmıştı. Dediğim gibi rakamları net hatırlamıyorum ama kalan menzil,kalan lt benzin, ve ortalama yakıt verisi cuk oturuyordu, özetle. Ekrandaki menzil 0 dedi mi, arana zınk diye duracaktı:)
  • Astra 63 litre civarı mazot alıyor 56 da ışığı yanıyor artık ne kadar daha giderse.
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    şaşala değilde nestleye koysak olumu yada erikliye.?

Kırmızı ışık yanıp sönmeye başladıktan sonra 50.km daha gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 3 Haziran 2014; 15:53:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

şaşala değilde nestleye koysak olumu yada erikliye.?

Kırmızı ışık yanıp sönmeye başladıktan sonra 50.km daha gidiyor
    Yarım deponun altına hiç inmem. pazar akşamı aracı garaja çekip brandayı örtmeden depoyu fullerim. bazen az kullanınca 30 liraya bile fullendiği olmuştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Yarım deponun altına hiç inmem. pazar akşamı aracı garaja çekip brandayı örtmeden depoyu fullerim. bazen az kullanınca 30 liraya bile fullendiği olmuştur.

Alıntıları Göster
    Otobanda maalesef bu durum başıma geldi kendi aptallığım yüzünden opet dışında yakıt almadığım için sürekli opet aramıştım araya araya araçın yakıt menzili sıfıra düştü.

O şekilde 35 km gitmiştim sonunda ilk bulduğum yakıt istasyonuna dalmıştım.

Daha gider miydi bilemiyorum ama o 35 km bana sanki 350 km gibi gelmişti onu çok iyi biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Alıntıları Göster
    astra da menzil 40 ın altına inince yol bilgisayarını kullandırmıyor,ya alacan ya kör gidecen
  • quote:

Orijinalden alıntı: nego0505

Otobanda maalesef bu durum başıma geldi kendi aptallığım yüzünden opet dışında yakıt almadığım için sürekli opet aramıştım araya araya araçın yakıt menzili sıfıra düştü.

O şekilde 35 km gitmiştim sonunda ilk bulduğum yakıt istasyonuna dalmıştım.

Daha gider miydi bilemiyorum ama o 35 km bana sanki 350 km gibi gelmişti onu çok iyi biliyorum.

Ben de bir iki kaliteli firma dışında almamaya calisirim . Ama uzun yolda bir gün iyice depo bitecek gibi olmustu ben de stop etmesinden iyidir diyip iyi bi benzinci bulana kadar yetecegini tahmin ederekten 20 liralik almistim Taco muydi neydi adı sonra hemen ileride P.'ya rastlayıp doldurmustum. O aldigim 20 liralik benzin icin kendime gereksizce kızmıştım.

• turbolinea15 T kullanıcısına yanıt
    Fakiri kimse sevmiyor dostum..Özellikle de seni
  • **GÜNCEL**

Konuyu hortlatayim. Yeni aracin Ford Focus 1.6 TDCI menzil 0 yazdiktan sonra 10 km civari kullandim. Sonra benzinlige gidip fullettim yanilmiyorsam depo 53 Lt 51.05 Lt mazot aldi. Aradaki farkla hesaplarima gore 32 km daha giderdi. Ortalama yakit 6.1 civari gosteriyor.

Tarihe not düşelim Shell dizel nitro yakit lt fiyati 4.31 yer Kayseri.
    Arac 2007 Ford Focus 1.6 TDCI 109 ps
  • Benim incir agaci 20 km gitti asiri sakin sekilde.Daha denemedim tek sekilde benzinlige yurutemezdim arabayi
  • çok benzer bir durum ankaradan istanbula dönerken otobanda başıma geldi. çok yorgundum, bi istasyona geldiğimde neyse bi sonrakinden alırım dedim, bir sonrakini de kaçırdım. ötekine gidene kadar soğuk terler dökmüştüm. benzin bitse ankara istanbul otobanında araba da itilmez. orda yaşardım artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: just sky

çok benzer bir durum ankaradan istanbula dönerken otobanda başıma geldi. çok yorgundum, bi istasyona geldiğimde neyse bi sonrakinden alırım dedim, bir sonrakini de kaçırdım. ötekine gidene kadar soğuk terler dökmüştüm. benzin bitse ankara istanbul otobanında araba da itilmez. orda yaşardım artık.
    aracım 2009 connect(60 lt depo) kalan km. '' 0'' yazınca benzin istasyonuna girdi. 50 lt.aldı(depo fullendi)yani 10lt.depo da hala mazot kalmış.
  • Menzil 5'e kadar indi ondan sonra ilk benzinliğe attım kendimi, bayağı trafik vardı yolda kalacağım diye korkmuştum da buradaki yorumlara göre korkmama gerek yokmuş
  • bu kadarda tırsmayın la dacia logan ile lamba yanınca 85 km gittim
    2002 Accent ile 75
    2010 i20 ile 65 km gittim dahada gider bu kadar tırsmayın
  • İmanınıza bağlı olarak 80-100 feet gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

İmanınıza bağlı olarak 80-100 feet gider.
    Hiç denemedim ışığı yakmamaya çalışırım genelde yada yandığında doldururum
  • Bence zorlamaya gerek yok, gerçi ne zaman ışık yandığı belli olmuyor, hızlı kullanırsan çabuk yanıyor ışık, daha fazla yakıtla beraber, 50km düşünce maddi hasar tehlikesi filan dedi bir kaç defa onun için düşmüyorum o seviyeye kadar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.