Bildirim
(C5) current pending sector Sorunu (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
bu olayın wd ile ilgisi yok benim 1,5 tb harici samsung hd de şu an current pending sector hatası data: 55 gözüküyor...yani tüm markalarda yaşanan bir sorun belli ki..fakat tam olarak nedeni ve çözümü hala belli değil -
2tb wd green diskimde bir sene sonra c5 uyarisi cikti.106 diyordu vuuu dedim cok fazla.diski ikiye boldum dolu tarafi bos tarafa atip bosalan kisma uzun format attim tekrar birlestirdim sifira dustu.bir kac gun sonra tekrar 50 100 filan diye artmaya basladi simdi 1100.neye gore artiyor ki fiziksel bir sey degil bence cunku diski okutmuyorum bile film dizi var icinde acip da bakmiyorum kendi kendine yapiyor bir seyler.pek kafaya takilacak bir sey degil bence ama nereye kadar takmayacaz onu anlayamadim.05 reallocated uyarisi alirsaniz o kotu bak bozuk sektor. -
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
2tb wd green diskimde bir sene sonra c5 uyarisi cikti.106 diyordu vuuu dedim cok fazla.diski ikiye boldum dolu tarafi bos tarafa atip bosalan kisma uzun format attim tekrar birlestirdim sifira dustu.bir kac gun sonra tekrar 50 100 filan diye artmaya basladi simdi 1100.neye gore artiyor ki fiziksel bir sey degil bence cunku diski okutmuyorum bile film dizi var icinde acip da bakmiyorum kendi kendine yapiyor bir seyler.pek kafaya takilacak bir sey degil bence ama nereye kadar takmayacaz onu anlayamadim.05 reallocated uyarisi alirsaniz o kotu bak bozuk sektor.
Diske davranış yönteminizi değiştirmeyi deneyin :)
Yazılımsal olaylardan oluşabilecek bir hata olduğundan bahsediliyor c5 in. Şimdi siz diskinizi boşaltın komple içerisinden verilerinizi alın.Sonra gparted ile sıfır hale getirin. Sonrada active kill disk ile basit low level atmayı deneyin kısa süren,ilk seçenek.Bad sector vs olmadığı için ilk seçenek sizin için yeterli.Aynı işlemi sanitizer di sanırım hp probook ların bios da geliyor, bu programlada yapabilirsiniz. Zamanınız varsa uzun low level da atabilirsiniz.Tabiki gparted işleminden sonrada düzelebilir hdd ,low level gerekde kalmayabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: acbold
quote:
2tb wd green diskimde bir sene sonra c5 uyarisi cikti.106 diyordu vuuu dedim cok fazla.diski ikiye boldum dolu tarafi bos tarafa atip bosalan kisma uzun format attim tekrar birlestirdim sifira dustu.bir kac gun sonra tekrar 50 100 filan diye artmaya basladi simdi 1100.neye gore artiyor ki fiziksel bir sey degil bence cunku diski okutmuyorum bile film dizi var icinde acip da bakmiyorum kendi kendine yapiyor bir seyler.pek kafaya takilacak bir sey degil bence ama nereye kadar takmayacaz onu anlayamadim.05 reallocated uyarisi alirsaniz o kotu bak bozuk sektor.
Yazılımsal olaylardan oluşabilecek bir hata olduğundan bahsediliyor c5 in. Şimdi siz diskinizi boşaltın komple içerisinden verilerinizi alın.Sonra gparted ile sıfır hale getirin. Sonrada active kill disk ile basit low level atmayı deneyin kısa süren,ilk seçenek.Bad sector vs olmadığı için ilk seçenek sizin için yeterli.Aynı işlemi sanitizer di sanırım hp probook ların bios da geliyor, bu programlada yapabilirsiniz. Zamanınız varsa uzun low level da atabilirsiniz.Tabiki gparted işleminden sonrada düzelebilir hdd ,low level gerekde kalmayabilir
bu dediklerin guzel bir iki hafta once karsilassaydik diski kurtarirdim belki.ustteki mesajimi attiktan sonra reallocated bolumu de warning vermeye basladi.onu gorursen bad sector dediler hadi canim dedim ama icinden devam eden dizileri bari alayim dedigimde bazilarini alamadigimi gordum.dos uzerinden calisan wd'nin programinda quick test yaptim guya 5 dakika surecekti 30 dakika surunce bu ne yav dedim iptal etmeye calistim ama kilitlenmis.disk iptal yani garantiye gondermeye calisiyorum.wd'nin sitesine uye oldum diskleri uzerime kaydettirdim 3 tane var.rma dedim yani garantiye gonderme adamlar tr'de yetkili servislere basvurun dedi vallaha mi dedim.seagate diski garantiye gonderdi arkadasim direkt seagate tr'ye mi nereye.sonra dedim tr'de kim bu aletin disti?dediler asbis.yazdim dedim boyle boyle.dediler seri numarasi verin.verdim bu urun bizim degil tr'de asbis logosoft index 3 tane var bir de onlara sorun.index'e sordum cunku jelatininde index garanti kagidi var.once bi ilgilendiler soyle yapin boyle yapin dediler.bugun alet ayvayi yedi direkt size gonderebiliyor muyum dedigimde bu cihaz metro elektronigin onlarla gorusun dediler.dedim o nereden cikti hani uc taneydi?metro elektronige yazdim dedim anladim ki is garantiye gelince wd diskler p.. gibi ortada kaliyor kimse ilgilenmiyor bir daha da almam.ocz tr'den hollandaya gonder abi yapiyor direkt degistiriyor ama wd'nin tr'deki garanti durumu icler acisi yani.urun hizlialdan alinma ama adamlar 2 gundur bir takip numarasi verip de gonderin diyemediler cok guzel sovdum mesaj atip.wd ve hizlial mumkunse uzak durun.
-
quote:
quote:
quote:
bu dediklerin guzel bir iki hafta once karsilassaydik diski kurtarirdim belki.ustteki mesajimi attiktan sonra reallocated bolumu de warning vermeye basladi.onu gorursen bad sector dediler hadi canim dedim ama icinden devam eden dizileri bari alayim dedigimde bazilarini alamadigimi gordum.dos uzerinden calisan wd'nin programinda quick test yaptim guya 5 dakika surecekti 30 dakika surunce bu ne yav dedim iptal etmeye calistim ama kilitlenmis.disk iptal yani garantiye gondermeye calisiyorum.wd'nin sitesine uye oldum diskleri uzerime kaydettirdim 3 tane var.rma dedim yani garantiye gonderme adamlar tr'de yetkili servislere basvurun dedi vallaha mi dedim.seagate diski garantiye gonderdi arkadasim direkt seagate tr'ye mi nereye.sonra dedim tr'de kim bu aletin disti?dediler asbis.yazdim dedim boyle boyle.dediler seri numarasi verin.verdim bu urun bizim degil tr'de asbis logosoft index 3 tane var bir de onlara sorun.index'e sordum cunku jelatininde index garanti kagidi var.once bi ilgilendiler soyle yapin boyle yapin dediler.bugun alet ayvayi yedi direkt size gonderebiliyor muyum dedigimde bu cihaz metro elektronigin onlarla gorusun dediler.dedim o nereden cikti hani uc taneydi?metro elektronige yazdim dedim anladim ki is garantiye gelince wd diskler p.. gibi ortada kaliyor kimse ilgilenmiyor bir daha da almam.ocz tr'den hollandaya gonder abi yapiyor direkt degistiriyor ama wd'nin tr'deki garanti durumu icler acisi yani.urun hizlialdan alinma ama adamlar 2 gundur bir takip numarasi verip de gonderin diyemediler cok guzel sovdum mesaj atip.wd ve hizlial mumkunse uzak durun.
Bu gibi durumlarda doğru düzgün bir bilgisayarcı bulun etrafınızda.Gidin konuşun index garantili deyin,çalışıyormusunuz.Bu diskleri benim için garantiye gönderin.Bayi gönderince sıkıntı olmuyor.Tabi güvenmek de önemli sağlam disk gelir adam size vermez.O yüzden dikkatli olun, en basit ve sağlam yol bu şekildedir.İstanbul da olsanız yardımcı olmak isterdim.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Bu gibi durumlarda doğru düzgün bir bilgisayarcı bulun etrafınızda.Gidin konuşun index garantili deyin,çalışıyormusunuz.Bu diskleri benim için garantiye gönderin.Bayi gönderince sıkıntı olmuyor.Tabi güvenmek de önemli sağlam disk gelir adam size vermez.O yüzden dikkatli olun, en basit ve sağlam yol bu şekildedir.İstanbul da olsanız yardımcı olmak isterdim.
tesekkur ederim dusunmen yeter.ben netten alis veris yapmazdim konya'da tanidik bilgisayarci vardi goturup kafalarina atiyordum ama o batip yerine vatan acilinca baska da oyle magaza olmayinca vatana mahkum kaldik.vatan'in garantisi de guzel onlarin da kafasina atabiliyorsun ama her seyi de vatan'dan alamiyoruz demek ki hizlial'da ucuz bulmusum 180'e almistim simdi 290 lira sel felaketi mi ne olmus.garanti konusunda yerel magaza internet sitelerine gore tartismasiz daha guzel tabii ki.c5 hatasi gordunuz mu panik yapmayin diyenlerdim ama su olaydan sonra gordugunuz anda yollayin garantisi varsa.c5 current pending diye aratinca bu baslik cikiyor lazim olabilir birilerine.
-
benım ne yapmam gerekli yeni bilgisayar sürekli donup duruyo kitlenınce açılmıyor prizi ara kabloyu değiştirdim önceki bilgisayarımdada aynı sorun vardı ondan dolayı yenıledım bundada 1 ay sonra aynı kitlenme sorunu ortaya cıktı hdd ısıgı sürekli yanıyor
bilgisayarımın özellikleri şunlardan ibaret:
64 bit işletim sistemi win7
4 gb ram kingstone
i3 işlemci 3,30 ghz
amd ati radeon hd 6700 ekran kartı 1 gb
SEAGATE 250 gb hdd
anakart asus p8h61
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisreis41 -- 3 Kasım 2012; 17:56:38 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: reisreis41
benım ne yapmam gerekli yeni bilgisayar sürekli donup duruyo kitlenınce açılmıyor prizi ara kabloyu değiştirdim önceki bilgisayarımdada aynı sorun vardı ondan dolayı yenıledım bundada 1 ay sonra aynı kitlenme sorunu ortaya cıktı hdd ısıgı sürekli yanıyor
bilgisayarımın özellikleri şunlardan ibaret:
.
.
Harddisk garantisi var ise garantiye gönder.Başka yapacağın birşey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acbold -- 4 Kasım 2012; 21:08:02 > -
-
Pending kesin olarak bozuk anlamına gelmez. Low level format ile düzelebilir.
Düzelmese bile 100 adet yedek sektör olduğu için bozuk olarak işaretlendikten sonra sıkıntı çıkarmaz.
Değişip değişmemesi için şansınıza kalmış.
Gönderdiğinizde kullandıkları disk test yazılımının raporunda sorun göstermezse aynen geri gönderirler. -
quote:
Orijinalden alıntı: Turkforce
Pending kesin olarak bozuk anlamına gelmez. Low level format ile düzelebilir.
Düzelmese bile 100 adet yedek sektör olduğu için bozuk olarak işaretlendikten sonra sıkıntı çıkarmaz.
Değişip değişmemesi için şansınıza kalmış.
Gönderdiğinizde kullandıkları disk test yazılımının raporunda sorun göstermezse aynen geri gönderirler.
Hocam ürünü geçen cuma almıştım. 7 gün iade-değişim süreci hafta sonlarını da kapsıyor mu? Kapsamıyorsa sadece iş günü geçerliyse hemen değiştirmeye çalışacağım. Daha ürünü kullanışımın 3. seferi. Şimdiden böyle bir şey yapıyorsa ilerde kim bilir ne olur! Ayrıca bu üründen 4-5 ay önce almıştım onda buna benzer hiç bir sorun olmamıştı.
-
-
Konu içerisinde zaten çözüm yolu sunuldu. Low level format... -
wd lerde olan arıza
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmann935 -- 4 Mart 2015; 12:51:55 > -
C5 hatası olsa ne olcak..seviye 6 olsa ne olcak ne zararı var..bilgilere sorun olurmu..bad sektor taramasında hepsi yesil...icinde bilgiler dursa sorun olurmu...omru ne kadar bunun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yorum yazan olmamıs..magazalar wd satmiyor..demekki c5 arizadan dolayi..seagate satiyorlar..
c5 arizasi iki turlu oluyor..mekanik ariza yani cizik falan...yazilimsal hata....eger cizik varsa hdd taramasinda bad sektor kirmizi oluyor...yazilimsal hatada ise bad sektor yok hepsi yesil renk...hepsi yesilken c5 gidermek icin low level format programi lazim...
ayrica 2tb de 22 saat suruyor
Hıc demiyorsunuz 22 saatten sonra simdide f diski gormuyor..bilgisayarımdan harf atatım bicimlendirme yapıyor..simdide 12 saat bunu beklicem..2tb disk boyleyse 4 ve 8 tb diskleri alan ne yapacak aboww
bilgisayarımda
640 GB WD
500 GB Samsung
1 TB WD harddisk var.
640 GB WD sorunsuz çalışıyor.
500 GB Samsung Raw Read Error veriyor. Bazı zamanlar bilgisayarımın boot ekranında takılıp kalmasının nedeni bu olmalı. Daha önce de 1 TB WD Caviar Black harddiskimde aynı sorun vardı. Önemsememiştim. Birgün ansızın hard disk içindeki verilerin bir kısmı ulaşılamaz oldu. Windows ta bu harddiske kuruluydu. Bilgisayar 30 dakikada açılıyordu. Hard disk müthiş yavaş çalışıyordu. Günlerce hard diskten verilerimi çıkarmayı bekledim. Az bir kayıpla verilerimin tamamını kurtardım. (Zaten yedeğimde vardı)
Raw Read Error Rate hatası alıyorsanız o hard diski bir an önce değiştirin.
Gelelim 1 TB WD hard diskime. Bu da C5 hatası veriyor. Daha önce ağzım yandığından bu tarz hataları önemsiyorum. Hard diskteki 1 TB veriyi aktaracak yerim olmadığından chkdsk komutunu /r ile çalıştırdım. 2 Saat 11 dakika sonra işlem tamamlanacak. Sonuçları yazarım.
EDIT : chkdsk /r komutu işe yaramadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _flintstone -- 13 Ekim 2015; 17:18:09 >
-
bunun tam bir çözümü var mı ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X