Şimdi Ara

(C5) current pending sector Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
31.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bozuk sectorun olduğu yeri bulup ayrı formatlayın. O bölümü kullanmayın. Bunu inceleyin
  • Yok, donanımsal bir arıza. Arıza değerinin büyüklüğüne bağlı olarak ne kadar sorunlu bakmak lazım, eğer çok küçükse bir süre diski gözlemlemek gerekli, sürekli artıyorsa artık dosyalarını başka diske yedeklemeyi unutma, sonrasında performans düşüklüğü yaşamıyorsan o diski gittiği yere kadar kullanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 24 Ağustos 2018; 23:36:46 >
  • Günaydın arkadaşlar,

Hepimize geçmiş olsun diliyorum. Hayırlı bayramlar. 4tb wd yeni disk almıştım. Tüm iş arşivimi ve yedeklerimi bu diske yükledim. Geçen gün bilgisayarı açtığımda dos ekranında scanning e diye kaldı. Bekledim hiç ilerleme yoktu. Bir kaç yeniden başlatmadan sonra baktım ki böyle olmayacak. Diskin sata bağlantılarını söktüm ve bilgisayar normal şekilde açıldı. 3 gün o diskle uğraşmadım. Tüm arşivim içinde ve kaybetmekten korktuğum için gerçeklerle yüzleşmeyi erteledim

Dün diski tekrar bağladım ve bilgisayarı başlattım. Scanning kısmını geçmek istiyorsanız herhangi bir tuşa basın yazısını görür görmez bastım. Bilgisayar normal şekilde açıldı. Hemen hd tune programını indirip tarattım. Görseller de göreceğiniz üzere 10 saatten fazla sürdü. Hatalar aynı siz de ki gibi.. Şimdi bir kaç arkadaşın söylediği ve gerçekleştirdiği şeylere baktım. Low format sonrası bunun garanti çözüm olduğu netleşti mi merak ediyorum. Doları da baz alırsak yeni bir disk almak sıkıntı.

(C5) current pending sector Sorunu (C5) current pending sector Sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dejavu Mod

Günaydın arkadaşlar,

Hepimize geçmiş olsun diliyorum. Hayırlı bayramlar. 4tb wd yeni disk almıştım. Tüm iş arşivimi ve yedeklerimi bu diske yükledim. Geçen gün bilgisayarı açtığımda dos ekranında scanning e diye kaldı. Bekledim hiç ilerleme yoktu. Bir kaç yeniden başlatmadan sonra baktım ki böyle olmayacak. Diskin sata bağlantılarını söktüm ve bilgisayar normal şekilde açıldı. 3 gün o diskle uğraşmadım. Tüm arşivim içinde ve kaybetmekten korktuğum için gerçeklerle yüzleşmeyi erteledim

Dün diski tekrar bağladım ve bilgisayarı başlattım. Scanning kısmını geçmek istiyorsanız herhangi bir tuşa basın yazısını görür görmez bastım. Bilgisayar normal şekilde açıldı. Hemen hd tune programını indirip tarattım. Görseller de göreceğiniz üzere 10 saatten fazla sürdü. Hatalar aynı siz de ki gibi.. Şimdi bir kaç arkadaşın söylediği ve gerçekleştirdiği şeylere baktım. Low format sonrası bunun garanti çözüm olduğu netleşti mi merak ediyorum. Doları da baz alırsak yeni bir disk almak sıkıntı.

Low level format atarsan yazılımsal bir hata varsa giderir, ancak hatalı sektörler fiziksel olarak bozulmuşsa onları diskin görmezden gelmesi için işaretler. Tekrardan taradığında o kırmızı bad sektörlü yerler yeşil görünebilir, ancak bu diskin düzeldiği işaret değildir. Diskin sorunlu garantisi varsa garantiye yolla, yoksa diski yedekle ve bir müddet hiç bir şey yapma diski gözlemle, o pending sector kısmı artıyor mu diye. Bir de bilgisayarda kullanmak için neden wd purple(mor) disk aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 25 Ağustos 2018; 10:45:41 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.