Şimdi Ara

(C5) current pending sector Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
31.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese Merhaba. Elimde 250 GB Microbox kutulu Seagate marka harddisk var. Geçen hafta arkadaşımdan birkaç döküman yüklemek için almıştım fakat bende dökümanları yükledikten sonra Harddisk bir daha açılmadı. HD Tune programı ile açınca bu hatayı alıyorum. İlgili resimler aşağıdadır. Media Recover programı ile bilgileri kontrol etmek istedim ama onunlada içindekilere ulaşamadım. Crystal Disk Info ilede tarattım...

Forumlarda arattırdım ama ne yapmama gerektiği hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Harddiski formatlasam hatta sıfırlasam bir yararı olurmu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sancos -- 2 Aralık 2010; 9:41:52 >

• Arkadaşlar aynı durum bende de var
    WD marka harici disk kutusu ve Seagate 500 Gb HDD
    Benc yaparken yarıda hata verdi sonra baktım böyle bir uyarı var.
    Diski kullanırken okuma yada yazmada sorun yok.
    Bu sorun neyden kaynaklıdır ve sorun nasıl bir çözüme kavuşturulur bileniniz varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: byi

Arkadaşlar aynı durum bende de var
    WD marka harici disk kutusu ve Seagate 500 Gb HDD
    Benc yaparken yarıda hata verdi sonra baktım böyle bir uyarı var.
    Diski kullanırken okuma yada yazmada sorun yok.
    Bu sorun neyden kaynaklıdır ve sorun nasıl bir çözüme kavuşturulur bileniniz varmı?

Bozuk sektör olabilecek 2 adet sektör bulunmuş. Eğer kesin bozuksa Reallocated sector count değeri 2 olacaktır.
    Yazılımsal sorunlardada Current Pending Sector değeri artabiliyor. Bilgilerinizin yedeğini alıp format atarsanız sorun düzelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Bozuk sektör olabilecek 2 adet sektör bulunmuş. Eğer kesin bozuksa Reallocated sector count değeri 2 olacaktır.
    Yazılımsal sorunlardada Current Pending Sector değeri artabiliyor. Bilgilerinizin yedeğini alıp format atarsanız sorun düzelebilir.

Format atınca inş. sorun düzelir çünkü 420 GB dolu hdd boşalt -doldur uzun zaman alacak
  • quote:

quote:

Format atınca inş. sorun düzelir çünkü 420 GB dolu hdd boşalt -doldur uzun zaman alacak

Alıntıları Göster
    Harici Disk üzerinden format attım ama gene aynı hatayı veriyor

Şimdi Kasaya taktım hızlı değilde normal format atıyorum bakalım ne kadar sürecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byi -- 14 Aralık 2010; 19:07:35 >

• quote:

Şimdi Kasaya taktım hızlı değilde normal format atıyorum bakalım ne kadar sürecek

Current Pending Sector değerinin düşmesi için Low Level Format atmanız gerekir, internetten programı kolayca bulabilirsiniz ama program windows xp üzerinde çalışır tavsiyem xp kurup direk bu programı yükleyip LLF atmanız.

• quote:

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar 500 GB 2,5" 7200 normal format 1 saat 50 dk. sürdü ve sürdüğünede deydi doğrusu
    çünkü C5 hatası artık yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Loading Character Data 99 Hatası
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar 500 GB 2,5" 7200 normal format 1 saat 50 dk. sürdü ve sürdüğünede deydi doğrusu

Alıntıları Göster
    http://img41.imageshack.us/img41/5074/adszfef.jpg

kardeş sen xp demi uzun format yaptın, birde sadece c ye mi format attın. windows 7 var bende uzun format atma seçeneğim yok. ve xp cd si var xp yükleme kısmına gelince mavi ekran veriyor bnm pc.

• quote:

Orijinalden alıntı: birahalasoguk

http://img41.imageshack.us/img41/5074/adszfef.jpg

kardeş sen xp demi uzun format yaptın, birde sadece c ye mi format attın. windows 7 var bende uzun format atma seçeneğim yok. ve xp cd si var xp yükleme kısmına gelince mavi ekran veriyor bnm pc.

Alıntıları Göster
    böyle bir disk garantiye girer mi? aynı durum benim diskte de var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kef14 -- 5 Aralık 2011; 14:53:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Alıntıları Göster
    up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    Aynı problem benim başıma geldi. 2 senelik wd 1tb caviar green hddme periyodik bakımını yaparkene fakr ettim hatayı. current pending sector hatası ilk önce 14 idi. ertesi gün 16 oldu. bugün de 18 olmuş. neyseki verilerimin çoğu yedekliydi. şimdi kalan ufak kısmını yedekliyorum. bi format atıcam bakalım ne olucak. düzelmezse chkdsk/f yapmayı düşünüyorum. sonuçları yazarım burada. beni asıl şaşırtan olay ne ama biliyor musunuz :D 4-5 senedir kullandığım seagate st3250410as 250gb hdd min içindekileri caviar greene aktarıp format atmayı düşünürken caviar greenin bozulması :D

• quote:

Evet garantiye girer ama sata kablonu değiştirmen lazım yoksa aynı sorun yine tekrarlanır.
  • quote:

quote:

Evet garantiye girer ama sata kablonu değiştirmen lazım yoksa aynı sorun yine tekrarlanır.

Alıntıları Göster
    Ne yaparsanız yapın yine aynı hata kısa sürede oluşacak.Bu hata diskin bozulmaya başladığını gösteriyor.

• quote:

kardeşim benim wd 2,5'' 250gb hdd'de aynı şekilde, sen sadece ilgili bölümemi format attın yoksa komple bölümleri silip mi formatladın

• quote:

Orijinalden alıntı: tamircihasan

quote:

kardeşim benim wd 2,5'' 250gb hdd'de aynı şekilde, sen sadece ilgili bölümemi format attın yoksa komple bölümleri silip mi formatladın

Sorunun hangi bölümde olduğunu nerden anlayacaksın ki hocam

Ben zaten tek parça olarak kullanıyorum HDD ondan komple olarak attım formatı ;)

• quote:

quote:

quote:

Sorunun hangi bölümde olduğunu nerden anlayacaksın ki hocam

Ben zaten tek parça olarak kullanıyorum HDD ondan komple olarak attım formatı ;)

Alıntıları Göster
    o zaman benim işim çok zor çünki diğer hddlerimde verilerimi yedekleyecek kadar yer yok gibi görünüyor...

• quote:

o zaman benim işim çok zor çünki diğer hddlerimde verilerimi yedekleyecek kadar yer yok gibi görünüyor...

Alıntıları Göster
    Yukarıda format atıcam sonuçları söylerim demiştim işte o sonuçlar :D
    Format sonrası pending sector sayısı 0 oldu ama sonra tekrardan çıkmaya başladı. Ben de napsam acaba yeni hdd mi alsam diye düşünmekteydim. Bu arada hergün kontrol ediyordum sayıda artış var mı diye. Geçen gün 1 baktım pending sector 0 olmuş ve reallocated sector count da hala 0 :D acaba hdd düzeldi mi yoksa küçük bir şaka mı yapıyor bana :D

• quote:

quote:

Sata kablosundan hdd bozulmuş olabilir mi?

Ben en iyisi bütün kabloları değişeyim.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    09 Ekim 2011 Tarihinde ki HD Tune

17 Mart 2012 Tarihinde HD Tune (disk nereye doğru gidiyor )

• quote:

quote:

quote:

hocam senin hdd nin aynı modeli var ilk baktıgımda current pending sector 9 bin küsürlerdeydi low level format attım 0 oldu. akşama bi daha baktım 1 bin küsürlere çıkmış. bi daha format attım yine o oldu. sonra 6 ya çıktı. 2 gündür 6 dan yukarı yükselmiyor. tekrar format atıyom nolacak bakalım.

bu modellerde böyle bir kronik sorun var herhalde. hatalı üretimmidir nedir. garantiside var gerçi. kargo falan ugraşmak istemiyom. resmen uyuz oldum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.