Şimdi Ara

raw read error rate sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar..pc min hd tune la durumuna baktığımda raw read ve seek error rate kısımlarının yüksek olduğunu gördüm..2 adet sistemim var dier sistemdeki 250 gb lık maxtor hd de bu değerler 0 gözükürken 500gb seagateli sistemimde bu değerdeki rakamlar uçmuş...ve dosya program açılmalarında harddiskten gelen ses artıyor ve dosyalar çoğu zaman gecikmeli açılıyor...dier maxtorlu sistemim daha düşük ddr2 sistem olmasına rağmen onda böle bi sorun yok anında açıyor herşeyi...Acaba harddiskteki bu değerlerdemi sorun var die düşünüyorum bad sector çıkmadı ama bu kadar ses ve yavaşlama olması normal gelmedi pc e o kadar ii bakmama rağmen..sizce sorun bu değerlermi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 13 Ocak 2011; 12:47:22 >

• HDD defrag yapıp bir deneyin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cainsonant

HDD defrag yapıp bir deneyin isterseniz.

yaptımda bişi değişmedi malesef.
  • güncel.
  • Seagate disklerin nerdeyse tümünde bu değer yüksek gözüküyor kendi 2.5" diskimdede durum aynı herhangi bir sorun teşkil etmiyor şu haliyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Seagate disklerin nerdeyse tümünde bu değer yüksek gözüküyor kendi 2.5" diskimdede durum aynı herhangi bir sorun teşkil etmiyor şu haliyle.

Cevabınız için teşşekkürler..Peki dosyaları ilk açılışta 1-3 sn arası gecikmeli açmasını önleyebilirmiyim enerji tassarrufu yapıomuş sanırım bu harddiskler ondan ileri geliyormuş sanırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

Denetim masası>Sistem ve güvenlik>güç seçenekleri ardından seçili olan seçeneğin yanındaki "Plan ayarlarını değiştir" e tıklayıp açılan yerden "gelişmiş güç ayarlarını değiştir" e girin yine açılan yerden sabitdisk başlığını genişletip kapatmak için beklenecek süre seçeneğinin yanındaki değeri 0 yapın.

bendeki değer zaten 0 mış...Sanırım 2gb ddr3 ram üstüne bide OB 256 mgb vga yiyince yetersiz kaldı w7 ye...Saolun genede yardım için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdass -- 14 Ocak 2011; 12:39:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim ben low level format attım fakat Bu Read Error rate Hatasını çözemedim yardımcı olurmusunuz ?
  • canahmet511 C kullanıcısına yanıt
    Bu değerler birkere işlenir sonradan değişmez.
  • Harddiski Çöpe Mi Atacağız kardeş şimdi
  • canahmet511 C kullanıcısına yanıt
    Harddiskte sorun yoksa kullanmaya devam edeceksiniz oradaki uyarıyı dikkate almadan.
  • Tamam Teşekkür Ederim Kardeşim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.