Şimdi Ara

Current Pending Sector hatası nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün bi arkadaştan ikinci el seagate 750 GB hdd aldım.. faturası yk ama pentanın sitesinde mayıs 2012 ye kadar garantili olduğu yazıyor... arkadaşa akşam denerim sorun olrsa geri veririm demiştim ve HD Tune de HEALTH kısmında "Current Pending Sector" hatası verdi... ürünü geri vermeme gerek vr mı yksa garantiyemi gönderim yada bişi olmaz kullan gitsin mi dersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: carloska

bugün bi arkadaştan ikinci el seagate 750 GB hdd aldım.. faturası yk ama pentanın sitesinde mayıs 2012 ye kadar garantili olduğu yazıyor... arkadaşa akşam denerim sorun olrsa geri veririm demiştim ve HD Tune de HEALTH kısmında "Current Pending Sector" hatası verdi... ürünü geri vermeme gerek vr mı yksa garantiyemi gönderim yada bişi olmaz kullan gitsin mi dersiniz

aynısını benim WD elementte diyor yaw

• aynı hata bende de var. çözümü var mi acaba.
  • Error scan bölümünden quick startı İŞARETLEMEDEN bi taratırmısınız biraz uzun sürecektir ama bitmesini bekleyin bad sector olabilir aynı hata benimde bir harddiskimde var çünkü.
  • Disk bir sektörde okuma hatası ile karşılaşmış ve bir sonraki buluşmaya kadar o sektörü işaretlemiş. Bir sonraki karşılaşmalarında sektör hata vermezse işaret kaldırılacak, verirse o sektör bozuk olarak işaretlenecek, sonra da ayrılmış bölümden o sektör yerine yeni bir sektör atanacak. Sayfadaki uyarının dışında diskiniz başka hatalarda yaşamış. Ayrıca veride hata yoksa, çok yoğun kullanılmış bir disk gibi görünüyor.
    Alan taraması (error scan) ile hiç uğraşmayın. Elimizde patlayan disklerin %90'ı alan taramasında temiz görünüyor mu? Önemli olan SMART verileridir. İkinici el ilanlarındaki alan taraması görüntüleri pek bir anlam ifade etmezler.

Genel bir uyarı yapayım:
    Ömrünün sonuna çok yaklaşmış diskleri alan taramasından geçirip "bad sektörsüz" diye satmaya çalışanlar var. SATICILARDAN, ISRARLA, İLANLARINA HEALTH SAYFASINI EKLEMESİNİ İSTEYİN.

• İyi akşamlar ardakdaşlar benimde aynı sorunum var 2tb segate harddiskim var yeni aldım 2 hafta yaklaşık oluyor bir kaç gün önce hdd ses geldi sonra hdtune adı program ile baktığımda resimdeki bad sectorler oluşmuş yeni aldığım için değişim için geri iademi edeyim yoksa benim yapabiliceğim birşey varmı acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    (C5) current pending sector Sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.