Hard diskimde bir problem var. Özellikle torrent vs kullanarak bir indirme yapıldığında ortaya çıkıyor. İlk defa bir ay kadar önce oldu. Birden aşırı bir yavaşlama oldu, bazı programlar açılmadı, mouse dondu, görev yöneticisi açılmadı. Reset attığımda ise ''disk hataları onarılıyor'' ekranında kaldı ve asla çıkmadı oradan. Temiz Windows kurulumu ile kullanmaya başladım. Bir dosya indirdiğimde yine aynı şey oldu. HD Tune yükledim. Error scan işleminde herhangi bir bad sector bulunmadı. Yemyeşildi tüm kareler. Fakat S.M.A.R.T testi ekranında ''current pending sector'' kısmı ''warning'' durumunda gözüküyor. Bad sector gözükmemesi kafamı karıştırdı ve bir kez de direkt üreticinin aracı ile test edeyim deyip Western Digital Data LifeGuard Diagnostic indirdim ve orada da SMART STATUS:PASS gözüktü bir sorun çıkmadı yani. Fakat dediğim gibi özellikle yüksek boyutlu bir dosya indirince kesinlikle sorun oluyor ve ''current pending sector'' hatası var. Hard diskimde sorun var mı yok mu ? Sorun varsa bad sector gibi bir şey mi yoksa daha yazılımsal ve düzeltilebilir bir sorun mu ? Low Level format falan denmiş. Bilgisayardan hiç anlamıyor değilim ama çok profesyonel bir durumda da değilim. Bu Low Level Format benim becerebileceğim bir şey mi ? Şimdiden teşekkürler ilgilenen arkadaşlara.
"current pending sector" o sektöre bir işaret konulduğu ve tekrar erişim yapıldığında bozuk veya sağlam işaretinin koyulacağı anlamına geliyor. Low level format'ın bunu düzeltebileceğini düşünenler var fakat eğer o sektör yazılımsal değil fiziksel hasarlı ise düzeltilemez, düzeltilmiş gibi görünür fakat zaman içerisinde aynı hata tekrarlanır. Low level format düşünüyorsanız "low level format tool" şeklinde aratırsanız nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.