Şimdi Ara

Cabrio aracın üstünü kumanda ile açmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

96 model SLK aracımın HardTop'ı vites kutusunun arkasındaki tuşu 30sn'ye "basılı tutarak" açılıp kapanıyor.

Ayrıca , dışarıdan kumanda ile açmak için modüller satılmakta, yurt dışı fiyatlarıda bir hayli pahalı ,

Örnek Video -Tıkla-

ebaY'de satılan örnek bir ürün -Tıkla-

Bu ürünlerin, tavanı "tek dokunuş ile" ile açması veya 30-60km hareket halinde dahi buna izin vermesi gibi artı özelliklerini önemsemiyorum.

Amacım , bagaj açma özelliği olan uygun fiyatlı bir oto alarm ile bu işi çözmek.

Şöyleki ;

Bildiğim kadarı ile satın alacağım alarmın cam kapatma modüllerini HardTop'a yönlendiremem ,

Çünkü cam kapatma modüllerinin çalışma süresi 9sn, tavan motorunun çalışma süresi ise ortalama 30sn.

Ancak ,
    alarmın "bagaj açma tuşunu" , aracın içerisindeki tuşa yönlendirip "tavan motoruna" 30sn müdahale edebileceğimi düşünüyorum.

Oto elektrik konusundan anlayan veya bu konularda bilgisi olan arkadaşların düşüncelerini öğrenmek isterim.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parolakan -- 23 Ağustos 2012; 0:51:43 >

• Konuyla alakasi yok ama cabrio arac cok gereksizz yani anlam veremiyorum,kışın açamassin donarsin,yazin acamassin pisersin,yagmurda acamassin,toz toprakda acamassin,sadece hava atarsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Konuyla alakasi yok ama cabrio arac cok gereksizz yani anlam veremiyorum,kışın açamassin donarsin,yazin acamassin pisersin,yagmurda acamassin,toz toprakda acamassin,sadece hava atarsin.

Binmeyenler böyle saniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir niyetim yok;

Ancak ;

Piyasada 18-19.000Tl' ye bulabileceğiniz bir araç ,

Yani otomobil satın alabilecek herkezin hemen hemen ulaşabileciği bir rakam ,

Gözünüzde fazla büyütmeyin.

Yine de teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parolakan -- 23 Ağustos 2012; 1:01:07 >
  • quote:

Konuyla alakasi yok ama cabrio arac cok gereksizz yani anlam veremiyorum,kışın açamassin donarsin,yazin acamassin pisersin,yagmurda acamassin,toz toprakda acamassin,sadece hava atarsin.

Kışın açarsın üstünü,basarsın airscarf'a bakın nasılda dolaşılıyor :) Birde yazın nasıl pişiyorsunuz anlamadım,püfür püfür esiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

Binmeyenler böyle saniyor

• CLK larda dikiz aynasının üst kısmında bir kilit kolu vardı, o kolu açtıktan sonra tavan açma tuşuna basıp açılmasını beklerken, belirli noktalarda el ile tavana müdahele ederek açılmasına destek sağlanıyordu gördüğüm kadarı ile. SLK larda bu kilit kolu var mı? eğer yoksa normal merkezi kilit + cam modülü ile istediğiniz yapılabilir. Tavanı açmak için 2. kumanda kullanmanız gerekecek haliyle.

Konuyla alakasız bir şekilde atlayıp cabrio gereksiz diyenler olmuş. Onlar almasınlar zorla satılmıyor bu araçlar, tavanı açıp yolculuk yapmanın zevki hiçbir şeyde yok. Normal araçta daral geliyor bana mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • President oneriniz icin tesekkur ederim , ama bildigim kadari ile cam modullerinin araca mudahelesi 9sn civari. Ve bizim icin yetersiz.
    Bu modullerin suresini uzatma imkanimiz var mi?

• Ayrica , herhangi bir elektrik arizasinda tavani manuel olarak acabileceginiz "destek kolu" da mevcut ,
    Fakat bunun olmasi, modul ile mudahale icin ne gibi bir engel teskil eder ?

• Esasen soft top araç kullanmadığım için birebir bilgim yok, CLK da gördüğüm kilit, tavanı önden kilitleyen kilitti bu yüzden o kilidi açmadan tavanı açmak mümkün olmadığından dışarıdan kumanda ile açmakta mümkün olmayacak, yani en azından aracın içinden killit kolunu açıp sonra kumandaya basmak gerekecektir.

Şimdi elektrikçi ustamı arayıp bilgi aldım senin için. Cam çekme modüllerinde süre diye bir fonksiyon yok. Modül sıkışma, bir diğer deyimle yüke binme durumunda enerjiyi kesiyor şekilde tasarlanmış. Yani camı direk çekiyor, cam kapanıpta motor zorlandığında modül enerjiyi kesiyor.

Tavanda uygulanabilirliğini sorduğumda yapılabilir tabi, ama denemek lazım uğraştırabilir cevabını aldım. Eğer tavan zorlanmadan açılıp kapanabiliyorsa sorunsuz çalışma şansı yüksek dedi, çünkü motorun rahat bir şekilde çalışması lazım, ani bir yük binmesi (açılırken belli bölgelerde zorlanma) olursa cam çekme modülü kesebilir dedi. Tabi araya role vs. gibi şeyler konularak bu sorunun da önüne geçilebilir cevabını aldım. Kısacası uğraşılıra yapılır, hem açmak hem de kapatmak isteniyorsa 2 adet modül kullanılmalı ve araçta alarm, merkezi kilit gibi bir sistemin de olması gerekiyor.

Tavan kilidi haricinde uygulanabilirliği bu şekilde. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Cok pardon , sizun bahsettiginiz "kilit kolu"nu yanlis anlamisim.
    Evet Slk'larda o kilit yok.
    Cam modulunu ben de oto elektrikcilerine sordmustum.
    Biri olmaz digeri belki olur demisti.
    9sn olayi belki bazilarinda var bazilarinda yoktur...
    İlgilendiginiz arastirdiginiz icin tesekkur ederim.
    Bakalim yapabilecekmiyiz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: parolakan

Cok pardon , sizun bahsettiginiz "kilit kolu"nu yanlis anlamisim.
    Evet Slk'larda o kilit yok.
    Cam modulunu ben de oto elektrikcilerine sordmustum.
    Biri olmaz digeri belki olur demisti.
    9sn olayi belki bazilarinda var bazilarinda yoktur...
    İlgilendiginiz arastirdiginiz icin tesekkur ederim.
    Bakalim yapabilecekmiyiz ?

Yapılamayacak bir şey değil. Ankarada iseniz ustama yönlendirebilirim. Aracı bırakın ve istediğiniz yapılmış şeklinde alın

• Malesef istanbul'dayım :)
  • Aracın üzerini kumanda ile açmak için yapılabilecek sistem malesef mümkün değil değilmiş.

(Kapama sisteminin +/- tetikleri , Yine sistemin genel tertibattan bağımsız/karmaşık oluşu vs.)

Esasen yapıladabilir ancak , maliyet fazlası ile artmakta.

Bu yüzden vazgeçmiş olmanın keyifsizliğini yaşarken , Bir mail aldım.

Amerika'da arkadaşım çıkma ikinci el orijinal bir SmartTop bulmuş .., Ve çok uygun bir rakama onu satın aldık :)

Bir ay içerisinde montajını yapacağız.

İlgi gösteren her keze teşekkür ederim.

*President* 'in imzasındaki konuyu bazı arkadaşların okumasını özellikle tavsiye ederim.

Tüm handikaplara rağmen , insanın çocukluk hayallerini azimle gerçekleştirebileceğine çok güzel bir örnek.

Yanılmıyorsam 91 senesi idi ..,

Lise 3'e gidiyorum ve Honda CRX Del sol'un yurt dışı fotoğraflarını gördüm.

Aman Allahım , O ne öyle ..!

Bir iki sene sonra Türkiye'ye gelmişti .., yollarda hayran hayran izlerdim...

Halen daha modern çizgisi ile estetiğini koruyan ayrıcalıklı bir otomobil.

Bostancı'da , herhalde imkansızlıktan bakılamayan yorgun bir DelSol görürüm bazen ,

Hareketsiz yatar o sokakta,

bakar hüzünlenir iç geçiririm...

Kalın Sağlıcakla .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.