Şimdi Ara

Cache bellek nedir ne işe yarar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımızın cache belleğinin ne kadar olduğunu nasıl anlayabiliriz. sistem özelliklerinde hiçbir yerde bulamadım. yardımcı olursanız sevinirim.

• sen işlemcini söyle biz söyleyelim
  • ıslemcının onbellegıdır ıslemcının gecıcı hafızası olarak dusunebılırsın lınktekı cpu -z programını ındırın resımdekı daıre ıcerıse aldıgım yerde ıslemcınızın onbelleklerını gorebılırsınız
    http://www.cpuid.com/download/cpuz_150.zip

• Cache bellek kisaca anlatilamiyor pek... esasen icinde komutlarin bulundugu bir tur bellek diye gecistirmek pek anlamli gelmiyor...

bilgisayar uzerindeki bir fare hareketinin bile aninda komut olarak islenmek icin islemciye gitmesi ile bu komutlarin depolanarak islem sirasina konuldugu bolgedir.

bir programi calistirdiginizda, o program ile ilgili butun bilgiler RAM'a gider... henuz program ekraninizda acilmamistir ve o programin calistirma kodu cache'e gonderilir. Cache'i kontrol eden islemci, ilgili komutu alip isler ve gerekli bilgileri ram'e yazar.. ayni zamanda ilgili programin gosterilmesi veya calistigi bilgisinin sunulmasi da islemci tarafindan islenen diger komutlardir.. Program acildiktan sonra butun bilgiler ram'dedir.. islemci bostadir.. ilgili programin her bir buton veya ozelligi islemcinin cache'ine ve dolayisi ile islemci cekirdegine gitmeyi bekleyen bir komuttur..

elimden geldigince yuzysel olmaya calistim..

• bu siteyi seviyorum..
    yardımlarınız için teşekkür ederim..
  • CPU-Z programında o anki işlemci hızını nasıl görebiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue mc -- 27 Nisan 2009; 20:59:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue mc

CPU-Z programında o anki işlemci hızını nasıl görebiliriz ?

Core speed yazan yerin karşısındaki rakam o anki işlemci hızıdır.
  • Benim işlemci o zaman tarihi eser olmuş müzeme koyayım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.