Şimdi Ara

CAD işleri için ideal bir kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. İşyerimizdeki bilgisayarlarımızın hepsini yenilemeyi düşünüyoruz.

4 çekirdekli, minimum 4 gb ram'e sahip, 9600 ekran kartı olan bir bilgisayar istiyoruz.

Tavsiyeleriniz nelerdir? Bu tip özellikleri barındıran pcleri paylaşırsanız çok sevinirim.

• Kullanacağınız programları yazarsanız ve yapacağınız işleri daha fazla yardımcı olabilirim. Şöyleki ;

CAD programları demişsiniz. AutoCAD den UG ye, Pro Engineer dan autodesk inventor e epey geniş bir yelpazesi var. Ve yapacağınız işler; AutoCAD de 2 boyutlu projeler teknik çizimler, diğer katı modelleme programlarında 10-15 parçalık basit katı model montajları yada 80-100 parçalık cidden karışık montajlar. Bunların hepsi etmen. Ben kendi deneyimlerim sonucunda kullandığım bilgisayarları yazayım şimdilik bununla değerlendirme yapın.

Makina mühendisiyim, hidrolik ekipmanlar ( Pompa Silindir ventil Depo ) üreten Konya lı bir firmanın Tasarım ve Analiz işlerini yürüten kadrodayım. 2 yıl içinde acemilikten şimdiki konuma kadar kullandığım sistemler.

1- Core2Duo 6600 2.40GHz- 2GB RAM - QuadroFX 560, XP 32bit .AutoCAD ve ProWildfire 3.0 . AutoCAD için fazla fazla yeterli geldi. Standart 3 görünüşler ve montaj resimleri. Bu bilgisayarı kullanan teknik ressam arkadaşlar autocad de 3D ye geçtiklerinde biraz hantal olduğunu söylüyorlardı. Ben sadece AutoCAD in 2 boyutu için konuşuyorum. Pro Engineer da ise 8-10 parçalık montajlarda sorun yok. Ancak parça sayısı artınca yada dişler girintiler çıkıntılar yazılar damgalar gibi ayrıntılar işin içine girince çalışmak işkence oluyordu. Analizi anlatmıyorum bile, Mesh örme ve çözümleme işlemi epey uzun. viewport da parçayı döndürmek filan Fx5200 ile crysis oynamak gibi

Aynı bilgisayarın ekrankartı 8600GTS olan versiyonu, biraz daha hantal.

2- Core2Duo 8500 3.16GHz - 4GB RAM - Quadro FX 1700 XP 64. (HP xw4600) AutoCAD için 3 boyut dahil yeterli. Pro Engineer da yukarıda saydığım olumsuzluklar yok gibi. Ama profosyonelce çalışabildiğimi söyleyemem. Can sıkıcı takılmalar yaşanabiliyor. Ama şunu belirteyim, gelen stajyer öğrenciler yada diğer firmalardan genel misafir mühendis arkadaşlar son derece hızlı olduğunu söylüyorlar. Biraz kullanma tarzı ve yapılan iş ile ilgili.
    Analizlerde mesh örme ve çözümleme yine uzun sürüyor. Tabii diğeri kadar değil.
    AntiAliasing i sadece part ortamında ve AutoCAD de çalışacaksanız açabilirsiniz sorun olmuyor. Ama montajda ve analizde kesinlikle kapatmak gerekli.

3- Xeon E5450 * 2 (8 çekirdek) - 16 GB RAM - QaudroFX 3700 XP 64 (HP xw 6600) Şu an kullandığım bilgisayar. AutoCAD yüklü değil, ama performansını merak etmiyorum. Pro Engineer part ve montaj ortamında 4X AA açık vaziyette 25-30 parçaya kadar sorunsuz. Sonrasında AA kapatmak gerekiyor. Kapalı vaziyette ben zorlayamadım. Analiz modunda mesh çok sık değilse viewport da akıcı, mesh çok sıkı ise duruma göre fx5200 ile crysis davası bunda da geçerli. AA analiz modunda kapatmak gerekli. Analizi çözümleme gayet hızlı Pro/Mech. 64 çekirdeğe kadar desteği olan bir yazılım tüm hepsini çözümleme de kullanıyor. Gerçekçi Analizlerde 12-13 GB Ram kullanıyor.

Gördüğün gibi işe göre bilgisayar. Aslında asla yetmiyor. AA niye açıyorsun diyenler olabilir, ama üretilecek ürünün ayrıntılarını görebilmek ve son kararı verebilmek için monitörde içinize sinmesi gerekli. Bire 22" monitörde AA açmazsanız görüntü cidden çirkin oluyor. Keşke fırsat olsada ekran kartını yeniletebilsem. Bu şartlar altında ;

* Alacağınız yazılımın çoklu çekirdek kullanma kabiliyeti yoksa -örnek- 4 çekirdek 2.4 GHz yerine 2 çekirdek 3.16Ghz alın daha çok işinizi görür.
    * Ekran kartı kesinlikle ama kesinlikle Quadro alın. 2. ihtimal FireGL düşünün. Ama Geforce yada Radeon lardan uzak durun.

Burada küçük bir kıyaslama var. 9600 GT ye karşı düşük seviyeli quadrolar ve orta seviye qudro 1700 .http://ixbtlabs.com/articles3/3d-profcard/quadro-vs-core-p1.html

* Alabiliyorsanız markalı workstation alın. Kesinlikle daha sorunsuzlar. Mecburen ECC bellek ile geliyorlar ve stabiliteye etkisi muazzam.
    * 64 bit işletim sistemi ve kullanacağınız yazılımın 64 bit versiyonunu alın. En az 4gb Ram olsun. Vista ve Windows7 nin profosyonel OpenGL desteği rezalet ötesi. XP 64 tavsiye ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 20 Temmuz 2009; 12:03:20 >

• Öncelikle cevap için teşekkürler.

Az önce bir karar alındı, bilgisayarları yenilemek yerine server kurmayı istiyoruz. Tüm dosyaları ve programları server üzerinden çalıştıracağız.
    Bunun için windows small business server 2003 istiyoruz, sanırım ideal. Fiyatı nedir bir bilginiz varmı ve nerelerden temin edebiliriz firma olarak?
  • Pek bir bilgim yok. Ancak Server işletim sistemlerini oem olarak alabiliyormusunuz bilmiyorum ? Sanırım satılmıyor, kurulu bir server ile almanız gerekli diye biliyorum. Bunun haricinde CAD programını server üzerinde çalıştırıp nasıl kullanacaksınız anlamadım ? Lisans server olarak kullanıp kullanıcıları bağlamak mümkün, ama sonuçta performansı belirleyecek olan çalıştığınız bilgisayardır. Ayrıca server sistemlerde ekran kartı genelde onboard olur. Yapmak istediğinizi tam anlamadım. Bİrde kullanacağınız program hangisi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.