Şimdi Ara

Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
4
Favori
200.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: baba63

quote:

Orijinalden alıntı: Rocapitol

quote:

Arkadaşlar CADDY 7 İleri DSG'de de diğer 7 İLERİ DSG araçlardaki gibi ses problemi oluyormu ?_

Evet ses var ama dsgden değil volandan geliyor

http://www.youtube.com/watch?v=J5oluT916ho&feature=related

bu sorun nasıl çözülür :)?

Yeni Kasa Doblo sahibiyim...
    Yeni Caddy DSG alacağım fakat

DSG Ses Problemi,
    Yüksek Viteste hafif gaz dokunmalarındaki kick down yapışları,
    kapılardan içeriye su alması,
    1.6 TDİ motorun o kasayı kaldırmaması,
    Aracın fazla yaktığı

söylentileri yüzünden aracı almaktan sanırım vazgeçeceğim ?

hepsi şehir efsanesi gibi uydurma, benim araç DSG değil ama kapıdan su alma, aracın çok yaktığı yok kasa kaldırmıyor safsata.
    klima açık az önce 40km yaptım düz yol olan Antalya -Serik arası motor soğuk sabah ilk çalışma ile beraber Seriğe varış 6,6lt yaktı(ort.)ortalama hızım da 100 altına düşmedi yol müsait olunca 140 bile yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sayguns

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar CADDY 7 İleri DSG'de de diğer 7 İLERİ DSG araçlardaki gibi ses problemi oluyormu ?_

DSG Ses Problemi,
    Aracın fazla yaktığı

hepsi şehir efsanesi gibi uydurma, benim araç DSG değil ama kapıdan su alma, aracın çok yaktığı yok kasa kaldırmıyor safsata.
    klima açık az önce 40km yaptım düz yol olan Antalya -Serik arası motor soğuk sabah ilk çalışma ile beraber Seriğe varış 6,6lt yaktı(ort.)ortalama hızım da 100 altına düşmedi yol müsait olunca 140 bile yaptım.

Ben Doblo ile çok sıkışık trafikli şehirde klima açık şehir içi 60 litre mazotla 660 km yapabiliyorum..
    Bu normalmi bilemiyorum..

• ama hangi doblo 1.3 lerden mi,
    2011 caddy şehiriçi motor yeni daha (5600km de) depo da her zaman bırakıyorum 55-56 diyelim klimasız 764 km yaptım,%100 şehiriçi(çok sıkışık trafik değil)
    boşver onu %100 şehir içi tüketimi klimasız 7,4lt/100km(aracın bilgisayarı öyle hesaplıyo yalnız klasik full depo yöntemi ile kontrol ettik tutuyor), klimalı henüz yeni test edeceğiz artık malum antalya ya bile yaz yeni yeni geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayguns

ama hangi doblo 1.3 lerden mi,
    2011 caddy şehiriçi motor yeni daha (5600km de) depo da her zaman bırakıyorum 55-56 diyelim klimasız 764 km yaptım,%100 şehiriçi(çok sıkışık trafik değil)
    boşver onu %100 şehir içi tüketimi klimasız 7,4lt/100km(aracın bilgisayarı öyle hesaplıyo yalnız klasik full depo yöntemi ile kontrol ettik tutuyor), klimalı henüz yeni test edeceğiz artık malum antalya ya bile yaz yeni yeni geliyor

1.6 Multijet 105 ps 290 nm olan motor..
    Klima açık olmazsa bende dediğiniz km ye ulaşabiliyorum fakat klima tüketimi anormal derecede arttırıyor ve motoru anormal derecede zorluyor...
  • quote:

quote:

quote:

DSG Ses Problemi,
    Aracın fazla yaktığı

sayın baba 63 ben aracı nisan 1 de teslim aldım daha 1300 km yaptım yakıt olarakda memnunum uzun yol olarakda 280 km yaptım 62.00 tl yaktı tam bilemem tabii ustallar daha iyi bilirler DSG ye gelince vites değişimini bile hissetmiyorsun bırakın ses yapmayı genelde aracımı kendim yıkerım bazende acil olursa yıkamacıda daha hiç bir camdan su almadı sadece sürgülü kapılar zor kapanıyor gibime geliyordu onuda servis kapı lastiklerinin yeni olduğundan dedi gerisi size kalmış alıp almamak saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: ersev70

quote:

quote:

quote:

DSG Ses Problemi,
    Aracın fazla yaktığı

sayın baba 63 ben aracı nisan 1 de teslim aldım daha 1300 km yaptım yakıt olarakda memnunum uzun yol olarakda 280 km yaptım 62.00 tl yaktı tam bilemem tabii ustallar daha iyi bilirler DSG ye gelince vites değişimini bile hissetmiyorsun bırakın ses yapmayı genelde aracımı kendim yıkerım bazende acil olursa yıkamacıda daha hiç bir camdan su almadı sadece sürgülü kapılar zor kapanıyor gibime geliyordu onuda servis kapı lastiklerinin yeni olduğundan dedi gerisi size kalmış alıp almamak saygılar

Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için...

• @baba63
    öncelikle eski caddy ve yeni caddy kullanmıs olarak 2 aracta otomatikti.DSG 6 ileri olsun 7 ileri olsun ses problemi yasamadık.Şirket aracı olarakta uzun zamanlar dsg tsı jettalar tdı passatlar vardı.DSGden yana bi problem cıkmadı.Otomatiklerin arasında en iyisi diyebilirim.MMT Easytronic falan olsun.Caddyi almadan önce doblonun otomatiğine de bakma fırsatım oldu 1.6 90 hp ve comfortmatic gercekten kötüydü.
    Kapılar biraz problem sağ sürgü kapıdan su alması var belki ayarlardandır.Zaman ayırıpta servise götüremedim.Bu oluyor ki bütün caddylerde su alıcak değildir.Şans işidir :)
    1.9 tdi motora göre performansı düşük ama gaza biraz hissettirdiğinizde gitmem demiyor.Son hız olarak fark var performansında öle ahım sahım fark yok.
    Yakıt olarak sakin kullanrsam 6.3 litre tüketiyor.Agresif kullanırsam eğer 7.4L çıkabiliyor.Kısacası yakıt tüketimi biraz sizin ayagınıza bağlı basmazsanız sakin kullanırsanız yakıt değerleri baya düşüyor.
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakandal -- 24 Haziran 2011; 0:59:38 >

• Bunlarda benden olsun

BoGaZ'ın Asi Caddy'si --- (34 BGZ 73)

Uzak çekimler
     Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

Yakın çekimler

• quote:

Orijinalden alıntı: hakn.mac

@baba63
    öncelikle eski caddy ve yeni caddy kullanmıs olarak 2 aracta otomatikti.DSG 6 ileri olsun 7 ileri olsun ses problemi yasamadık.Şirket aracı olarakta uzun zamanlar dsg tsı jettalar tdı passatlar vardı.DSGden yana bi problem cıkmadı.Otomatiklerin arasında en iyisi diyebilirim.MMT Easytronic falan olsun.Caddyi almadan önce doblonun otomatiğine de bakma fırsatım oldu 1.6 90 hp ve comfortmatic gercekten kötüydü.
    Kapılar biraz problem sağ sürgü kapıdan su alması var belki ayarlardandır.Zaman ayırıpta servise götüremedim.Bu oluyor ki bütün caddylerde su alıcak değildir.Şans işidir :)
    1.9 tdi motora göre performansı düşük ama gaza biraz hissettirdiğinizde gitmem demiyor.Son hız olarak fark var performansında öle ahım sahım fark yok.
    Yakıt olarak sakin kullanrsam 6.3 litre tüketiyor.Agresif kullanırsam eğer 7.4L çıkabiliyor.Kısacası yakıt tüketimi biraz sizin ayagınıza bağlı basmazsanız sakin kullanırsanız yakıt değerleri baya düşüyor.
    edit: imla

Haklısınız..Doblo'nun düz vitesinden ne hayır gördükki otomatiğinden görelim...:)...
    6 DSG bende kullanıyorum sorunsuz ve zevkli...Performansı çokta aramıyorum açıkçası araç sadece şehir içinde kullanılacak otomatik vites ve yakıt ekonomisi önemli bu ikisinin de Caddy'de olduğunu düşünüyorum...
    Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: 76 ~aziz~ 76

Bunlarda benden olsun

BoGaZ'ın Asi Caddy'si --- (34 BGZ 73)

Uzak çekimler
    [ Caddy Combi 1.6 TDI ile ilgili bilgi paylaşımı

bişey soracam gündüz farı yanarken sisleri nasıl yakıyorsun normalde yanmaması lazım veya yanarsa gündüzlerin sönmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drozia -- 26 Haziran 2011; 21:53:05 >

• Gündüz Farının ampulü çift duylu kardeşım Yani aynı H4 Farlar gibi hem uzun hem kısa misali

Gündüz farında iken çok kuvvetli yanıyor Parka attıgında ise Kuvvet düşüyor gündüz farı park Görevi görüyor
  • quote:

Gündüz Farının ampulü çift duylu kardeşım Yani aynı H4 Farlar gibi hem uzun hem kısa misali

Gündüz farında iken çok kuvvetli yanıyor Parka attıgında ise Kuvvet düşüyor gündüz farı park Görevi görüyor

Doblo'da tam tersi..
    Doblo'da Far kolunda park lambasını yandırma butonu yok..
    Gündüz farı farlar kapalı iken yanıyor...
    Sadece Sis Lambalarını yandırınca Park ampülleri devreye girip gündüz farı kapanıyor..
  • Öncelikle herkese günaydınlar dün aracımla 120 km felan yaptım garja park ettim bir sorun yoktu akşamda bir yere gidecektim araç gayet normaldi ama giderken kendisi devirsiz vites değiştiriyormuş gibi geldi bana
    sabah kalktım soğukken bir sorun yok gibiydi 5-6 km gittiken sonra yine aynı yaptı ve boşta gaz verdim 2,500 deviri geçmiyor sizlerde böyle sorunla karşılaşan oldumu? öğleden sonra sevis yolu gözüktü gibi hayırlısı inşallah.
  • hocam 2.500 deviri bizim araclarda geçmiyor.Turboyu koruması için galiba tam emin değilim.
    quote:

Öncelikle herkese günaydınlar dün aracımla 120 km felan yaptım garja park ettim bir sorun yoktu akşamda bir yere gidecektim araç gayet normaldi ama giderken kendisi devirsiz vites değiştiriyormuş gibi geldi bana
    sabah kalktım soğukken bir sorun yok gibiydi 5-6 km gittiken sonra yine aynı yaptı ve boşta gaz verdim 2,500 deviri geçmiyor sizlerde böyle sorunla karşılaşan oldumu? öğleden sonra sevis yolu gözüktü gibi hayırlısı inşallah.
  • quote:

Gündüz Farının ampulü çift duylu kardeşım Yani aynı H4 Farlar gibi hem uzun hem kısa misali

Yanlışın var bu araçtaki gündüz farı tek duylu bildiğimiz 21 w sıradan ampül bir özelliği yok gündüz farı kontağı çevirir çevirmez yanar far butonunu çevirdiğin an söner senin h4 ise 2 duylu biri kısa biri uzun olarak ana farda takılı

Eğer comfortline almış olsaydın o araçta 2 devreli bir ampül var golf 6 nın farından alınmadır ve onun bir devresi 15 w olarak gündüz farı diğer devresi 55 w olarak uzun far olarak yanacaktır.

benim demek istediğim şu şu anda yanan far gündüz müdür park mıdır? park ise ok sisleri yakarsın ama gündüz ise yakamazsın yaksan dahi gündüzler söner park ampülü 5 w tır gündüz farının olduğu yerde değil ana far içerisindedir

• quote:

Öncelikle herkese günaydınlar dün aracımla 120 km felan yaptım garja park ettim bir sorun yoktu akşamda bir yere gidecektim araç gayet normaldi ama giderken kendisi devirsiz vites değiştiriyormuş gibi geldi bana

kendisini korumaya alıyor esp yi devreden iptal edin bakın redline nasıl dayıyor bu arada ayagınız debriyajda flan olmasın ...
  • 10 sayfayı da okudum ve hayal kırıklığı yaşadım..şimdi ben yeni caddy (manuel vites) almak istesem 2-3 ay bekleyecekmiyim bu mudur yani.
  • Herkese teşekkürler dün aracı servise götürdüm herhangi bir problem çıkmadı sonuç yine aynı ben kendi kullandığım aracı bilirim önceki gibi hızlanmıyor vede 40-60 km hıza kadar 7. vitesi buluyor buda normal değil sanki aracı arkadan çekiyorlarmış gibi birde araç P konumunda iken tık değip sarsılıp öyle duruyor sanırım dsg de problem var tekrar sevise götüreceğim bu arada araç daha 1450 km de saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakn.mac

hocam 2.500 deviri bizim araclarda geçmiyor.Turboyu koruması için galiba tam emin değilim.
    quote:

dediğin dogru arkadasım daha onceki sayfalardada konusu gecmisti turboyu korumak için 2.500 devirde kesiciye biniyor bu butun yeni olan caddy lerde aynı dsg manuel farketmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Greenberet83

10 sayfayı da okudum ve hayal kırıklığı yaşadım..şimdi ben yeni caddy (manuel vites) almak istesem 2-3 ay bekleyecekmiyim bu mudur yani.

malesef
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.