Arkadaşlar 2005 model caddynin lastiği nasıl değişilir resimli anlatacak biri olursa sevinirim sürekli uzun yol yapıyorum ama aracın lastiği nasıl değiştirilir bilmiyorum yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.Bu arada bindiğin aracın lastiğini değiştirmeyi nasıl bilmezsin gibi yorumlar için baştan söylüyorum araç şirket aracı yeni alındı
araca özel lastik değişimi mi olur? bijonları sök lastiği çıkart-yeni lastiği tak bijonları sık.
quote:
Orijinalden alıntı: volkann86
araca özel lastik değişimi mi olur? bijonları sök lastiği çıkart-yeni lastiği tak bijonları sık.
Hocam, önemli bir detayı unutmuşsunuz; arkadaşımız bu işlemleri yapmadan önce aracın değiştirilecek olan lastiğin olduğu tarafı Kriko ile kaldırmayı unutmasın tabi
Keşke sana vermeselerdi o şirket aracını
araca özel birşey değil her araçta aynı işlem olur. bekli stepne bulunan yer farklı olabilir bagaj yada bagaj altında bulunabilir. trafikte iseniz reflektör gibi uyarıcı elemanlarımızı uygun yerlere koyuyoruz.
1. önce patlak/inik lastiğin bijonlarını biraz gevşetiyoruz ama SÖKMÜYORUZ. 2. sonra aracı kriko ile yeterli yüksekliğe kaldırıyoruz. (krikonun konulacağı yerler üçgen - ok gibi şekillerde belirtilir şaseden kaldırın marşbiyelden değil) 3. akislik olması, aracın krikodan düşmesi durumunda disk, kaliper gibi elemanlara zarar vermemesi için stepne'yi aracın altına uygun bir yerine koyuyoruz. 4. patlak lastiğin bijonlarını söküp jantı çekiyoruz. (eğer uzun zamandır jant hiç sökülmemiş ise toz pas kir gibi şeylerden dolayı jant oraya yapışmış olabilir eğer biraz zorlamada çıkmıyorsa WD40 gibi ürünlerle paslı kirli bölgelere ürünü uygulayıp 10-15'dk bekleyin jant sökülecektir) 5. stepneyi aracın altından alıp yerine oturtun. yine önlem için patlak jantı aracın altına koymakta fayda var. 6. bijonları yerlerine takıp sonuna kadar sıkmayın. 7. aracı krikodan indirip bütün bijonları iyice sıkın. 8. eğer lastiğiniz parçalanmışsa janttan çıkarıp yolun ortasında bırakmayın en azından başka insanlara zarar vermeyecek bir kenara koyun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme