Cafe için gigaworks s750 öneririm. Çünkü 7.1 kanal olduğu için 2 adet fazla uydu daha iyi iş görecektir. Ayrıca sürekli müzik çalacağı için tizlerin iyi olması sebebiyle yine s750 öneririm. Ama bunları söylerken bir kriter unutulmamalı, sesi 7 dilim olan s750nin ses seviyesi 5. dilimden daha fazla açılırsa seste sorun olabilir, distorsiyon gibi, buna dikkat edilmeli. Saygılar..
sana tavsiyem z5500 ama iyi olan sa s750 bunları denk tutamayız zaten ancak 7+1 modda s750 yi kullanamazsın zaten ama 5+1 sistemler suan için dvd filmlerle uyumlu fakat s750 yani 7+1 film dahi bile yok yani 7 kanal zevkini yaşayamazsın ama cafeye yayma bakımından iyi olacaktır.ama unutma her ıkısındede stereo dınlıyceksen kı oyle olacak müzikler neden daha fazla ödeyesin..
Çelişkili ifadeler kullanmışsın. Ayrıca neden 7.1 olarak seti kullanamasın ki? Ben s750yi 7.1 kanal kullanıp müzik dinlemiştim, bunun için ses kartının uygun olması yeterli..
quote:
Orjinalden alıntı: GENCOBAY
sana tavsiyem z5500 ama iyi olan sa s750 bunları denk tutamayız zaten ancak 7+1 modda s750 yi kullanamazsın zaten ama 5+1 sistemler suan için dvd filmlerle uyumlu fakat s750 yani 7+1 film dahi bile yok yani 7 kanal zevkini yaşayamazsın ama cafeye yayma bakımından iyi olacaktır.ama unutma her ıkısındede stereo dınlıyceksen kı oyle olacak müzikler neden daha fazla ödeyesin..
quote:
bazı z-5500 kullanıcısı arkadaşlarım biraz fanatizme kayıp s750yi öyle eleştiriyorlarki
kesinlikle haklısın!! en azından forumu okurken bunun çolk kanıtı gördüm diyebilirim.. bu arada creative lerin ses leri benim .ok hoşuma gidiyo.. bu güne kadar phiips logitec falan dinledim ama bu markalar beni creative kadar etkileyemedi nedense... ama z5500 s750 falan dinlemedim tabi. bunlar hakkında yorum yapamam.. ama dediğim gibi creativelerin ses kalitesi genel olarak hrkesin hoşuna gidecek türden bir ses.. ama ben yeni set alacak olsam sanırım z-5500 alırım.. yine forumda okuduklarıma göre.. ama cafe ses dağıtma amacıyla 7.1 almak daha mantıklı gibi.. koskoca yerde ses beğendirmiceksin ki zatenn.. bunun da sesi iyidir nasıl olsa
bence z5500 al...nedenine gelince onun bass gücü cafeye taaaa uzaklardan müşteri çeker gibime gelio =) ama komşuları rahatsız edemem diosan s 750 al
bence 7 kanal oldugu için gigaworks al,milleti basstan öldürmeye niyetin yoksa bass ı da cok fazla açma
KARDES AMMA KONU ACMISIN VALLA
AMA SU ACIK KI CAFE İÇİN 7+1 TABİKİ DAHA İYİ BİR SECIM OLACAKTIR MEMNUNDA KALCAKSIN ZATEN BENCE
quote:
Orjinalden alıntı: @armagedon@
s750 iyidir iyi
FAKE'sin sen canım benim,hadi bakalım ömrün kısa senin burda
Değerli arkadaşlar,yorumları okudum,katıldıklarım ve katılmadıklarım var,bu yazacaklarımda benim yorumlarım ve KİMSEYE GÖNDERME amacı yoktur asla Bende internet cafe vs...açsam S750 alırdım,çünkü söyledikleriniz gibi bir cafe vs...gibi yerler için 2 uydunun daha fazla olması büyük bir kar bana kalırsa Ayrıca yine Wolvi kardeşimin dediği gibi,evet sürekli müzik dinleneceğinden,ve S750 uydularının tweeter barındırması nedeniyle de S750 tercih edilebilir,çünkü cafede kullanılacak bilgisayarda Audigy 2 ZS ve türevleri ayarında bir kart mı olacak,sanmıyorum...O yüzden,Z-5500 alınırsa tizleri S750 düzeyine çekebilmek için gerekli donanım olmayacak ses kartı vs...gibi!!Ama derseniz ki,yok kardeşim ben ses kartımı da Audigy seviyesinde alacağım diye,o zaman tek önerim Z-5500 dür İnanın bana bu düşüncemi gayet objektif yazıyorum... Bakın amacım asla S750-Z-5500 polemiği değil,hep diyorum ya,keşke paraya kıyabilsem de gidip bir tane de S750 alsam vs...Yani ürün iyi olduktan sonra Creative olmuş,Logitech olmuş JAZZ olmuş ne farkeder Benim kanaatimce,BASS konusunda Z-5500 gerçekten BARİZ üstün arkadaşlar,yani bu zevk meselesi denilebilir bazı konularda,kişiden kişiye değişebilir,ancak bu fark gerçekten o kadar bariz ki,bunun zevkle alakası yok demek istiyorum,zaten gözle görülür bir fark var...Tiz yönünden ise S750'de aynı fark söz konusu mesela Eğer set bilgisayarda iyi bir ses kartıyla kullanılacaksa ve yeri geldiğince ortam inlesin,özellikle bass bütün ortamı doldursun diyorsanız,alanın her bir noktasından eşit bas duyulsun istiyorsanız Z-5500 öneriyorum şiddetle!!Ama aksi ise,yani başta saydığım şartlar söz konusu olacaksa ve çok yoğun bir bass aranmıyorsa S-750 gayet uygun bence de,gerek 7 uydusu ile gerek tizleri ile Hoşçakalın,saygılar...
arkadaşlar uyduların bağlantı noktalarına birer hoparlör ilave ederseniz uydu saysını 10 a yukseltirsiniz. kaliteli uydular sony olabilir başka marka olabilir. adamlar 5x70 wattlık uydu setini 150 milyona satıyor. doğubankta bulabilirsiniz. audigy2zs ses kartınız varsa z5500 alıp 5x70 wattlık sony uyduları z5500 ün her uydusuna birer tane ilave ederek 10 uydusu olan bir setiniz olur. geniş mekanlar için birebir. AMA SESTE BİR ARTIŞ OLMAZ, SADECE DAHA ÇOK ÇEVRESEL BİR SES ALIRSINIZ. NASI OLSA SON SESTE MÜZİK DİNLEMİYECEKSİNİZ O YUZDEN CEVRESEL VE GÜÇLÜ BİR SES İSTİYORSANIZ BENİM DEDİĞİM OLAYIDA YAPABİLİRSİNİZ. BEN EVDE MEGAWORKS SİSTEMİNE 2 TANE UYDU DAHA İLAVE ETTİM VE DUVARLARA ASTIM SÜPER OLDU TAVSİYE EDERİM. İLLA GİDİP 1 MİLYARLIK SET ALMAYA GEREK YOK.
n gerek var böyle uraşmaya,hem dediğin gibi seste bir artış olmaz.bu arada 1 milyarlık set amyaa gerek yok diyosunda giga 530$ falan,z5500 de 460$.bu fark için gidip dogu bank lardan s750 nin uydualrı kalitesinden olmayan uyduları alıp bi o kdarda uraşıp seti 7.1 e dönüştürmeye gerek yok.gerçi 7.1 de olamaz , 5.1+2 olur
quote:
Orjinalden alıntı: tibi
arkadaşlar uyduların bağlantı noktalarına birer hoparlör ilave ederseniz uydu saysını 10 a yukseltirsiniz. kaliteli uydular sony olabilir başka marka olabilir. adamlar 5x70 wattlık uydu setini 150 milyona satıyor. doğubankta bulabilirsiniz. audigy2zs ses kartınız varsa z5500 alıp 5x70 wattlık sony uyduları z5500 ün her uydusuna birer tane ilave ederek 10 uydusu olan bir setiniz olur. geniş mekanlar için birebir. AMA SESTE BİR ARTIŞ OLMAZ, SADECE DAHA ÇOK ÇEVRESEL BİR SES ALIRSINIZ. NASI OLSA SON SESTE MÜZİK DİNLEMİYECEKSİNİZ O YUZDEN CEVRESEL VE GÜÇLÜ BİR SES İSTİYORSANIZ BENİM DEDİĞİM OLAYIDA YAPABİLİRSİNİZ. BEN EVDE MEGAWORKS SİSTEMİNE 2 TANE UYDU DAHA İLAVE ETTİM VE DUVARLARA ASTIM SÜPER OLDU TAVSİYE EDERİM. İLLA GİDİP 1 MİLYARLIK SET ALMAYA GEREK YOK.
quote:
Orjinalden alıntı: tylor
n gerek var böyle uraşmaya,hem dediğin gibi seste bir artış olmaz.bu arada 1 milyarlık set amyaa gerek yok diyosunda giga 530$ falan,z5500 de 460$.bu fark için gidip dogu bank lardan s750 nin uydualrı kalitesinden olmayan uyduları alıp bi o kdarda uraşıp seti 7.1 e dönüştürmeye gerek yok.gerçi 7.1 de olamaz , 5.1+2 olur
quote:
aynen katılıyorum
valla benim bildiğim ( daha dün baktım ) gigaworks 1 milyar ve z5500 ü 640 milyana alanlar var.( forumda yazmışlar) ayrıca eger ses kartın audigy2zs ise uyduların tiz kalitesini s750 kadar yapamasanda bazıları için çok daha önemli bişey olan bass gücünü katlamış olursun. KALDIKİ SANKİ ADAMLARIN CAFEDE DİNLEYECEĞİ DVD-ADUDİO FİLAN adamlar orada gidip 128k ile netten çekilmiş mp3 dinleyecek. o zmn emin ol arada çok fazla bir fark göremezzsin. ayrıca bunda uğraşcak bişey yok altı üstü hoparlör ekleyecek. evde olsa derim uğraşma s750 al ama cafe gibi bir ortamda ne kadar çok uydu olursa düzgün yerleştirildiğinde çok güzel ses alırsın. beşiktaşta bi barda adam bose ses sisteminden her kata 8 er tane uydu koymuş ve kat girişinede subwooferı yerleştirmiş. çıkan sese inanamazzsın her noktada ses aynı hiçbir değişiklik yok.
emin ol 128kbit lik şarkılarda bile aradaki fark belli olur ve ses kartı ile z5500 ü s750 seviyesinde tiz cıkarıcagını asla sanmıyorum,bir yerden sonra uydulardan abuk subuk sesler cıkacaktır.yoksa aynı tiz artışını eq danda yapmak mümkün,belki o ayardaki kadar sağlam olmaz ama eq dan tiz sesleri artırırsan az cok aynı oalyı yapmış olursun,belki sesin bozulması biraz daha fazla görülür ama burdan setlerin aynı seivyelere cıkamayacakalrı görülür.bu arada kim 1 milyar vermişse s750 ye yazık etmiş paralarına
quote:
valla benim bildiğim ( daha dün baktım ) gigaworks 1 milyar ve z5500 ü 640 milyana alanlar var.( forumda yazmışlar) ayrıca eger ses kartın audigy2zs ise uyduların tiz kalitesini s750 kadar yapamasanda bazıları için çok daha önemli bişey olan bass gücünü katlamış olursun. KALDIKİ SANKİ ADAMLARIN CAFEDE DİNLEYECEĞİ DVD-ADUDİO FİLAN adamlar orada gidip 128k ile netten çekilmiş mp3 dinleyecek. o zmn emin ol arada çok fazla bir fark göremezzsin. ayrıca bunda uğraşcak bişey yok altı üstü hoparlör ekleyecek. evde olsa derim uğraşma s750 al ama cafe gibi bir ortamda ne kadar çok uydu olursa düzgün yerleştirildiğinde çok güzel ses alırsın. beşiktaşta bi barda adam bose ses sisteminden her kata 8 er tane uydu koymuş ve kat girişinede subwooferı yerleştirmiş. çıkan sese inanamazzsın her noktada ses aynı hiçbir değişiklik yok.
quote:
Her zaman işe yaramaz ve wooferın içindeki amfiyi bozarsın!!!
quote:
valla bunu bilmiyordum. o zmn bende çıkarayım ilave ettiğim uyduları.gerçi sesi kökledim ve 1 aydır filan ek uydularla kullanıyorum ama tabi eğer öyle bir durum olursa çok yazık olur
amfi nin bozulacagını sanmam ama sonradan eklediğin uydular asıl setin uyduları kalitesindende değilse uyduları patlatabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: Affan83
quote:
quote:
amfi nin bozulacagını sanmam ama sonradan eklediğin uydular asıl setin uyduları kalitesindende değilse uyduları patlatabilirsin
quote:
quote:
Diyelim ki senin sırtında taşıyabileceğin maksimum ağırlık 50 KG,ama ben gelipte senin sırtına bir 50 KG daha koyarsam çöker kalırsın,yere düşersin ve sakatlanırsın,birdaha da iyileşemezsin omurgana zarar gelirse vs...Buda aynı olay
ben evdeki kenwood müzik setine denemek için 8 tane hoparlör bağladım. ( can sıkıntısından insan ne yapcağını şaşırıyor). bunların 4 ü dünyanın en dandik multimedya seti turnado diğer 2 tanesi kenwoodun kendi kabinleri diğer 2 si master marka 150watlık kabinler (çok büyük ) bunların hepsini aynanda açtığımda ekranda protection yazdı 2-3 kere denedim çalışmadı. tahmin edersem bi yerde kablolar birleşti kısa devre yaptı. ama amfiye zarar gelmedi. yani dikat edip ksa devre yaptırmazzsak sorun olcağını zannetmiyorum ama tabiki emin değilim olurde deneyip setiniz bozulursa valla üzülürüm o yuzden diyorum EMİN DEĞİLİM
bence sen yanlış düşünüyosun,birde bunu uydunun gözünden bak(madem bi kişiselleştirme yaptık),belki yanlış olabilirim ama asla amfinin zarar göreceğini düşünmüyorum,amfi ye istersen 100 tane uydu bağla sesii 100 parçaya bölmüş olursun,yani amfiden farklı bir ses vermesi istenmez,amfi ler hep aynı mantıkla ses verir,uydu ise öyle değil belli bir direnci var,gidip on $ lık uyduları giga ya bağlarsan uydular patlar,garanti veririö
quote:
quote:
quote:
quote:
Diyelim ki senin sırtında taşıyabileceğin maksimum ağırlık 50 KG,ama ben gelipte senin sırtına bir 50 KG daha koyarsam çöker kalırsın,yere düşersin ve sakatlanırsın,birdaha da iyileşemezsin omurgana zarar gelirse vs...Buda aynı olay