Şimdi Ara

CAFE AÇTIM CREATIVE S750 Mİ Z5500 MÜ İYİ OLUR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Diyelim ki senin sırtında taşıyabileceğin maksimum ağırlık 50 KG,ama ben gelipte senin sırtına bir 50 KG daha koyarsam çöker kalırsın,yere düşersin ve sakatlanırsın,birdaha da iyileşemezsin omurgana zarar gelirse vs...Buda aynı olay

affan bu durum müzik setlerinde amfi çıkışından daha düşük bir hoparlör bağlayınca olmuyormu? yani sonucta ben 50 wattlık çıkışı olan ön sağ uyduya 35 er wattlık iki tane uydu bağlasam sesi paşalar gibi kaldırcağını düşünüyorum. ama 35 wattlık 1 tane uydu bağlasaydım sesi köklediğimde ruhuna el fatiha okuyabilirz. UYDUNUN... yani dediğin bu noktada geçerli oluyomuş gibme geliyor. sence öyle değilmi?
  • uydunun w değeri ile ölçülmesi yanlış,warmıki öle bişey?(biraz kafam karıştıda).ses cıkış gücü amfi ye baglı,yani ne baglarsan bagla amfi gucunde ses verir
    quote:

Orjinalden alıntı: tibi

quote:

Diyelim ki senin sırtında taşıyabileceğin maksimum ağırlık 50 KG,ama ben gelipte senin sırtına bir 50 KG daha koyarsam çöker kalırsın,yere düşersin ve sakatlanırsın,birdaha da iyileşemezsin omurgana zarar gelirse vs...Buda aynı olay

affan bu durum müzik setlerinde amfi çıkışından daha düşük bir hoparlör bağlayınca olmuyormu? yani sonucta ben 50 wattlık çıkışı olan ön sağ uyduya 35 er wattlık iki tane uydu bağlasam sesi paşalar gibi kaldırcağını düşünüyorum. ama 35 wattlık 1 tane uydu bağlasaydım sesi köklediğimde ruhuna el fatiha okuyabilirz. UYDUNUN... yani dediğin bu noktada geçerli oluyomuş gibme geliyor. sence öyle değilmi?

• ben uydulara verdiğim watt değerini uydunun amfinin verdiği gücü kaldırma kapasitesine göre demiştim. yani sonucta kabinlerin arkasında 80 watt yazıyordu kenwoodda bu demekki o kabinleri 90 wattlık bir amfiye takıp sesi köklediğinde uyduların uçar.
  • neyse,konu farklı yerlere dogru gidio,burada bırakalım,benim görüşüm,amfiye 2 metrelik 100 tane kule uydulardan bile baglasan amfi zarar görmez,sadece ses fazlaca bölünür.ama amfiye kendi değerinden kucuk uydular baglarsan uydular zarar görür,nokta
    quote:

ben uydulara verdiğim watt değerini uydunun amfinin verdiği gücü kaldırma kapasitesine göre demiştim. yani sonucta kabinlerin arkasında 80 watt yazıyordu kenwoodda bu demekki o kabinleri 90 wattlık bir amfiye takıp sesi köklediğinde uyduların uçar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tylor

bence sen yanlış düşünüyosun,birde bunu uydunun gözünden bak(madem bi kişiselleştirme yaptık),belki yanlış olabilirim ama asla amfinin zarar göreceğini düşünmüyorum,amfi ye istersen 100 tane uydu bağla sesii 100 parçaya bölmüş olursun,yani amfiden farklı bir ses vermesi istenmez,amfi ler hep aynı mantıkla ses verir,uydu ise öyle değil belli bir direnci var,gidip on $ lık uyduları giga ya bağlarsan uydular patlar,garanti veririö
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

quote:

Orjinalden alıntı: tylor

amfi nin bozulacagını sanmam ama sonradan eklediğin uydular asıl setin uyduları kalitesindende değilse uyduları patlatabilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

quote:

arkadaşlar uyduların bağlantı noktalarına birer hoparlör ilave ederseniz uydu saysını 10 a yukseltirsiniz. kaliteli uydular sony olabilir başka marka olabilir. adamlar 5x70 wattlık uydu setini 150 milyona satıyor. doğubankta bulabilirsiniz. audigy2zs ses kartınız varsa z5500 alıp 5x70 wattlık sony uyduları z5500 ün her uydusuna birer tane ilave ederek 10 uydusu olan bir setiniz olur. geniş mekanlar için birebir. AMA SESTE BİR ARTIŞ OLMAZ, SADECE DAHA ÇOK ÇEVRESEL BİR SES ALIRSINIZ. NASI OLSA SON SESTE MÜZİK DİNLEMİYECEKSİNİZ O YUZDEN CEVRESEL VE GÜÇLÜ BİR SES İSTİYORSANIZ BENİM DEDİĞİM OLAYIDA YAPABİLİRSİNİZ. BEN EVDE MEGAWORKS SİSTEMİNE 2 TANE UYDU DAHA İLAVE ETTİM VE DUVARLARA ASTIM SÜPER OLDU TAVSİYE EDERİM. İLLA GİDİP 1 MİLYARLIK SET ALMAYA GEREK YOK.

Her zaman işe yaramaz ve wooferın içindeki amfiyi bozarsın!!!

Kardeşim,eğer hoparlörleri paralel olarak bağlarsan,ki zaten öyle yapmışsındır,seri de bağlamazsın herhalde,paralel bağlarsan senin dediğin gibi yapar,hoparlörlere bölüştürür sesi ve birşey olmaz,ama sesini çok fazla açmadıkça,bazı çok kaliteli olmayan amfilerde,benzer durumlarda sesi çok açtığınızda,sesten çat pat diye sesler gelir ve bu amfinin hoşuna gidecek birşey değildir,direk zarar olarak yansımaz ama ufak ufak yer amfiyi,zamanla ses kalitesine yansır,yada bazı amfilerde mesela benzer durumlarda kapatır kendini yada sesi komple keser...Ama sesi çok çok açmadığın sürece sorun yok,aslında çok açıncada olmaması lazım ama amfinin biraz kaliteli olması gerek Burası tammam kardeşim...

quote:

quote:

Kardeşim evet burda dediğin doğru,zaten genelde Hi-Fi de özellikle,amfinin çıkış gücü 100 W ise,200 W lik kolonlar bağlanır vs,,,Genelde amfinin 1-1,5 katı gücünde kolonlar bağlanır ve problem olmaz ve ses daha bile net çıkar bu durumda,sadece sesin yüksekliği azalır,ama eğer 100 watt destekleyen bir amfi çıkışına kalkıp 35-50 watt bağlarsanız,yine sesi çok açmadığınız sürece sorun yok,çünkü çok açmadığınız zaman zaten amfi max 100 watlık gücünü yansıtmıyor kolonlara,ancak sesi açmaya başladığınızda kolondan sesin kesilip ses yerine duman çıktığını görürsünüz
    Ayrıca hele hele birde aynı OHM değerinde olmayan 2 ürünü birbirine bağlarsanız multimedya setlerde,işte o en berbatı olur,Hi-Fi setlerde,OHM aralığı yine geniş olur ve problem olmaz bu direnç değeri.4 OHM iken daha yüksek ses ama kalitesiz ses verir,8 OHM iken daha alçak ama daha kaliteli ses verir,ama multimedya sistemlerde,diyelim Megaworksun uyduları ve amfi çıkışı 8 OHM ise,kalkıp 4 OHM luk hoparlör bağlarsan bu durum çok tehlikeli vs...
    Tüm bunların dışında,eğer girişlere ilave ettiğiniz hoparlörleri seri bağlarsanız,zaten olay tamamen hikaye olur ve uçurursunuz ortalığı havaya,komple yanar...
    Ama paralel bağladığınız zaman en kullanışlısı olur,ama amfiye yüklendiğiniz zaman,özeelikle de farklı 2 hoparlörü aynı amfi girişine bağladığınız zaman,bu amfiyi yorucu yönde olur,özellikle komple setlerde Z-5500 vs...amfi SADECE Z-5500 uydularının yapısına göre dizayn edilmiştir,zaten arkasında da yazar"SADECE Z-5500 UYDULARI İLE KULLANIN"diye!!!
    Hoşçakalın,saygılar...

• quote:

Ama paralel bağladığınız zaman en kullanışlısı olur,ama amfiye yüklendiğiniz zaman,özeelikle de farklı 2 hoparlörü aynı amfi girişine bağladığınız zaman,bu amfiyi yorucu yönde olur,özellikle komple setlerde Z-5500 vs...amfi SADECE Z-5500 uydularının yapısına göre dizayn edilmiştir,zaten arkasında da yazar"SADECE Z-5500 UYDULARI İLE KULLANIN"diye!!!
    Hoşçakalın,saygılar...

bilgi için teşekkurler. iyi forumlar
  • quote:

quote:

Hoşçakalın,saygılar...

Bende aynı şekilde teşekkür ederim İyi forumlar...

• bende yukarda bunu kasdettim,set her nerde kullanıcaksa kullanılsın,kendi uydualrıyla dinlemek en mantıklısı
    quote:

quote:

Hoşçakalın,saygılar...

• Bir de şunu unutmamak lazım, üzerine 70-80-90watt yazan uydularda her zaman o değerlerde ses alınamaz. O değerler max. değerlerdir. Yani ses sonlandırıldığı zaman anlık çıkılan değerlerdir.
    Her zaman bu rakamlarda bişey dinlemek veya izlemek mümkün değildir.
    Hatırlatayım dedim.
    Saygılar...
  • Wolverine ARKADASIM BEN 5+1 KULLANDIĞIMDA BILGISAYARA 5+1 TARZDA BAĞLAMAMA RAGMEN SES 2+1 OLARAK GELIYORDU 7+1 DE DE AYNI SORUN YASANABILIR MAKSAT FIYAT FARKI VERMESIN DIYE OYLE YAZMISTIM AMA SONRA JET AUDIO ILE BU PROBLEM COZULDU BENDE YOKSA CELISKILI IFADE FALAN YOK SADECE UFAK BI DETAYI KACIRDIM HEPSI O ZATEN F/P ACISINDAN ONERMISTIM...
  • Ses kartı 7.1 desteği varsa 7.1 ses alınır. Senin başına öyle geldi diye herkes gigaworks ile 2.1 ses alacak değil ya..
    Ayrıca giga'nın kumandası üzerinde 5.1'den 7.1'e veya 6.1'den 7.1'e veya direkt 7.1 kullanım amaçlı 3 farklı ayar vardır.
    Yani bu ayarlarla 5.1, 6.1 veya 7.1 ses kartınızla 7.1 ses almanız sağlanır.
    Bu da gigaworks kullanacak birinin mutlaka 7.1 ses kartı olması gerektiği anlamına gelmez.
    Ben düz Audigy 2 ile (6.1) 7.1 ses alıyordum, çünkü 6.1den 7.1'e seçeneğini seçmiştim.

NOT: Forumlarda, büyük harf kullanıp yazmak bağırarak konuşmak anlamına geldiği için saygısızlık olarak nitelendirilir ve ayıplanır. Kasti bağırmaksa o zaman büyük harfle yazın ama değilse küçük harf kullanın sayın @GENCOBAY..
    quote:

Orjinalden alıntı: GENCOBAY

Wolverine ARKADASIM BEN 5+1 KULLANDIĞIMDA BILGISAYARA 5+1 TARZDA BAĞLAMAMA RAGMEN SES 2+1 OLARAK GELIYORDU 7+1 DE DE AYNI SORUN YASANABILIR MAKSAT FIYAT FARKI VERMESIN DIYE OYLE YAZMISTIM AMA SONRA JET AUDIO ILE BU PROBLEM COZULDU BENDE YOKSA CELISKILI IFADE FALAN YOK SADECE UFAK BI DETAYI KACIRDIM HEPSI O ZATEN F/P ACISINDAN ONERMISTIM...

• quote:

Orjinalden alıntı: a_akarsu

+1
    quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Ses kartı 7.1 desteği varsa 7.1 ses alınır. Senin başına öyle geldi diye herkes gigaworks ile 2.1 ses alacak değil ya..
    Ayrıca giga'nın kumandası üzerinde 5.1'den 7.1'e veya 6.1'den 7.1'e veya direkt 7.1 kullanım amaçlı 3 farklı ayar vardır.
    Yani bu ayarlarla 5.1, 6.1 veya 7.1 ses kartınızla 7.1 ses almanız sağlanır.
    Bu da gigaworks kullanacak birinin mutlaka 7.1 ses kartı olması gerektiği anlamına gelmez.
    Ben düz Audigy 2 ile (6.1) 7.1 ses alıyordum, çünkü 6.1den 7.1'e seçeneğini seçmiştim.

NOT: Forumlarda, büyük harf kullanıp yazmak bağırarak konuşmak anlamına geldiği için saygısızlık olarak nitelendirilir ve ayıplanır. Kasti bağırmaksa o zaman büyük harfle yazın ama değilse küçük harf kullanın sayın @GENCOBAY..
    quote:

Orjinalden alıntı: GENCOBAY

Wolverine ARKADASIM BEN 5+1 KULLANDIĞIMDA BILGISAYARA 5+1 TARZDA BAĞLAMAMA RAGMEN SES 2+1 OLARAK GELIYORDU 7+1 DE DE AYNI SORUN YASANABILIR MAKSAT FIYAT FARKI VERMESIN DIYE OYLE YAZMISTIM AMA SONRA JET AUDIO ILE BU PROBLEM COZULDU BENDE YOKSA CELISKILI IFADE FALAN YOK SADECE UFAK BI DETAYI KACIRDIM HEPSI O ZATEN F/P ACISINDAN ONERMISTIM...

bak bunu bilmiyordum işte buyuk harfle yazıldığında bagırmak anlamına geldıgını falan bunun ıcın herkesten ozur dılerım gercekten bılmıyordum.

• arkadaşlar 2. el bölümünde logitech z-5500 satıyorum ilgilenenler bakabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.