Şimdi Ara

Cafe İçin Franchising Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kütahyada bir cafe açma projemiz var öncelikle kütahya öğrenci potansiyeli çok yüksek bir il kampüs çok büyük şehir çok küçük anlayacagınız hitap edeceğimiz kesim öğrenci böyle bir şehirde hangi firmanın franchisingi mantıklı olur veyahut franchising mi yoksa kendi markamızı yaratmak mı daha mantıklı olur sermayemiz 150 bin TL düşüncelerizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 150.000TL bütçeyi düzgün kullanmanız gerekli. Şimdiye kadar cafe restaurant projeleri yaptım, son yaptığımız ve şantiyesi şuanda devam eden cafe projesi de komplike fizibilitesinden logosuna menüsünden içeriğine kadar komple konseptini çalıştığımız bir yer.

Mutlaka profesyonel destek alın ve iyi bir içmimardan yardım alın. Bütçenizden para arttırıp konseptinizi harika çıkaranda çıkar, paranızı kendi parası gibi harcamayıp çar çur edende
  • Merhaba,
    Kesinlikle Hooters açmalısın
    Kütahya gibi elit ve zengin bir şehrimize bence dandik işler yakışmaz.
    Kütahya halkı kesinlikle bayılacaktır.
    Herşey Kütahya için, Teşekkürler Kütahya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 21 Şubat 2017; 10:17:49 >
  • Franchising işine hiç girmeyin. Elinizdeki bütçe bu iş için yeterli değil zaten. Gidip Mc Donalds falan açmayacaksanız, o aldığınız isim hakkı size hiç bir şey katmayacaktır.

En basitinden şu kahve zincirlerine bakın, hepsinin logosundan, renklerine neredeyse her şeyleri aynı. Belki bir kaç farklılık yaparsınız o farklılık ile yürürsünüz. Öğrenci adamın çıtası bellidir zaten.

İsim hakkı için harcayacağın parayı reklam ve promosyon gibi konulara harcayın. Mesela gidip kampüsün içine bir kioks açın, beleş kahve dağıtın, bilbord ilanlarını kullanın, mekan için farklılık olabilecek materyallere harcayın parayı.
  • kütahya da cafe açarak parayı çarçur etme birader
  • Kütahya değil İstanbul da bile risk şu zamanda cafe açmak.
  • Starbucks Kütahya dayım ben çok lazım :@

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence nargile kafe aç
  • starbaçks 1 milyon istiyo
  • Evet arkadaşlar dediğiniz gibi franchaise işinden vazgeçtim sermayemi 50 bin daha artırıp kendi markamı açmaya karar verdim şuan 200 bin sermayem var iş yerini açtıkdan sonra kosgeb desteğine başvurmayıda düşünüyorum neden kütahya derseniz İstanbul gibi büyük metropellerde kendi markanla tutunmak hep çok zor hemde hangi kitleye hitap edicem kütahyada hem şehir küçük hem üniversite çok büyük 60 bin gibi bir hedef kitlen var sizcede mantıklı değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulema55

Evet arkadaşlar dediğiniz gibi franchaise işinden vazgeçtim sermayemi 50 bin daha artırıp kendi markamı açmaya karar verdim şuan 200 bin sermayem var iş yerini açtıkdan sonra kosgeb desteğine başvurmayıda düşünüyorum neden kütahya derseniz İstanbul gibi büyük metropellerde kendi markanla tutunmak hep çok zor hemde hangi kitleye hitap edicem kütahyada hem şehir küçük hem üniversite çok büyük 60 bin gibi bir hedef kitlen var sizcede mantıklı değil mi

Mantıklı falan değil. Kütahyanın potansiyeli bellidir. Yerleşme desen zaten çok dağınık. Kampüs bir yerde şehir bir yerde. Eskişehiri neden düşünmüyorsun ?
  • mmert02 kullanıcısına yanıt
    Hocam dağınık derken zaten şehirde bi tane mecburiyet caddesi var eskişehir iss büyükşehirlerden farkı yok

• Eskişehirde cafe işleri çok tutuyor özellikle üniversite caddesinde mekan açarsan. Bu cafelerden birinde çalışıyorum ordan biliyorum. En kötü günde bile 6 bin ciro yapıyor mekan. Öğrenci kesim çok olduğu için fiyatları biraz aşağı çekersen yada mekanı çok güzel tasarlayıp güzel yüzlü bi personel ayarlarsan iyi para kazanırsın.

Bu tarz mekanlarda en çok getiriyi ve kârı mutfaktan kazanırsın. Mutfağa deneyimli ustalar alırsan yemeğin güzel olduğu sürece içecek satman kolaylaşır. Menüyü zengin tutmanda da fayda var. Onun dışında dediğim gibi mekanın tasarımı,renkleri,yeri,personelleri,menüsü çok önemli. Hani içeri ilk girdiğinde dikkat çekecek bişeyler olmalı.

Öğrencilerin bütçesine hitap edecek şekilde pasta + içecek 10 lira tarzı menüler yaparsan da kolay satış yaparsın.
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Hocam bende öğrenciyim kütahyda kendi çevrem var tamam eskişehirde öğrenci daha çok ama şehirde büyük kütahyada ise şehir küçük üniversite büyük buda bi avantaj oluyor bizim için profilinizi inceledim baristaymışsınız cafe işi ile ilgili fikir ve detay verebilirseniz çok sevinirim

• Ulema55 kullanıcısına yanıt
    Yukarda yazdıklarım geçerli. Onun dışında sormak istediğin bir şey varsa elimden geldiğince cevaplarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.