Şimdi Ara

Çakma Solak Sendromu (Sağ - Sol beyin baskınlığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar ben iki elimi farklı görevlerde kullanıyorum beynimin hangi tarafının baskın olduğunu anlayamadım şimdi nasıl olduğunu yazayım

Yazı yazmak sol el (Sağ el ile yazmayı yine diğer solaklardan daha iyi yapıyorum)
    Yemek yemek sol el
    malum iş sol el
    futbol oynarken Sağ ayak
    Basketbol top sürerken Sağ el
    Tenis Sağ el
    Boks Ters Gard (sol yumruklarım daha iyiydi)
    Bilgisayar faresi : Sanırım alışkanlıktan Sağ el fakat sol elde denedim çokta rahatsız edici değil

Benim gibi olan tanıdıklarınız var mı?
    Bu durumda beynin hangi tarafı daha baskındır
    Mesela bunu yaptığımda Sol baş parmağım üstte kalıyor
    bu şekilde kollarımı bağladığımda Sağ elim üstte kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hozeis. -- 5 Ağustos 2017; 21:58:10 >

• Normalde sağlağım.
    bende iki elimle de yazı yazabiliyorum. Hiç zorlama olmadan.
    sağ ve sol fare kullanabiliyorum.
    Yumrukta sol direğim çok daha iyidir.
    Baskette sağ el kullanırım.
  • cross-dominant olayı çürütüldü diye biliyorum. asıl makaleyi bulamadım ama bir bakın isterseniz.http://www.solaklar.net/solakligin-nedeni-beyinde-degil-omurilikte/

not: solağım, çocukken hep sevinirdim sağ lobu kullanıyorum diye. ah ulan bilim adamları, bir zevkimiz vardı onu da yalanladınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 5 Ağustos 2017; 22:5:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Survival

cross-dominant olayı çürütüldü diye biliyorum. asıl makaleyi bulamadım ama bir bakın isterseniz.http://www.solaklar.net/solakligin-nedeni-beyinde-degil-omurilikte/

not: solağım, çocukken hep sevinirdim sağ lobu kullanıyorum diye. ah ulan bilim adamları, bir zevkimiz vardı onu da yalanladınız

iyi olmuş çürütüldüğü küçükken de ne salak bilgi diyip duruyordum zate

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: birisidiro

quote:

cross-dominant olayı çürütüldü diye biliyorum. asıl makaleyi bulamadım ama bir bakın isterseniz.http://www.solaklar.net/solakligin-nedeni-beyinde-degil-omurilikte/

Kesin bir şey değil, net bir şey söylemek doğru olmaz bilim değişkendir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: birisidiro

quote:

Kesin bir şey değil, net bir şey söylemek doğru olmaz bilim değişkendir

Evet hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Araştırmacılar, bulguların beynin iki lobunun gelişimine dair eldeki verilere ışık tutacağı görüşünde. Uzulmeyin

Yazi yazmaya basladigimda sol elimle baslamisim. Evdekilerin baskisiyla sag elime gecmisim. Sol elimle solaklarin sag eliyle yazmasindan daha iyi yazarim. Gunluk is olarak sag elimle ne yapiyorsam solla da yapiyorum. Bir sey karistirirken, silerken vs. Ozellikle sol elimle utu yapmayi cok seviyorum. Annem basladi yine solak solak, niye cevirttiysek der. Sag elimle yazdigim yazi da guzel degildir zorlamam lazim. Doktor yazilarini falan da okurdum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şanslısın Solla birkaç şeyi ben de yapsam güzel olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 4 Eylül 2017; 0:56:56 >
  • solaklar çok zekidir hüloooooooğ
  • Konu sahibi arkadaşla birebir aynı durumdayım. Benim gibisi var mıdır diyordum kendi kendime meğer varmış. Takipteyim.
  • Ben de aynıyim yazı,yemek sol diğer işlerde sağ el.Tüfeği soldan tutarım ama topa sağ ayakla vururum.ilginç

• olay beyinde bitiyor beynini anlamak ise bence çok basit askerde öğrendim şimdi iki gözün açık iken uzak bir nesneyi baş parmağınla işaretle. nesle ile aranda en az 10 20 m arası bir şey olsun şimdi hangi gözünü kapattığında nesne yeri değişmiyor parmağınla işaretliyse nişan gözün o dur büyük ihtimal beyninde odur sonuçta görme beyinde gerçekleşiyor gözde değil.. askerde bunu nişan gözünü bulmak için yapıyorlar hadi kolay gelsin. bu arada ben sağ gözü kapatınca nesnenin yeri değişmiyor yani beynim solak. topa solla vuruyorum ama sağ elimle yazıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 4 Eylül 2017; 20:5:39 >
  • Ben de sağlağım ama el işi ne varsa sol el ile daha rahat yapıyorum.
    Sağlak olmama rağmen sol kolum daha kuvvetli bilek güreşinde falan solda daha iyiyim.
    Sol elim daha hassas v.s...
  • .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:28:35 >
  • Benimde yetenek sağ el güç sol elde nedense. Örneğin ağır bir iş yaptığım da veya poşet taşıdığımda hep sol elle taşırım. Zamanında çocukken eve gelirken hep poşeti sol elimde tutardım ondan herhalde güç yeteneğim sol elime geçmiş sağ elim sanki daha güçsüz gibi geliyor.
  • Hocam dediğinizi anlamadım fakat sağ gözümü daha rahat kapalı tutabiliyorum sol gözüme oranla.
  • Onu buni bilmem

Satrancda solaklar bir adim onde hep

• iyiymiş
  • Bende bazi şeyleri solla bazı işleri sağ ile yapıyorum. Ama mesela solla yazarim sagla yazamiyorum, çekiç testereyi sağ ile kullanirim sol ile kullanamıyorum.

• Benim de bir arkadaşım bu şekildeydi ameilyat olacaktı ve hangi tarafı esas anlamak için doktor çivi çakarken çekiç tuttuğun elin demiş :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.