Şimdi Ara

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
44
Favori
73.139
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oncelikle yanitladiginiz icin tesekkurler ama ben iade edicem sanirim.

Siz basic modelini mi kullaniuorsunuz? Basic modelini kullanipta memnun olan varmidir yanitlarsa sevinirim.

Yasadigim sorunlari daha derli toplu yazayim;

- sayfa degistirdikten sonra sayfadaki yazılar daha bi sonuk soluk, ayrica onceki sayfanin golgesi kalmis izlenimi var bu cok hissedilmiyo gibi dusunuluo başta ama okumayı katlediyor.

-normal kitap okuyabildigim işikta calibro ile zırt pırt saga sola cevirip ışıgı ayarlamaya calisiyorum demek istedigim sabit bir sekilde tutamıyorum zira okumasi cok guc kendince ışıgın geliş açısını ayarlamaya calisiyosun ama boşa bişi degişmiyor, anlatamafım pek daha teknik anlatımı vardır :/ sonucta okuyamıyosun.

- yakından bakıldıgında harflerin mesela tek bir harfin bi kısmı soluk bi kısmı doygun ki kontrast kotu

Sonucta rahatsız edici bi okuma deneyimi sagliyor gozu yoruyor haliyle, cihazla ilgili sorun mu var bilemiyorum basic modeli alipta sorun yasamayan var mi merak ediyorum, halbuki yorumlara bakarak satin almistim genelde olumlu yorumlar mevcut

Ekleme: Ayrica cihaz kapaliyken boş ekran ayarladim yani ekran bembeyaz fakat alttaki 4 bolmelik menu ogelerinin bulundugu kisimin cizgileri soluk bi sekilde ekranda mevcut yani onceki goruntunun cok solukta olsa iz bırakması var ki bahsetmistim yukarida ve okuma esnasinda bu kesinlikle rahagsız edici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popeyex -- 22 Kasım 2014; 12:51:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lorder11 L kullanıcısına yanıt
    Ben lux kullanıyorum. Gece çok fazla okumadım ama okuduğum zamanlarda da gözümü rahatsız etmedi

• popeyex kullanıcısına yanıt
    Evet ben de basic modelini kullanıyorum, aldığımdan beri 4 kitap bitirdim, günde 2-3 saat arası okuma yapıyorum hem gün ışığında hem de yapay ışık altında. Madde madde görüşlerimi aktarmaya çalışayım.

• E-mürekkepli cihazlarda iki çeşit sayfa değişimi var. Birincisi hızlı değişme diye geçen bir sayfanın diğer bir sayfaya dönüşme durumu. Bu değişimde dediğiniz gibi önceki sayfanın izleri kalabiliyor ve yeni sayfanın bazı harfleri, ya da teker teker harflerin bir kısmı soluk görünebiliyor. Bir ikinci sayfa değişme türü de tamamen yenilenme. Bir sayfadan diğerine geçerken önceki sayfanın izleri tamamen siliniyor ve yeni sayfa oluşturuluyor. Bu geçişi sayfanın tamamen siyah olmasından anlayabilirsiniz. Tamamen yenilenme yapıldığı zaman tüm harfler olması gerektiği gibi görünüyor, bir siliklik veya önceki sayfadan iz olmadan. Önceki sayfadan kalan izler sizi rahatsız ediyorsa tüm geçişlerin tamamen yenilenme olarak yapılmasını önceki mesajımda anlattığım gibi ayarlayabilirsiniz.
    • Gün ışığında hiç sorun yaşamadım, yapay ışıklarda da ekran ışık kaynağını yansıtabiliyor ama sizin de yazdığınız gibi cihazın açısını değiştirerek bunu da engelleyebilirsiniz. LCD/LED ekranlarda olduğu gibi bakış açısı ile renklerin değişmesi gibi sorunlar mevcut değil nasıl olsa.
    • Eğer cihazla gelen fontlardaki harflerin doygunluğu az geldiyse yine önceki mesajımda verdiğim bağlantıdan daha koyu renkli fontları yükleyip deneyebilirsiniz.

Ben açıkçası memnunum. Cihazı alırken en uygun fiyatla e-mürekkep teknolojisini kullabilmeyi bekliyordum ve bu beklentimi tamamen karşıladı basic modeli.

• Hocam ayarla sayfa yenileme gibi bir şey olacak onu her sayfa yaparsanız her seferinde sayfa yeniden oluşturulur, bir önceki sayfanın izleri kalmaz, cihaz bende değil ama biraz kurcalarsanız bulursunuz tahminen bir de cihazın epub performansı mobi formatına göre daha başarılı, ben bu cihazı kullanmıyorum hediye aldım, e-mürekkep teknolojili cihazların çözünürlükleri günlük hayatta kullandığımız diğer normal ekranlı cihazlara göre tabii ki düşük kalıyor. Basic modelini hediye ettiğim kişi fazlasıyla memnun, çoğunlukla gündüz toplu taşımada ve boş zamanlarında kullanıyor. Gece ise homojen ve yeterli aydınlatmaya sahip bir odada memnun olduğunu söylüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

Ben lux kullanıyorum. Gece çok fazla okumadım ama okuduğum zamanlarda da gözümü rahatsız etmedi

Teşekkür ederim cevabınız için.Peki kelimenin üzerine tıkladığımızda direkt sözlükten anlamını gösteriyor mu kindledaki gibi?
  • benim alalı 20 gün oldu, toplam 3000 sayfa okumuşumdur bu sürede %220 filan sarj ettim,çok memnunum,imkanınız varsa touch lux modelini alın

bu arada burada ki fontları yükleyip calibri fontunu kullanırsanız kontrast olarak kindle dan farkı kalmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 22 Kasım 2014; 19:52:16 >
  • tsunamic T kullanıcısına yanıt
    sinekler tanrısı ?
  • Hocam sizden de bişey kaçmıyo :)
  • Arkadaşlar calibro basic modelini en ucuz şekilde nerden kaça alabiliriz?
  • lorder11 L kullanıcısına yanıt
    dün gece 2 saat yatakta karanlıkta okudum hiç rahatsız etmedi.
  • güzel bir basic incelemesi

http://www.youtube.com/watch?v=Ux43l0cSqjE
  • arkadaslar onceden verdigim linkteki calibro lux kilifim geldi aliexpressden.10 gun gibi kisa vir surede geldi ve gayet kaliteli.Alacak arkadaslara onerim aliexpressden almalaridir,babildekini almak yerine

• quote:

Orijinalden alıntı: potcu

arkadaslar onceden verdigim linkteki calibro lux kilifim geldi aliexpressden.10 gun gibi kisa vir surede geldi ve gayet kaliteli.Alacak arkadaslara onerim aliexpressden almalaridir,babildekini almak yerine

Hayirli olsun, satis linkini paylasabilir misiniz?

• Touch Lux için de yeni firmware çıkmış:http://www.calibro.com/destekLux.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsunamic

Touch Lux için de yeni firmware çıkmış:http://www.calibro.com/destekLux.php

sanırım pocketbook 5.2 versiyonu değil,yeni arayüz vs yazmıyor
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Bende sitesinden indirip yükledim ama çok bir fark göremedim doğrusu

• Arkadaşlar aletle ilgili paylaşımları artık başka bir konuda yapsak daha iyi olacak. Daha kalıcı olur diye düşünüyorum hem.

Ben kardeşime de hediye olarak alacağım. N11'den aldığımız şekilde ucuza almanın bir yolu var mıdır şuan? En ucuz nasıl alabiliyoruz? Farklı kombinasyonlar bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

EKLEME: Güncellemeyi sakın yedek almadan yapmayın. Benim tüm kitaplarım silindi. Bir güncelleme işini bile becerememişler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #berk -- 26 Kasım 2014; 1:17:27 >
  • Boyue T62 geldi iki gün önce ve ayalarlamalari falan yaptiktan sonra kullanmaya basladim, genel olarak güzel, android olmasi sayesinde cok özellestirilebiliyor. Daha önceden telefonda kullandigim okuma ve sözlük uygulamalarini kurdum ve kullanmaya basladim.
    Elimde su anda Kindle Paperwhite 2014 te var ekran kalitesini onunla karsilastirabilirim. Ayni kitabi ayni sekilde acip fontlarida ayni bulabilirsem yani. Aksam Ikisini yan yana koyup fotograf cekip burada paylasirim.
  • Işıklar orta derecede açık paperwhite vs calibro lux karşılaştırması imiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: #berk

Arkadaşlar aletle ilgili paylaşımları artık başka bir konuda yapsak daha iyi olacak. Daha kalıcı olur diye düşünüyorum hem.

Ben kardeşime de hediye olarak alacağım. N11'den aldığımız şekilde ucuza almanın bir yolu var mıdır şuan? En ucuz nasıl alabiliyoruz? Farklı kombinasyonlar bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

EKLEME: Güncellemeyi sakın yedek almadan yapmayın. Benim tüm kitaplarım silindi. Bir güncelleme işini bile becerememişler!

sizin yerinize araştırdım da n11 de indirim malasef yok hatta ilk alışverişe 11liralik indirip bile yok :)
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.