Şimdi Ara

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
44
Favori
73.133
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukcoskun

İçindekiler kısmı da oluyor evet.

Son bir soru, format değiştirmede bozulmalar olmuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epub'dan dönüştürdüğüm hiçbir kitap bozulmadı. PDF'lerde de sıkıntı olmuyor açıkçası, birkaç tanesinde bozulmayla karşılaştım. Onları da elle düzeltiyorum.
  • dipnotun yanında yönlendirme linki var basınca dipnoların oldugu sayfaya atıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

dipnotun yanında yönlendirme linki var basınca dipnoların oldugu sayfaya atıyor.

Teşekkür ederm ksmetse ya kindle yada calibro lux alrm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezafeatmetal

quote:

dipnotun yanında yönlendirme linki var basınca dipnoların oldugu sayfaya atıyor.

Kindle ı nerden almayı düşünüyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: adanaliboy

quote:

Orijinalden alıntı: cezafeatmetal

quote:

Kindle ı nerden almayı düşünüyorsun ?

N11 veya kindleturkiye sitesi var ordan alablrm. Hizlial bi kampanya yaparsa onuda degerlendireblrm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar. Bu aralar bir e kitap okuyucu almayı düşünüyorum. Araştıra araştıra kindle pw2, calibro lux ve kobo glo'ya indirdim seçenekleri.
    Bunlar arasında fiyat farkı elbette var. Calibro'nun Türkiye'de geçerli garantisi de var ve fiyatı kılıfla birlikte 280 lira. Kindle'ı burdan almak istediğimizde kılıfla birlikte 420 lira civarı. Kobo glo da sanırım kılıfla birlikte 400 liraya yaklaşıyor.
    Hangisini tavsiye edersiniz? Kindle'ın burada kısıtlamaları var mı? Performanslı bir şekilde kullanabiliyor muyuz?

Calibro güzel ama malzeme kalitesinin iyi olmadığını okudum. Bu konuda kinle lider. Kobo glo ise kindle'dan sonra gelen bir marka sanırım.
    Bir de NOOK GlowLight var o da 350 lira civarı. (bütün fiyatlara hızlıal'dan baktım. ebay, eliexpress gibi yerlerden daha hesaplı bulunabilir ama garanti konusu kafamı kurcalıyor)

Kararsızım. Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Arkadaşlar selamlar. Bu aralar bir e kitap okuyucu almayı düşünüyorum. Araştıra araştıra kindle pw2, calibro lux ve kobo glo'ya indirdim seçenekleri.
    Bunlar arasında fiyat farkı elbette var. Calibro'nun Türkiye'de geçerli garantisi de var ve fiyatı kılıfla birlikte 280 lira. Kindle'ı burdan almak istediğimizde kılıfla birlikte 420 lira civarı. Kobo glo da sanırım kılıfla birlikte 400 liraya yaklaşıyor.
    Hangisini tavsiye edersiniz? Kindle'ın burada kısıtlamaları var mı? Performanslı bir şekilde kullanabiliyor muyuz?

Calibro güzel ama malzeme kalitesinin iyi olmadığını okudum. Bu konuda kinle lider. Kobo glo ise kindle'dan sonra gelen bir marka sanırım.
    Bir de NOOK GlowLight var o da 350 lira civarı. (bütün fiyatlara hızlıal'dan baktım. ebay, eliexpress gibi yerlerden daha hesaplı bulunabilir ama garanti konusu kafamı kurcalıyor)

Kararsızım. Ne dersiniz?

yöneticiye kindle paperwhite yakışır :)

şaka bir yana ilk defa alacaksanız,
    şüpheleriniz varsa ikinci el ucuz bir model denk getirebilirsiniz.

baktınız hoşunuza gitti, ışıklı olsa iyi olur vs dediniz,
    satıp yükseltebilirsiniz.

sony, nook, kindle kullandım.
    kindle3 beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için hala onu kullanıyorum.

calibro'da hediye çeki vs indirimleri devam ediyorsa değerlendirilebilir,
    ama indirimler bittiyse başka markalara da şans verin derim.

ama başlangıç için 350TL ben olsam vermem,
    bu teknoloji o parayı haketmiyor, 150 max.

• laider kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de katılıyorum 350-400 çok yüksek rakamlar bu teknoloji için amerikada bir tanıdığınız varsa reklamlı pw2 alın derim ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: laider

quote:

Orijinalden alıntı: PHI

Arkadaşlar selamlar. Bu aralar bir e kitap okuyucu almayı düşünüyorum. Araştıra araştıra kindle pw2, calibro lux ve kobo glo'ya indirdim seçenekleri.

Kararsızım. Ne dersiniz?

yöneticiye kindle paperwhite yakışır :)

şaka bir yana ilk defa alacaksanız,
    şüpheleriniz varsa ikinci el ucuz bir model denk getirebilirsiniz.

baktınız hoşunuza gitti, ışıklı olsa iyi olur vs dediniz,
    satıp yükseltebilirsiniz.

sony, nook, kindle kullandım.
    kindle3 beklentilerimi fazlasıyla karşıladığı için hala onu kullanıyorum.

calibro'da hediye çeki vs indirimleri devam ediyorsa değerlendirilebilir,
    ama indirimler bittiyse başka markalara da şans verin derim.

ama başlangıç için 350TL ben olsam vermem,
    bu teknoloji o parayı haketmiyor, 150 max.

Kullanacağıma eminim. Neden derseniz, zaten kitap okurum, okumayı severim. Bundan sonra daha çok okuyacağım da kesin. Özellikle akademik makaleler, kitaplar, dergiler derken sürekli lazım olacak böyle bir şey. Elimde akademik epeyce kitap var pdf şeklinde. Bunları sürekli yanımda taşıyamayacağım malum ama hepsini bir cihazda tutmak çok işime yarayacak. Makaleler dergiler de hakeza öyle.

Calibre ile pdf'leri epub ya da mobi'ye çevirince daha iyi oluyormuş sanırım. Kindle'da bir kısıtlama var mı bilmiyorum. Kısıtlama olmaması taraftarıyım, sırf bunun için ios değil android kullanıyorum. İstediğim dosyayı sürükle bırakla atabilme kolaylığı apayrı bir şey. Kindle bu konuda biraz kapalı bir sistem sanırım?
    (Ek soru: Pdf uzantılı makaleleri mobi'ye çevirebiliyor muyuz? Çevirince kindle'da okuyabiliyor muyuz? Bu işlem sadece kitaplar için mi geçerli yoksa makalelere de yapabilir miyiz?)

Dediğiniz gibi ucuz bir şey alıp daha iyisini almaktansa iyi bir şey alıp tek sefer almayı düşünüyorum doğrusu.

Fiyatlar yüksek ona katılıyorum. Kindle kılıf vs derken 420 lira ediyor ki cidden yüksek bir mebla. Ama almışken de bir kez alıp uzun bi süreliğine bu olayı kapatmak istiyorum. Sizce?

@djinn_inc
    Amerika'da tanıdığım yok malesef. Bi araştırayım belki çevreden bulabilirim. Öyle olursa daha mantıklı galiba dediğiniz gibi.
    Ya da olmadıhttp://www.borderlinx.com ile alırım sanırım. Daha önce hiç borderlinx kullanmadım ama epey duydum kullananları.
    Ya da yerli malı yurdun malıhttps://www.amerikadaniste.com
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• PHI kullanıcısına yanıt
    yanlış bilgi vermek istemem ama pdf için bu aletler uygun değil heralde. tablet veya 6 inç bir telefon L1320 mesela daha uygun olabilir pdf için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 60kc3

yanlış bilgi vermek istemem ama pdf için bu aletler uygun değil heralde. tablet veya 6 inç bir telefon L1320 mesela daha uygun olabilir pdf için.

20-30 sayfalık pdf makaleleri okuyamaz mıyım epub'a ya da mobi'ye çevirip?
  • Bilimsel makaleler çift sütunlu formatta hazırlandığı için, biraz daha fazla kurcalamanız gerekecek zira Calibre ile doğrudan düzgün bir şekilde dönüştürmek mümkün değil bu tarz pdf'leri. Bunun için ben önce Briss kullanarak sütun sütun ayırıyorum yazıları, sonra Mobi'ye çeviriyorum.

Tek sütunlu PDF'ler sorunsuz ama. Benim şu anda okuduğum bilimsel kitapların hepsi PDF'ten dönüşüm ve en ufak sorun yok. Türkçe kitaplarda da dönüşüm yapınca Türkçe karakter sorunu çıkıyor ama onu çözmek kolay.
  • çizgi roman (uzantısı .cbr) okumam için ne yapmam gerekli ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukcoskun

Bilimsel makaleler çift sütunlu formatta hazırlandığı için, biraz daha fazla kurcalamanız gerekecek zira Calibre ile doğrudan düzgün bir şekilde dönüştürmek mümkün değil bu tarz pdf'leri. Bunun için ben önce Briss kullanarak sütun sütun ayırıyorum yazıları, sonra Mobi'ye çeviriyorum.

Tek sütunlu PDF'ler sorunsuz ama. Benim şu anda okuduğum bilimsel kitapların hepsi PDF'ten dönüşüm ve en ufak sorun yok. Türkçe kitaplarda da dönüşüm yapınca Türkçe karakter sorunu çıkıyor ama onu çözmek kolay.

Valla bi alayım hele de konudaki arkadaşların başını ağrıtırım neyi nasıl yapacağıma dair artık :)
  • PHI kullanıcısına yanıt
    İki sütunlu makaleleri k2pdfopt ile e-mürekkepli cihazlara uygun hale dönüştürmek için bağlantıdaki yazıda bir rehber var:

http://anilozbek.blogspot.nl/2012/09/k2pdfopt-ile-cok-sutunlu-belgelerin.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: kef

İki sütunlu makaleleri k2pdfopt ile e-mürekkepli cihazlara uygun hale dönüştürmek için bağlantıdaki yazıda bir rehber var:

http://anilozbek.blogspot.nl/2012/09/k2pdfopt-ile-cok-sutunlu-belgelerin.html

Çok teşekkürler.
  • Klasik modeli en ucuz nasıl alırız? N11 de göremedim. Ya da temiz ikinci el falan mı baksam. E kitap olayına ucuz bi başlangıç yapmak istiyorum. Ne tavsiye edersiniz? Bu aletler nedense bana hak ettiğinden pahalı geliyor. Ucuz bi başlangıç yapıp eğer hak ediyorsa elimdekini elden çıkartıp daha iyi bi model alabilirim.

• Arkadaşlar daha kalın yazı fontunuda yükledim ama görüntü beni hiç tatmin etmedi yani daha keskin bir görüntü bekliyordum ama değil maalesef. Bir tek ben mi böyle düşünüyorum?

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.