Şimdi Ara

Calibro Yerli E-Kitap Okuyucu Basic - Touch Lux (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.161
Cevap
44
Favori
73.131
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Taurus20

Calibro mu Kobo Glo mu arkadaşlar? Cevaplarınız için teşekkürler.

Ben aynı ikilemde Calibro Touch Lux aldım. Şu an için mutluyum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taurus20

Calibro mu Kobo Glo mu arkadaşlar? Cevaplarınız için teşekkürler.

Kindle PaperWhite'ın ilk versiyonu çıktığında Kobo Glo hala tercih edilebilir bir alternatifti. Ama PaperWhite 2'nin netliği ve eşit ışık dağılımındaki üstün başarısı, artık çok eskimiş bir model olan Kobo Glo ile karşılaştırılmasını anlamsız hale getirdi. O yüzden, illa yurtdışından cihaz alacaksanız PW2 varken Kobo Glo'yu düşünmeyin artık.

Şayet PW2 mi Calibro Lux mü diye sorarsanız, bütçenize bağlı derim. Black Friday'de PW2 99 dolara düşmüştü. Yaklaşık 225 TL yani. Şu anda ise normal fiyatına döndü, 119 dolar. TL karşılığı 270 TL civarına geliyor. Tabii sizin için getirecek bir arkadaş bulabilirseniz. Bulamazsanız, TR'de 320-350 TL civarına satılıyor. Calibro Lux ise 250 TL.

Tabii ikisi arasında ciddi kalite farkı var. Ama kitapları MOBI'ye çevirmek zor gelecekse (ki, bence gelmemeli, 10 tane kitabı 2 dakikada çevirir, 2 ay boyunca bir daha çevirme işiyle uğraşmazsınız), o zaman Calibro alın. Yoksa, netlik olarak PW2 çok daha üstün.

Eski bir Sony Reader PRS-600 Touch Edition kullanıcısı olarak yazıyorum bunları. Benim Sony Reader'ın da özellikleri en iyisiydi o zaman. Her tür formatı okuma, sözlük, hem parmakla hem stylus'la dokunmatik ekranı kullanabilme, cihaza yapışık duran stylus'u ile not alma, alt çizme... Kulaklık çıkışı, kendinden ışıklı kılıfı... Ne ararsanız vardı. Ama gelin görün ki kontrastı berbat çıktı. Şu an hala okuyorum ama gözü gerçekten çok yoruyor. PaperWhite 2'yi alınca yeniden doğmuş gibi hissettim. Gözlerim bayram etti. "ePub okumuyormuş, kim uğraşacak Mobi'ye çevirmekle" falan diye üşenmeyin, en kaliteli görüntü hangisindeyse onu tercih edin derim ben. Sonra okurken çok hayıflanırsınız. Calibro da elbette iyidir, ama PW2'nin görüntü kalitesine yaklaşamıyor. O zaman bence bütçeyi biraz daha zorlayın ve sorunsuz çalışan, son aylarda hafızası da 4 GB'a çıkarılmış olan PW2'yi seçin gitsin. (PDF konusunda hiçbir 6 inç'lik alet başarılı değil ama PW2'de sonradan PDF için bazı iyileştirmeler yapılmış. Performansı eskisinden daha iyi.)

• Biliyorsunuz pdf değiştirilemeyen resim sayfalarından oluşuyor, tıpkı cbr gibi.
    android işletim sisteminde "beamreader" diye bir program var. Bu program pdfteki yazıları algılayıp texte dnüştürüp, ekranda gösteriyor. Bu sayede net görüntü, font değiştirme, büyütme yapılabiliyor.

e-kitap okuyucularda böyle bir şey olsaydı süper olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C2E26CFC3 -- 6 Aralık 2014; 12:50:55 >
  • @serkelios,

Bilgilendirici detaylı yorumun için teşekkürler arkadaşım.
  • 1 hafta önce garantiye göndermiştim ürünü.
    Bugun kargoyla 05.12 tarihli yeni bir fatura yollamışlar tarafıma , yalnızca ürünün faturası hiçbir açıklama olmaksızın.
    Bunun ne anlama geldigini bilen var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crowley45 -- 6 Aralık 2014; 12:56:57 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    bildiğim kadarıyla .cbr sadece kobo glo'da var. kobo'nun diğer modellerinde de vardır belki ama kindle ve calibro .cbr desteklemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brandagamba

bildiğim kadarıyla .cbr sadece kobo glo'da var. kobo'nun diğer modellerinde de vardır belki ama kindle ve calibro .cbr desteklemiyor.

.cbr formatı için calibro (pocketbook) kullanıcılarının yaptığı bir üçüncü parti program var. Pocketbook markasının eski modellerine göre yapıldığı için arayüzü biraz garip, çizgiromanları ne yan ne de dik okumak pek performanslı değil ama illa bunu cihazımda açabilmem lazım diyenin işini görecek kadar çalışıyor (en azından calibro basic modelinde, öbürünü deneme şansım olmadı).

http://www3.telus.net/rkomar/pbimageviewer/ adresinden indirebilirsiniz. Kurulum talimatları da bağlantının içinde mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kef -- 6 Aralık 2014; 13:26:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kef

quote:

Orijinalden alıntı: brandagamba

.cbr formatı için calibro (pocketbook) kullanıcılarının yaptığı bir üçüncü parti program var. Pocketbook markasının eski modellerine göre yapıldığı için arayüzü biraz garip, çizgiromanları ne yan ne de dik okumak pek performanslı değil ama illa bunu cihazımda açabilmem lazım diyenin işini görecek kadar çalışıyor (en azından calibro basic modelinde, öbürünü deneme şansım olmadı).

http://www3.telus.net/rkomar/pbimageviewer/ adresinden indirebilirsiniz. Kurulum talimatları da bağlantının içinde mevcut.

teşekkürler bilmiyordum. basic'de varsa diğerinde de vardır herhalde.ama pek performanslı değilse sık çizgi roman okuyan biri için can sıkıcı olabilir.eğer bunu deneyen birileri calibro için çizgi roman okumak ile ilgili bir inceleme vidyosu hazırlarsa çok iyi olur . ne kadar zevkli bir okuma sunar merak ettim.sırf .cbr yok diye kobo glo almayı düşünüyordum ama eğer rahatsız etmeyecek şekilde okunuyorsa calibro'yu düşünebilirim.

• Gece kitap okuyan arkadaşlara sormak istiyorum; Calibro Lux göz yoruyor mu?
    Ek olarak her formatı destekliyor mu? programla çevirme olmadan direkt olarak okuyabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcux

Gece kitap okuyan arkadaşlara sormak istiyorum; Calibro Lux göz yoruyor mu?
    Ek olarak her formatı destekliyor mu? programla çevirme olmadan direkt olarak okuyabiliyor muyuz?

Benim gözlerimde yorgunluk olmuyor açıkçası.

Formatlar: PDF, PDF (DRM), EPUB, EPUB (DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TCR, TXT, CHM, HTM, HTML, MOBI, ACSM
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukcoskun

quote:

Benim gözlerimde yorgunluk olmuyor açıkçası.

Formatlar: PDF, PDF (DRM), EPUB, EPUB (DRM), DJVU, FB2, FB2.ZIP, DOC, DOCX, RTF, PRC, TCR, TXT, CHM, HTM, HTML, MOBI, ACSM

yanıt için teşekkürler. Gri modelinden gelince alacağım gibi duruyor.
  • İngilizce okumaktan gına geldi, türkçe e kitap mağazasını önemsemeyen arkadaşlar varsa Calibro Lux'üne karşılık Kindle Paperwhite 1 (kılıflı) takaslamak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mykt

İngilizce okumaktan gına geldi, türkçe e kitap mağazasını önemsemeyen arkadaşlar varsa Calibro Lux'üne karşılık Kindle Paperwhite 1 (kılıflı) takaslamak istiyorum.

Meritokrasi gibi güzel bir oluşum varken türkçe içerik bulmakta güçlük mü çekiyorsunuz hocam ? Bence paperwhite'ı elinizde tutun.
  • HmB_SaL kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Aliexpress'ten Calibro için kılıf almıştım yanında ekran koruyucu ve kalem de verdiler. 14 Kasım'da kargoya verildi, 6 Aralık'ta bana ulaştı indirimden almıştım 6$'a şu anda 11.99$. Kılıf güzel, memnunum. Tavsiye ederim.

Satıcının linki:http://www.aliexpress.com/item/PU-leather-cover-case-for-Pocketbook-basic-2-touch-lux-614-624-626-with-handholder-screen/1950706324.html

• quote:

benim gozlerimi yormuyor hocam,ailemdeki herkes de okuyor onlarin yorumlari da gayet iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse beni takmiy bi defa daha yazayım da belki görülmemiştir. kimse yok mu arkadaşlar aranızda calibro'da .cbr dosya açma olayını yapan. varsa ondan bi vidyolu inceleme bekliyorum
  • Yılbaşı fırsatı falan gibi bir kampanya olsa da alsak. 250 lira fazla gibi geliyor bana :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-kitap olayına yeni giriyorum da güvenemedim kendime okur muyum acaba diye. o yüzden basic veya touch satmayı düşünen varsa fiyatı ile birlikte mesaj atarsa sevinirim.
  • Merhaba; e kitap'larda herhangi bir modelinde wirelass.dan internet bağlantısı olmakta mı yani web.de istediğim gezinti yapabilirmiyim. tablet gibi yani bilgi için şimdiden Sağolun...
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.