arkadaşlar ben mahalledeki, okuldaki arkadaşlarımla maç yaparken arkadaşlarıma çalım atamıyorum..daha doğrusu pek fazla çalım hareketi bilmiyorum..arkadaşlar sizden isteğim;
bana çalım hareketleri söylemeniz, öğretmeniz, veya çeşitli videolardan beni çalım konusunda bilgilendirmeniz..
yardım ederseniz çok sevinirim..bir arkadaşıma sinir oluyorum ona güzel çalımlar atıp onu çatlatmak istiyorum
bir kere çalımı iyi atman için ayaklarını çabuklaştırman lazım...bunun içinde ip atlaman faydalı olacaktır...onun haricinde sürekli alıştırma yapman lazım...youtube a gir çalımı iyi atanların videolarını izle...ronaldinho ronaldo kaka dribling diye arat,bişeyler çıkacaktır muhtemelen
çalımsız , tek pas-doğru pas tarzında oynarsan daha başarılı olursun, ama ikili mücadele için yaşın küçük olduğuna göre şimdiden vucudunu güçlendirmelisin yoksa, ronaldinho nun hareketlerini yapsan bile bi işe yaramaz, karşındaki sana bi nizami şarj yapar orada öylece kalırsın.. ayrıca forum git gide garip bi hal alıyor- neden cvp yazdım bende bilmiyorum bende de var bi gariplik ya neyse..
kimisi hızıyla çalım atar(tuncay),kimisi de tekniğiyle(arda) yürüyerek atar,her şeyden önce potansiyelin,doğuştan gelen yeteneğin olmalı,sonra onun üstüne bir şeyler koymalısın.bileklerin yumuşak olması lazım,buradan hareket tarif edemem ama youtube'da bir sürü futbolcu videosu var,bakarsın artık
bu ne olum ya
önce rakibinle göz göze gelceksin psikolojik olarak öne geçmen lazım
topici görünce "shaolin soccer" diye bir film var o aklıma geldi futbolu sevipte bu filmi izlemeyen kalmamalı çok makaraydı ya adamlar 30 yaşında futbolla tanışıyor bir driblingler var görmeniz lazım, kalecinin agzında sigara falan var efsane bir film ya 100 de 100 izlemelisiniz
neyse makara yaptım biraz sakin sakin nefes alıyorum sana soru biraz ilginç olsa da ciddi ciddi birşeyler yazıyım şimdi ben derim ki öyle leblebi gibi adam geçmek için genlerde varolan birşeyler olması gerek sonradan eklemek zordur ama hiç bir şey bilmiyorsan ilk ögrenmen gereken şey top kontrolü;
topa basmayı ögrenmelisin top sana ilk geldiginde ayagına alışın zaten sonraki yapacaklarının habercisidir. dedigim gibi çalım atamıyorsan, hakimiyetin yoksa ayagına aldıgın toplara sürekli bas saglam oyna
Ben Futbolla 22 yaşında tanıştım herkesi geçiyordum ama sadece vücudumu kullanarak (omuzu vurduğum defans oyuncusu taca kadar yuvarlanır valla) (Basketbol alışkanlığı işte) :) Yani yöntem çok ama senin istediğin bilek hareketleri için bileklerini güçlendirmen lazım. İp atlamak gerçekten iyi bir yöntem.
bu ne abi ya şaka mı?
Bu ne yaw konuya bak Ben bekliyorum zaten bi gün biri çıkacak gerdek gecesi foruma girip konu açacak hatun bana bakıyor ne yapmalıyım yardım edin.Adresi veriyorum...
karşında Ronaldinho'nun meşhur hareketini ve zidane,ilhan m.(carlos) vs vs yapabilen adam duruyo ama bu iş okunarak yapabilecek şey değil,sürekli dene hareketleri...mutlaka bir zaman sonra çok rahat yapabilirsin(çok kazma değilsen )bizim bir arkadaş var, top oynamayı bilmiyor ama freestyle hareketleri çok güzel yapabiliyor
ne demiş rahmetli Sabancı ; ÇALIŞMAAK ÇALIŞMAAK ÇALIŞMAAK
buyur bunu izle
bu ne laaa
Yerle bir olman lazım iyi çalım atabilmen için. İlk kural bu. Sonra çabukluk. Geriye iyi dönebilmen lazım. Bunlar için idmanlarda yapılan çalışmalar var bunları yapabilmesin. Birde çalım atarken heyecan yapma, acele etme. Birde iyi çalım atabilmen için her gün top sektir. Önce 150 200 e çıkmaya bak. Duvardan falan destek al ilk zamanlarda sonra ellerin boştayken yapmaya çalış. Bileklerini ve adelelerini geliştirecektir. topu sektirirken ayağından en fazla bir karış zıplat ve kesinlikle sektirdiğin ayağını yere koyma. Sol ve sağla aynı periyod içinde sırayla bu çalışmayı yap. Top sektirmeyi iyice öğrendikten sonra 1 dakika içinde en yüksek sayıya ulaşmaya çalış. Buda topa olan hakimiyetini arttıracaktır. Evde yemeği kim yapıyorsaona söyle Kasaptan sığır kemiği alsın sığır kemiğini patates matates sebze olarak ne bulursa onunla haşlasın. Her sabah iç. ilikleride yemeyi unutma. Her gün aynı saatte uyu aynı saatte kalk. Yalnız yattığın oda çok az ışık ve ses alsın. Sıcak havalarda en az 1lt ayran iç ve bol bol su tüket. Asitli içeceklerden uzak dur. 5 ay içinde Tuncay Şanlı 10 aydada cristiano ronaldo olursun. Kolay gelsin.
Benim çocukluğumda mahallede bir deli vardı. Kolunun altında 3-5 kiloluk ayçiçeği çekirdeğiyle dolaşır, çekirdek yerken top sektirirdi. Abartmıyorum 1000'i geçerdi, canı sıkılınca bırakırdı. Sektirirken başkasının saymasına da izin vermez, kendi sayardı. Araya girenlere de saldırırdı...
quote:
Orjinalden alıntı: turnOFF
Yerle bir olman lazım iyi çalım atabilmen için. İlk kural bu. Sonra çabukluk. Geriye iyi dönebilmen lazım. Bunlar için idmanlarda yapılan çalışmalar var bunları yapabilmesin. Birde çalım atarken heyecan yapma, acele etme. Birde iyi çalım atabilmen için her gün top sektir. Önce 150 200 e çıkmaya bak. Duvardan falan destek al ilk zamanlarda sonra ellerin boştayken yapmaya çalış. Bileklerini ve adelelerini geliştirecektir. topu sektirirken ayağından en fazla bir karış zıplat ve kesinlikle sektirdiğin ayağını yere koyma. Sol ve sağla aynı periyod içinde sırayla bu çalışmayı yap. Top sektirmeyi iyice öğrendikten sonra 1 dakika içinde en yüksek sayıya ulaşmaya çalış. Buda topa olan hakimiyetini arttıracaktır. Evde yemeği kim yapıyorsaona söyle Kasaptan sığır kemiği alsın sığır kemiğini patates matates sebze olarak ne bulursa onunla haşlasın. Her sabah iç. ilikleride yemeyi unutma. Her gün aynı saatte uyu aynı saatte kalk. Yalnız yattığın oda çok az ışık ve ses alsın. Sıcak havalarda en az 1lt ayran iç ve bol bol su tüket. Asitli içeceklerden uzak dur. 5 ay içinde Tuncay Şanlı 10 aydada cristiano ronaldo olursun. Kolay gelsin.