Şimdi Ara

Halısahada Kalecilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler, halısahada genelde kaleci oluyorum. Şöyle bir sorun var , uzaktan gol yemememe rağmen rakip ile karşı karşıya kaldığımda kolay gol yiyorum. Köşeler uçmak konusunda sıkıntım yok dediğim gibi uzaktan her türlü şutu köşelere doğru uçarak kurtarabilmeme rağmen yakınlada sıkıntı oluyor.

Rakip çok yaklaştığında hayvan gibi abanması da bunda bi etken. Profesyonel maçlardaki değil ki forvetler köşeye teknikçe bırakmıyorlar, adam topu görmeden bütün gücüyle vuruyor. Haliyle ilk olarak yüzümü korumaya çalışıyorum ve top köşeye gittiğinde de uçsam bile geç kalıyorum.

Özellikle karşı karşıya pozisyonlarda kalecilikte püf noktalar nelerdir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Halı Saha Kaleciliği: Taktikler ve Püf Noktaları

Halı sahada kalecilik, takımın başarısında hayati bir rol oynayan zorlu ve ödüllendirici bir pozisyondur. İşte halı sahada başarılı bir kaleci olmak için bazı taktikler ve püf noktaları:

Konumlandırma ve Hareket

• Halı sahanın dar alanı nedeniyle, kaleciler hızlı hareket etmeli ve konumlarını sürekli olarak ayarlamalıdır.
    • Topun yönünü öngörün ve ona göre pozisyon alın, öne doğru çıkıp açıları kapatmaktan çekinmeyin.

Top Tutma Teknikleri

• Yüksek toplar için parmak uçlarınızı kullanarak güvenli bir şekilde tutun.
    • Düşük toplar için yere yakın konum alın ve ayaklarınızı veya vücudunuzu kullanın.
    • Yan topları kontrol etmek için iki elinizi de uzatın ve vücudunuzu dengeleyerek topa doğru eğin.

Kaleci Taktikleri

• Hücumcuların hareketlerini takip edin ve olası şut noktalarını tahmin edin.
    • Savunma oyuncularıyla iletişim kurun ve topa ulaşmak için zaman kazandıracak talimatlar verin.
    • Penaltılarda rakip oyuncunun hareketlerini inceleyin ve topun yönünü doğru bir şekilde tahmin edin.

Halı Sahasının Püf Noktaları

• Halı sahanın sentetik yüzeyi topun sıçramasını etkileyebilir, bu nedenle uygun bir tutma pozisyonu belirleyin.
    • Saha küçük olduğundan, hızlı hareketler ve ani reaksiyonlar esastır.
    • Rakip oyuncuların dar alanda baskı yapacağını unutmayın, bu nedenle sakin kalın ve konsantrasyonunuzu koruyun.

Kaleciliğin Püf Noktaları

• Kalecilik pratiği yapın, farklı top hızlarına ve açılarına tepki verme becerilerinizi geliştirin.
    • Güçlü bir zihinsel oyun geliştirin, hatalardan hızla kurtulun ve baskı altında sakin kalın.
    • Takım arkadaşlarınızla işbirliği yapın ve onların sahadaki hareketlerini destekleyin.

Halı sahada etkili bir kaleci olmak, bağlılık, özveri ve doğru tekniklerin birleşimini gerektirir. Bu taktikleri ve püf noktalarını uygulayarak, halı sahada takımınızın arkasındaki güvenilir bir kale haline gelebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işe yarar mı bilmem ama youtubeden karşı karşıya kaçırılan pozisyonları izle kalecilerin duruş tekniklerini falan gör

birde düz durmak yerine örümcek gibi açılabildiğin kadar açılıp açıyı daraltmak lazım
  • Yuzunu koruyacaksin diye pozisyona olan konsantrasyonunu kaybediyorsun anladigim kadariyla, yakin mesafeden toptan korkuyorsun gibi. Once bunu asmaya bakmalisin bence. Bunun disinda ne kadar suredir kalecilik yapiyorsun bilmiyorum ama karsi karsiyalarda rakibin ne yapacagini anlaman biraz tecrube gerektiriyor, oynadikca iyilesirsin daha iyi sezersin rakibi (oyle yaradana siginip vuranlar icin fazla gecerli degil tabi :) )
  • Karşı karşıya gelen rakibe karşı topu hedef al. Vücudunun karın ve göğüs bölgesini topa doğru yaklaştırarak açıyı kapat veya daralt. Böylelikle topu çıkıp alamazsn bile rakibin topa yapacağı vuruşta ayak ve ellerine hamle şansı verirsin. Reflekslerinde iyiyse sen bile bazen nasıl kurtardığını anlayamazsın. Unutma herzaman karın ve göğüs kısmı topa doğru gidecek.
  • cenk gönen karşı karşıyalarda çok doğru davranıyo bence, dalga geçmiyorum

rakibe bakmadan topa bakarak topa doğru açıl, vuracağı sırada kıçın yerde bacakların 80-90 derecede açılacak şekilde rasgele kay(tabi açıyı ne kadar kapayacak şekilde kayarsan o kadar iyi) ellerinle de topa odaklan zaten topa çok yaklaşmış olacaksın, rakip de hamlesini yapacaktır o sırada. tabi bacaklarınla kurtarırsan en basiti olmuş olcak, ellerinle çalımı veya normal şutları engellemen gerekecektir büyük olasılıkla.

tabi çok amatör seviye için konuşuyorum, en azından hatalı gözükmezsin
  • konu kalecilikten açılmışken. 25-30 tl civarı iyi bir kaleci eldiveni önerebilirmisiniz.
  • yakın mesafede korkum var biraz. Bir kaç kez tehlikeli bölgelere geldi açıyı kapatınca

ana tema karı ve göğüs bölgesini topa yaklaştırmak galiba, bunu deneyeceğim

Cenk Göneni bundan sonra daha dikkatli izleyeceğim

@S@HMeRDaN, çok sık gitmediğim için genelde oradan kiralıyorum eldiveni ama araştırıp bulursam güzel bi eldiven, yazarım buraya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amatör maçlarda da kalecilik yaptım, halı sahalarda da yapıyorum. Eğer toptan korkuyorsan, kalecilik senin için çok zor hocam malesef. Bunu aşman gerek, ben gözlükle kalecilik yapıyorum, yine de korkmuyorum. Öyle her top suratına gelmez zaten, vücuduna gelen de 3-4 dakka yanarsın o da geçer gider, öldürmez korkma. Karşı karşıya pozisyonlarda tüm mesele zamanında açılabilmek, ben öyle köşelere çok uçan bi kaleci değilim, arkamı pek kaldıramam( ) ama zamanında açılmam ile karşı karşıya da başarılı olduğumu düşünürüm. Dediğim gibi zamanında açılıp, topa doğru eğilmen, hafif yere kaykılman, her an sağa sola hamle yapacak pozisyonu almalısın. Çalım atma ihtimaline karşılık.

• Cenk'in en iyi yönü birebirlerde iyi olması.

Ancak birebirlerde topun kafana gelme korkusunu yenmen lazım buda özgüvenle olur. Top kafana gelse bile topu omzuna getirmeye çalışman lazım(çoğu kaleci öyle yapar) tabi elinle çıkarmazsan. Ve karşındaki adama daima dar açı bırakman lazım (kalecilerde bu yüzden çıkışır). Ama yazması uygulamasından kolay karşındaki adam kazma kazma abanıyorsa sakatlık çıkma ihtimalide yüksek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.