önce rakibinle göz göze gelceksin psikolojik olarak öne geçmen lazım
topici görünce "shaolin soccer" diye bir film var o aklıma geldi futbolu sevipte bu filmi izlemeyen kalmamalı çok makaraydı ya adamlar 30 yaşında futbolla tanışıyor bir driblingler var görmeniz lazım, kalecinin agzında sigara falan var efsane bir film ya 100 de 100 izlemelisiniz
baba ne cok ortak yanımız var ya shaolin soccer filminin hastasıyım futbolun baska boyutu
Shaolin Soccer müthiş ya.En sevdiğim yerler
Bu oğlan köpek gibi şarkı söylüyor
Topa vuruyor sonra yarım saat sonra falan aşağı düşüyor.
Muiye o söylediği şarkı falan
hiç bişey yapamıyosan kütüksen hızın yoksa vurur gibi yap sağa çek öle geç
quote:
Orjinalden alıntı: ne bu yaa??
bu ne olum ya
topici görünce "shaolin soccer" diye bir film var o aklıma geldi futbolu sevipte bu filmi izlemeyen kalmamalı çok makaraydı ya adamlar 30 yaşında futbolla tanışıyor bir driblingler var görmeniz lazım, kalecinin agzında sigara falan var efsane bir film ya 100 de 100 izlemelisiniz
bu video izlyerek olcak iş deil kardeşim onu bil de...
yaşını bilmiyorum ama sen öncelikle iyi top sürmeyi öğrencen ki daha sonra güzel çalımlar atabilesin top kontrolün ve topa hakimiyetin ne kadar ii olursa o kadar iyi ve zamanında çalım atarsın.ronaldinho videolarıyla öğrenilmez bu iş
bu topic ben küçükken olsaydı şimdi fenerbahçede oynuyo olurdum
bişey sorcam belki bilen vardır ben sigara filan kullanmıyom ama çok çabuk tıkanırım... beni nefesten çok rahatsız eden bacaklarımın dizin üstü bir müddet sonrası şertleşip beni agırlaştırması halı sahada bile 20 dakikadan sonra kesiliyorum. resmen koşarken zorlanıyorum bacaklarımı ileri itmkte bile zorlanyorum...
boy 80 külo 83-85 gibi bişey...
konu dışı oldu kusura bakmayın
quote:
Orjinalden alıntı: Rizeli
bu topic ben küçükken olsaydı şimdi fenerbahçede oynuyo olurdum
bişey sorcam belki bilen vardır ben sigara filan kullanmıyom ama çok çabuk tıkanırım... beni nefesten çok rahatsız eden bacaklarımın dizin üstü bir müddet sonrası şertleşip beni agırlaştırması halı sahada bile 20 dakikadan sonra kesiliyorum. resmen koşarken zorlanıyorum bacaklarımı ileri itmkte bile zorlanyorum...
boy 80 külo 83-85 gibi bişey...
konu dışı oldu kusura bakmayın
Bak dostum yaklaşık 9 yıl 12 yaşımdan itibaren Amatör olartak futbol oynadım. Ve aynı dertten muzdariptim :) yalnız futbolu bırakmadan 3 yıl önce çok öenmli bir şey keşfettim. Haftada 3 gün takımla, bir gün salonda sadece bacak çalışarak, bir günde havuza giderek kondisyonumu geliştirirdim. takımda benden daha az çalışan adamlar maçlardan sonra diri kalıyor benim bacaklarım 15. dakikada vücudumu taşıyamaz oluyordu. Maçtan önce ısınma hareketleri yaparken bu yüzden kendimi yormamaya dikkat ederdim. Bir gün maçtan önce ısınma hareketleri yaparken kendimi iyice verdim. sınırlarımı çok zorluyordum. Isınma bittikten sonra adım atamayacak duruma gelmiştim. Maç başladı bir baktım sanki onca hareketi onca ısınma hareketini düz koşuyu slalomu yapan ben değilmişim gibi müthiş bir enerjim vardı. Saha çamurluydu. Sağ bek oynuyordum. Belkide 20 tane depar attım sağ kanatta boydan boya. Maç bitti. İnanamıyordum bir gram yorgunluk yoktu. İşte ben bunu 6 sene sonra keşfetmiştim. İnsanın ikinci bir kondisyonu varmış ( muhtemelen bunun bilimsel bir açıklaması vardır) Yani açılıyorsun kardeşim. Maçlardan önce güzelce ısınma açma germe hareketlerini yap. Bak bakalım yorulacak mısın?
valla bende ksk de oynuodum 4sene evvel çok iyide santrafordum denizliyle anlaşıcakken 2-3 ay kala bir maçta yığıldım meğersem kalp damarlarım tıkanıkmış
Kalçaları dar ve bilekleri ince olanlar daha iyi çalım atar. bu biraz da doğuştan gelen yetenek işidir. bir kişi bu açıdan kazmaysa hayatı boyunca eğitilse yine kazmadır.
quote:
Orjinalden alıntı: .TaneR.
Kalçaları dar ve bilekleri ince olanlar daha iyi çalım atar. bu biraz da doğuştan gelen yetenek işidir. bir kişi bu açıdan kazmaysa hayatı boyunca eğitilse yine kazmadır.
Yanlış düşünce. ortaokul Lisede okul takımına giermeyen hatta sınıf takımlarında bile oynayamayan arkadaşlarımla aynı takımlarda top oynadım. Kendilerini bir hayli geliştirmişlerdi. Top tekniği sonradanda geliştirilebiliyor Yalnız Allah vergisi olan yetenekten bahsetmişsin sanırım. Evet böyle insanlar var. Ama bu kaide değil.
peki şimdi oynamaya kalksan o agırlıgı tekrar hissedermisin yoksa bunu attınmı?
nefesi dedigin gibi zorlayıp aşabiliyrum ama baçaklarda bunu başaramadım libero oynadıgım ve ileri çok fazla çıkmadıgım için ısınmada ve maç içinde kendimi çok zorlamazdım ama o dönemde bunu aşabilseydim şuan çok rahat en az bir 3. lik takımında oynuyor olacaktım... belkide R.Madrid peşimdeydi
ulan zamanında bu şiteyi nasıl buluota sormamışım
quote:
Orjinalden alıntı: Rizeli
@turnOFF
peki şimdi oynamaya kalksan o agırlıgı tekrar hissedermisin yoksa bunu attınmı?
nefesi dedigin gibi zorlayıp aşabiliyrum ama baçaklarda bunu başaramadım libero oynadıgım ve ileri çok fazla çıkmadıgım için ısınmada ve maç içinde kendimi çok zorlamazdım ama o dönemde bunu aşabilseydim şuan çok rahat en az bir 3. lik takımında oynuyor olacaktım... belkide R.Madrid peşimdeydi
ulan zamanında bu şiteyi nasıl buluota sormamışım
Omuzumdan kalbime giden damarlardan birindeki problem nedeniyle bıraktım bende futbolu. Geçenlerde halısahada 4 defa üst üste maç yaptım. Maçtan önce yarım saat boyunca ısındım. 2 yıldır idman yapmamış olup hızlı adım dahi atmamış biri olarak maç sonuna kadar hiç durmadım. Tek problemim şutlarımın bozulmasıydı. Bacaklarında aşamamana gelincede sana yazdığım posttan bir önce yazdığım yazıyı oku çok faydası olacaktır bacaklarına Gerçi futbolu bıraktın sanırım sende.
ihtiyarladık 27 olduk e bırakalım artık
çalım atmak biraz yetenek işi hızlı ısen kolay çalım atarsın ilk başlarda sağdan atıp soldan geçmeyi dene
quote:
Orjinalden alıntı: demircibu
çalım atmak biraz yetenek işi hızlı ısen kolay çalım atarsın ilk başlarda sağdan atıp soldan geçmeyi dene
hacu en iyi çalım atan kişinin senin dediğin hareketi yani sağından atıp solundan geçme işini telefon kulübesinde 120 kg'lık bir kişiye yapması lazım. eğer becerebilirse, işi koparmış demektir.
quote:
Orjinalden alıntı: Paus3Break
quote:
Orjinalden alıntı: ne bu yaa??
bu ne olum ya
baba ne cok ortak yanımız var ya shaolin soccer filminin hastasıyım futbolun baska boyutu
valla var bir şeler ama çözemedim bu gazla al sana bir iki video benim daha yarıldıgım sahneler vardı ama onları bulamadım;