Şimdi Ara

Çalıntı Cep telefonu- HUKUKİ SORUN!!! Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
22.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mehrabalar ya benim şöle bi problemim var...
    Baban geçen yıl bi 3310 bulmuştu. Bizde madem bulmuş kullanalım dedik .Kendi telefonum arızalıydı Oyuzden 20 gun filan kullandım. Telefonun sahibi savcılığa başvurmuş ( Normal olarak ) Telefonu benim kullandığım tespit edilip ihtarname geldi..... Salı günü Mahkemeye çıkıcam :(

Ya bu işin cezası ne olur ? Hapis cezası filan olurmu ?? Bi kaç yerde okudum 7 ila 3 yıla kadar hapis cezası veriyorlarmış tırstım ya. Bide Hırsılık malını bilerek satın almaktan yargılanıcakmışım...
    Keşke telefonu babam bulmasaydı ya :(

Cezası ne olur sizce .. Yeni telefon filan alsam olurmu ..???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çalıntı Cep Telefonu Kullanmak ve Satmak: Hukuki Sonuçları

Çalıntı bir cep telefonu kullanmak veya satmak ciddi yasal sonuçlara yol açabilir. İster bilerek ister bilmeyerek olsun, çalıntı bir telefonu ele geçirmek çeşitli suçlarla ilişkilendirilebilir.

Bilmeden Çalıntı Telefon Almak

Bilmeden çalıntı bir telefon satın almak, sizden hırsızlık veya dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanabileceğiniz anlamına gelmez. Ancak, telefonun gerçek sahibi telefonu talep ederse, onu iade etmek zorunda kalabilirsiniz.

Bilmeden Çalıntı Telefon Almak Cezası

Çalıntı bir telefonu bilmeden satın almak cezai bir suç değildir. Ancak, telefonun yasa dışı yollarla ele geçirildiğini öğrendikten sonra polise haber vermemek suç teşkil edebilir.

Çalıntı Telefona Hat Takmak Cezası

Çalıntı bir telefona hat takmak, hırsızlığa yardım ve yataklık suçuyla ilişkilendirilebilir. Bu suç, hapis cezası ve para cezası ile sonuçlanabilir.

Çalıntı Telefon Kullanmak

Çalıntı bir telefonu kullanmak da hırsızlığa yardım ve yataklık olarak değerlendirilebilir. Çalıntı telefonu kullandığınız tespit edilirse, hapis cezası veya para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çalıntı Telefona Hat Takmak ve Çalıntı Telefon Kullanmak Cezası

Çalıntı bir telefona hat takmak ve kullanmak, ayrı ayrı cezalarla sonuçlanabilir. Hırsızlığa yardım ve yataklık suçundan hapis veya para cezasına çarptırılabilirsiniz.

Bilmeden Çalıntı Telefon Satmak

Bilmeden çalıntı bir telefonu satmak da yasal sonuçlara yol açabilir. Telefonun gerçek sahibi telefonu talep ederse, satıcı telefonu iade etmek ve alıcıdan aldığı parayı geri ödemek zorunda kalabilir.

Çalıntı bir cep telefonu ile ilgili herhangi bir işlem yapmayı düşünüyorsanız, öncelikle telefonun çalıntı olup olmadığını kontrol etmeniz ve yasal sonuçların farkında olmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • wow.işte bu kötü.

hapis olmazda para cezası var. Mahkeme masrafları falan. Kolay gelsin.
    hakime şirin gözük bence
  • işin zor.ama kusurabakma haketmişsin sende arkadaşım yerde telefon buluon we onu kullanıon akıl war mantık war şimdi.hiç aklına glmedimi telefonun sahibi savcılğa bşwrması.
  • SevgiLi Nadim,

SX1'ciler ve alacaklar buraya(ipuçları,linkler,SX1 hakk. yorumlar vs.) başLığının kurucusu

Darkchild kardeşimiz var, ona pm yazabiLirsiniz.
    Arkadaşımız hukukcu size daha sağLam biLgiLer verebiLir.

BiLginize...

quote:

Orjinalden alıntı: Nadim

Mehrabalar ya benim şöle bi problemim var...
    Baban geçen yıl bi 3310 bulmuştu. Bizde madem bulmuş kullanalım dedik .Kendi telefonum arızalıydı Oyuzden 20 gun filan kullandım. Telefonun sahibi savcılığa başvurmuş ( Normal olarak ) Telefonu benim kullandığım tespit edilip ihtarname geldi..... Salı günü Mahkemeye çıkıcam :(

Ya bu işin cezası ne olur ? Hapis cezası filan olurmu ?? Bi kaç yerde okudum 7 ila 3 yıla kadar hapis cezası veriyorlarmış tırstım ya. Bide Hırsılık malını bilerek satın almaktan yargılanıcakmışım...
    Keşke telefonu babam bulmasaydı ya :(

Cezası ne olur sizce .. Yeni telefon filan alsam olurmu ..???

• Haybeye başımız belaya girdi . Zaten hiç işim olmaz öle çalıntı kaçak mallarla.
    Ya bide ben bunun hırsılık malı olduğunu bilmiyordumki ... Ya allah yardımcımız olsun . Biraz rahat olursam para cezasıyla kurtulurum inşallah.
  • BABAN BULDUĞUNDA İÇİNDE SİM KART VARMIYDI ? VARSA NEDEN SAHİBİNE ULAŞMADIN ? CEZA FELAN ALMAZSIN AMA ALSANDA HAKETMİŞSİN.
  • merak etme bizim bir akraba nın da başına geldi.....mahkemeden önce 2 taraf konuşup halletmişler..problemi ....nasil mi?telefon çalintiymiş...sahibine yeni bir tane siemens c60 alarak......

davacı kişiyi görünce ben size yenisini aliyim fln kıvır....

mahkeme zaten bişey yapmaz...paranı alır ama

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Meraklanma pek bişey olmaz.. Adamlarla konusun.. Yeni bi telefon alalım sizde şikayetinizden vazgecin falan deyin.. Alın bi telefon kurtulun...
  • kafanı hiç takma nowarix in dediği gibi...telefonun çalinti olduğunu bilmediğini falan.....nasil bulduğunu..yenisini alırım isterseniz diyin..kurtulursun yanii
  • hukuk 3 .sınıf öğrencisiyim.
    buluntu mal hırsızlık suçuna vücut vermez. yerden bulduğunuz ve kimin olduğunu bilmediğiniz bişeyi aldınızda suç oluşmaz, sahipsiz malın zilyetliği size geçmştir ve bu hakszı bir zilyetlik olmaz.
    benim bildiim kadarıyla burada hele hele hapislik bir suça imkan yoktur, sadece belli yönlerden haksızsan maddi birtakım kayıpların olacaktır.
    zaten bu haldeykende ona şükredersin...
    korkma çekinme derdini güzelce anlat, haklıyken haksız hale gelme...
  • içinde HAT OLAMASA BİLE IMAE Sİ WAR SONUÇTA EN YAKIN KARAKOLA BIRAKICAKTINIZ SONUÇTA. . .
  • ayrıdostum walla benimde başıma geldi dükkandan alığım mal çalıntı çıktı hernasıl olduysa.birinin dükkanını soymuşlar ve kutusuyla filan almışlar galiba.walla ben aldığım yerin adresini filan verdim.sonra bana telefonun benden alındığına dair bi kağıt verdi savcı.bu kağıtla gittim telciye c55 aldım.o zaman kullandığım tel m50 ydi.hadi kolay gelsin dostum.ayrıa benim alığım yerde doğubanktı.ama seninki biraz farklı bi durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nastyboy -- 18 Nisan 2005, 16:43:22 >
  • yerden bulduğunu alırda kullanırsan olacağı budur...
  • DOSTUM BİLE BİLE LADES DEMİŞSSİN.BU ZAMANDA TEK AKILLI SEN MİSİN,MAHKEMEYİ ÇOK SORUN ETME,HALLOLUR ADAMLA ANLAŞIRSIN AMA Bİ DAHAYA DAHA DİKKATLİ OL RİSKİ ALACAĞIN YERİ BİL.
  • Arkadaşlar telefonu ben bulmadım Babam bulmuş . ben sadece teelfonu kendi telefonum arızalıyken kullandım . Baskasının malını bulup kullanmayı kesinlikle tasvif etmem .Ama bu noktadan sonra yapacağım bir şey yok Olan oldu bikerem.

Bu gün adliyeye gidip sorup soruşturdum . Adamlar yeni TCK geçiş uyum nedeniyle bu tarz davalar önemsenmiyormuş . Adam hatta bana gelme dedi boşuna zaman kaybı dedi.!!!

Valal bu durum benim işime yarasada açıkcası çok bozuldum . demek ben telimi kaybetip savcılığa başvursam bir şey olacağı yok. Bayanı bulursam yeni telefon alıcam bitane ....

Uzun lafın kısası burdan çıkan sonuç şu
    Başkasına ait olan bir şeyi bulmuşta olsanız almayın.Yada alın ama muhakkak kendisine veya resmi bi kuruma ulaştırın. Gelismleri yazıcam gene..
  • ok dostum durumu anladım esn hiç mahkemeyle uğraşma telefonun sahibine ulaş direk öyle hallet meseleyi
    ok sana kolay gelsin ve geçmiş olsun diyorum
  • arkadaş kötü niyetli olsaydı zaten telefonun imei numarasını değiştirirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AncyrA -- 18 Nisan 2005, 21:34:57 >
  • ya böyle şeyden hapis cezası mı olur, hem bulduu telefon da kaç paraki, abartmayın bu kdr çoğu tanıdıımın başına gelio bu, telefonu iade ediolar oluo bitio ama çalıntı telefon aldıkları için telefona verdikleri para heba oluo o ayrı mesele
  • dostum. endişelenecek bir durum yok. sana tavsiyem boş yere gidip karşı tarafa telefon falan alma. çünkü hakkında açılan dava kamu davasıdır ve karşı tarafın şikayetten vazgeçmesiyle düşmez. boş yere almış olursun. yapacağın şey duruşmaya gidip, işinde gücünde birisi olduğunu, telefonu çalmadığını, kötü niyetinin olmadığını söylemen. sabıkan falan da yoksa beraat edersin. bu arada sokakta buldum demek yerine birisinden satın aldım dersen şayet hiç bir şey olmaz. rahat ol, üzme kendini...
  • bir yerden aldım deme eger şahit varsa yerde bulduk de polis yoksa sana kimden aldıgını mutlaka soracaktır bu sefer de bilgi vermemekten yargılanırsın o zaman başın bi hayli belaya girer :)
    buluntu mallar sahiplerine iletilinceye kadar bulan kişinin gozetiminde olurlar yani senin hala buluntu malı sahibine iletmen lazım kamu davası soz konusu olan yani sen telefonun sahibine bi şey alma sadece telefonu bulundugunu ispatla filan yerde bulduk diye iki şahit bul onlarla meseleyi hallet sadece basit bi para cezasıyla yıtrarsın yoksa çok başın agrır :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.