< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Çalışmak istemeyenler gelsin-Neden çalışmamalıyız-Kendinizi kandırmayın (2. sayfa)

-
-
dostum zaten herkes çalışmak zorunda diye bir şey yok.
bence de çalışma..kimse açlıktan ölmez.
-
Tamam arkadaş.Çalış,çabala kendini geliştir yurtdışına git.
Armut piş ağzıma düş arıyor bu arkadaş.Öyle sistem Avrupa'da bile yok...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkenin gençlerinin tamamı ya kripto paradan zengin olma peşinde ya da zengin koca peşinde.
-
Ya aslinda bilmiyorum hocam arkadaşın tam düşüncesini. Ama Avrupada ve diğer Ülkerlde işçi değer görüyor. Hocam ben şuan çalışmıyorum. Emegimim karşılığı verilse afedersiniz it gibi çalışırım. Ama bu arkadaş diyorki gençliğinizi yaşayın. Bunu demesinin sebebi vakit kalmıyor çalışmaktan. Birde üstüne para kazanmıyor. Bir yandan haklı yani
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ulke kotu tamam da calismayin, yatin nedir yaw
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
eurobond devlet tahvılı alarak uzun zamandır dolar faızı yıyorum calısmıyorum çok aşırı luks yaşıyorum eurovbond ögrenen keyfı yerındedir. netttt
-
Çalışmayacağım diyip kestirip atmaktan ziyade geçinebilecek kadar pasif gelir oluşturmak lazım. Anadan babadan alınan para elbet bir gün kesilecek o zaman ne yapacağız? 50 yaşına kadar hiç çalışmadan gelmiş adam o vakitten sonra nasıl para kazanacak?
-
Elimdeki telefon moto e4, arkadaşımın kullanmadığı telefon.sadece temel ihtiyaç maddelerine para harcıyorum.(un, şeker,çay).burda ekip topluyorum.Burda iş var zaten nadiren yevmiyeyle bahçe işleri yapıyorum.Çoğu şeye para vermiyorum (yumurta et sebze meyve vs.)Kendi tavuğum kazım koyunum var.
Tüketerek mutlu olan biri değilsen yetiyor.
Siz şehirde durduğunuz sürece modern köle olmaya devam etmek zorunda kalacaksınız.Şehirden ayrılarak sistemi değiştirmek sizin elinizde.Ama alışkanlıklarınız,öğretileriniz yada (siz ne derseniz)radikal karar alamamak sizi engelliyor.
İnsanlığın ve dünyanın doğanın kurtuluşu minimalizmde.
Sisteme siz yön veriyorsunuz.Siz eyleme geçmedikçe sistem bu şekilde kalacak.Karar sizin.
Edit:Yağ nasıl alıyorsun?Mesela komşumun cevizlerini kestanelerini çırpıyorum o da bana zeytinyağı veriyor.
Su bedava elektrik 30lirayı geçmiyor,Mevsime göre tabiat mantar sarmaşık çeşitli otlar vs. veriyor.Burda meşe ormanı var hiç tüpe para vermedim.Çayım çorbam yemeğim eksik olmaz.
Arkadaşlarım fırsat buldukça piknik yapmaya yanıma gelmek için fırsat kollarlar.Ama ben hep piknik halindeyim.İnanın şehirde bir gün bile zor duruyorum.Hemen buraya kaçıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtiöz -- 15 Mayıs 2022; 13:52:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bir kere herkesin bir şekilde bir iş yapması gerek.
Evde oturarak tüm gün bilgisayar karşısında vakit geçirmek ileride çok ciddi psikolojik sorunlara yol açabilir.
Ama çalışmayı para kazanmak için değil mutlu olmak için yapmak gerek.
Çalıştığın zaman mutlu olduğun bir işte çalışacaksın ya da kendi işini kuracaksın.
Sabah kalktığında işe isteyerek gitmen gerek.
-
Bir şekilde bir şeylerle uğraşmak gerek bence. Öyle çalışılmadan olmaz.
-
Sıkıntı orda benim sevdiğim işi yapmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Trampa sisteminde aracılar devreye girip senden vergi şu bu alamıyordu. Şimdi emeğinin yüzde bilmem kaçını haraç gibi başkalarına veriyorsun.
-
-
Konuyu açan kardeşimiz hayatı bilmeden yazmış çizmiş birşeyler.
Yaşım 43. Evli ve çocukluyum. Babamı 13 annemi 20 yaşında kaybettim. Kendi kendime büyüdüm. Hayatta kimse arkamda durmadı. Sevdiğim kızı ailesinden istedim. Anası babası olmayan çocuğa kız mız vermeyiz dediler kaçırdım. El işinde çalışıyorum. Çok şükür durum iyi diyelim. Ama elimden tutan olmadı. Yol gösteren olmadı. Orda burda çalışarak kendi sektörümü buldum. Yalnız el işi. Patrona para kazandiriyoruz.
Aklınız varsa okul mokul boşverin. Kafa zehirse zaten buralarda takılmasınız. Yazılımcı biseyler olup avrupa da yaşıyor olurdunuz şu anda. Benim gibi standart düz adamlarsınız ve çoğunuzun gençlik dönemleri benden daha avantajlı.
Aklınız varsa girin tesisatçı olur, boya kaporta olur, doğalgaz tamir, tesisat olur, musluk fayans işleri olur. Bu işleri öğrenin. 2-3 sene çalışsanız. Birazda girdiğiniz sektörü YouTube dan izleseniz. O işin ve piyasadaki çoğu ustadan daha usta olursunuz. Emin olun. Sağlam iş yapınca çevrede edinirsiniz. Hem kendi işinizi yaparsınız hemde kendinize çalışırsınız. Tesisatçı boya kaportacı olursun dükkan açarsın. Doğalgaz tamircisi olursun. Alırsın altına bir motor kapı kapı dolaşırsın. Kazandı mı ister dükkan aç ister evlere git. On numara iş. Yeter ki işi öğrenin. Gelecekte bu tarz işleri yapanlar iyice azalacak. Okuyan çok. Herkes okuyor. Okulda potansiyel göremiyorsan gir altın bileziğin olsun. Arkadaşım doğalgaz tamirlerine gidiyor. Kışın 5-6 ay çalışıyor. Yazında klima işlerine bakıyor. Baktı kışın çalıştığı 5-6 ay ile 1 seneyi rahat rahat geçiriyor ev aldı adam. Klima işini bıraktı. Sadece doğalgaz işi yapıyor. 6 ay çalışıyor 6 ay eşiyle çocuklarıyla para yiyor. Telefonunu herkes arıyor. Kusura bakmayın akşam 5 den sonra gelemem diyor. Beyfendi sabah 10 akşam 5 çalışıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 17 Mayıs 2022; 2:47:54 >
-
Hocam yazınız bir çok gence yol gösterici bir yazı olmuş. Teşekkür ederim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Reis hayat sana anneni babanı genç yaşta alarak bir darbe vurmuş evlenerek ikinci darbeyide kendine vurmuşsun. Yanlış anlama evlenme kararı aldığın yaşlarından bahsediyorum şimdi memnunsundur değilsindir o ayrı konu düzenini oturtmuşsundur. Evliliğin girişimciliği öldürdüğünü düşündüğüm için söylüyorum.
-
Hocam herşey girişimcilik değil işte. Ben bekarken girişimciliği yapamadım. Evlilik yaşım 29du. Ailemi erken kaybettigim için hayalim girişimcilik değildi, hayalim mutlu bir aile kurmaktı. Halimden memnunum. Çünkü mutlu bir aile mi yoksa girişimcilik mi deselerdi hiç düşünmeden aileyi seçerdim. İnsan neyden mahrum kalırsa, onun hasreti daha ağır basıyor. İnanın ki bir süre sonra parada huzur getirmiyor. Önce sağlık, sonra aile, sonra huzur, sonra para gelir bende. İlk 3ü olunca paranın fazlası olmasada olur diyorum. Konu içeriği çalışmak ve para olduğu için mesleklerden orneklendirdim.
Türkiye de girişimcilik kolay değil. Girişimci olup batan ve ömrü boyunca borç ödeyenlerde var. Avrupa da girişimci olursun 2 senede düze çıkarsın. Türkiye de batarsın, 20 senede düzelemezsin. Bana göre fazlasını istemek değil, elindekinin değerini bilmek daha önemli. Haaa ailem arkamda olsaydı daha fazla girişimciliğe yönelebilirdim. Batsam bile dayanak olarak bir müddet onlardan destek alıp düze çıkardım ama benim dayanacak dalım yoktu. Risk almak için bile birşeylerin, birilerin olmasi gerekir. Şimdi çocuklarıma aşılıyorum bildiklerimi. Okul bana göre çok da önemli bişey değil. İnsanın kendini geliştirmesi daha önemli. Küçük yaşta bir mesleğe girip çok para kazanan arkadaşlarımda oldu. Ailesinden maddi destek alıp ailesini sonunda borca batiranda oldu. Yani her girişimci yükselmiyor. Biz sadece yükselen girişimcileri görüyoruz etrafta. Onlardan daha fazla batanlarda var. Ama onlar battiklari için unutuluyor ya da gözükmüyorlar. Bana göre en önemli şey küçük yaşlarda öğrenilen şeyler. İleri de daha hızlı adım atmani sagliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efsanelerölmezunutmayın -- 17 Mayıs 2022; 5:59:42 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X