Sosyalligi acayip etkiledi bu iş cidden, evden çalışmak çok iyi ama insan görmüyorsun < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÇALIŞMAK KADAR İGRENC BİR ŞEY VAR MI? (4. sayfa)
-
-
Sabah 6'da uyanıp akşam en erken 8'de evde oluyorum. Çok yoğun 3 ay geçirdim ama yılbaşında meyvesini aldım. Maddi olarak rahatladım. Şimdi işi daha da ilerletmek istiyorum. Çalıştığım yere bağlı şube açma hedefim var. Çalışmak zor geliyorsa evde oturup kpss çalışın. Azıcık aşım kaygısız başım yaşar gidersiniz. İyi para kazanmak istiyorsanızda hayatınızdan 10 yılı siliceksiniz başka çaresi yok.
-
Sen daha dediğimi anlamıyorsun bi de kalkmış cevap veriyorsun. Ben evde grammar mi çalış dedim? Okulda konuşabilmek için bile evde ingilizce öğrenmeye ihtiyacın var. Burada "ev" bir metafor, yani okul dışı yaptığın aktivitelerinden bahsediyorum. Sen yabancı müzik dinlemeden, ingilizce konuşulan videoları izlemeden, bir merak duymadan kalkıp "Yaw bu ingilizce öğretmenleri de bize ingilizce öğretemiyor" diyemezsin. Senin çaban ve merakın yok ki.
Zaten ingilizce öğretmenleri ingilizcenin tamamını öğretemez. Dil bir deryadır, kendi çaban olmadığı sürece hiç kimse sana dil öğretemez. Buzdağının dibini oluşturmadan konuşma.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam İngilizce öğretmeni misiniz ? Bu dediklerinize ben de katılıyorum ama kendimizi kandırmayalım bu argümanın arkasına sığınmayın. Zaten öğrenmek istemeyenler ilgisizler çoğunlukta bunun ben de farkındayım ama benim gibi ilgililer için çok da verimli değil onu söylemek zorundayım.
Sınıf ortamında öğrenciler yeterince kanalize edilmiyor speaking için hatta 8 sene İngilizce ders alıp 1 ders bile konuşma pratiği yapılmayan okullar var ve çoğunlukta bu okullar
-
İşte onu bana değil bu sistemi dizayn edenlere söyle. Öğretmenler tek başına hareket etmiyor ki? Diğer ingilizce öğretmenleriyle koordine olman lazım. Elinin altına kitap veriyorlar, konular ve üniteler var bitirilmesi gereken. Ben bunların hepsini çöpe atıp kendi başıma hareket edemem. Günün sonunda bizler de sistemin birer piyonuyuz. Eleştirilerinde haklısın, ama suçu ingilizce öğretmenlerine atma, bizim de elimiz kolumuz bağlı.
Hocam büyük ölçüde haklısın ama yine de ücretsiz konuşma uygulamalarını falan öğrencilere tanıtabilirsiniz. Lise düzeyinde bir öğrenci hangi uygulamanın faydalı amaca yönelik hangilerinin date app gibi olduklarını deneyimleyip görebilirler. Ya da müfredat kitap dışında ingilizce konuşabilirsiniz tenefüslerde birkaç cümle etseniz, öğrencileri konuşmaları için yüreklendirseniz bile o vizyonu vermeye yeter bence. Bana göre okulda gösterilen tüm ingilizce müfredatını kitaplardaki konuları çöpe atın insan yaşamından çok çok az şey gitmiş olur. Mesela dünyaca ünlü filmlerdeki özlü sözleri, dünyaca ünlü şarkıları getirseniz çevirseniz cidden vizyon katmış olursunuz.
-
Ayrıca bana göre bir İng öğretmeninin temel faydası heveslendirmek olmalı. Benim ilkokulda kendini tanıtma ödevinde from kalıbını kullandım diye "BEn sna onu öğretmedim henüz, ne hakla kullanıyosun ? " diyen salak öğretmenlerim oldu. Bendeki hevesi de öldürdü bu hoca. Şimdi suçlu ilgisiz hevesi olmayan ben miyim bunun gibi durumlarda
-
Hocam artik aileler bu yeni genclere ne varsa hemen aldiklari icin hayatin nasil kazanildigi hakkinda en ufak bir fikirleri yok
Uniden sonra annelerinin memesinden kesildikleri icin aval aval bakiniyorlar, saniyorlar ki patron da oyle davranacak
Oyle olmayinca da surekli soylenmeye basliyorlar amerikadaki jony soyle biz boyle. Iyi tamam hos da sen ne yaptin? Ha 15 yasindan beri hep calisip hep okuyor olursun konus. Ama elinde baba tarafindan alinan telefon aksam aaaanneeee yemekte ne vaaar diyip buraya girip sikayet edenlere zerre kadar uzulmuyorum
-
Önemli olan ne yaparsan yap bu dönemde uçuk rakamlar kazanmadığın sürece ne ev ne sıfır araba alabilirsin. Tuzu kuru orta yaş gelmiş burda ahkam kesiyor. Adamlar zamanında 6 ay çalışıp araba 3 yıl çalışıp ev almışlar şimdi ki gençlere laf yapıyorlar. Aylık 20bin lira alsan tüm parana hiç dokunmadan kenara koysan 1 yılda araba alamıyorsun. Evler milyon lira olmuş. 10 yıl çalışacaksın da öyle ev belki alırsın. Zamanında millet tazminat parasıyla ev, yazlık, araba aldı. Şimdi al bakalım alabiliyorsan.
Çalışmakla bir b*k olmaz bu saatten sonra. Ne doktor ne mühendis ne avukat olarak. İnsanların geleceğe dair bir umudu, hayali kalmadı, ileriyi planlayacak bir düzen yok ortada.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Milyar dolarım bile olsa yine çalışırım.Çalışmayan adam tembel adamdır boş adamdır...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ya!.. sabır ;şükür şükür çok sükür hakkını yesinler domuz gibi göz göre göre yine çok şükür fazla şükür bazen eşittir enayilikdir herşeyin sabrı biyere kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zagor3535 -- 12 Mart 2022; 11:7:48 > -
-
şükretmek daha iyisini istemeye engel değil, olsaydı o zaman sadece şükredin dua etmeyin. fatiha suresini falan da okumayın zira orada da daha iyisini istemekteyiz şükredip oturun
-
Daha iyisini yattığı yerden istemeye engel.
Daha çok çalışarak isterseniz sıkıntı yok.
Bu gençler hem çalışmak istemiyor hem de daha iyisini istiyor. İşte bu sorun.
Başlık ne : çalışmak iğrenç!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 12 Mart 2022; 15:11:50 >
haklısınız.
fakat bir de şöyle düşünün, insan bıkabilir, bir kez de karşılığı olmadan bir şeyler bekleyebilir veya emeğinin karşılığını tam alamadığını düşünüyor olabilir, genç olsun olmasın bir önemi yok bunun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stableRevulation -- 12 Mart 2022; 15:15:43 > -
Bir kez değil ki sürekli isyan gençlerin olayı. Bu da onları haksız yapıyor.
Köle olmak.
-
O yüzden millet kaçmaya çalışıyor. İmkanım olsa bende giderim hiç kimse kusura bakmasın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşini sevmeyen Hamza online.
YANLŞ İlköğretim 8 sene, YANLIŞ lise 4 sene, YANLIŞ üni 4 sene kaybettirir. YANLIŞ MESLEK SEÇMEK BİR ÖMÜR BOYU...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X