Şimdi Ara

Call of Duty: Black Ops 2 Video İnceleme (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
5.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu her call of duty ile ilgili yorumlara baktığımda türkiyedeki oyunculuk hakkında kafamda tek bir şey canlanıyor : future is black...
  • İncelemeyi çok beğendim; ama yapay zekayı anlatırken görünmezlik modundasınız, keşke daha gösterseydiniz biz daha iyi anlamış olurduk.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • sadece müzikler güzel diye 9 puan seslere vermek? silah sesleri, patlama efektleri kötü olmasına rağmen? İlginç.
  • boncuk tabancalarınızı kapın.. bsc sese 9 puan vermiş...yapay zeka dan oynanabılırlık 8.5..

Genel 8.6 :?

ne oluyor bsc .?

• quote:

Orijinalden alıntı: stun

boncuk tabancalarınızı kapın.. bsc sese 9 puan vermiş...yapay zeka dan oynanabılırlık 8.5..

Genel 8.6 :?

ne oluyor bsc .?

sadece meraktan soruyorum aynı tepkiyide moh puanları için verdinmi
  • koca cod serisini ne hale getirdiler saçmalıkdan başka birşey olmamış...

• Video için teşekkürler. Tabanca, ayrı bir hava katmış incelemeye.
    Oyun için COD serisinin çizgisinde demeniz dışındaki söylediklerinize katılıyorum.

Benim gözlemlediğim kadarıyla oyunun

Artıları:
    - Grafikler, eleştirildiği kadar kötü değil. Bence gayet yeterli. Hatta COD serisinin en iyisi belki.
    - Multi haritalarının tasarımlarını çok başarılı buldum ve beğendim. Oyunun genel olarak iyi olan tek bölümü burası. Ancak sniperla oynanabilecek daha büyük haritaların da olması gerekirdi.
    - Bütün oyunların (senaryo, zombi ve multi) arayüzleri güzel olmuş.
    - Oyun iyi optimize edilmiş. BO 1'deki sistemi kasmıyor.
    - Draw Hud özelliği sayesinde kaç FPS ile oynadığınızı bilmek güzel.
    - Artık harkas öyle eskisi gibi hemen chopper falan açıp oyunun bütün dengesini bozmuyor. Killstreak yerine gelen scorestreak'i beğendim açıkçası. Oyuncular arasında büyük uçurum açılmıyor böylece.

Eksileri:
    - Bu bir COD değil, Crysis'ten de biraz çalınarak yapılan bildiğin MOH olmuş. Bir oyun başka bir oyuna bu kadar benzer arkadaş? Hele hele de beğenilipte çok tutulan bir oyun olsa neyse...
    - Sesler atari sesleri gibi. Bu da MOH'a benzemiş. Silah sesleri de, konuşma sesleri de insana sanki arcade oyunu oynuyormuş hissi veriyor.
    - Adanmış serverlar yok.
    - Eskiden bir COD oynarken heyecanlanır, kendimi atmosferin içinde hissederdim. Bunda esamesi bile yok. Yine eskiden senaryo moduna girdiğimde, ertesi gün işyerinde ruhsar modunda dolaşacağımı bilsem de oyunu büyük bir heyecanla oynayıp bitirirdim. Şimdi ise, başlangıcı bile MOH gibi olduğu için oyunda kendini oynatacak birşey bulamadım.
    - Özellikle de senaryo modundaki hem erkek, hem de kadınların hepsinin aynı tipler olmasını garipsedim.
    - Senaryo modunda çok fazla script var. Tam bir tepki vermek için klavye ve fareye sarılıyorsunuz ama oyunun buvideovârî şekilde ilerleyişi, bu tip durumların çok olması sebebiyle artık rahatsız edici bir hâl alıyor. AÇıkçası kendimi, hani bir çocuk bir işi beceremez de siz işi onun yerine yaparsınız ya hani. Kendime işte o beceriksiz çocuk muamelesi yaıpldığını istedim açıkçası.
    - Multisinin en kötü yanı ise, herkesin aynı anda oyuna başlamaması. Bazen (eski bilgisayarımla) oyuna girdiğimde ilk sıradaki 5 kill yaptığı bile oluyor. Böyle saçma iş olur mu ya? Bu, oyuncular arasında adaletsizliğe sebep olan büyük bir sorun ve umarım çözerler. Herkesin aynı anda başlaması gerek oyuna.
    - Oyuna ara ara yama iniyor ama öyle büyük ki, sanarsınız yeni oyun alıyorsunuz. Küçük yamalar hariç büyük olarak hatırladığım: Zombiye 2.8 GB, Single'a 400 mb, multiye 600 mb ve 280 mb yama geldi. Dün de bir arkadaşım, "3.5 GB'lik bir yama iniyor şu anda" deyince şaşırdım açıkçası.
    - Oyunun ilk levellerindeki silahlarla sonraki levellerinde açılan silahları arasında bir avantaj farkı yok. Oyunun dengesi açısından buna iyi diyebilirsiniz ama az da olsa fark olması gerekirdi. Assault silahların ilk baştaki ikisiyle sondaki dışındakiler iyi değiller mesela.
    - Black Ops'ta ping bar yerine direk olarak pinglerimiz yazıyordu ve bu güzeldi. Herkes tam olarak kaç pingle oynadığını biliyordu ama yeni oyunda o özellik hangi akla hizmetse artık kaldırılmış ve 4 bar konulmuş. O barlar da doğru gösterse neyse. 4 barla bağlandığım gözükürken bile aşağıda örneğini verdiğim sorunları yaşıyorum.
    - Oyun aşırı hızlı akıyor. Sanki herkeste lighvawe perki varmış gibi. Biraz daha makul hızda olması gerekirdi.
    - Yine multide ilk levellerle sonraki leveller arasında pek bir fark yok. Silahlar dengeli hemen hemen. Bu avantaj olarak görülebilir ama az da olsa bir fark olmalıydı. Özellikle de Assault sınıfı silahların işe yaramazlar.
    - Black Ops'ta artık adanmış sunucular yok ama host mantığı var malumunuz MW2'deki gibi. Ancak bu sistem, MW2'deki gibi düzgün çalışmıyor. MW2 oynarken, bizi en yakın host kimse ona bağlıyorken, Black Ops 2 ise çoğunlukla Avrupa'daki oyunculara bağlıyor bizi. Bu da host sisteminin bu oyunda düzgün çalışmadığını gösteriyor. Haliyle de pinglerimiz oldukça yüksek oluyor. Nasıl mı? Şöyle:

quote:

Diyelim ki adam önümde ve onu kesmek için bıçak sallıyorum ama enteresan biçimde ölmüyor ve beni öldürüyor. Sonra killcamera'dan beni nasıl vurduğun seyrettiğimde, bıcağı ona değil, onun az önce bulunduğu yerdeki boşluğa salladığımı görüyorum. Veya adamla karşı karşıya kalıyorum veya onu önce ben görüyorum. Benim ekranıma göre ateş etmeye ilk ben başlıyorum ama yine o beni öldürüyor. Seyrediyorum yine; bir bakıyorum ki kimisinde ya daha hiç ateş etmemişim, ya da ateşe yeni başlamış olduğumu görüyorum. Görüntüye göre, şaşkın veya çevresinde olup bitenden haberi olmayan ördek gibi adamın kucağına düşmek için oraya gidiyor gibi bir halim görünüyor. Tam rezillik yani. Arada nerden baksan 1 sn oynuyor. Adamların bağlantıları çok çok iyi bizden.

Sonuç: MW2'den sonra Black Ops 1 ve MW3'ü sevmemiştim ama arcade oynanışına ve hatalarına rağmen bu oyunun multisini sevdim. Multisi dışındaki kısmı pek güzel değil ama o da sorunlu. Yani bazı hazalar var ve düzeltilmesi gerek. Hele de senaryo modu, sinemavârî oynanışı sebebiyle kötü. Zombi ise göreceli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 4 Aralık 2012; 12:10:09 >

• Geleceği yansıtan oyunları pek sevmem, ama bu gayet güzel gözüküyor. İyi optimize olması da büyük bir artı. Yaşasın Call of Duty!..
  • Serinin en kötü oyunu bu olmuş bence, future soldier tadında bişey... Artık soğudum zaten bu hersene ısıtılıp ısıtılıp önümüze sunulan call of serisinden...
  • Oyun grafik hariç her konuda rakiplerinden daha iyi. Single, multi ve satış rakamları Moh ve halo 4'ü ezdi.
  • At sürme rezaletinden bahsetmiyorum bile,sanki GTA 1
  • Kesinlikle rezalet inanım cod hayranı biriyim ama ilk defa oynamak istemiyorum yeni aldım bin pişmanım emin olun medal of honor bile daha iyi , artık eminim hem grafik hem oynanabilirlik Battlefield 3 eziyo multiside çok güzel iyiki onu almışım
    Grafik 7
    Ses 7
    Yapayzeka 6
    Zevk 3
    Sonuc = Denemeye değer değil !!!
    Tabi bence
  • wichtking
    29.11.2012 02:38:18

cod bo 2 yi aldım oynadım moh u daha oynamadım... psn : SummitTR bakabilirsin niye adlım bo 1 çok gğzeldi.. ama bo2 serinin en iğrenç oyunu olmuş..

• her sene aynı şey... tonlarca oyuna 6-7-8 verirsiniz. Katledersiniz. Özellikle son RE6 incelemesi faciaydı, oyunu bitirmeden Leon'un campaignini 1-2 chapter oynayıp tutorial daki tıklama öldürmüyor diye eksi verip inceleyince böyle oluyor. Yani nerdeyse 30 sene oyun oynamış olacam, doomları, quakeleri Counter ları hepsini oynadım yeni nesil fps leride öyle üzerine bukadar hiçbirşey koymayan, bu kadar boş, blizzard'ın bir patch'inden bile daha az yenilik getiren, grafiklere skin ayarı çekip 3.5 saatlik DLC tadında bir oyunu nerdeyse yılın oyunu yapacaksınız. Ya cidden siteye üye olayım editörlerden biri bana özel mesaj atsın, cidden ne dönüyor kimseye açıklamayacam ya. Çünkü siz editörlerin bu kadar çok oyun oynayıp bu 'vurmaca' oyununu sanki inanılmaz bir baş yapıtmış gibi her sene insanlara kakalanmasına izin vermesine gelemiyorum arkadaş! birkaç cesaretli editör çıktı adam gibi eleştirdiler ama her sene 8.5-9 ... Yani inanıyorum ki bu oyun sadece dalga geçer gibi 2 saatlik bir senaryo koyup 2-3 map eklese seneye siz yine 8.5 verirsiniz. Çünkü IGN ve Gamestop abileriniz öyle diyor! ... Yeter ya... sırf şu şaka seri yüzünden oyunculuktan bıkma noktasına geldim arkadaş. Tonlarca oyunu rezil ediyorsunuz yıllarca emek verilmiş, iş cod'a gelince bir CoD fanatiği inceliyor, bakıyor toptancı siteler kaç vermiş ee bende öyle vereyim ohh ne güzel dünya! Her oyunu incelerken AŞIRI DETAYA girip yok şurasında şu hata var, yok şöyle olsa daha iyi olurmuş, yok oyun kendini tekrar ediyor, yok senaryosu çok kısa, yok grafikler çok gerisinde derken (özellikle Talha Aynacı) bu kuralların hiç biri COD için işlemiyor?!!?

Birde o yalan haberler yokmu her sene kendi rekorunu kırıyor gülya... her sene bir filmi geçiyor. Ama araştıranlar o rekorların çoktan birçok hit Wii oyunu tarafından kırıldığını bilir. Sony'nin Official PS3 sayfasında her 10 saatte bir Black OPS2 çıktığı gün 500 milyon adet sattı yazıyor... ve buna insanlar inanıyordu :D ... işte böyle bir dünyada yaşıyoruz, 500 milyon adet üretilip satıldığını düşünen tonlarca insan var.

Bana bu oyun 179 tl'ye değer diyorsanız ben bırakayım oynamayı ya! DLC fiyatına satmalılar bunu. Size de yazıklar olsun... hala bu vurmaca grafikleri rezil olmuş hersene kendini tekrar eden para tuzağı oyunu övüp duruyorsunuz! yeter be artık! oynamasam görmesem bişey sanacam. Hayır Futbol oyunlarınıda sevmiyorum, yarış oyunlarınıda ama hepsini oynarım ve neden yüksek puanlar aldıklarını anlarım. Ama CoD'un karşısında çok daha iyi FPS ler var, yıllarca üzerine bu kadar çalışılmış. Ya bukadar emek hırsızı bir oyun övülür mü ya?! yemin ediyorum şu oyunun adı Battlefield olsa 5.6 verirdiniz. Pazarlamanın gücü ne yazık ki bu kadar adaletsiz bir dünya yaratıyor... Valla hayatta çok az şeye şaşırdım ama en başlarda bu durum geliyor... Şimdi CoD fanları tutuşur, ama eminim gerçek oyuncular anlıyordur.

• Hemen hemen herkes grafikleri eleştiriyo oyunu grafikler icin almak cok yanlıs oyunda grafiklerden zevk almıyosunuz hikaye vp şeylerden zevk alıyosunuz ayrıca böyle gereksiz düşüncenizce yapımcılar artık oyunda hikayeye değil grafiklere zaman harciyo ve buda oyunun en kötü tarafı oluyo örnek moh.
  • Tamam oyunun grafikleri bir Crysis 2 değil ama kötü de değil. Bu oyunun grafiklerine kötü diyenin ya gözleri bozuktur ya da art niyetlidir. Oynanış her zaman ki gibi çok iyi zaten.

• 9 puanı hak ediyor bence.Ayrıca incelemeler çok ama çok geç çıkıyor pek bir faydası olmuyor bu yüzden oyunu alan aldı oynayan oynadı zaten.

• bir bsc misafirimiz çok güzel yazmış editörlerden biri özel mesaj atsın açıklasın ne oluyoruz.. kendilerinin değindiği gibi :

bazen önceki nesil grafıkler görüyoruz ..

yapay zeka kötü

oynanışta... at üstünde helikopter indiriyoruz tanka atla koşuyoruz... diyoruz ama gene 8.6 puan veriyoruz ...

sen rage gibi oyuna 8.5 puan ver.. bu çöpe 8.6...

• Arkadaşlar oyunu steam'den alıp kurdum sorun yok.Fakat oyunu açınca hiç ses yok. Yapmadığım şey kalmadı. Sonra fark ettimki klasör içindeki webm uzantılı video dosyalarını vlc player ile açıncada sessiz oynatıyor.Directx i kurdum,donanımı kaldırıp yeniden yükledim yine olmadı bilen varsa yardım bekliyorum ben onca parayı sessiz bir oyun için vermedim nihayetinde.
  • Beyler Ersin abi düğünde sıktığı kuru sıkı tabancasını getirmiş :D

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.