Şimdi Ara

CALL OF DUTY : MW3 (PS3 ONLiNE & PS3 ANA KONU) 'NEREDE KALMISTIK' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.759
Cevap
15
Favori
306.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Call of Duty: Modern Warfare 2 ve sonrasında çıkan Call of Duty: Black Ops oyunlarının oyuncular tarafından en çok eleştiri aldığı nokta grafiklerin genel olarak aynı seviyede seyretmesi oluyordu.Hatta birçok oyuncu Black Ops'un grafiklerini serinin önceki oyunu Modern Warfare 2'den kötü bulmuştu.İşte bu oyunculardan biri, aynı zamanda Infinity Ward'un sözcsü olan Robert Bowling'e Twitter üzerinden "Biraz para harcayıp yeni Call of Duty oyunlarını yeni bir grafik motoru ile yapın" mesajını attı.Infinity Ward'un kreatif planlayıcısı Robert Bowling mesaja cevap vererek yaptığı açıklamada Call of Duty serisinin yeni oyununun yeni bir grafik motoruyla yapmanın üretkenliği olumsuz etkileyebileceğini söyleyerek yeni bir motor yapmanın yıllar alabileceğini yazdı.Bu açıklamadan anlaşılıyor ki; eğer Infinity Ward fikrini değiştirmezse muhtemel Call of Duty : Modern Warfare 3 aynı grafik motoruyla yapılacak.

http://www.merlininkazani.com/Modern_Warfare_3un_grafikleri_nasil_olacak-haber-39974p1.html

• quote:

Orijinalden alıntı: KRL11

quote:

Orijinalden alıntı: In Isaac We Trust

kotaku ve machinima'da yalanladı haberi madem resmi değil 4.günün sonunda ne çıkacağını merak etmeye başladım. ciddiyeti bozup artık dedeler çıkabilir bile diyebiliriz. veya umalım ki activision yine bizi kandırıp aslında resmi duyuru olduğunu çaktırmamaya çalışıyo olsun.

dedeler çıkarmış

Bu site fanlar tarafında kurulmuş sanırım.Kısa film şeklinde bişeyler yapacaklar.
  • Yine eski grafik motoruyla geliyormuş yuh artık. Yani her yıl bir oyun çıkaracaklarına biraz uğraşıp yeni motor yapsalar ama işlerine gelmiyor.
  • bence MW2'nin motoru gayet iyi özellikle black opsu gördükten sonra çok çok iyi geliyor,zaten milletin derdi grafik değil adam gibi bir multiplayer olması ayrıca bu sene MW3 yenilik getirmesse(COD 4 gibi)işi çok zor gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punkandroll -- 2 Mart 2011; 21:58:24 >
  • Robert Bowling kisaca sunu demis MW3 de oyle muthis yenilikler beklemeyin. Perk'ler degisir, silahlar degisir, maplar degisir, biraz rutuj yapilir, 4 yilldir kullanilan cag disi oyun motoru kullanilir, cok kisa surede alfa asamasindan Gold asamasina gecilir, cok az bir emekle dunya satis rakamlarini alt ust ederiz demis. Oyun motoru icin extra bir maliyet cikarsa firma batar kepengi kapatir cunku :) ne kazaniyolarki yazik adamlara. :) DiCE ise uzun yillardir Battlefield 3 icin Frosbite Engine 2 yi gelistirmek icin calistigini belirtmis emek var ortada. Yapsaya infinity MW3 icin Frosbite Engine 2 gibi bir oyun motoru Real Time cevre etkilesimi gercek zamanli yikilabilir binalar vs yillardir Call of Duty 1 den beri oynarim, inanin MW3 e boyle cevre etkilesimi yikilabilir binalar vs olsa su andaki kitleyi ikiye katlar ama yok, hep cukka hep cukka nediyeyim. Bu yil Battlefield 3 diyeyim :)
  • bazen senin gibi düşünüyorum acaba call of dutye battlefield gibi çevre etkileşimi konulsa bina yıkılması,mermi düşmesi falan oyun güzel olurmu diye ama sonra pek güzel olmaz geliyo çünkü CoD daha çok run and gun türü bi oyun ,küçük haritalar,daha çok kişisel oyun,killstreak elde etme mücadelesi falan filan,bence call of dutyi daha yükseklere taşıyacak şey oyunun tekrar çağ atlaması tıpkı CoD 2'den modern warfare'e geçiş gibi.
  • Öncelikle mantıklı konuşalım,
    Call of Duty de yıkılabilir bina olduğunu düşünsenize. Adama AC-130, Gunner veya Chopper Gunner tarzı bir şey alsa sırf binaları tarasa harita tertemiz olur insanlar hiçbir yere saklanamazlar. Ayrıca oyun yavaş işlemiyor, taktiksel ilerleme de zor hep hareket halinde olmak zorundasın. He yapılır niye yapılmasın fakat Battlefield'dan farkı kalmaz.
  • valla cod serilerinide severdim ama bf 3 ü görünce kesinlikle zamanimi mw3 le oynayarak gecirmem sonbaharda.multi oyunu icin zaten ben multi oyuncuyum bf3 ü orijinal alip jet sürecem binalari yikacam ,helikopter sürecem, tank sürecem ,yere uzanip sniperle milleti devirecem vs vs .yanlis anlasilmasin cod8 de tas gibi gelecektir oynanacaktir
  • @SiPAHi_

Yorumlarınızda katıldığım noktalarda var ancak sizinde atladığınız bir nokta var.Bu iki serinin zaten 2 ayrı oyuncu kitlesi vardı.Modern Warfare 2 ve Bad Company 2 oyuncuları genel olarak ayrı iki gruptu zaten.Yani Battlefield 3'ün çıkması o oynayışa yabancı kimseler için sadece muhteşem grafiklerle bitirilen bir single playerdan ibaret olacak.Modern Warfare,Modern Warfare 2 iD Tech 4'ün modlanmış versiyonunu kullanıyor.Serinin "yan ürünü" Treyarch ise yine bu motordan alıntılar yapılmış ama kısmen bu motorun daha kötü bir versiyonunu kullanıyor.(Işıklandırma,patlama vs).Grafiklerin gelişmesi gerektiği konusunda son derece haklısınız ancak beklediğiniz gelişme komple yıkılabilir bir çevre olamaz.Çünkü bu direk oynayışı etkiler.Yukarıda yazıldığı gibi AC-130 la bütün haritanın dümdüz olması gerekir mesela.

Oyunun bir ek paket olacağı görüşünede katılmıyorum,grafikler Black Ops'dan çok daha iyi MW2'den biraz daha yenilenmiş bir şekilde olacaktır ki bu Modern Warfare 3 için yeterli olacaktır çünkü bu grafik motoru her ne kadar çağ dışı olarak anılsada ekrana yansıtılmak isteneni tam olarak verebiliyor.CoD oynayışı bunu gerektiriyor kabul edilemesede.

Perkler,haritalar,silahlar değişir yeni oyun gibi çıkar denilmiş bu saydığınız şeyleri yapmak söylendiği kadar kolay değil zaten.Tüm hile hurdacı tayfaya rağmen MW2 halen zevkle oynanıyorsa bu oyunun silahların vuruş hissi map tasarımındaki dengesinden kaynaklanıyor.Eğer MW3'de yepyeni perkler yeni silahlar ve yeni maplarin yanında bir kaç yeni oyun modu serinin sahip olduğu dengeyi koruyabilirse zaten tüm MW fanatiklerinin istediğide budur.Bunların yanında hileden arınacağına ve daha fazla güvenlik önlemi alıncağına şüphe yok çünkü 3 ayrı firmanın gözetimi olacak MW3'de.

Kısaca demek istediğim 2 ayrı oyunun 2 ayrı oynayış yapısını bir birinden ayırabilmek lazım.Bunları söylerken boş keseden sallamıyorum MW,BC,MW2,BC2,BO hepsini yeterince oynadım ve zaten Battlefield'in oyuncusu ayrı Modern Warfare'in oyuncusu ayrıdır bu yüzden ben oyunları dahi kıyaslamıyorum doğru olanında bu olduğuna inanıyorum.(Black Ops'u da bu olaya katmakta yanlış bana göre,MW kalitesinin yanına yaklaşamayacak bir oyun Black Ops.)

• World at War'da babalar gibi oyundu 2 sene multisini oynadık onuda beğenmemiştiniz:) şimdi black ops'da mw2 den daha çok on line oyuncu var biraz abes'le iştigal bir durum söz konusu
  • Infinity Ward dagildigi icin..

IW'ye Sledgehammer ve Raven Software yardim edecekmis

IW ve Sledgehammer single'yi Raven Software Multiplayeri yapacakmis
  • Her dusunceye saygimiz sonsuz canim kardeslerim. BF serisinide Call of Duty serilerinide yillardir oynarim. Hatta Call of Duty serisi ile butunlesmis klasik 38 yas ustu clanimizda bir aile gibi uzun yillardir oynuyan ufakda olsa nacizane 30 seneyi askin oyunlarla icli disli oyun kulturu olan kendi halinde bir bireyim. infinity dagildi, Jason West ve Vincent Zampella yeni sutudyolarini kurdu Respawn Entertainment sutudyosuna infinity ana kadroyu cekirdek kadroyu dahil etti. Hatta infinity den ayrilirken cok onem arz eden efanevi Call of Duty 4 ve MW2 data kodlari alarak ayrildilar. Call of Duty 4 u ve MW2 yi efsane yapan bu data kod lar dir arkadaslar bu bilgilerin buyuuuuuuuuk bolumu Jason West ve Vincent Zampella nin elinde kim ne anlatiyor. infinty nin Sledgehammer ile yapacagi bu ortak oyun MW3 Trearch in elinde bulunan data kod larka yapilacak. Kaldiki Cod 5 dede black ops dada bu data lar icin infinity ekibinden yardim almisdi Trearch %40 lik bolumunde. Varsa bir cod Respawn Entertainment cephesinde.

• Infinity Ward olayını hepimiz biliyoruz. Ek olarak EA ve DICE'ın bu kadar iddialı konuşmaları...vs

Bana kalırsa Battlefield 3 hem senaryo olarak hem grafik olarak hemde multiplayer olarak Modern Warfare 3'den çok daha iyi olacak. Tabii ki bu MW3'ün gene milyonlar satacağı gerçeğini değiştirmeyecek
  • Call of Duty 4 benim icin efsaneydi. Ozellikle Fakat Call of Duty 5 den sonra uzerine fazla birsey konulmadi. Uzerine konulan ic dinamikler tamamiyle oyunun gercekci yapisini oldurdu. Ornegim Call of Duty 4 de ve Cod5 de adamlar yorulurdu omur boyu saatte 60 km hiz yaparak mermi Hard Core da carpdimi olmedi hikayesi yoktu. EEEEEE ne oldu oyun daha cok satsin diye gercekcilikden odun verilir oldu. ulen araba motoru bile conta yakar MW2 de yok arkadas Marathon pro, hizli kosu al yorulmaz hizli ayak parmaklarinin ucunda kosar Hard Core da mermiyi yer olmez Call of Duty 4 en iyi server destegini sunan oyundu nerde kactanesi geldi 4 gibi alayi pinge bagli host sistemi. Call of Duty 4 de yoktu sonradan MW2 ile basladi. Call of Duty 4 de girerdik sabah hostlugu alir lobide 6 arkadas diger sabaha kadar hostlugu bir el vermezdik. Bumudur gelisme simdiki geldigimiz nokta o gunlerden iyi Degil gencler. Tabiki kotu bir tablo cizmek istemem illaki clan olarak yine oynuyacagim insallah MW3 iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

Call of Duty 4 benim icin efsaneydi. Ozellikle Fakat Call of Duty 5 den sonra uzerine fazla birsey konulmadi. Uzerine konulan ic dinamikler tamamiyle oyunun gercekci yapisini oldurdu. Ornegim Call of Duty 4 de ve Cod5 de adamlar yorulurdu omur boyu saatte 60 km hiz yaparak mermi Hard Core da carpdimi olmedi hikayesi yoktu. EEEEEE ne oldu oyun daha cok satsin diye gercekcilikden odun verilir oldu. ulen araba motoru bile conta yakar MW2 de yok arkadas Marathon pro, hizli kosu al yorulmaz hizli ayak parmaklarinin ucunda kosar Hard Core da mermiyi yer olmez Call of Duty 4 en iyi server destegini sunan oyundu nerde kactanesi geldi 4 gibi alayi pinge bagli host sistemi. Call of Duty 4 de yoktu sonradan MW2 ile basladi. Call of Duty 4 de girerdik sabah hostlugu alir lobide 6 arkadas diger sabaha kadar hostlugu bir el vermezdik. Bumudur gelisme simdiki geldigimiz nokta o gunlerden iyi Degil gencler. Tabiki kotu bir tablo cizmek istemem illaki clan olarak yine oynuyacagim insallah MW3 iyi olur.

Harfi harfine katılıyorum

• Serinin Black Ops ile devam etmesi,çoğu oyuncu tarafından olumlu karşılanmamıştı zaten.En azından PS konsolunda da olsa 3. oyunu görmek güzel olacaktır.
  • artık fifadan farkı kalmadı boylede cod 78623578236857 a kadar gider bu . . . neguzeldi eski halleri 2 sende 3 senede bir yapardı oyunuda bizde hersene para vermek zorunda kalmaz multiye doyardık . Ben daha mw2 ye doymadn black ops geldi ve rezalet bi oyun mw2den sonra . . . e haliyle o sevdigim oyununda oyuncu sayısı yerlere dustu
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodo61

artık fifadan farkı kalmadı boylede cod 78623578236857 a kadar gider bu . . . neguzeldi eski halleri 2 sende 3 senede bir yapardı oyunuda bizde hersene para vermek zorunda kalmaz multiye doyardık . Ben daha mw2 ye doymadn black ops geldi ve rezalet bi oyun mw2den sonra . . . e haliyle o sevdigim oyununda oyuncu sayısı yerlere dustu

Eskiden 2-3 senede anca yapıyorlardı,şimdi işler değişti.CoD dediğin 7-8 saatlik oyun,devamı gelsin diye 2 sene beklemek sıkar aslında.Multiplayer oynamak için zaten serinin devamını beklemeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Username-

quote:

Orijinalden alıntı: SiPAHi_

Call of Duty 4 benim icin efsaneydi. Ozellikle Fakat Call of Duty 5 den sonra uzerine fazla birsey konulmadi. Uzerine konulan ic dinamikler tamamiyle oyunun gercekci yapisini oldurdu. Ornegim Call of Duty 4 de ve Cod5 de adamlar yorulurdu omur boyu saatte 60 km hiz yaparak mermi Hard Core da carpdimi olmedi hikayesi yoktu. EEEEEE ne oldu oyun daha cok satsin diye gercekcilikden odun verilir oldu. ulen araba motoru bile conta yakar MW2 de yok arkadas Marathon pro, hizli kosu al yorulmaz hizli ayak parmaklarinin ucunda kosar Hard Core da mermiyi yer olmez Call of Duty 4 en iyi server destegini sunan oyundu nerde kactanesi geldi 4 gibi alayi pinge bagli host sistemi. Call of Duty 4 de yoktu sonradan MW2 ile basladi. Call of Duty 4 de girerdik sabah hostlugu alir lobide 6 arkadas diger sabaha kadar hostlugu bir el vermezdik. Bumudur gelisme simdiki geldigimiz nokta o gunlerden iyi Degil gencler. Tabiki kotu bir tablo cizmek istemem illaki clan olarak yine oynuyacagim insallah MW3 iyi olur.

Harfi harfine katılıyorum

çok doğru tespitler cod4 infinity nin zirve noktasıydı. bundan sonra call of duty adı altında piyasaya çıkacak herhangi bir oyunun cod4 kalitesine yaklaşabileceğini düşünmüyorum, seri her yeni oyunla geriye doğru gidiyor.

• İngiltere'deki PlayStation dergisi PSM3'ün verdiği bir haber herkesi heyecanlandıracak cinsten. Buna göre Call of Duty serisinin en gözde kolu olan Modern Warfare'in üçüncü oyunu ile ilgili ilk görüntüler önümüzdeki ay bizlerle birlikte olabilir.Derginin son sayısında yayımlanan bir dedikoduda Activision'ın megaton gücündeki serisinin son oyunu önümüzdeki ay duyurulacak.Bu tahmin Activision'ın Black Ops'u duyurma tarihine bakılacak olursa büyük ihtimal gibi duruyor. Nitekim Black Ops'ta 30 Nisan'da sitesinin açılması ile ortaya çıkmıştı.Ayrıca dergide yeni oyunun bazı bölümlerin eski oyunlarda olan karakter Ghost ile bir bağlantısı olabileceğini de çıtlatıyor bizlere. PSM3'te "MW2'nin sonuna baktığımızda, eğer hikaye general Shepard'ı öldürdükten sonra Soap ve Price'ın kaçışını anlatmazsa gerçekten bir sürpriz olur" diye yazıyor.Eğer ki oyun beklenildiği gibi bu yılın sonuna kadar çıkacak olursa o zaman EA'nın çıkmasını beklediği Battlefield 3'ün ciddi rakibi olabilir.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.