Şimdi Ara

Cam filmi artık muyanede ağır kusur (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
1
Favori
25.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sanayiye gittim.Adam sökmeye 150 tl istedi.ben de kem küm ettim.bana jilet verdi.Tıraş olunan jiletler gibi değil.Sanayide kullanılan ve daha keskini.Eldiven tak eline.Jiletle sök.Camsille de kalan yapışkanı temizlersin dedi.Arka cam rezistansı bozulursa da bozulur napayım yani.Muayeneyi yapan elemana dedim ki ben randevuyu cumartesi aldım.Ağır ksuur muhabbeti yoktu.Şimdi bana niye vuruyor bu durum , zaman da verilmiyor film gören polis her gün ceza kesiyor dedim.O da dedi arayın tüvtürk ü şikayet edin.Kimse geçemiyor muayeneden.Bizde şikayet edin diyoruz dedi.Herkesin yaşadığı bir durum.Arabayı satacağım zaten.Muayene , mtv , sigorta , yakıt ödüypruz.Bir de cam filmiyle uğraşıyoruz.Bir de anlamadığım bu cam filmi güvenlik içinse kapalı kasa araçlar neden trafikte? Kapalı kasa mı alalım ijja ? Arkaya sereceğim battaniyeyi.Binen oturmasın yatsın. Araçla ilgilenen varsa görüşebiliriz arkadaşlar.

http://www.teamdoblo.com/konu/sat%C4%B1l%C4%B1k-2013-1-3-mjet-euro-5-motor-57-700-km-de-39-750-tl.10266/

• Dava açmak isteyenler için:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=129682350

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.cnnturk.com/turkiye/tir-dorsesinden-147-gocmen-cikti

Daha yeni olay bu hafta oldu, o değil de bu ülkede karaçarşaf giymek, hatta gözüne siyah tül çekip dolaşmak serbest ve en önemlisi havaalanlarında üst aramasından muaf. Bu yüzden, bende filmlerimi söktüğüm gün, arabayı kara çarşafla kullanmaya başlıyacağım. Alkol kontrollerinde çevrilmeyecek olmam da bu işin mükafatı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Avrupada bırakın normal sivil insanların araçlarını,sokakta gezen resmi polis araçlarında bile film yok...

Avrupaya gitmesek inanacaz :) gecen hafta paristeydim gayet yaygin cam filmi

Aferin sana...

Aferin sana lazim :) sallamasyon konusunda master yapmissin baksana

Fazla uzatma...Ben gözümle gördüğümü yazıyorum...Kimseye yalan dolan yazma borcum yok...Benim burada binlerce mesajım var...Bir tane sallama bul da göreyim...

• Çok yerinde bir karar. Sonuna kadar destekliyorum. Umarım o abart egzoslar da muayene den geçmiyor dur. Sökeceksiniz o filimleri boşa ağlamayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGÜ

quote:

Orijinalden alıntı: Devian

quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Öyle bir şey yok.

Senin bindiğinde yoktur.. İyi arabalarda var.. Benim aracımda da var hem önde hem yanda.. Bmw nin kendi yazdıgı ön camlar %99 yanlar %60... hyundai kia fiat vs bilmem..

The front windshield resists both UVA and UVB by 99.999%. The rest of the glass (sides, rear, sunroof), resist only 60% of both UVA and UVB.

edit: şimdi daha da araştırdım bütün araçlarda 1950 lerden beri uv korumalı imiş.. Kimi çok daha iyi kimi daha az.. Zaten kafanı çalıştırırsan aracın içinde camlar kapalı iken teninin yanmayacagını / yanmadıgını bilirsin.

Benim araba 2016 BMW 116 benim camlarda uv koruyuculuk var mı acaba bunu nasıl öğrenebilirim? Servis bilir mi? Özel nedenlerle uv den mutlaka korunmam gerekiyor. Cam filmini sırf bu nedenle yaptırmıştım ..
    Bu arada araba Alman ama ön cam fabrikasyon Türk malı.. Alt köşede bir yerde yazıyor. Trakya cam mı Şişecam mı şimdi tam hatırlayamadım.. Öyle uv korumalı yapmış olabilirler mi?

Ön cam %100 uv korumalıdır öyle olmasa konsol monsol kalmaz çatlar gider sıcaktan.. Yanlar ise %30 korumalı.Ön camdan sana hiçbir sorun olmaz yanlar ise bilemiyorum.Benim mini cooper s benim yan camlar süper o konuda camlar açıkken kolum kavruluyor camı kapadıgımda sanki gölge gibi serin oluyor güneş vurmasına ragmen...

Güneşten yana sorunun varsa şeffaf film çektir sende aynı görevi görüyor...

http://europeafricarussia.llumar.com/node/837

• Cumartesi gününe randevum vardı bugün sökmek zorunda kaldim riske girmek istemedim.Sökmeden korkmayın arkadaşlar köşeden hafifçe kaldırın sonra camsil ile ıslata ıslata devam edin tüm camları sökmem 10 dakikamı almadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kk1903

Emziren anneler için ettiğiniz lafa dikkat edin, saygısızlık yapmayın..

Burada konu cam filmi, emzirme önlüğü var deyip noktayı koyarsınız devamına saygısızlık unsuru eklemezsiniz ve konuya sadık kalmış olursunuz...

Unutmayın sizi de bir anne, anneniz emzirdi.. insanlığımızı unutmadan konuya odaklanalım lütfen...

Bu aralar Emzirmek hakkımız diye orda burda pat diye göğsünü açan anne tipleri çoğaldı. Ona istinaden yazılmistir

• Bende bugün söktüm. Ne cam sil ne başka bişey cam bıçağı aldım 4 cam 10 dakika sürdü. Isıtmadan yaptığımdan galiba yapışkan kalmadı.

Arka cama sıra geldiğinde akşam olmuştu. Koliferi ve arka cam ısıtmayı çalıştırdıktan sonra yavaş yavaş söktüm. Rezistansta bişey yok en azından göremedim buğulu ortamda emin olacağım

• Bahcesehir-Mahmutbey yonundeki giselerde en sagdan gitmeyin catir cutur ceviriyorlar. Onceden asayis vardi simdi trafik ekibide var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öyle bir şey yok.

Senin bindiğinde yoktur.. İyi arabalarda var.. Benim aracımda da var hem önde hem yanda.. Bmw nin kendi yazdıgı ön camlar %99 yanlar %60... hyundai kia fiat vs bilmem..

The front windshield resists both UVA and UVB by 99.999%. The rest of the glass (sides, rear, sunroof), resist only 60% of both UVA and UVB.

edit: şimdi daha da araştırdım bütün araçlarda 1950 lerden beri uv korumalı imiş.. Kimi çok daha iyi kimi daha az.. Zaten kafanı çalıştırırsan aracın içinde camlar kapalı iken teninin yanmayacagını / yanmadıgını bilirsin.

Benim araba 2016 BMW 116 benim camlarda uv koruyuculuk var mı acaba bunu nasıl öğrenebilirim? Servis bilir mi? Özel nedenlerle uv den mutlaka korunmam gerekiyor. Cam filmini sırf bu nedenle yaptırmıştım ..
    Bu arada araba Alman ama ön cam fabrikasyon Türk malı.. Alt köşede bir yerde yazıyor. Trakya cam mı Şişecam mı şimdi tam hatırlayamadım.. Öyle uv korumalı yapmış olabilirler mi?

Ön cam %100 uv korumalıdır öyle olmasa konsol monsol kalmaz çatlar gider sıcaktan.. Yanlar ise %30 korumalı.Ön camdan sana hiçbir sorun olmaz yanlar ise bilemiyorum.Benim mini cooper s benim yan camlar süper o konuda camlar açıkken kolum kavruluyor camı kapadıgımda sanki gölge gibi serin oluyor güneş vurmasına ragmen...

Güneşten yana sorunun varsa şeffaf film çektir sende aynı görevi görüyor...

http://europeafricarussia.llumar.com/node/837

Bilgi için teşekkür ederim. Makbule geçti. Ancak, bu yasaklama da ton sınırı yok. Bu da ceza kapsamında olacak tabi tespit etmeleri zor olacak ama tüvtürk fenni muayene de optik aletle tespit ettiği için fenni muayene de yine takılacak araç. Eğer yeni bir düzenleme yapıp açık renk veya şeffaf olana izin vermezlerse...

• Neden herkes birlik olmuyor sikayet dava iptal basvurusu . Neden elimizden bise gelmiyor. Bu kadar zavalli mi yiz. Yok mu çözümü ya. En kotu bimer cimer change org .sayi olarak fazla olsa duzelir. Nasil mtv duzeldi . Tepkilerle duzeldi.

• quote:

quote:

Öyle bir şey yok.

Bi de şöyle bir durum var. Mevcut camların koruyuculuğu konusunda güneş yanığı olmaması tezinizle ilgili. Aşağıya alıntıladım.
    All glass protects from UV-B light which is the major contributor to sunburns. On the other hand UV-A light penetrates glass unless it is specially treated. UV-A light will not burn the skin as readily as UV-B, but it is believed to be more dangerous in causing cancer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MGÜ -- 2 Kasım 2017; 23:16:31 >

• Ticarinin faydaları perdeli camlar yasanın haklı yönü olsada haksız yönüde var belli oranları aşmamak kaydıyla serbest olmalı tüm filmler yasak olmamalı cam filmi egzoz gibi modifiye unsurlarıyla aynı kefeye konulmamalı neyse millet alışmış düdüklenmeye biz burda yazıp çizsek ne değişecek

• 10 gün sonra muayene olduğundan bugün söktürdüm filmleri. Çok da ucuza maloldu. Düzce'de 10TL'ye söktürdüm tüm camları. İstanbul'dan gelip söktürüp geri gidebilirsiniz daha ucuza gelir
  • quote:

quote:

quote:

Öyle bir şey yok.

Bi de şöyle bir durum var. Mevcut camların koruyuculuğu konusunda güneş yanığı olmaması tezinizle ilgili. Aşağıya alıntıladım.
    All glass protects from UV-B light which is the major contributor to sunburns. On the other hand UV-A light penetrates glass unless it is specially treated. UV-A light will not burn the skin as readily as UV-B, but it is believed to be more dangerous in causing cancer.

tamam işte hem uvb hemde uva diyor yazıda da

bmw bimmer forumda bir üyenin bmw ye attıgı mail ve cevabından bu yazı.

• Aracımın arka camları fabrika çıkışı siyah. R43 diye geçiyor galiba ben bunun film veya r43 olup olmadığını nasıl anlayabilirim camın kenarında köşesinde yazar mı ?
  • harbilerse ithalatını yasaklasınlar o zaman! bakalım yapabiliyorlar mı

hiç yaparmı taşıyandan, ülkeye getirenden kdv , ithalatcısından ötv kdv , sattığı uygulamacının yanında çalşıtırdığı işciden ssk, acık duran dükkanından stopaj, alıp takan vatandaştan nasıl oluyorsa bidaha kdv, yakalanan vatandaştan ayrıca ceza parası...
  • Beyler cam filmi söktürmezsek hemen cezayı kesip ödetiyorlar mı?

• Muayeneden 2 hafta önce geçtim. Trafik cezası yememek adına bu gün kendim söktüm.
    Konu ile ilgili 1,2 video izlemiştim ve işe koyuldum.
    Carrefour dan Wd40 diye 12 tl pas sökücü sprey aldım zorlanma ile ile karşılaşırsam diye.Aracın sol tarafındaki camların 2 sinde zorlandığım anlar oldu camların üst kısımdan filmi 1 santim kaldırıp wd40 sıktım işimi kolaylaştırdı açıkcası. Camda yapışkan bir artık kalırsa kolonya ile kolay çıkıyor sanırım içinde alkol var diye.
    Aracın sağ tarafını hiç zorlanmadan yapışkan atık kalmadan çok kolay çıkarttım ve anladımki sağ taraf güneş altında kaldığından olsa gerek çok kolay işlem gördü. Aracın arkasını Güneşe batıya çevirdim cam ve kapıları kapadım 7,8 dakika sonra arka camı yavaş yavaş sökmeye başladım ısı görüp film yumuşadığı için camdaki ısı paneline hiç zarar vermeden Wd40 dahi kullanmadan usul usul ilerliyerek işlemi tamamladım.

Kısacası Güneşli havalarda film söküm işini yapmanızı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.