Şimdi Ara

Cam Filmi & Ceza & Muayene (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
9.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bariskaratas

quote:

Orijinalden alıntı: fasher

cam filminden ceza yazmaları asıl amacı bizim güvenliğimiz değil mi_?
    cam filmi kaza anında tehlike oluşturuyormuş tam detaylarını hatırlamıyorum ama uzun uzadiye bir yazı okumuştum bunun ile ilgili.
    bazı araçlar varkı fabrika çıkışı siyah camları var ama nedense onlara bile ceza kesiyorlar anlamak ne yazıkki güç...

Arkadaslar bilginin tam aksi dogru. O yaziyi kim yazdiysa hic birsey bilmeden veya art niyetli olarak yazilmis.
    Aksine patlayan cam daha çok tehlike yaratır. Filmli cam yüzünden kimse ölmez. Yalan haberler bunlar.

Avrupa da , Amerika da vs yani gelişmiş ülkelerde cam filmleri belli standartlarda uygulanması tavsiye olunuyor. Öyle çok koyu olması hem güvenlik hem de yolu görüş açısından sakıncalı. Avrupa buna standart getirmiş.
    Türkiye de ise su anda hafif kusurlu geçiyor muayeneden ama polis yine ceza yazabilir.
    Avrupa birliği gereği bu standartlar gelecek ama bu konuya ne zaman sıra gelir bilmiyorum.

Ayrica kaliteli cam filmi UV en az %99 engeller, isiyi keser, daha az klima yakarsiniz, gunes ve farlarin parlakligini azaltarak daha konforlu surus saglar vs..

Kazaya göre değişir fayda ya da zarar sağlayacağı örnek vermek gerekirse bir araç denize uctu yarısı suyun içinde kapıyı açmayı dene açamazsın basınctan ama son bir hamleyle camı kırıp cıkabilirsin, film olsa hiçbir şekilde kıramayacağın için büyük bir tehlike oluşturuyor bu açıdan bakarsan..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzykartal

quote:

Orijinalden alıntı: bariskaratas

quote:

Orijinalden alıntı: fasher

cam filminden ceza yazmaları asıl amacı bizim güvenliğimiz değil mi_?
    cam filmi kaza anında tehlike oluşturuyormuş tam detaylarını hatırlamıyorum ama uzun uzadiye bir yazı okumuştum bunun ile ilgili.
    bazı araçlar varkı fabrika çıkışı siyah camları var ama nedense onlara bile ceza kesiyorlar anlamak ne yazıkki güç...

Arkadaslar bilginin tam aksi dogru. O yaziyi kim yazdiysa hic birsey bilmeden veya art niyetli olarak yazilmis.
    Aksine patlayan cam daha çok tehlike yaratır. Filmli cam yüzünden kimse ölmez. Yalan haberler bunlar.

Avrupa da , Amerika da vs yani gelişmiş ülkelerde cam filmleri belli standartlarda uygulanması tavsiye olunuyor. Öyle çok koyu olması hem güvenlik hem de yolu görüş açısından sakıncalı. Avrupa buna standart getirmiş.
    Türkiye de ise su anda hafif kusurlu geçiyor muayeneden ama polis yine ceza yazabilir.
    Avrupa birliği gereği bu standartlar gelecek ama bu konuya ne zaman sıra gelir bilmiyorum.

Ayrica kaliteli cam filmi UV en az %99 engeller, isiyi keser, daha az klima yakarsiniz, gunes ve farlarin parlakligini azaltarak daha konforlu surus saglar vs..

Kazaya göre değişir fayda ya da zarar sağlayacağı örnek vermek gerekirse bir araç denize uctu yarısı suyun içinde kapıyı açmayı dene açamazsın basınctan ama son bir hamleyle camı kırıp cıkabilirsin, film olsa hiçbir şekilde kıramayacağın için büyük bir tehlike oluşturuyor bu açıdan bakarsan..

araba camı eğer kırmak için bir şeyiniz yoksa çok zor kırılır

• ön cam hariç muayeneden geçen cam filmli aracı olana akradaş varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardinalll

ön cam hariç muayeneden geçen cam filmli aracı olana akradaş varmı?

Buyrun ben varım Yan camlar en koyusundan filmli ve bugüne kadar hiç sorun yaşamadım

Ceza yiyen arkadaşın ceza makbuzunda acaba ceza maddesi olarak ne yazıyordu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06
    bizim ülkemizde gösteriş için işte arbayı daha faça gösteriyo diye yapılıyo
    Ayrıca polislerde haklı adam gündüz içi görünmüyor gece hiç görünmüyor diyor çevirmede yada yanlış bir durumda bizim durumuda düşünün diyor haklılar.

Birçok kişi(ben dahil) aracımın içi görünmesin diye yaptırıyor, nasıl evin özel alanın ve içerisinde ne yaptıgın görünmüyorsa(görünmesinide istemezsin) arabada benım için aynıdır içerisinde oturdugmda kimsenin beni görmemesini isterim...

Duruma polis açısından bakarsak o zaman araçlara takılan perdeler ve orjinal karartılmış camlar neden yasak değil? perdeleri kapatınca aracın içeri hiç görünmüyor + bu sefer aracın icerisindeki dışarıyıda görmüyor ve bu daha tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor...

Örnek vermek gerekirse:
    Küçük bi cocugunuz var ve sık sık seyahat eden birisiniz yolculuk esnasında cocugun karnı açınca haliyle annesi karnını doyurması gerekiyor ve bu durumun dışardan görünmemesi rahatsız edici bi olay ama cam filmi varken bi sıkıntı olmaz...

• arkadaşlar 2 numara cam filmiyle 5 camda sorun yaşamam dimi?
  • Neyseki bugünkü haber kanunlara uygun yaşayan ve trafikte insanlara saygılı davrananların yüreğini su serpti.
    Kapkara film ve merceksiz xenon takanlar için;
    http://www.haber7.com/haber/20100403/Beyaz-far-takana-62-lira-ceza-kesilecek.php

Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi.

81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu.

Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak.

(Zaman)

• Arkadaşım sana yanlış bilgi verilmiş, muayene'ye girmediysen girme. Bende aldım o 7 günlük kagıdı gittim filmleri söktüm bıraktım. Şubeya falan gitmedim, muayeneyede girmedim ve o şekilde aracı sattım. Su andada yeni sahibiyle görüşüyorum hiçbir sorun yokç
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.