Bildirim
Cam Filmi & Ceza & Muayene
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
kaç numara yaptırmıştın ? -
Geçmiş olsun öncelikle.Filmler en koyu tondu sanırım.Yoksa bu kadar pürüz çıkaracaklarını tahmin etmiyorum ...quote:
Orijinalden alıntı: Seka_1905
kaç numara yaptırmıştın ? -
Çok geçmişler olsun keşke işi dallandırıp budaklandırmasaydınız. Arkalar hariç film felan yaptırtmayın. yaptıracaksanız bile ön cama asla ön camlara da en açığından yaptırın ve polisi görünce de camları aşağı indirin hemen ve kibar konuşunquote:
Orijinalden alıntı: historiyst_45
Geçmiş olsun öncelikle.Filmler en koyu tondu sanırım.Yoksa bu kadar pürüz çıkaracaklarını tahmin etmiyorum ...
Alıntıları Göster
-
Seni polis muayeneye sevketmiş.Önceki muayenen artık geçersiz.Sıfırdan muayeneye gireceksin.quote:
Orijinalden alıntı: muhalif13
Çok geçmişler olsun keşke işi dallandırıp budaklandırmasaydınız. Arkalar hariç film felan yaptırtmayın. yaptıracaksanız bile ön cama asla ön camlara da en açığından yaptırın ve polisi görünce de camları aşağı indirin hemen ve kibar konuşun
Alıntıları Göster
-
150 tl ve o kadar zahmet yazık olmuş. Bence bu film inadından vazgeçmek lazım masraflı görünüyor.quote:
Orijinalden alıntı: tenekekutu
Seni polis muayeneye sevketmiş.Önceki muayenen artık geçersiz.Sıfırdan muayeneye gireceksin.
Alıntıları Göster -
filmden ötürü muayenenin yandığını şimdi duyuyorum. eğer öyleyse gerçekten yazık olmuşquote:
Orijinalden alıntı: L.J
150 tl ve o kadar zahmet yazık olmuş. Bence bu film inadından vazgeçmek lazım masraflı görünüyor.
Alıntıları Göster
polisler keşke herkese aynı muameleyi yapsalar... ama öyle değiller işte???
evet ellerinde kitapçık var ve iş aksiliğe binince o kitabı insanın gözüne sokuyolar hemen
en iyisi alttan alıp kısa yoldan işi kapatmak. o zaman illa ceza yazacaksa başka bi maddeden yazar senide salar
-
Evet alttan aldım ama o gun cam filmi kontrolune çıktıgını sırf onun için gün boyu çalışacagını söyledi,quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
filmden ötürü muayenenin yandığını şimdi duyuyorum. eğer öyleyse gerçekten yazık olmuş
polisler keşke herkese aynı muameleyi yapsalar... ama öyle değiller işte???
evet ellerinde kitapçık var ve iş aksiliğe binince o kitabı insanın gözüne sokuyolar hemen
en iyisi alttan alıp kısa yoldan işi kapatmak. o zaman illa ceza yazacaksa başka bi maddeden yazar senide salar
Alıntıları Göster
sadece arka camlarda vardı araç SW oldgu için bagaj da da vardı. Çocuklar için uzun yolda faydalı oluyordu, güneş doğmadan gideceğimiz yere ulaşmak için
neyse artık yeniden gidip muayene yaptıracagız o zaman.
teşekkürler.
-
Kangoo var bende de ve en arka cam ile arka-yan camlarda(bagaj kısmı) oldukça koyu ton noktalı film var.Muayanede hafif kusur yazmışlar ama çok şükür bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım.Daha önce de bir kez jandarma trafik çevirmesinde de sorun olmadı.Siz hangi ildesiniz ?quote:
Orijinalden alıntı: sry2002
Evet alttan aldım ama o gun cam filmi kontrolune çıktıgını sırf onun için gün boyu çalışacagını söyledi,
sadece arka camlarda vardı araç SW oldgu için bagaj da da vardı. Çocuklar için uzun yolda faydalı oluyordu, güneş doğmadan gideceğimiz yere ulaşmak için
neyse artık yeniden gidip muayene yaptıracagız o zaman.
teşekkürler.
Alıntıları Göster
-
Herhalde cam filmi ile ilgili belirli bir hüküm yok polisin insafına kalmış sana ceza yazmak istiyorsa yazıyor.Arkadaşımın arabasında ön cam hariç ön yan camlarda 2.ton,arka kapı camlarında ve arka camda 3.ton cam filmi kullanıyor ve bugüne kadar kaç defa polis çevirmesine girdi,hiçbiri birşey dememiş.Peki benim aklıma birşey takıldı.Mesela;Titanium donanımlı fordlarda siyah cam var.Ben arabayı aldığım firmaya ısrar etsem ruhsata arabayı "siyah cam" olarak geçse bende gidip cam filmi yaptırsam sorun olur mu?Firma benim bu teklifimi kabul eder mi?quote:
Kangoo var bende de ve en arka cam ile arka-yan camlarda(bagaj kısmı) oldukça koyu ton noktalı film var.Muayanede hafif kusur yazmışlar ama çok şükür bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım.Daha önce de bir kez jandarma trafik çevirmesinde de sorun olmadı.Siz hangi ildesiniz ?
Alıntıları Göster
-
heeeeequote:
Kangoo var bende de ve en arka cam ile arka-yan camlarda(bagaj kısmı) oldukça koyu ton noktalı film var.Muayanede hafif kusur yazmışlar ama çok şükür bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım.Daha önce de bir kez jandarma trafik çevirmesinde de sorun olmadı.Siz hangi ildesiniz ?
Alıntıları Göster
başka zamanda başka şeyin kontrolüne çıktıkları için, camları filmli arabaları görünce sırtlarını ondan dönüyolar demek!!!
benim başıma daha önce geldi çünkü;
benim arabanın en arka camı ve kelebek camı filmli, yani arka kapıda film yok. bana böyle film yüzünden mırıldanırken polis bey, yanından geçen ön camları dahil full filmli mercedesi görünce hemen sırtını dönmüştü
bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.
kendi ağzından çıkanla, o anda yaptığı hareket tamamen kendisini ters köşeye yatırdı
demekki; açık ve net göründü, arabasına göre muamele yaptıkları...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tandem_78 -- 3 Mart 2010; 0:48:35 >
-
Hazır muayene konusu açılmışken birkaç sorum var:)quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
heeeee
başka zamanda başka şeyin kontrolüne çıktıkları için, camları filmli arabaları görünce sırtlarını ondan dönüyolar demek!!!
benim başıma daha önce geldi çünkü;
benim arabanın en arka camı ve kelebek camı filmli, yani arka kapıda film yok. bana böyle film yüzünden mırıldanırken polis bey, yanından geçen ön camları dahil full filmli mercedesi görünce hemen sırtını dönmüştü
bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.
kendi ağzından çıkanla, o anda yaptığı hareket tamamen kendisini ters köşeye yatırdı
demekki; açık ve net göründü, arabasına göre muamele yaptıkları...
Alıntıları Göster
1. Ön camın en altında enine bir çatlak var su sızdırmıyor hatta sileceğin altında kalıyor muayenede bir şey derler mi?
2. Arka sileceğin motoru mefta oldu geçende arka sileceğe bakıyorlar mı?
-
Her şey tamam, ceza yediniz ve filmler çıkarılıp muayeneye sevkedildiniz ancak neden şubeye gelmeniz istenmiş? İlk defa duyuyorum bunu, gerekirse filmleri söküp muayeneye girerdim ancak hayatta şubeye gitmezdim ne hakkı var -
cam filminden ceza yazmaları asıl amacı bizim güvenliğimiz değil mi_?
cam filmi kaza anında tehlike oluşturuyormuş tam detaylarını hatırlamıyorum ama uzun uzadiye bir yazı okumuştum bunun ile ilgili.
bazı araçlar varkı fabrika çıkışı siyah camları var ama nedense onlara bile ceza kesiyorlar anlamak ne yazıkki güç... -
quote:
Orijinalden alıntı: fasher
cam filmi kaza anında tehlike oluşturuyormuş tam detaylarını hatırlamıyorum ama uzun uzadiye bir yazı okumuştum bunun ile ilgili.
bazı araçlar varkı fabrika çıkışı siyah camları var ama nedense onlara bile ceza kesiyorlar anlamak ne yazıkki güç...
Güvenlik filmleri var bide kırılmasın diye. Kırmızı ışıkta beklerden arka camı kırıp laptopu falan çalmasınlar diye yaptıranlar çok.
Bence polisler kafasına göre davranıyor tamamen. 500 tane sis farı açık araba geçiyor bişi demiyor polis, 1 tanesini durdurup cezayı kesiyor.
Bence bu saçma uygulamalar tamamen kul hakkı. Ya adam gibi cezalar yeniden belirlenmeli. Filmlerde belli bir seviyeye kadar serbest olmalı ya da herkse basmalı cezayı.
-
Her yeni gün yeni şeyler duyuyor öğreniyoruz ama gerçek prosedürü polis dahil kimse bilmiyor.Eğer film yasaksa neden herkese kesilmiyor da bazı insanlara kesiliyor bu ceza.Bazı arkadaşlara neden tebeşir,yangın tüpü soruluyor çevirmede,bugüne kadar kaç kişiye sorulmuş?Yada ceset torbası şart deyip neden ceza kesiliyor?Kim duydu bugüne kadar?Peki polisler neden yaptırıyor film?Amaç ne?Anlayamadım gitti bu işleri..quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Onlinequote:
bazı araçlar varkı fabrika çıkışı siyah camları var ama nedense onlara bile ceza kesiyorlar anlamak ne yazıkki güç...
Güvenlik filmleri var bide kırılmasın diye. Kırmızı ışıkta beklerden arka camı kırıp laptopu falan çalmasınlar diye yaptıranlar çok.
Bence polisler kafasına göre davranıyor tamamen. 500 tane sis farı açık araba geçiyor bişi demiyor polis, 1 tanesini durdurup cezayı kesiyor.
Bence bu saçma uygulamalar tamamen kul hakkı. Ya adam gibi cezalar yeniden belirlenmeli. Filmlerde belli bir seviyeye kadar serbest olmalı ya da herkse basmalı cezayı.
Alıntıları Göster
-
@L.Jquote:
Orijinalden alıntı: dranov
Her yeni gün yeni şeyler duyuyor öğreniyoruz ama gerçek prosedürü polis dahil kimse bilmiyor.Eğer film yasaksa neden herkese kesilmiyor da bazı insanlara kesiliyor bu ceza.Bazı arkadaşlara neden tebeşir,yangın tüpü soruluyor çevirmede,bugüne kadar kaç kişiye sorulmuş?Yada ceset torbası şart deyip neden ceza kesiliyor?Kim duydu bugüne kadar?Peki polisler neden yaptırıyor film?Amaç ne?Anlayamadım gitti bu işleri..
Alıntıları Göster
hocam, çatlak tam olarak şoförün görüşünü engelleyecek şekildeyse ağır kusur yazıyolar. bizdeki aracın bi tanesinin camı tam ortadan, yukardan aşağıya çatlak. hafif kusurlu olarak geçti. diğer bi arabanın ise arka cam su fıskiyesi çalışmıyor. arka camın sileceğine hiç bakmamışlar bile, çünkü camda silecek izleri yoktu...
cam filminden konu açılıp ucu polise dayanmışken bişey daha anlatıyım;
düzcede jandarma olarak askerdim o zamanlar. düzce akçakoca arasında herzaman ki yerleri olan tenha biyere yine tezgahını kurmuş polis amcalar. yanımdaki uzman çavuş polislerin yanında dur iki muhabbet edelim diyerekten, yanlarında durduk. tabi hoş beş muhabbet ederken yanlarından birsürü sis farı açık modelli araba geçti ve hiçbirini durdurmadı. yine sisleri açık bi tipo geliyodu ilerden. onu durdurdu, çocuğun yanında da kız vardı hatta.
polis, bakındı bakındı ceza yazacak şey bulamadı en sonunda sislerin açık ceza yazacam dedi
çocuk; abi etme eyleme...
polis; olmaz yazacam
çocuk çıkardı cepten 5 lirayı polise uzattı
polis çıkardı cebinden ceza kitapçığını, bak cezası kaç para diye maddesini gösterdi
çocuk cepten bi 5lik daha çıkardı polise verdi,
polis çocuğu hayırlı yolculuk diyerek gönderdi...
hadi buyur burdan yak
-
quote:
Arkadaslar bilginin tam aksi dogru. O yaziyi kim yazdiysa hic birsey bilmeden veya art niyetli olarak yazilmis.
Aksine patlayan cam daha çok tehlike yaratır. Filmli cam yüzünden kimse ölmez. Yalan haberler bunlar.
Avrupa da , Amerika da vs yani gelişmiş ülkelerde cam filmleri belli standartlarda uygulanması tavsiye olunuyor. Öyle çok koyu olması hem güvenlik hem de yolu görüş açısından sakıncalı. Avrupa buna standart getirmiş.
Türkiye de ise su anda hafif kusurlu geçiyor muayeneden ama polis yine ceza yazabilir.
Avrupa birliği gereği bu standartlar gelecek ama bu konuya ne zaman sıra gelir bilmiyorum.
Ayrica kaliteli cam filmi UV en az %99 engeller, isiyi keser, daha az klima yakarsiniz, gunes ve farlarin parlakligini azaltarak daha konforlu surus saglar vs..
-
Ankara'da bu aralar çok sık cam filmi ve sis farı yüzünden ceza yazılıyor. Marka ayrımı yapmıyorlar bence çünkü cl500ü olan bir abimde aynı çevirmede ceza yedi 206sı olan arkadaşımda. Son 1-2 haftada toplam 10 tanıdığım ceza yedi ve muayeneye sevkedildi.Yalnız bunların hepsinde çok koyu film vardı ve bazılarında ön cam dahil filmliydi.En açık tondan film takılı bir arkadaşa polis önleri sökersen daha iyi olur çevrilmezsin,arkaları bırakabilirsin istersen demiş.Ama her polisin yorumu farklı tabiiquote:
Orijinalden alıntı: bariskaratasquote:
Arkadaslar bilginin tam aksi dogru. O yaziyi kim yazdiysa hic birsey bilmeden veya art niyetli olarak yazilmis.
Aksine patlayan cam daha çok tehlike yaratır. Filmli cam yüzünden kimse ölmez. Yalan haberler bunlar.
Avrupa da , Amerika da vs yani gelişmiş ülkelerde cam filmleri belli standartlarda uygulanması tavsiye olunuyor. Öyle çok koyu olması hem güvenlik hem de yolu görüş açısından sakıncalı. Avrupa buna standart getirmiş.
Türkiye de ise su anda hafif kusurlu geçiyor muayeneden ama polis yine ceza yazabilir.
Avrupa birliği gereği bu standartlar gelecek ama bu konuya ne zaman sıra gelir bilmiyorum.
Ayrica kaliteli cam filmi UV en az %99 engeller, isiyi keser, daha az klima yakarsiniz, gunes ve farlarin parlakligini azaltarak daha konforlu surus saglar vs..
Alıntıları Göster
Güvenlik ve uv kesme amaçlı yapacaklar içinde saydam filmler var onlardan uygulatabilirsiniz.Ses sistemi forumlarından birinde bir vatandaş yaptırmıştı bu uygulamayı.Merak eden arkadaşlar internette bu konuyla ilgili detaylı bilgi bulabilirler
-
arkadaşlar bu iş yasak belli sadece tam olarak nerden sonrası yasak yada ceza tam neye kesiliyor o belli değil. O yüzden bence bu film işini yaptırmamış olanlar hiç yaptırmasın çünkü zaten anlamıda bence pek yok biraz bizim ülkemizde gösteriş için işte arbayı daha faça gösteriyo diye yapılıyo ya siz de gelirsiniz çok yetkili makamlara altınıza son model araba verirler cam filmide olur önünde sis farlarıda açık olur hatta bide yanıp sönen ışıkları olur binersiniz rahat rahat. Ayrıca polislerde haklı adam gündüz içi görünmüyor gece hiç görünmüyor diyor çevirmede yada yanlış bir durumda bizim durumuda düşünün diyor haklılar. Ama tabi bu işi süistimal edenleri ayrı bir kefeye koymak lazım.quote:
Orijinalden alıntı: burak9006
Ankara'da bu aralar çok sık cam filmi ve sis farı yüzünden ceza yazılıyor. Marka ayrımı yapmıyorlar bence çünkü cl500ü olan bir abimde aynı çevirmede ceza yedi 206sı olan arkadaşımda. Son 1-2 haftada toplam 10 tanıdığım ceza yedi ve muayeneye sevkedildi.Yalnız bunların hepsinde çok koyu film vardı ve bazılarında ön cam dahil filmliydi.En açık tondan film takılı bir arkadaşa polis önleri sökersen daha iyi olur çevrilmezsin,arkaları bırakabilirsin istersen demiş.Ama her polisin yorumu farklı tabii
Güvenlik ve uv kesme amaçlı yapacaklar içinde saydam filmler var onlardan uygulatabilirsiniz.Ses sistemi forumlarından birinde bir vatandaş yaptırmıştı bu uygulamayı.Merak eden arkadaşlar internette bu konuyla ilgili detaylı bilgi bulabilirler
Alıntıları Göster
Benzer içerikler
- sivri bijon kapağı cezası 2024
- direksiyon sınavı komisyon üyelerinin görevleri
- t kavşak geçiş üstünlüğü
- ehliyete yazılan ceza araç satışına engel mi
- noter satışından sonra gelen trafik cezası
- renault logan
- trafik cezası itiraz dilekçesi
- uçan araba fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X