Cam Filmi Yasal Mı
-
-
-
önler 1 arkalar 2 diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 21 Mart 2021; 19:3:48 > -
Benim önce yok, arka ve yan camlar 2 numara muayeneden hafif kusurlu geçti (ocak ayında yaptırdım). Herhangi bir problem yasamadım su ana kadar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Yasal olduğuna dair resmî yazı istiyorsanız bence cam filmi olayına hiç girmeyin. Çünkü öyle bir yazı yok. Filme ceza yazılabilir isterlerse -
Resmi durum hiç netleşmedi. Muayenede hafif kusur yazılıyor, yeni model araçlarda teknisyen orijinal koyu cam sanıp yazmıyor bazen. Çevirmede ise net bir kriter yok, bir memur en koyu filmi görmezken diğer memur en açık filme görüşü engelleyen eklenti olarak ceza yazıyor.
Amaç güneş ışınlarını kırmak ise açık ve koyu filmin işlevi neredeyse aynı (filtreli kaliteli film için bu dediğim), ne kadar açık film takarsanız o kadar az ceza riski oluşuyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamiyle yasal değil. Çıkmış bir yasa yok cam filmi konusunda. Uzun hikayesi var. Şimdi buraya satırlarca yazmayayım.
Zamanında çıkan yönetmeliğe göre yazayım.( yasalaştırma sürecindeki)
En ön cam yasak. Ön şöför ve yolcu camlarında yapılan filmin %70 ışık geçirgenliği olması lazım. ( buda şeffafa çok yakın bir film) Arka camlarda %15 e kadar ışık geçirgenliğine kadar müsadesi var. Daha koyusu yasak.
Tabi muayenede hafif kusur diye milletimiz biraz abartıyor simsiyah filmlerle geziyor. Bu durumda çevirmede ceza uygulanırsa şaşırmayın.
Ön şöför ve yolcu camına mümkün olduğu kadar açık tonlarda (%70, 50 , 35 ışık geçirgenliği olan) film yaptırmanız sizin için iyi olur. Hem gece görüşünüz bozulmaz hem ceza yeme riskiniz azalır.
-
Bu videoyu izlemiştim. Çok amatör. Konuyla alakası olmayan kişilerden, konuyla alakası olmayanlar hakkında bilgi almışlar. (filmcinin işçiliğine tek kelime etmem ama film teknik bilgisi yok)
Işık geçirgenliğini, ısıyı , Uv`yi vs bütün teknik bilgileri çorba etmişler.... Zaten teknik bilgi sahibi usta bulmak kolay değil. KAç numara yapıyım abi diyip yapılıyor.( herkes kafasına göre numaralandırıyor açıklık ,koyuluğu )
-
Işık geçirgenlik katsayısı değilde zibidilik katsayısı yüksekse cezayı yersiniz, ben arka cam için bebek koltuğunda oturan ufaklığı güneşten korumak için taktırdım, farklı amaçlar ile de film taktıranlar olabilir :)
-
Bununla ilgili bir mevzuat çıktı ama o mevzuata uygun cam filmi takan yer yoktur.
Ceza da yok. Polis yanından geçerken camları ne olur olmaz indiririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Ön camda olmasın gerisi önemli değil
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cam filmine izin veren devlet yöneticilerine hakkımı helal etmiyorum.
Araba geliyor araba zaten kapkara ön cam kapkara ön kapı camları kapkara.
Arabada şoför var mı yok mu belli değil, freni patlamış üstüme mi geliyor, içindeki dallama yola bakmayıp sevgilisiyle mi yiyişiyor belli değil , ceptelefonunda whatsapp a bakıp gülüyor mu belli değil .
Trafikte en önemli şeylerden biri göz kontağı bunlarla kuramıyorsun. Dolayısıyla hakkın olan yolu bile bunlara vermek zorunda kalıyorsun.
Kapkara arabaların sokakta gezmesine izin veren devlete de yuh olsun.
İlanda plaka kapatanlara söylemedik laf bırakmayan donanımhaber, ön cam ve ön kapı camlarına yapılan kapkara filmleri savunuyor.
-
Satmadınız mı bu kuzuyu siz ?
-
Kasımda sattımquote:
Orijinalden alıntı: Barracud@Satmadınız mı bu kuzuyu siz ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cam filmi yasal değiş, sadece şu an ceza yazmayın denildi, bu sebeple yazmıyorlar. Yarın yazarlar mı kimse bilemez.
-
çevirmelere camları açıp girin ki polis ve jandarmayı çileden çıkartmayın. gerekirse tavan lambasını da yakın. ön cam hariç istediğiniz filmi takabilirsiniz.
Zaten en koyu kalitesiz filmler 1 yaz görsün açılmaya başlıyor.
-
Bi zamanlar subarulardaki fabrikasyon spoilerlara ceza yazılıyordu.O yüzden tamamen polis insiyatifinde bi durum.Son 1-2 senedir karışmıyorlar.Çok dikkat çeken veya piyasada mimli(leon f30 vs) bi aracınız yoksa ve ön camda film yoksa şuan ceza yazmıyorlar.
Şu aralar zaten ankara için sokağa çıkma yasağı kontrolü harici hiçbir çevirme yok.O kontrollerde de alkol ve asayişe bakılmıyor sadece izin kontrol.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
34 LE 5121 Plakanı bildirdim geçmiş olsun. |
Benzer içerikler
- benzin pompası basınç düşüklüğü
- volkswagen bora kronik sorunları
- dizel ilk marşta sarsıntılı çalışma
- nissan vanetta neden tutulmuyor
- el freni ikaz lambası yanıp sönüyor
- togg şarj ücreti
- lexus nx fiyat
- togg şarj istasyonu fiyat
- togg ortakları
- 2024 model tiguan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X