Şimdi Ara

CAM KALDIRMA MODÜLLERİ ZARAR VERİRMİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
51.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ustaların bilip de konuşanı da var da bi çoğu da haybeden sallıyo ya.. neyse ben bişey sormak istiyorum, kullanımla ilgili. mesela aracı kumandadan kilitledik ama camların ya da sunroof un kapanmasını istemiyoruz. oluyo mu böyle bişey/nasıl yapıyoruz?
  • Maniavolkan sizin elektrikçi bol keseden sallamış öyle şey olmaz ya para isteyecekti yüzü tutmadı sizi servise yönlendirdi ya da takmasını bilmiyor işten anlamıyor

Thecarb nickli arkadaşım,
    cam modüllerinin çalışma prensibi tetikleme akımını merkezi kilitlerden alır. Yani siz kumandaya basıp merkezi kilitle kapıları açmak/kapamak için komut verdiğinizde normal şartlarda kapılar kapandığı an modüle tetikleme akımı gider ve açık camları kapatır. Şayet tetikleme akımını kapıların açılması için giden kablodan verirseniz bu seferde kapıları açmak için merkezi kilit devreye girdiğinde camlar kapanır.
    Tetikleme akımını nerden verdiğiniz önemli
    merkezi kilit ile kapıları kilitle komutunu verdiğiniz zaman camların ya da sunroof un açık kalma olasılığı yok ancak ve ancak içerde özel bir anahtar devresi ya da küçük bir çıt çıt anahtarı tetikleme akımının geçtiği kabloya koyar ve bu anahtarı kapalı konuma getirirseniz modül devreye girer anahtarı açarsanız bu sefer tetikleme akımı modüle ulaşmayacağı için camlarınız ve sunroofunuz açık kalır.

Çözüm için tetikleme akımının geçtiği kablo üzerine sizin belirleyeceğinz yere bir küçük anahtar devresi koymaktan geçer.

• CAM KALDIRMA MODÜLÜ ÇALIŞMASI İÇİN CAMLARIN AÇIK MI KAPALI MI OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN CAM MEKANİZMASININ ALTINDA SENSÖR VEYA ONA BENZER BİŞEY VARMI VEYA YOKSA TAKILMASI GEREKİRMİ GERKMİYORSA NASIL AÇIK KONUMUNU ALGILAR TEŞEKÜRLER.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: starter16

CAM KALDIRMA MODÜLÜ ÇALIŞMASI İÇİN CAMLARIN AÇIK MI KAPALI MI OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN CAM MEKANİZMASININ ALTINDA SENSÖR VEYA ONA BENZER BİŞEY VARMI VEYA YOKSA TAKILMASI GEREKİRMİ GERKMİYORSA NASIL AÇIK KONUMUNU ALGILAR TEŞEKÜRLER.....

Öyle bir sensör mekanizması yok. Ancak bu kaldırma sistemi tetikleme ve sıkışma/zorlanma pirensibiyle çalışıyor. Yani cam hangi konumda olursa olsun siz kapıları kilitleyince sistem tetikleme yaparak cam motorlarına kaldırma yönünde elektrik gönderiyor. Kalkan cam son noktaya ulaşıp da zorlanınca modül elektriği kesiyor. Mesela camlar kalkarken elinizle baskı uygularsanız akım kesileceği için cam yarıda kalır. Eğer camlar zaten kapalıysa siz kapıları kilitlediğinizde sistem 1 sn kadar elektrik verir ama camda hareket olmadığı için hemen kesilir.

• Peki arac hareket halındeyken kapılar otomatık kılıtlendıgı durumda nasıl oluyor. Camları yıne kapatıyor mu?
  • Bu modüller maalesef cam modülüne istemeden de olsa zarar vermekte, şöyle ki.. bu bir beyin ve ana hatta ekleme yapılmakta yani araya devre olmakta.. aracın özelliğinde bu yoksa, siz camları ne kadar kapatırsanız kapatın 4 cam da kapalıyken de alarmı aktif edin bu modüler 4 camıda denicektir çünkü aracın comfort özelliği değildir, zararı şudur sizin 10000 lik cam motor ömrünüz varsa bu 6 7 binlere düşücektir, tam bir arıza değil ama ömrünü kısaltıcaktır.

Aracın özelliği olsa idi, daha farklı bir beyin ve uyum olmakta araçta ve camların açık olup olmadıgını anlayabiliyor ama sonradan takılan hiçbir marka model modül bunu sağlayamıyor.

Umarım fikir verebilmiştir.
  • aracın camının kapalı veya açık olduğunu algılayan sensör yok ise bunlarda akım koruma rölesimi termik mi kullanılıyor. termik veya akım koruma röleleri kaç amperlik olabilir ve bunlar tekrar tekrar devreye girip çıkmaz mı
  • Cam kaldırma modülleri aracı sadece kumandasından kapatınca devreye giriyor, yani yaz günü camları bir parmak açık bırakayım derseniz kapının üzerinden kilitlemeniz lazım.

Ben eski arabama cenmax taktırmıştım, sıralamayı istediğiniz gibi ayarlatabiliyorsunuz yani kumandadan kapatma tuşuna basınca alet sırasıyla sol arka-sol ön-sağ ön ve sağ arkayı kapatmaya çalışıyor.

Cam motorunun ömrünü kısalttığını düşünmüyorum çünkü bende alışkanlık yaptı (çocuklar olduğu için mecburen) inmeden 4 camıda kapatmaya çalışıyorum bununda yaptığı bu.
  • aracın camının kapalı veya açık olduğunu algılayan sensör yok ise bunlarda akım koruma rölesimi termik mi kullanılıyor. termik veya akım koruma röleleri kaç amperlik olabilir ve bunlar tekrar tekrar devreye girip çıkmaz mı
  • ben de bu camkaldırma modülünden taktırdım yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum.Fakat benimkisi galiba arızalandı neden oldu bilmiyorum ama kapıları kililediğimde sırasıyla saf camı kapatıyor daha sonra sol camı kapatırken camı tam kaldırmıyor yarıda kalıyor cam.
  • Taktıran arkadaşlar ne kadara taktırdıklarını belirtebilirler mi?
    Durduk yere fazladan para vermeyelim.
  • RENO kangolara cam modulü takılırmı ben aldım oto elektrikçisi takamadı bilgisi oLAN VARMI
  • Pek bir yere soramadım ama yakın yerde olan tamirci 30 tl istedi. Bu akşam taktırıyorum nasipse..
  • Astra'mda uzun süre Cenmax ın bir modülünü kullandım.Bir sorun yaşamadım.Kumandanın düğmesine 2.kez basınca dört camı kapatıyordu ayrıca bir engel görürse cam otomatikman geri dönüyordu ...
  • Merhaba
    2010 model ford fiesta aracıma (nasıl olmaz anlamadım bu arada ) 100 TL ye işçilik dahil taktırdım . Tek faydası camları sırasıyla kaldırıyor (sol ön-sağ ön-sol arka- sağ arka )

Zararları ise ; eskiden şoför camını cam kaldırma düğmesinden biraz geri çektiğimde otomatik kapatıyordu şimdi o yok cam kapanana kadar tutmak zorundayım elimi , diğer bir zarar ise arabamın camlarını az da olsa açık bırakamamak çok kötü ...(kapıdan da kitlesem camları kaldırıyor )
  • Modül camları tam kapatıyor orası öyle ama düğmeye sürekli basmam gerekmiyordu ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Modül camları tam kapatıyor orası öyle ama düğmeye sürekli basmam gerekmiyordu ...

Uzaktan kumandadaki düğme değil , şoför camını kaldıran düğmeden bahsediyorum , uzaktan kumandaya tek dokunuş yetiyor...
  • Tamam ben de onu kasdettim zaten düğmeye biraz dokununca kapatıyordu ...
  • ben volvo s40 taktırdım desi marka .. ama benim araçta kapıları kilitleyince akım bulamadı .. ve 20 saniyelik zaman röleris koydu... ilk zamanlar iyidi. ama şimdi iki ön camı kapatıyo .. sonra arka tarafa geçince biraz bekleme yapıyo. tabi zaman rölesinin süresi doluyo. .. ve sonra ne hikmetse kendiliğinden açık çamı kapatıyo.. anlamış değilim seneye yazın desi servisine gösterecem bakalım...
  • Benim uygulama yapılırken sadece kumandadan alacak şekilde yapıldı.
    Kapıdan kilitleyince camları kapatmıyor böylece açık bırakabiliyorum.

Ayrıca cam otomatik açılma ve kapanma özellikleri çalışıyor. Belki sizde bağlantı yapılırken bir hata yapılmıştır.

quote:

Orijinalden alıntı: uzman0042

Merhaba
    2010 model ford fiesta aracıma (nasıl olmaz anlamadım bu arada ) 100 TL ye işçilik dahil taktırdım . Tek faydası camları sırasıyla kaldırıyor (sol ön-sağ ön-sol arka- sağ arka )

Zararları ise ; eskiden şoför camını cam kaldırma düğmesinden biraz geri çektiğimde otomatik kapatıyordu şimdi o yok cam kapanana kadar tutmak zorundayım elimi , diğer bir zarar ise arabamın camlarını az da olsa açık bırakamamak çok kötü ...(kapıdan da kitlesem camları kaldırıyor )

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.