Şimdi Ara

Cam yünü kaşıntısı çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bayağıdır aklımdaydı arkadaşlar. 7 senedir polyester sektöründe çalışıyorum. Bu süreçte camelyaflarla çalıştığım için cam elyaf yada polyester tozu vücuda değdiğinde oluşan tahriş ve inanılmaz kaşıntıya çözüm arıyordum. İnternette arattığımda hiç bir çözüm bulamıyordum. İşe yaramayan soğuk duş tarzı şeyler yazılmış. Geçen dalgınlıkla aklıma gelen bir çözüm buldum. Kaşıntı ve tahriş olan bölgelere kağıt bant yapıştırıp çekerseniz aynı ağda gibi o kısıma batan camları çekip alıyor kaşıntı ve tahriş anında geçiyor. Dandik kağıt bantlar olmuyor yapışkanlığı az olduğu için. Ben batan kısımlara 2 3 defa uyguluyorum genelde kollarım ve bacaklarım oluyor. Gece uyutmayacak duruma gelebiliyor bazen. umarım bu başlık kaşınan arkadaşlara yardımcı olur. Çözümü yıllardır gözümün önünde oluşu ve bu kadar geç bulmam üzdü açıkcası 😀 tüm o kaşıntılı geceler film şeridi gibi geçti gözümün önünden 😄

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cam Yünü Kaşıntısı: Nedenleri ve Çözümleri

Cam yünü ve diğer yalıtım malzemeleri, evinizi sıcak ve konforlu tutmaya yardımcı olsa da, cildinizle temas ettiğinde rahatsız edici bir kaşıntıya neden olabilir. İşte cam yünü kaşıntısını giderecek bazı çözümler:

Cam Yünü Kaşıntısının Nedenleri

Cam yünü, cam elyaflarından yapılan bir yalıtım malzemesidir. Bu elyaflar çok küçük ve keskindir ve cilde battığında kaşıntıya, kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir. Kaşıntı, özellikle cildin hassas olduğu bölgelerde şiddetli olabilir.

• Temel Koruyucu Önlemler: Cam yünüyle çalışırken her zaman eldiven, uzun kollu kıyafetler, pantolon ve maske gibi koruyucu ekipmanlar giy.
    • Ilık Duş veya Banyo: Cildine batan elyafları çıkarmak için ılık bir duş veya banyo yap. Kaşıntılı bölgeyi sabun ve suyla nazikçe yıka.
    • Nemlendirici: Cildini nemlendirmek, kaşıntıyı yatıştırmaya yardımcı olabilir. Aloe vera veya hidrokortizon içeren nemlendiriciler önerilir.
    • Soğuk Kompres: Soğuk kompres, kaşıntıyı ve şişliği azaltmaya yardımcı olabilir. Bir havluya sarılmış buz torbasını kaşıntılı bölgeye uygula.
    • Yulaf Ezmesi Banyosu: Yulaf ezmesi, kaşıntıyı yatıştırıcı ve iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bir fincan yulaf ezmesini bir bez torbaya koy ve ılık bir banyoya ekle.
    • Elma Sirkesi: Elma sirkesinin antiseptik ve kaşıntı giderici özellikleri vardır. Bir pamuk topunu elma sirkesine batır ve kaşıntılı bölgeye sür.
    • Kabartma Tozu Macunu: Kabartma tozu, kaşıntıyı nötralize etmeye yardımcı olabilir. Bir macun oluşturmak için biraz kabartma tozunu suyla karıştır ve kaşıntılı bölgeye uygula.

Cam Elyaf Batması Nasıl Çıkarılır?

Bazen cam yünü elyafları cildinize derinlemesine batabilir. Bu batmaları çıkarmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Cımbız kullanarak nazikçe cildin yüzeyine çıkan elyafları çıkar.
    • Derine gömülü elyaflar için bir iğne kullanabilirsin. İğneyi elyafın etrafına dikkatlice sok ve çek çıkar.
    • Batıkları çıkardıktan sonra, bölgeyi sabun ve suyla temizle ve yukarıda belirtilen çözümlerden birini uygula.

Isocam kaşıntısı için de aynı çözümler uygulanabilir. Unutma, şiddetli veya devam eden kaşıntı durumlarında bir sağlık uzmanına danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çocukken geçici olarak köyden bizim eve okunaya gelen kuzen ile Ümraniye çöplüğünde oyuncak arardık.

Çöplerin arasında bulduğumuz boş enjektörlere su doldurup bir birimizle su savaşı yapardık.

Kuzen beni ıslatmak için kovalarken pamuklar arasındaki pilli tren parçalarını dikkatimi çekti.
    Kuzenle beraber pamuk içinden tek tek tren parçalarını topladık.
    Ama pamuk yapış yapış idi. Temizlenmiyordu bir de müthiş kaşındırıyordu.

Eve döndüğümüzde bile hıtır hıtır kaşınıyordum.
    Anam çöplüğe gittiğimizi öğrenince arap sabunuyla metal leğende yıkadı beni.

Kaşıntı anında geçti…
  • Duş almak da çözüm olabiliyor fakat geçirmiyor hocam kaşıntıyı. Hergün içindeyim 😊👍🏻

• Konuya girince kaşıntı bastı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.