Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (793. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.896
Cevap
486
Favori
2.801.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
93. Sırada  bugün en iyi #19
Sayfa: önceki 791792793794795
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

_______________________________________________________________________________________

• kk1903 kullanıcısına yanıt

Çok çok iyi fiyat eylülde 15.999'a almışız, benzer yerli ürünler 25-30 bin seviyesine geldi

• Merhaba,

Güle güle kullanın. Cihazın kondenser bölümü ölçülerini ölçme imkanınız varmı?

Beko, arçelik için kondenser önü sünger filtreler satılıyor. Ölçüleri 240x150x10 mm; Ölçü uyarsa bu cihaza da koyabilirmiyiz acaba??? Keserek te uydurulabilir belki..

Çünkü kurutma makinalarında en önemli konu cihazın içine toz kaçırmamak.

@Arda92_ Sizin fikrinizi de alabilirmiyim bu konuda. Şimdiden teşekkürler..

• MyDrama M kullanıcısına yanıt

Electrolux de gider bağlantısı olmayan model yok bildiğim kadarıyla sitesinde de gider bağlantısı var görünüyor sadece opsiyonel bir hortumu siz alıyorsunuz,

458ST modelinde de yanında hortum kiti gelmiyor, servis 2000 TL isteyince nalburdan 1 metre hortum alıp gidere bağlandı

389ST nin en önemli farkı inverter motor ve A+++ olması 458ST A++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Mart 2025; 10:12:38 >

Beko Arçelik süngeri birebir uyuyor, forumda daha önce konusu oldu internetten alıp kesmeden yerleştirdim ben bizde 2 adet electrolux kurutma var 2sine de arçelik beko süngeri oldu.

Aralıkta 2 li paket 78 TL di herşeye sebepsiz zam yapıldığı için 126 TL olmuş

www.n11.com
    Arçelik Uyumlu 3886 Kts / 3886 Ktr Kurutma Makinesi Süngeri Filtresi ( - 420266280 Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/arcelik-uyumlu-3886-kts-3886-ktr-kurutma-makinesi-sungeri-filtresi-420266280-25734358?magaza=yedekparcamcom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Mart 2025; 10:19:49 >
  • mastor1 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Süper, bu bilgi için çok çok teşekkür ederim. Hemen sipariş vereyim gelsin. Makina yarın teslim edilecek, kurulumdan önce elime geçer..

• mastor1 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Süper, bu bilgi için çok çok teşekkür ederim. Hemen sipariş vereyim gelsin. Makina yarın teslim edilecek, kurulumdan önce elime geçer..

Bunu direk bu haliyle kondenserin önüne mi yerleştiriyoruz. Siz nasıl kullanıyorsunuz?

merhaba teşekkür ederim

ölçümü yaptım 22x14 cm

Geçen gün bende amazondan arçelik filtre sipariş verdim geldiğinde koyup deneyeceğim.

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Burayaamazon
    Filtre Kurutma Makinesi Isı Pompalı Kurutucu | Sünger Filtre Matı Yoğuşma Kurutma Makinesi | Beko Grundig Blomberg ElektraBregenz için | 240 x 150 x 10 mm | Tüy Filtresi 2964840100 Köpük Filtre
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07H9JMDYG?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

ilaveten şu filtreyi buldum alacaktım ancak sepette bulunduğum adrese gönderim yapılmıyor denildi

AEG Electrolux LTHWP 1123156000 için filtre, ısı pompalı kurutucu, 225 x 160 mm, sünger filtre, filtre matı, yoğuşma kurutucu, %100 Alman Malı, Sünger Toz
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07P73W6CQ?smid=A1ED33312WZNXQ&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 10 Mart 2025; 10:48:42 >

Evet koyup kapatıyorsunuz kapağı, ölçüsü biraz büyük fakat büyük olması daha iyi tam kapatıyor kondenseri

Bizim 5 senelik makinada 2 ay sonunda kontrol ettim çok az bir toz toplanmış makina ile çekebilirsiniz veya yıkanabiliyor,

Uzun vadeli kullanımda iyi sonuç verecek

• quote:

Orijinalden alıntı: MyDrama

merhaba teşekkür ederim

ölçümü yaptım 22x14 cm

Geçen gün bende amazondan arçelik filtre sipariş verdim geldiğinde koyup deneyeceğim.

Filtre Kurutma Makinesi Isı Pompalı Kurutucu | Sünger Filtre Matı Yoğuşma Kurutma Makinesi | Beko Grundig Blomberg ElektraBregenz için | 240 x 150 x 10 mm | Tüy Filtresi 2964840100 Köpük Filtre
    https://www.amazon.com.tr/dp/B07H9JMDYG?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

ilaveten şu filtreyi buldum alacaktım ancak sepette bulunduğum adrese gönderim yapılmıyor denildi

AEG Electrolux LTHWP 1123156000 için filtre, ısı pompalı kurutucu, 225 x 160 mm, sünger filtre, filtre matı, yoğuşma kurutucu, %100 Alman Malı, Sünger Toz
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07P73W6CQ?smid=A1ED33312WZNXQ&psc=1

Teşekkürler..

• Elektrolul 458st yorumlarına bakarken şikayetvar da çok fazla su kaçırma şikayeti gördüm. Kronik bir problem gibi gözüküyor. Burda kulllanan arkadaşlarda durum nedir acaba. Birde çok fazla servis şikayeti mevcut. Diğer modellerde 10 yıl motor garantisi varken bu modelde yokmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Electrolux de gider bağlantısı olmayan model yok bildiğim kadarıyla sitesinde de gider bağlantısı var görünüyor sadece opsiyonel bir hortumu siz alıyorsunuz,

458ST modelinde de yanında hortum kiti gelmiyor, servis 2000 TL isteyince nalburdan 1 metre hortum alıp gidere bağlandı

389ST nin en önemli farkı inverter motor ve A+++ olması 458ST A++

Inverter olmayan motorun dezavantajı nedir hocam. 10 yıl motor garantisi yok mu bunlarda. Tüketim daha az ve biraz daha sessiz sanıyorum bu motorda ki benim için çok da önemli değil.

Şu an 458ST 16 bin

389ST de 23 bin civarı Hepsiburada'da. İkisi arasında kararsız kaldım.

458ST eski bir model galiba diğerine göre. 4 yıl olmuş çıkalı sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atom-karınca -- 10 Mart 2025; 11:41:56 >

• Cnytkyz C kullanıcısına yanıt

İnverter olan motorlarda 10 yıl garanti var onları isterseniz 5-6 bin gibi fiyat artıyor. Normal motorlar 3 yıl makina garantisi ile aynı fakat fiyat ona göre uygun.

458ST yi bizim akrabamıza aldık 6 ay kadar oldu sıkıntı yok memnunlar fakat kurutmanın neresinden su kaçar ?

Yoğuşma tarafında sadece su oluyor başka yerde su yok, onda da biraz kullanım hatası gibi geldi bana, kondenseri temizlemedikleri için toplanan tiftikler gideri tıkıyorlamış. Toplanan su dışarı akıyor, bu konu da genel bütün markalar için geçerli olabiliyor konuşuldu forumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 10 Mart 2025; 11:46:19 >

Motor garantisi 10 yıl sanıyordum ben. Biri de yorumlarda 4-5 yıl sonra ısı pompası bozuldu yazmış. Şans işi tabi ama ben EW7h389st kovalayım en iyisi :)

• atom-karınca A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.
    Kurutmaların motorlarında özel bir garanti yok ama ben 11 12 yıldır bu işi yapıyorum motorunun bozulduğunu görmedim açıkcası :D
    veya 1 2 kişi kötü yorum yaptı diye de marka değiştirirsek ferrari yazsak şikayet eden çıkıyor biliyorsunuz :DD
  • shopsiemens S kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Mevcut makinam siemens iq500 (yoğuşmalı) ve 13. yılında. Bugüne kadar hiç servise gitmedi. Hatta temizlik ve bakım için de gitmedi. Kurutma makinalarında önemli olan kullanım sonrası temizliği aksatmamak.

Sanırım artık içi de yeteri kadar tiftik doldu ki artık kurutma performansı düştü. Her kullanımda en az üç dört kez durmaya başladı. Sürekli kontrol edip yeniden çalıştırmaya başlatmaktan sıkıldım. Ayrıca zaten makul kullanım ömrünü tamamladığı için bir süre daha kullanmak amacıyla servis/bakım masrafı yapmaktansa yeni bir makina almaya karar verdim.

Birkaç gün önce de yazmıştım tekrar edeyim,

Birkaç haftadır araştırma içindeyim. Bayileri gezdim ürünleri inceledim, forumu takip ederek tavsiyeleri dikkate aldım ve sonunda Electrolux EW7H458ST alarak noktayı koydum. Bu cihazı tercih sebeplerim,

- Piyasada Samsung ve Electrolux hariç hiçbir modelde önde bulunan çift filtrenin oturduğu yüzeyde conta yok. (Bazı markaların da sadece en üst serilerinde var. Bu öncelikli tercih nedenim oldu.

-12 yıllık siemens te birsürü program ve özellik olmasına rağmen biz yıllarca "dolap kuruluğu +" ayarını kullandık. Yani kullanmayacağım özelliğe para vermek gereksiz diye düşündüm. Dolayısıyla en baz modeli seçtim.

- Electrolux tüm modellerde aynı kazan var. Bayilerde gidip bizzat görebilirsiniz. Kazan çelik kazan 118 lt geniş tambur ve çift yönlü kurutma özelliğine sahip. Bu baz model de dahil. Bu arada yeni modellerde sadece stil değişikliği yapmışlar, kazan iç deseni değişmiş, sistem aynı..

-Şu anda da piyasadaki birçok ürüne nazaran çok çok uygun bir fiyat etiketine sahip. Son günlerdeki en dip fiyat diyebilirim. Yani fiyatı gerçek anlamda benim için belirleyici oldu.

-Sesli çalışıyor yorumları var. 389ST 63dB 458ST ise 66 dB dolayısıyla çok bir fark yok. Zaten kurutma makinaları çamaşır makinalarına nazaran daha sesli çalışan cihazlar. Ama illa ki inverter 10 yıl garanti olsun diyorsanız o zaman EW7D285UT alın derim.

Arkadaşların önerdiği sünger filtreyi de kondenser önüne koyup günlük bakımı aksatmazsak uzun yıllar sorunsuz kullanılır düşüncesindeyim.

Hocam bu kurutma makinelerinin genelinde tahliye pompası dandik ufak bir pompa. Kondensere fazla toz tüy kaçması durumunda ağzı tıkanabilir ve suyu tahliye edemez. Sökülüp temizlenmesi gerekir. Firmalar bu işlemi kullanıcıya bırakmıyor malesef, servise yönlendiriyorlar. Normalde kullanıcıya bırakılabilecek basit bir işlem.

Bkz.
    arc teknik servisyoutube
    KURUTMA MAKİNESİ SU AKITMA SEBEPLERİ
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=ZQM_5QnARd4

Enerji yönetmelikleri sebebiyle alttaki sünger filtreyi firmaların geneli kaldırdı. Süngeri kaldırınca da toz pis kondensere doluşuyor. Uzun lifler kaçarsa bu sefer tepside pompanın ağzını tıkıyor. Pompa suyu yeteri kadar basamaz ise bir müddet sonra taşıyor. Markadan bağımsız bu durum.

Hoover ve profilo gibi bazı markalarda halen daha altta sünger filtre var. Arçeliktede eski makinelerin süngeri yenilerine uyuyor ama kutusu yok. Elyaf veya keçe kesip koyanda var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bakıma verseniz daha giderdi muhtemelen o makine hocam. Güzelce temizlenip, kayışı , contası ve kapasitörleri değiştirilirse bir süre daha problemsiz kullanılabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Baktıkça daha fazla kafam karıştı. Sizin dediğiniz modeli bende sipariş verdim. Yukarda arkadaşların bahsettiği filtreden de sipariş verdim. Kurulumdan sonra ilk izlenimlerimi yazarım.

• onatba O kullanıcısına yanıt

Bilgilendirmeniz için teşekkürler hocam. O kısma kısma koymak için filtre aldım. Bakalım sorun yaşamadan kullanırız umarım.

• 
Sayfa: önceki 791792793794795
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.