teşekkür ederim, yalnız altta sünger filtre takılıyken ön kapaktaki tiftik filtresini temizleyip yerine taktığımızda çoğu zaman sünger filtre tiftik filtresinin önüne düşüp kondanseri kapatmıyor. tiftik filtresini her temizlmeden sonra yerine takarken süngere denk geliyor mu gelmiyor mu ayarlamak lazım. dediğiniz gibi elektrolux'un filtresi epey ince üstelik kenar contaları oldukça sağlam. bu arada yeni electrolux çamaşır makinem bugün kuruldu model numarası EW6F341PST , bu arada modelin altı açık genel olarak sessiz bir makine |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (795. sayfa)

-
-
Yeni makinelerin geneli fırçasız motor ve yıkarken oldukça sessizler. Sıkarkende kalitesine, algoritmasına, mühendisliğine göre değişebiliyor. Electrolux sanırım şu anda bu konuda ev tipi makinelerde en başarılı marka.
Genel geçer olarak kurutma makinelerinin mutlaka bakıma ihtiyacı oluyor hocam. O kadar toz ve hav bir süre sonra makine içinde birikim yapıyor. O sebeple özellikle süngersiz modellerde 2-4 senede bir bakıma verip temizletmek iyi fikir olacaktır.
Çok sayıda video paylaştım ancak yeni bir video daha buldum şimdi onu izliyorum. Bilgi vermesi açısından ve tedbir açısından faydalı.
Bkz.how-2-repair.comyoutube
Tumble Dryers the Shocking Truth About Heat Pump vs Vented & Condenser, NEW LEGISLATION!https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=xn03N3b0-lE
Nasıl bilgisayar kasası zamanla tozlanıyorsa hocam bunlarda benzer. Kullanıma ve koşula bağlı 2-5 senede bir servise vermekte fayda var. Zaten kompresör sağlam kalsa bile, kayış ve tekerler bir süre sonra yıpranıyor.
Miele halen daha çift katman takoz filtre ile bakıma ihtiyaç yok diyor, ancak yukarıdaki videodaki yorumda bir arkadaş tecrübesini paylaşmış.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
açıkçası ben kurutma makineme 4 yılda bir bakım yaptırmayı düşünüyorum , evde iki kişiyiz sererek/asarak çamaşır kurutmayacağız bu süre bakım için uygun mudur acaba
-
Kullanıma ve kullanım sıklığına bağlı hocam. Yukarıda bir arkadaşın pompası sürekli tıkandığı için her sene servise veriyorum diyordu.
Electrolux ayrıca birşey belirtmediyse, kondenser içi temiz kaldığı sürece uygundur hocam. İki kişi için dikkatli temiz kullanırsanız 3-5 sene sorunsuz gider muhtemelen. Yanlız filtreyi takıp çıkarırken kondensere toz kaçırmamaya özen gösterin. Kaçarsa alt kapağı açıp alın hemen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arçelik'ten 11141 M (diğer modelleri vasat) Profilo'dan pek makine önermem. İlla Profilo alacaksanız o zaman 1 2 model sunabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda92_ -- 15 Mart 2025; 23:50:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, 17.000₺'yi geçmeyecek şekilde bir kurutma makinesi arayışı içerisindeyim ve bu fiyat bandında önüme şu ürünler ağırlıklı olarak çıktı. Acaba bunlardan veya haricinde önerebileceğiniz kurutma makinesi hangisidir?
Hoover NDEH 10A2TSBE-17 10 kg
Grundig GDH 82 A++ 8 kg
-
Hocam electrolux’lere bakayım ben. Teşekkür ederim.
son bir şey sorsam size çift ısı pompası nedir? Sadece LG makinelerde mi kullanılıyor
Isı pompası denilen sadece kurutma makinelerinde olur birde evet sadece LG de var. Kullanışlı bir özellik.
Grundig GDH 82 üretimden kalktı. Hoover ise alınabilir. İstanbul gibi büyük şehirde yaşıyorsanız listenize Electrolux EW7H458ST modelinide ekleyebilirsiniz.
Herkese selamlar, kurutma makinesi alma düşüncesindeyim ben de, çamaşır makinesi olarak lg 10.5kg kullanıyorum 2 yıldır, baktığım kurutma makinelerini paylaşıyorum tercih ya da ekstra öneri konusunda destek olursanız sevinirim
Lg 9 kg RH90V3AV0N 27 bin
Grundig 10 kg GPDH10854 20 bin
Arçelik 1001 kmx s 10 kg 26 bin
Burada daha çok elektrolux öneriliyor ama daha önce kullanmadığım için bilemedim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Isı pompası sadece kurutma makinesinde yok çamaşır ve bulaşık makinelerinde de çok uzun zamandır kullanılıyor. Buzdolabı da bir ısı pompasıdır.
Lg nin çift dediği şey dual inverter yani çift inverter, hem kompresör hem de motorun inverter olması demek ve o da çoğu makinede var, benim 9 senelik Bosch kurutma makinemde de çift inverter var
Güney koreli markalarının yalan reklamlarına bu kadar inandığınız için piyasa şu anda ön yüzü süslü ancak içi hurdadan farksız makinelerle doldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 16 Mart 2025; 21:18:19 >
Düzeltmenizden dolayı teşekkürler. Bulaşık makinesinde olduğunu hatırladım. Bosch'ta olduğunu bilmiyordum. Birde çamaşır makinesinde de var demişsiniz. Vestelin pyrojetinden mi bahsediyorsunuz?
Peki electrolux’ün makinelerinde de var mı bu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X