Şimdi Ara

çamaşır kurutma makineleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, forumdaki diğer başlıkları okuyarak anladım ki hem çamaşır yıkayan hem kurutan kombo makinelerden almak pek tavsiye edilen birşey değil. Halbuki elektrolux'un böyle bir modeli 1500 lira civarında halledilebiliyor.

Fakat tavsiyeler bana mantıklı geldi, yani hem makinelerin ömrü uzun olur, hemde iki işi birden yapan makineler genelde iki işi de kötü yaparlar. Elbette beyaz eşya konusunda hiçbirşey bilmeden söylüyorum bunu.

Sonuç olarak güzel bir çamaşır makinesi, yanına da sade bir kurutma makinesi almak istedim. Keseyi açıyorum ve Bosch WAS20762 çamaşır makinesi alıyorum, fakat geriye pek para kalmıyor bu sebepten 500 lira civarında BEKO D60K yoğunlaştırmalı makineyi almak istiyorum. Çamaşır makinesi hakkında bu forumda bolca bilgi var ve anladığım kadarıyla Bosch 20762 çok iyi bir makine, almanyada üretiliyor, kalitesi yüksek, çok sessiz, az enerji tüketiyor, akıllı ve dayanıklı. Fakat kurutma makineleri birer muamma.

Kurutma makinesinde dikkat edilecek noktalar nedir? Benim tek anladığım bacalı olmaması gerektiği, lakin bacayı takacak bir yer yok bizde. Makinelerin ikisini de banyoya koyma niyetindeyim, üst üste konuyormuş ama bosch'daki kadın bana ikisi de aynı üreticiden olmazsa (örn. bosch, siemens & profilo) servisler üst üste monte etmiyorlarmış aletleri. Fakat onlar da çok pahalı :D

Neyse sonuç olarak, tamamen bir acemiye tavsiye olunacak bir kurutma makinesi öneriniz var mı? (çamaşır makinesi önerilerini de alabilirim elbette, beraber güzel çalışan bir ikili biliyorsanız).

• WAS20762 Çamaşır Makinesine en çok uyacak kurutma makinesi Bosch WTS86511TR ve Siemens WT86S511TR modelleridir.Fiyatları 850TL-1100TL arası değişmektedir.Eğer pahalı geldiyse Profilo'nun Kurutma makineleri veya Bosch WTE84101TR-84301TR-84302TR Siemens WT84E101TR-WT84E0301 modelleri uygundur.Arçelik-Beko'nun kurutma makineleri eski Amerikan GE-Whirlpool-LG kurutma makinelerine benziyor 90'lardan kalma gibi.
  • kurutma makinesi olarak siemens s4651 i öneririm.

haa hepsi burada çok yada tek çarşıda mevcut beyilerde de vardır büyük elektronik marketlerde de var.

fiyatı 1000 ytl civarı.

1 aydır kullnıyoruz . gayet pratik; elektrik faturasında da korkutucu bir etkisi yok.

kurutma makineleri arasındaki en büyük fark benim gözlemlediğim malzeme kalitesi;

siemensn kazanı paslanmaz çelikken arçelik yada beko galvaniz sactan.( her modeli olmayabilir benim gördüklerim öyle idi)

ilerde paslanma sorunu olur diye düşündürüyor insanı.

sonuçta çamaşırlar ıslak konuluyor.

hayırlı günler.
  • öneriler için teşekkür ederim, siemens'in modellerine daha detaylı bakacağım.

--

Ben diğer başlığı kaçırmışım, eğer benim gibi kurutma makinesi pşinde olanlar için devasa bir başlık varmış, benim gibi yanlış başlığa gelenlere duyurulur:

http://forum.donanimhaber.com/m_25430445/tm.htm

Ben de oradan devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ref -- 11 Temmuz 2010; 15:38:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch Kurutma Makineleri
    11 yıl önce açıldı
    Kurutma Makinesi - Bosch
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.