Şimdi Ara

Çamaşır Mak. Nakliye Vidaları Sökülmeden Çalıştırılırsa...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
14.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Taşınmadan sonra bir kargaşa arasında nakliye Vidaları Sökülmeden 3 4 defa çamaşır yıkanmış ve dolayısıyla yürüme ve sarsıntı oluşmuş. Her seferinde başa çıkamayınca biraz sonra fiş çekilip sıktığı kadarıyla çamaşır çıkarılmış.

Acaba bu sürede bir ariza oluşmuş mudur, bunun bor zararı var midir. Olusan hasar ne tarz bir hasar olabilir ve hemen ortaya cikwr mi yoksa zamanla mi başgösterir. Zira şimdilik normal gibi.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesi Nakliye Vidaları Sökülmeden Çalıştırılırsa...

Çamaşır makinenizi taşıdıktan sonra nakliye vidalarının çıkarılması son derece önemlidir. Bu vidalar, cihazı nakliye sırasında sabitlemek için tasarlanmıştır ve çıkarılmazlarsa ciddi sorunlara neden olabilirler.

Çamaşır Makinesi Nakliye Vidaları Nelerdir?

Çamaşır makinesi nakliye vidaları, genellikle makinenin arkasında bulunan ve kazanı nakliye sırasında sabitleyen vidalardır. Bu vidalar genellikle "kazan sabitleme vidaları" veya "emniyet vidaları" olarak adlandırılır.

Nakliye Vidaları Sökülmeden Çalıştırılırsa Ne Olur?

Nakliye vidaları sökülmeden çamaşır makinesi çalıştırılırsa, aşırı titreşime, gürültüye ve hatta makinenin hasar görmesine neden olabilir. Çünkü vidalar, kazanın dönme hareketini sınırlar ve sökülmediklerinde kazan serbestçe hareket edebilir.

Çamaşır Makinesi Nakliye Vidalarının Sökülmesi

Çamaşır makinesi nakliye vidalarını sökmek genellikle kolaydır. Bunun için genellikle bir anahtar veya pense yeterlidir. Vidaları tamamen çıkarın ve saklayın, çünkü ileride tekrar nakliye etmeniz gerekebilir.

Spesifik Makine Modelleri İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Farklı çamaşır makinesi modelleri, farklı nakliye vidası konumlarına sahip olabilir. Örneğin:

• Arçelik Çamaşır Makinesi: Nakliye vidaları genellikle makinenin arkasında, üst köşelerde bulunur.
    • Bosch Çamaşır Makinesi: Nakliye vidaları genellikle makinenin arkasında, orta kısımda üçgen bir düzende bulunur.

Makinenizin kullanım kılavuzuna bakarak nakliye vidalarının tam konumunu öğrenebilirsiniz.

Sonuç

Çamaşır makinesi nakliye vidalarını sökmeden çalıştırmak ciddi sorunlara yol açabilir. Bu nedenle, cihazı taşıdıktan sonra nakliye vidalarını çıkarmak çok önemlidir. Bunu yaparak makinenizin uzun ömürlü ve sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • amortisörler patlayabilir , kasa gevşeyebilir , körük te sıkıntı olabilir.Şuanlık sorun yoksa ilerde de olma ihtimali düşük desem yeridir.

Marka neydi?
  • Profilo markası.

İnşallah dediğiniz gibi sıkıntı çıkarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cactus Man -- 25 Eylül 2018; 8:47:22 >
  • Ya ne saçma sapan yorumlar yapılmış bilmeden konuşuyorsunuz. Hareket etmeyen hareketli aksam nasıl bozulsun Allah aşkına biraz mantıklı şeyler yazın.

Konu sahibine; nakliye vida yuvaları hasar görmüş olabilir, kazana zarar verdiyse (çatlak vs.) ileride sorun oluşturabilir. Servis çağırıp kontrol ettirmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 25 Eylül 2018; 9:15:40 >
  • sorun yaratacak, endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum, arka vida bağlantı yuvalarında önemli bir deformasyon yoksa hiç endişe etmeyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Ya ne saçma sapan yorumlar yapılmış bilmeden konuşuyorsunuz. Hareket etmeyen hareketli aksam nasıl bozulsun Allah aşkına biraz mantıklı şeyler yazın.

Konu sahibine; nakliye vida yuvaları hasar görmüş olabilir, kazana zarar verdiyse (çatlak vs.) ileride sorun oluşturabilir. Servis çağırıp kontrol ettirmekte fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

amortisörler patlayabilir , kasa gevşeyebilir , körük te sıkıntı olabilir.Şuanlık sorun yoksa ilerde de olma ihtimali düşük desem yeridir.

Marka neydi?

Hocam amörtisörler yaylar görevini yapmamış ki zarar görsünler. Nakliye vidaları kazan grubuna amörtisörlere zarar vermemek için taşınırken takılmalıdır. Dolayısıyla nakliye vidaları ile çalışan çamaşır makinesinde esneklik olmadığı için darbeleri absorbe etmeye çalışan amörtisörler görevini yapmadığı için zarar görme ihtimalleri yok. Ama esneklik olmadığı için sarsıntıya bağlı olarak makinenin gövdesinde vuruklar olmuş olabilir kazan grubunda çatlaklar olmuş olabilir. Bu servisin kusuru. Makineyi eve kurarken nakliye vidalarını çıkarmaları lazımdı. Makineyi getiren onlar sorumluluk da onların olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 27 Eylül 2018; 20:35:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam internette onlarca video var kendiniz demişsiniz nakliye esnasında amortisör kazan grubuna zarar vermesin diye oysaki arkadaş çalıştırmış hatta internette birkaç ay bu şekilde kullananlar varmış bilmeden.O vidaların makine çalışırken kazanı askıda ne kadar tutabileceğinizi garanti edebiliyorsanız bilemem.Ben zaten arkadaş sormuş olasılıklardan bahsettim zaten şuana kadar ses anormallik yoksa da ilerdede olmama ihtimaline doğal olarak zarar gelmediğine vurgu yapmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 27 Eylül 2018; 20:41:49 >
  • quote:

hocam internette onlarca video var kendiniz demişsiniz nakliye esnasında amortisör kazan grubuna zarar vermesin diye oysaki arkadaş çalıştırmış hatta internette birkaç ay bu şekilde kullananlar varmış bilmeden.O vidaların makine çalışırken kazanı askıda ne kadar tutabileceğinizi garanti edebiliyorsanız bilemem.Ben zaten arkadaş sormuş olasılıklardan bahsettim zaten şuana kadar ses anormallik yoksa da ilerdede olmama ihtimaline doğal olarak zarar gelmediğine vurgu yapmak istedim.

Siz de haklısınız ama kazan grubunun bu durumda süspansiyon sisteminin zarar görme ihtimali olamaz. Çünkü kazan grubu hareket etmiyor süspansiyon sistemi görevini yapmadığı için bu durumda en en ufak titreşim şaseye yansıyor. Kullananlar var maalesef bilinçsiz kullanım çok.

• quote:

hocam internette onlarca video var kendiniz demişsiniz nakliye esnasında amortisör kazan grubuna zarar vermesin diye oysaki arkadaş çalıştırmış hatta internette birkaç ay bu şekilde kullananlar varmış bilmeden.O vidaların makine çalışırken kazanı askıda ne kadar tutabileceğinizi garanti edebiliyorsanız bilemem.Ben zaten arkadaş sormuş olasılıklardan bahsettim zaten şuana kadar ses anormallik yoksa da ilerdede olmama ihtimaline doğal olarak zarar gelmediğine vurgu yapmak istedim.

Hocam. Sizin gördüğünüz videoları ben çoktan unuttum [sm=ok.gif

Bahse konu durumda söz ettiğiniz amortisör körük yay vs bu gibi parçaların hasar görmesi imkansız.
  • sizlerin bilgi tecrübenize saygım sonsuz hocam da körüğü yırtılan vatandaşa gelen servis çamaşır atarken fermuar takılmış yırtılmış demesinden mütevellit ben sizin kadar kesin gözle bakamıyorum malesef .Hele dediğiniz gibi burkuntu vuruntu izi olsun siz görün servislerin açıklamalarını o amortisör bu durumdan hasar almamış olsa bile ondan olmuş derlerki.Ben gördüğüm videolardan hala sizin kadar emin konuşamıyorum olaya.Rulman dağılır fazla çamaşır atmışsınız vs . gibi durumlardan sonra tetenek olduk eşimle
  • quote:

sizlerin bilgi tecrübenize saygım sonsuz hocam da körüğü yırtılan vatandaşa gelen servis çamaşır atarken fermuar takılmış yırtılmış demesinden mütevellit ben sizin kadar kesin gözle bakamıyorum malesef .Hele dediğiniz gibi burkuntu vuruntu izi olsun siz görün servislerin açıklamalarını o amortisör bu durumdan hasar almamış olsa bile ondan olmuş derlerki.Ben gördüğüm videolardan hala sizin kadar emin konuşamıyorum olaya.Rulman dağılır fazla çamaşır atmışsınız vs . gibi durumlardan sonra tetenek olduk eşimle

Bu kadar ince ayrıntıları düşünürseniz kafayı yersiniz.

Sizin yapacağınız şeyler çamaşırları cinslerine göre ayırıp ayrı ayrı programlarda yıkamak doğru deterjan miktarı kullanmak çok doldurmamak bazı tüketiciler öyle ki ayağıyla teperek çamaşır dolduruyorlar tamburda bir miktar boşluk kalsın.

Temizliğini ihmal etmeyin pompa kazan deterjan çekmecesi temizliği. Banyoda nemden koruyun en azından fazla nemle temas etmesin. Gerisi makinenin kalitesine kalmış durum biraz da şans :).

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    malesef hocam bereket uzun garanti yaptırdım tüm ürünlere kafam rahat.Benim kaygım etrafımda gördüklerimden kaynaklı daha bugün kaynanamlarda komşusu ariston makinanın kazan düşmüş hortum u bilmem neyi 1100 lira ücret istemişler.

Yani kenan hocamın gibi ben emin konuşmak istemem hiç bir şey için.Bu devirde dediğiniz gibi beyaz eşyalara iyi bakmak lazım. Çamaşır Mak. Nakliye Vidaları Sökülmeden Çalıştırılırsa...

• quote:

malesef hocam bereket uzun garanti yaptırdım tüm ürünlere kafam rahat.Benim kaygım etrafımda gördüklerimden kaynaklı daha bugün kaynanamlarda komşusu ariston makinanın kazan düşmüş hortum u bilmem neyi 1100 lira ücret istemişler.

Yani kenan hocamın gibi ben emin konuşmak istemem hiç bir şey için.Bu devirde dediğiniz gibi beyaz eşyalara iyi bakmak lazım. Çamaşır Mak. Nakliye Vidaları Sökülmeden Çalıştırılırsa...

En azından ürün olarak kaynaklı arızalarda 7 sene kafanız rahat. Ola ki servis mazeret çıkarırsa uğraşsanız bile en azından yasal haklara sahipsiniz. 7 sene garanti olarak uzun sayılabilecek süre. 7 senenin ardında sorun çıkmazsa 3 sene kadar daha kullanırsınız ve 10 sene olunca ekonomik ömrünü ürün parça bulundurma süresini doldurmuş olur.

aynen hocam.Hayırlı akşamlar diliyorum sizlere.Görüşmek üzere tekrar teşekkürler...
  • quote:

aynen hocam.Hayırlı akşamlar diliyorum sizlere.Görüşmek üzere tekrar teşekkürler...

Teşekkür ederim size de hayırlı akşamlar dilerim. İnşallah bundan sonra ürünlerinizden yüzünüz güzel siz yazdıkça ben okudukça kendim yaşamış kadar üzülüyordum şimdi yeni makinenizden memnun kalmanıza inanın sizin kadar sevindim :).
  • quote:

Hocam servise karşı bilgili ve saldırgan davranırsanız işleriniz tıkır tıkır çözülür. Hatta Garanti sonrası bile ücretsiz onarım sağlayabilirsiniz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.