Şimdi Ara

Çamaşır makinem bozuldu, daha önce başına gelen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2018 yılında aldığım Hoover marka Kurutmalı Çamaşır Makinemi sorunsuz kullanıyordum. 2 gün önce birden bire videoda da göreceğiniz şekilde ekranda 8 rakamı görünmeye başladı ve hiçbir şekilde program seçip yıkama yapamadım. Yetkili servis ile görüştüm, bunun bir hata kodu olmadığını söyleyerek başka prizlerde denememi istedi ancak bu da çözüm olmadı. Kendisi ile görüştüğümde sıkıntının anakarttan ve/veya ekran kartından kaynaklı olabileceğini söyledi ve kart değişimleri için 11bin TL'ye yakın ücret istedi. Anakartı kendim söktüm görünürde yanmış, patlamış veya kararmış herhangi bir komponente denk gelmedim. Kartı alkol ile yıkadım yarına kadar kurusun dedim. Gündüz tekrar deneyeceğim çalışıp çalışmayacağını. Daha önce başına böyle birşey gelen oldu mu?

• Enteresan bir durum. alman forumlarında konuyla ilgili bişey bulamadım.

o kadar söktüyseniz motora giden kabloları kontrol edip konnektörleride temizleyin. söktüğünüz karttaki switching entegresini ve direncide kontrol edin.

• Collezione kullanıcısına yanıt

Devreleri temizleyip taktım hocam ama değişen bişey olmadı dediğiniz gibi diğer kabloları falan da temizleyeceğim şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Appliance Engineeryoutube
    In this video I will show you how to run your Hoover / Candy washer dryer through a PCB reset. This will allow the appliance to run up certain parts of the machine to check they are functioning correctly and if there are any faults picked up the error will be displayed in the display. To access the diagnosis turn your control dial twice in a clockwise position, then within 3 seconds press and hold the first option button closest to the control knob. In this case it’s the temperature selection button but for you it could be something else depending on the model you have. If this has been done in the time frame the whole of the display should light up and then after that press the Start/Pause button. Once the door is locked the machine will run through the diagnostic process.
    https://www.youtube.com/watch?v=KMME9prgsF8

Bunu denedim olmadı hocam maalesef

Sorunu çözdüm hocam. Anakart üzerinde ki komponentlerde ölçümler yaptım. 1 tane direnç yanmış, görünüşte sıkıntı yoktu ancak ölçüm yapınca çalışmadığını farkettim. Onu değiştim şuan çalışıyor çok şükür.

• Geçmiş olsun, direncin fotosu var mı kaç ohm?

Bu kısım önemli !!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • brkozgn kullanıcısına yanıt

Helal olsun size. 1 dolarlık parça için servisler adamı işte böyle öpmeye kalkıyor. Vallahi kendim çözmüş kadar sevindim sorunu çözmenize.

• Hoover kesinlikle uzak durmanız gereken bir marka. Çin malı iste ne bekliyorsunuz. İddiaya girerim ki tekrar bir sıkıntı oluşacaktır . Bende Hoover marka çamaşır makinesine sahiptim sorunlarından illallah ettim . Servis çalışanı bile bana neden Samsung almadınız demişti .
    Bu markadan uzak durun!

Çok sağolun hocam. üzerinde smd direnç vardı kodu 101, internetten baktım 100R direnç diye. elimde normal boyutlardaki dirençlerden vardı bende onu taktım

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için hocam. Kesinlikle dediğiniz gibi, parça 1 dolardan bile daha az fiyata sahip. Servisler uğraşmak istemiyor hemen yeni kart satalım paramıza bakalım derdindeler. Birazcık bilgisi olmayan insanı hemen öperler valla. Şükür ki çok ucuza halledebildim.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam valla ben 2018te almıştım çok araştırmadan ama bu zamana kadar bi sorun olmamıştı. Bu sorunu da böyle atlattık çok şükür şöyle bi 10 seneyi devirsek sonrasında değiştirmeyi düşünüyorum zaten. İnşallah daha sorun yaşatmaz

Öncelikle konu sahibi arkadaşı tebrik ederim,hocam sizede şunları söylemek isterim ben samsung aldim daha 1 yılını doldurmadı makine bi kere yenisiyle değişti yeni gelen makinede ayni şekilde yetkili servisleri kötü ilgisiz sikayetvar sitesine bakarsanız durumun vahimiyetini gorebilirsiniz.

anakartların belki de tamamı çin'de üretiliyor olmalı. miele gibi üst seviye cihazlar dışındaki son tüketici ürünleri minimum maliyetle üretiliyor. muhtemeldir ki miele de çin'den birşeyler tedarik ediyordur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.