Şimdi Ara

ÇAMAŞIR MAKİNEMİN KAPAĞI AÇILMIYOR YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
211.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle konunun yeri burası değilse ilgili yere taşırsanız sevinirim çünkü tam olarak konuyu nereye açacağımı bulamadım :(. sorunuma geleyim. öğrenciyim yeni ev dizdim. spotçudan bosch wmv 1610 adlı çamaşır makinesini aldım. baya eski bir makine ama internette okuduğum yorumlara bakılırsa güzelmiş. sorunumu anlatıyorum;
    çamaşırları yıkadığım zaman makine bitmesine rağmen kapağı açılmıyor. 3-4 saat bekliyorum yine de kapağı açılmıyor. ama fişini çektiğimde 1 dakika sonra tık diye bir ses geliyor ve rahatça açılıyor kapağı. 1-2 kişiye sordum makine tam bitmemiştir ondan kapağı açılmıyordur dediler çünkü fişi çekince kapağını rahatça açabiliyorum. ama makinenin bitmemesi gibi bir imkan yok geçen gün 2 saat çamaşırları yıkadı ben 4 saat sonra denedim yine açılmadı kapağı. ayrıca geçen gün hiç çamaşır atmamıştım makinenin kapağı açık duruyordu. geçip gitmemi engelliyor diye boş makinenin kapağını kapattım ve tekrar kullanmak istediğimde yine açamadım. fişini çekmek zorunda kalıyorum kapağı açmak için.
    sizce sorunu nedir ? ben her seferinde fişini çekecek miyim makinenin ? bunun bi zararı olur mu makineye ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinenin Kapağı Açılmıyor, Nasıl Açılır?

Çamaşır makinenizin kapağı açılmıyorsa, bu sinir bozucu olabilir. Ancak, sorunu çözmek için yapabileceğin birkaç şey vardır.

Öncelikle, çamaşır makinesinin fişinin çekili olduğundan emin ol. Ardından, aşağıdaki adımları uygula:

• Sıkışan Çamaşırları Çıkar: Kapağın sıkışmasına neden olan herhangi bir çamaşırı çıkar. Çamaşır makinesinin tamburunu kontrol et ve sıkışmış olabilecek küçük parçaları çıkar.
    • Deterjan Gözünü Kontrol Et: Bazı çamaşır makinelerinde, tıkalı bir deterjan gözü kapağın açılmasını engelleyebilir. Deterjan gözünü çıkar ve tıkalı olmadığından emin ol.
    • Acil Durum Açma Kolunu Kullan: Çoğu çamaşır makinesinde, elektrik kesintisi gibi acil durumlarda kapağın açılmasına izin veren bir acil durum açma kolu bulunur. Genellikle makinenin alt kısmında veya arkasında bulunur.
    • Kapak Kilidi Anahtarını Kullan: Bazı eski çamaşır makinelerinde, kapak kilidi anahtarları bulunur. Bu anahtar genellikle makineyle birlikte gelir ve kapağı açmak için kullanılabilir.
    • Kapak Kilidini Sıfırla: Bazı çamaşır makinelerinde, kapağı açılmadığında sıfırlanabilen bir kapak kilidi vardır. Makinenin kullanım kılavuzuna bakarak kapak kilidini sıfırlama talimatlarını bulabilirsin.

Bu adımları uygulamana rağmen kapağın açılmaması durumunda, bir tamirciye başvurman gerekebilir. Sorunun kaynağını belirlemek ve onarmak için profesyonel yardıma ihtiyaç duyulabilir.

Anahtar Kelimeler:

• Çamaşır makinesi kapağı açılmıyor
    • Sıkışan çamaşır makinesi kapağı nasıl açılır
    • Eski çamaşır makinesi kapağı açılmıyor
    • Çamaşır makinesi kapağı açılmıyor
    • Çamaşır makinesi deterjan gözü sıkıştı
    • Arçelik 5063 fe kapak açılmıyor
    • Bosch wmv 1610 kapak açma
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • theiq T kullanıcısına yanıt
    Normalde program sonunda kapak kilidine giden elektrik kesilir ve kilit bir kaç dakika sonra açılır. Sizin tarifinize göre kilide giden elektrik program sonunda kesilmiyor. Çamaşırlar tam sıkılmış çıkıyormu Yada kazanın içinde su kalıyormu? Kazanda belli seviyenin üstünde su kaldığındada kilit açılmaz. Böyle sorunlar yoksa sorun program cihazında yani beyinde olabilir. Makineyi fişini çekerek açmanın bir zararı yoktur. Sadece ulaşması zor bir yerdeyse zahmeti olur her defasında çekmek. Ek olarak böyle bir sorun varken fişi zaten çekili tutun tedbiri elden bırakmamak lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 3 Temmuz 2014; 19:45:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Çamaşırları çok güzel yıkıyor ve hiçbir sıkıntı yok o konuda. sıkılmış bir vaziyette makineden çıkıyorlar ve kokuları da normal deterjan kokuyor. kazanın içinde su filan da kalmıyor yani kapak açılmaması dışında hiçbir sıkıntı yok makinede diyebilirim.
  • theiq T kullanıcısına yanıt
    Öyleyse bir sorun olmaz. Amacınız kısa süreli kullanmaksa (3-4 yıl gibi) fişi çekerek açabilirsiniz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 3 Temmuz 2014; 21:53:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theiq

Öncelikle konunun yeri burası değilse ilgili yere taşırsanız sevinirim çünkü tam olarak konuyu nereye açacağımı bulamadım :(. sorunuma geleyim. öğrenciyim yeni ev dizdim. spotçudan bosch wmv 1610 adlı çamaşır makinesini aldım. baya eski bir makine ama internette okuduğum yorumlara bakılırsa güzelmiş. sorunumu anlatıyorum;
    çamaşırları yıkadığım zaman makine bitmesine rağmen kapağı açılmıyor. 3-4 saat bekliyorum yine de kapağı açılmıyor. ama fişini çektiğimde 1 dakika sonra tık diye bir ses geliyor ve rahatça açılıyor kapağı. 1-2 kişiye sordum makine tam bitmemiştir ondan kapağı açılmıyordur dediler çünkü fişi çekince kapağını rahatça açabiliyorum. ama makinenin bitmemesi gibi bir imkan yok geçen gün 2 saat çamaşırları yıkadı ben 4 saat sonra denedim yine açılmadı kapağı. ayrıca geçen gün hiç çamaşır atmamıştım makinenin kapağı açık duruyordu. geçip gitmemi engelliyor diye boş makinenin kapağını kapattım ve tekrar kullanmak istediğimde yine açamadım. fişini çekmek zorunda kalıyorum kapağı açmak için.
    sizce sorunu nedir ? ben her seferinde fişini çekecek miyim makinenin ? bunun bi zararı olur mu makineye ?

Makinenin kapağını açabilmek için açma/kapama tuşunu kapatıp 1-2dk beklemeniz gereklidir. Siz makinenin açma/kapama tuşunu kapatmadan açmaya çalışıyorsunuz, o yüzden kapak açılmıyor. Ya da aldığınız spotçu açma kapama butonu arızalı olduğu için kablolarını kısa devre yapmış olabilir. Bu durumda fişi çekmekten başka çareniz yok. Ya da yandaki fonksiyon tuşlarından bir tanesini iptal edip açma kapamaya giden kabloları ona takmalısınız.

Kısacası öncelikle açma kapama tuşunu kapatıyor musunuz ona bakın.

• candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Candoğan hocam açma kapama tuşu kapatılmasa bile kilidin program sonunda açılması gerekmiyormu yoksa bu makinede durum farklımı?

• Bu makinede durum farklı. Normalde dediğiniz gibi oluyor çoğu makinede.

Arçelik'in 1-2 modeli ve WMV1610 serisi, yani Profilo'nun 1994 yılı sonrasında ürettiği AEG, Siemens ve Bosch makinelerde çalışma prensibi böyle. Kapıyı program bitiminde değil, açma kapama tuşunu kapattıktan sonra açabiliyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Tuhaf bir durum :) bizim aristondada su seviyesi presostatı anahtarlayacak kadar yüksekse kapatmadan açmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bu makinede durum farklı. Normalde dediğiniz gibi oluyor çoğu makinede.

Arçelik'in 1-2 modeli ve WMV1610 serisi, yani Profilo'nun 1994 yılı sonrasında ürettiği AEG, Siemens ve Bosch makinelerde çalışma prensibi böyle. Kapıyı program bitiminde değil, açma kapama tuşunu kapattıktan sonra açabiliyorsunuz.

Eski WMV1610 makinenin arkasında made in Germany yazıyordu diye hatırlıyorum. Hatta paneli ve program düğmesi Almanca'ydı.

• quote:

Öncelikle konunun yeri burası değilse ilgili yere taşırsanız sevinirim çünkü tam olarak konuyu nereye açacağımı bulamadım :(. sorunuma geleyim. öğrenciyim yeni ev dizdim. spotçudan bosch wmv 1610 adlı çamaşır makinesini aldım. baya eski bir makine ama internette okuduğum yorumlara bakılırsa güzelmiş. sorunumu anlatıyorum;

benim makinenin aynısı 2 dk bekleyin acılacaktır pano ve program dügmesi almancadır

• quote:

Orijinalden alıntı: @CAN@

quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bu makinede durum farklı. Normalde dediğiniz gibi oluyor çoğu makinede.

Eski WMV1610 makinenin arkasında made in Germany yazıyordu diye hatırlıyorum. Hatta paneli ve program düğmesi Almanca'ydı.

Panel Almanca, ama ürünün Almanya ile bir alakası yok. Üzerine Bosch deterjan çekmecesi, kapağı ve paneli takılmış has be has Profilo kendisi

• quote:

Orijinalden alıntı: bilalkendisin0606

quote:

benim makinenin aynısı 2 dk bekleyin acılacaktır pano ve program dügmesi almancadır

ve bu arada acma kapama tusuna basınız eger basılmıyorsa fisini cekiniz

• bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    ayrıca makinenin açma ve kapama tuşu açık veya kapalı olsun fark etmiyor sağdaki derece düğmesini veya ayar düğmesini çevirince ses gelmeye başlıyor yani makinenin tuşu kapalıyken bile derece şeyini çevirince ses geliyor başlıyor sanırım öyle yapınca da ?
  • Aç kapa, reset at düzelir.
  • quote:

ayrıca makinenin açma ve kapama tuşu açık veya kapalı olsun fark etmiyor sağdaki derece düğmesini veya ayar düğmesini çevirince ses gelmeye başlıyor yani makinenin tuşu kapalıyken bile derece şeyini çevirince ses geliyor başlıyor sanırım öyle yapınca da ?

acma kapama tusu calısmıyor sanırım yeni tus ile degisecek
  • Hangi tarayıcıyı kullanıyorsunuz. Firefox u denediniz mi onunladamı açılmadı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.